η σύγχρονη μουσική ξεφτίλα.....

Έχω ξανά εκφράσει την πεποίθηση ότι ο πολιτισμός δεν κάνει κύκλους αλλά ότι βρισκόμαστε σε ιστορικά χαμηλά που ο κόσμος δεν έχει ξαναδεί. Και αυτή την πεποίθηση την εκφράζω σε όσους κάνουν συγκρίσεις με το κοντινό παρελθόν και τα βρίσκουν όλα ίσα βάρκα ίσα νερά. Στο οποίο αυτό παρελθόν από ότι φαίνεται δεν πρέπει να πολυασχολούνταν με τη μουσική αλλά παρόλα αυτά έχουν άποψη καθώς πως θα ήταν δυνατόν να μην έχουν...

Δεν ξέρω για ιστορικά χαμηλά, δεν ζούσα απο πάντα, αλλά στην μουσική το βλέπω σε αυτά που προβάλλονται να είναι σαν τσιχλόφουσκες... μετά θες πραγματικό φαγητό.

Σίγουρα ζούμε σε μια ιδιαίτερη περίοδο, έπειτα από την 'monoculture' στο δεύτερο μισό του 20ου αιώνα και της τηλεόρασης πλέον δεν έχουμε τόσο ίδια βιώματα σε ταινίες/ μουσική κτλ. Η εποχή του αλγορίθμου.

Παραφραζοντας το γνωστο ρητο του Κλιντον, it's the social media .....stupid.......

Το πράγμα μόνο χειρότερα μπορεί να πάει.Από τότε που η τεχνολογία πήρε το πάνω χέρι,η ανθρώπινη σκέψη έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα.Προσεχώς σε τρίτη και τέταρτη αφού η τεχνολογική εξέλιξη προχωράει εκθετικά.
Δεν είναι τυχαίο ότι κάθε πτυχή της καλλιτεχνικής έκφρασης είχε το ζενίθ της σε διαφορετικές περιόδους των προηγούμενων αιώνων...Τότε που δεν υπήρχαν ακόμα εφευρέσεις παντελώς άχρηστες για την ανθρώπινη ευημερία.

Το ότι δεν έχω ακούσει μεγάλο κομμάτι από την εποχή του Happy και του Rolling in the … μ’ απασχολεί κάπως.

Αυτό που δεν κατάλαβα είναι γιατί ο φίλος εκεί που εξηγεί ποιες βαθμίδες χρησιμοποιούνται για αυτή τη μουσική "πατέντα" (στο 04:22), τις εξηγεί για την κλίμακα Ντο μείζονα και όχι τη Λα ελάσσονα; Aφού πρόκειται για μινόρε η τονική σε αυτό που παίζει δεν είναι η νότα Λα και όχι η νότα Ντο; Συγχορδίες F-G-E-Am.
Καταλαβαίνω κάτι λάθος;

Σήμερα όλως τυχαίως είδα και αυτό το βίντεο που αφορά το θέμα με την pop:

Το ότι δεν έχω ακούσει μεγάλο κομμάτι από την εποχή του Happy και του Rolling in the … μ’ απασχολεί κάπως.
Χωρίς να διαφωνώ με την αίσχιστη κατάσταση της σύγχρονης mainstream pop, θεωρώ ότι το συγκεκριμένο περσινό είναι καλύτερο από τα δύο που ανέφερες, και ίσως το καλύτερο pop της δεκαετίας. Και ο Bruno είναι αυθεντικό ταλέντο και στο κλιπάκι παίζει με vintage εξοπλισμό που αγαπάμε

Δεν ξέρω για ιστορικά χαμηλά, δεν ζούσα απο πάντα, αλλά στην μουσική το βλέπω σε αυτά που προβάλλονται να είναι σαν τσιχλόφουσκες... μετά θες πραγματικό φαγητό.

Σίγουρα ζούμε σε μια ιδιαίτερη περίοδο, έπειτα από την 'monoculture' στο δεύτερο μισό του 20ου αιώνα και της τηλεόρασης πλέον δεν έχουμε τόσο ίδια βιώματα σε ταινίες/ μουσική κτλ. Η εποχή του αλγορίθμου.
Θυμάμαι έφηβος στα 90ς να ακούω παράλληλα κλασικό ροκ 70ς, τους θρύλους των 80ς, μέταλ με τα πάμπολλα τότε παρακλάδια του, και να βλέπω και MTV την εποχή της εναλλακτικής ροκ από όπου ενημερωνόμουν για το τι έβγαινε κάθε λίγο (και ροκ fm έπαιζε πολύ alt rock τότε). Και πραγματικά η μουσική φάνταζε κάτι τεράστιο και ανεξερεύνητο παρόλο που είχα τα ραντάρ μου σε συνεχή λειτουργία... Το συγκρίνω αυτό με το σήμερα και φαντάζει μικροσκοπική παρά την απεριόριστη πρόσβαση... Αυτή την αίσθηση έχω.

