John McLaughlin - To The One

Σπύρος Χατζηαντωνίου

Jazzjoker

Ενωμοτάρχης
Πόντοι
1,018
Έπεσα προσφάτως πάνω στο περσινό άλμπουμ του McLaughlin με την μπάντα του 4th Dimension και μου άρεσε πολύ αυτό που άκουσα, ειδικά η μοντέρνα προσέγγιση μπάσου - τυμπάνων. Παραθέτω δυο κομμάτια προς κάθε ενδιαφερόμενο:

Btw, και τα 2 κομματια παιζουν σε λαθος τονικοτητα σε σχεση με το αλμπουμ.... ::)

Thanks Σπύρο. Πράγματι σκοτώνει. Έχεις πολύ καλό γούστο (βρε μήπως στο έχω ξαναπεί? ;D).

Απιστευτη μπαντα...ειδικα το ντουετο των drummer,εκ των οποιων ο ενας παιζει και πληκτρα,καθολου περιεργο για το εξωτερικο,τα σπαει αγρια και παιζουν παρα πολυ με πολυρυθμιες μεταξυ τους...απο τις αγαπημενες μπαντες...

Waterfall-K είπε:
Btw, και τα 2 κομματια παιζουν σε λαθος τονικοτητα σε σχεση με το αλμπουμ.... ::)
Πολύ παράξενο αυτό. Δεν μπορώ να φανταστώ γιατί.

Thanks Σπύρο. Πράγματι σκοτώνει. Έχεις πολύ καλό γούστο (βρε μήπως στο έχω ξαναπεί? ;D).
Απλώς συμφωνούν τα γούστα μας Στράτο. Τελευταίως ψάχνω τις πιο πρόσφατες κυκλοφορίες διαφόρων μεγάλων της τζαζ/φιούζιον της γενιάς αυτής και έχω βρει μερικά εκπληκτικά πράγματα. Το κακό είναι ότι τα άλμπουμς αυτών των ανθρώπων είναι συνήθως ανεξάρτητες παραγωγές (πράγμα λογικό με την κατάσταση της δισκογραφίας σήμερα) και δεν έχουν σχεδόν κανέναν promotion. Ας είναι καλά το youtube.

Jazzjoker είπε:
Πολύ παράξενο αυτό. Δεν μπορώ να φανταστώ γιατί.
Το μονο που μπορω να φανταστω ειναι να το εχει καποιος σε...βινυλιο και να το επαιξε σε λαθος στροφες ;D

Αμφιβαλω βεβαια αν υπαρχει σε βινυλιο.

Τεσπα, εκανα MP3 τα 2 κομματια απο το δικο μου CD να τα ακουσεις και να δεις διαφορα.

If you like it, buy it ;D γιατι ειναι πολυ καλο αλμπουμ, και λογικα θα το βρεις κανα 10ρικο και πιο κατω στο Amazon UK

(εγω το αγορασα 10 ευρω το 2010 απο κει)

http://www.mediafire.com/?aoocxgdlev8b7qs

Waterfall-K είπε:
Το μονο που μπορω να φανταστω ειναι να το εχει καποιος σε...βινυλιο και να το επαιξε σε λαθος στροφες ;D

Αμφιβαλω βεβαια αν υπαρχει σε βινυλιο.

Τεσπα, εκανα MP3 τα 2 κομματια απο το δικο μου CD να τα ακουσεις και να δεις διαφορα.

If you like it, buy it ;D γιατι ειναι πολυ καλο αλμπουμ, και λογικα θα το βρεις κανα 10ρικο και πιο κατω στο Amazon UK

(εγω το αγορασα 10 ευρω το 2010 απο κει)

http://www.mediafire.com/?aoocxgdlev8b7qs
Ευχαριστώ Waterfall. Θα το αγοράσω σίγουρα. Όσο το ακούω, τόσο μου αρέσει. Είχα πραγματικά καιρό να δεχτώ τέτοιο effect από καινούρια κυκλοφορία.

Ο ηχος του Etienne Mbappé στο συγκεκριμενο ειναι απιστευτος...αληθεια γιατι φοραει παντα αυτα τα γαντια?

warwickplayer είπε:
Αποσπασμα απο ενα παλιο live με διαφορετικο drummer και μπασιστα
Οι ιδιοι παιζουν και στο αλμπουμ, Mark Mondesir, Gary Husband, Etienne M'Bappe

Waterfall-K είπε:
Οι ιδιοι παιζουν και στο αλμπουμ, Mondesir, Gary Husband, Etienne M'Bappe
Παντως σημερα η μπαντα παιζει με αλλους drummer και μπασιστα...

Δεν ξερω, μπορει, παντως με αυτο το σχημα εχουν βγαλει μονο ενα αλμπουμ, το "To The One" και δεν βλεπω κατι νεο κατω απ'αυτο το ονομα... 8)

warwickplayer είπε:
Ο ηχος του Etienne Mbappé στο συγκεκριμενο ειναι απιστευτος...αληθεια γιατι φοραει παντα αυτα τα γαντια?
Εικάζω πως ο ανθρωπας τις λιωνει απο το οξυ των χεριων κ ψαχνει για λυσεις......

Οι προσωπικες δουλειες του μπασιστα ισως σας αρεσουν.Για ριξτε μια αυτια.Ειναι ποπ,σμουθ,φιουζιον,παραντοσιακ αφρικανικο.Ολα μαζι τουρλουμπουκι.

Ευχαριστούμε πολύ Σπύρο!Δεν είχα ιδέα για τις σύγχρονες δουλειές του!Μόνο mahavishnu orchestra τον είχα λιώσει :P :P

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back