Θυμάμαι το MTV να κατακλύζεται από Alanis Morissette τότε και με χαλούσε γιατί εύρηκα άλλα συγκροτήματα πολύ πιο του γούστου μου... Σήμερα πιάνω τον εαυτό μου να αναζητώ στο youtube Morissette και να γουστάρω τραγούδια που τότε μου ήταν αδιάφορα, νοσταλγώ άπειρα, ακόμη και τα δεύτερα τότε είναι χρυσάφι στις μέρες μας

Χωρίς να διαφωνώ με την αίσχιστη κατάσταση της σύγχρονης mainstream pop, θεωρώ ότι το συγκεκριμένο περσινό είναι καλύτερο από τα δύο που ανέφερες, και ίσως το καλύτερο pop της δεκαετίας. Και ο Bruno είναι αυθεντικό ταλέντο και στο κλιπάκι παίζει με vintage εξοπλισμό που αγαπάμε

Εξαιρετικό κομμάτι. Δεν ξέρω τι απήχηση θα έχει στα μοντέρνα αυτιά.

Εξαιρετικό κομμάτι. Δεν ξέρω τι απήχηση θα έχει στα μοντέρνα αυτιά.
1.74 δις προβολές, λογικά άρεσε. Δεν είναι και Baby Shark ή Gangnam Style, αλλά κάτι κανει😅

@Άγιος ναι, προσπαθώ να θυμηθώ στην δεκαετία μας τι βγήκε στην αφρόκρεμα και να μου έμεινε και πάμε για 2027 σιγά-σιγά.

Θυμάμαι έφηβος στα 90ς να ακούω παράλληλα κλασικό ροκ 70ς, τους θρύλους των 80ς, μέταλ με τα πάμπολλα τότε παρακλάδια του, και να βλέπω και MTV την εποχή της εναλλακτικής ροκ από όπου ενημερωνόμουν για το τι έβγαινε κάθε λίγο (και ροκ fm έπαιζε πολύ alt rock τότε). Και πραγματικά η μουσική φάνταζε κάτι τεράστιο και ανεξερεύνητο παρόλο που είχα τα ραντάρ μου σε συνεχή λειτουργία... Το συγκρίνω αυτό με το σήμερα και φαντάζει μικροσκοπική παρά την απεριόριστη πρόσβαση... Αυτή την αίσθηση έχω.

Θυμάμαι το MTV να κατακλύζεται από Alanis Morissette τότε και με χαλούσε γιατί εύρηκα άλλα συγκροτήματα πολύ πιο του γούστου μου... Σήμερα πιάνω τον εαυτό μου να αναζητώ στο youtube Morissette και να γουστάρω τραγούδια που τότε μου ήταν αδιάφορα, νοσταλγώ άπειρα, ακόμη και τα δεύτερα τότε είναι χρυσάφι στις μέρες μας

Nα χαίρεσαι που το ζήσαμε...
Και εγώ έτσι μεγάλωσα, με τη μουσική να είναι κάτι τεράστιο και αναπόδραστο κομμάτι της ζωής μου.

Όμως κάθε εποχή διαμορφώνει αλλιώς τις ανάγκες και τα θέλω της.
Κάποτε ένα γεύμα σήμαινε απλά την πρόσληψη ενέργειας για να βγει η μέρα στο χωράφι.
Όταν άλλαξαν οι καιροί, μπήκε η έννοια του γκουρμέ και της απόλαυσης.
Το ίδιο και με τις τέχνες και ένα σωρό άλλα πράγματα..

H μουσική στις μέρες μας έχει ευτελιστεί και χάσει τον ρόλο που μπορεί να παίξει στη ζωή ενός ανθρώπου.

Εγώ λυπάμαι τα παιδιά, που χωρίς παρέμβαση τρίτου, δεν έχουν καμία τύχη να μάθουν από τα mainstream media και τους συμμαθητές τους για το μεγαλείο της μουσικής.

Τα τελευταία χρόνια, οι περισσότεροι μαθητές μας, είτε για ηλεκτρική, είτε για κλασσική, έρχονται κυρίως εξαιτίας των δύο αυτών κιθαριστών που έγιναν πολύ διάσημοι από τα tik tok,κ.λ.π.

Το ότι το παίξιμο αυτών των δύο μοιάζει τόσο,όπως και το γεγονός ότι έγιναν διάσημοι για αυτό,
μόνο τυχαίο δεν είναι..

Αφού δε μου έχουν ζητήσει οι μαθητες όταν τους παίζω κιθάρα να κάνω παράλληλα κόλπα με καμία μπάλα ή να τηγανίζω τίποτα αυγόφετες, πάλι καλά....

Last edited:
Στις ταινίες επιστημονικής φαντασίας που παρουσιάζουν τον άνθρωπο του μέλλοντος συνήθως δεν υπάρχει τέχνη.Το καθεστώς είναι κάποιοι είδους στρατιωτικό χωρίς απαραίτητα αυτό να είναι κακό απλά η τέχνη δεν υφίσταται.

Μπράβο, Συγχαρητήρια όσοι γράψατε εδώ. Μόνο να γκρινιάζετε και να κράζετε ενώ θα μπορούσατε πχ να ακούτε σκιαδαρέσες και να απολαμβάνετε τη μουσική τέχνη. Ή να τις βλέπετε σε βίντεο για έξτρα απόλαυση.

Βέβαια, αν ήσασταν κούλ (όπως εγώ) θα ακούγατε τουλάχιστον μόρισει που έβγαλε καινούριο δίσκο. Δεν έχετε καμμία δικαιολογία. Τί να πω; Μάλλον οι υπόλοιποι κουλ δεν έχουν γράψει σε αυτό το νήμα.

"I'm dumber than a box of hair
But those Frenchies don't seem to care
Don't know why, mon frere
But they love me there

I'm a genius in France
(Yeah) I'm a genius in France
Gonna make a big splash when I show up in Cannes
Gonna make those Frenchies scream
"You ze man You ze man You ze man"

Like a fine Renoir (oir), I've got that "je ne sais quoi" (quoi)
Like a fine Renoir (ooh la la), I've got that "je ne sais"
Quoi-quoi-quoi-quoi-quoi, (bow diddy) oo-wee-oo (yeah)"
"Weird Al" Yankovic

:ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:

Σε λίγο πιο σοβαρό ύφος, αλλά ελάχιστα, διαφωνώ με το γενικό κλίμα του θρεντ αλλά φοβάμαι να αναπτύξω. Άσε μη βρεθούμε σε τίποτα βαθιά ξαφνικά και δεν έχω τα μπρατσάκια μου.

Όχι και με την ουσία διαφωνώ.

Η ποπ είναι γενικά χαλαρή μουσική, ευχάριστη κλπ. Δεν διαφωνώ ότι κυκλοφορεί πολύ σκουπίδι αλλά διαφωνώ ότι κυκλοφορεί μόνο σκουπίδι.
Δηλαδή ακούσαμε dua lipa πχ και είπαμε ω θεε μου τί ξεφτίλα; εγώ ότι έχει φτάσει στα αφτιά μου μια χαρά ήταν. Ή ξέρω γω weeknd? Μια χαρά είναι και αυτός. Ακόμα και η τειλορ σουιφτ δηλαδή την ακούς και λες κλείστε το δεν αντέχω;

Ε όλοι αυτοί είναι mega stars. Και σου λέω απλά τί έχει φτάσει στα αφτιά μου ε, δεν είναι οτι ψάχνω ιδιαίτερα. Και αν πάμε στην προηγούμενη δεκαετία όπως πχ lady gaga bruno mars κλπ που έβαλες, αυτούς τους θεωρώ πραγματικά καλούς καλλιτέχνες και δεν αναφέρομαι μόνο σε αυτά που παίζουν με βίντατζ εξοπλισμό. Για να μην αναφέρω την προηγούμενη δεκαετία βγήκε το random access memories που είναι εκεί πάνω με τα καλύτερα προηγούμενων δεκαετιών.

Τώρα αν το πρόβλημα είναι ότι κλέβουν..εεε οκ αυτό δεν είναι καινούριο, πάντα ίσχυε. Να πάρε εδώ έναν παλιό που θίγει το θέμα:

🛟 🛟 🛟 🛟 🛟 🛟 🛟 🛟

Όχι και με την ουσία διαφωνώ.
Κ εμένα μ αρέσει η pop. Απλά νομίζω ότι κ αυτή έχει πάρει την κατρακύλα. Πχ στα 90s έβγαιναν απείρως καλύτερα τραγούδια συχνότερα από το σήμερα. Εκεί είναι η ουσία για μένα.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back