η σύγχρονη μουσική ξεφτίλα.....

Κ εμένα μ αρέσει η pop. Απλά νομίζω ότι κ αυτή έχει πάρει την κατρακύλα. Πχ στα 90s έβγαιναν απείρως καλύτερα τραγούδια συχνότερα από το σήμερα. Εκεί είναι η ουσία για μένα.
Καλά τα 90ς δεν ήμουν σε θέση να παρακολουθήσω τη μουσική που έβγαινε σε real time οπότε θα σε γελάσω (ούτε τώρα βέβαια παρακολουθώ τί βγαίνει). Θεωρώ ότι έχεις δίκιο.

Όμως από το "παλιά άκουγα συχνότερα ωραία τραγούδια" μέχρι το "ΞΕΦΤΙΛΑ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΕΘΑΝΕ, ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ, ΘΑ ΠΑ ΝΑ ΓΙΝΩ ΑΜΙΣ ΝΑ ΠΑΙΖΩ ΤΟ ΜΑΝΤΟΛΙΝΟ ΜΟΥ" ε εντάξει, υπάρχει μια απόσταση.

Tο μελωδικό patern που έγινε γνωστό με μεγάλη επιτυχία στο Anastasia - Left outside alone,αν και η χρηση του έχει γίνει και πρίν,είναι παραλλαγή απο κλασσικό έργο.
Η περιοδο του ρομαντισμού συγκεκριμένα προσφέρει αρκετά τέτοια δείγματα,απλά αυτό έγινε overplay.

Μερικά βασικά προβλήματα στην σημερινή Popular μουσική,από όλα τα είδη,είναι οτί είναι περιγραφή μιάς κατάστασης που κανένας από τους ακροατές της δέν θα βιώσει πραγματικά,η ψαλίδα δηλαδή μεταξύ του καλλιτέχνη και της περιγραφής του θέματος του με τον ακροατή είναι τεράστια πλέον,ότι κοινό μπορεί να βρεθεί ανάμεσα στους δύο,όπως η αγάπη η ο έρωτας π.χ περιορίζεται σε βαρετά κλισέ και επαναληψιμότητα,προβλεψιμότητα και ελιπτική διάθεση για πειραματισμό,περιορισμένη φαντασία και κονσερβοποίηση τελικού ηχητικού αποτελέσματος,λαμβάνοντας υπ'οψην ηχητικές πηγές εντελώς ακατάλληλες για μια άρτια παρουσίαση του τελικού προιόντος,όπως τα σκατοηχειάκια από τα κινητά σας κ.α

Η απόλυτη αφομοίωση με τα ιδανικά του συστήματος (χρήμα,δόξα,εικόνα αυτάρκειας,luxury καταστάσεις κ.τ.λ) ακόμη και άν προσπαθεί να το "παίξει" αντισυστημική,έρχεται σε πλήρες αντίθεση με αυτό που παρουσιάζει προκαλώντας σύγχυση,η απλότητα της διασκέδασης που ήταν πάντα ο βασικός της ρόλος επισκιάζεται αρκετές φορές με μία αχρείαστη προσποιητή πολυπλοκότητα,όπως στο ρόκ η metal π.χ με ακροβατικά για αγρίους στον χρονισμό και τα μέτρα,η pitchαρισματα για αγρίους στα φωνητικά σε πιο ηλεκτρονικά είδη και αν σε όλα αυτά προσθέσουμε και την μείωση του μέσου όρου στον δείκτη ευφυΐας λόγο τεχνολογικής εξέλιξης και χρήσης από το ανθρώπινο είδος...ναι,βγαίνει το αποτέλεσμα,έχετε αυτό που αξίζετε και πολύ σας είναι.

Εχουμε κάποια ένσταση από το ακροατήριο?
Κυρία μου εκεί στο τέλος μπορείτε να σταματήσετε να με βρίζεται?

Εδώ ολόκληροι εθνικοί ύμνοι μερικοί είναι σαν τσίρκο (τώρα που βλέπω Μουντιάλ), ειδικά λατινικής Αμερικής. Αντίθετα Ιαπωνίας μ'άρεσε, έχει δικιά της ταυτότητα.

Πίσω στην ποπ, έτσι είναι @tubarao δεν βγαίνουν μόνο σκουπίδια, πάλι κάπως κάπου θα βρεις κάτι αξιόλογο, αλλά έχουν critical mass τέτοια τα, το λιγότερο αδιάφορα κομμάτια, που νυσάφι, θα την λέω pop-corn-y.

Εδώ ολόκληροι εθνικοί ύμνοι μερικοί είναι σαν τσίρκο (τώρα που βλέπω Μουντιάλ), ειδικά λατινικής Αμερικής. Αντίθετα Ιαπωνίας μ'άρεσε, έχει δικιά της ταυτότητα.
Δέν γνωρίζω αν έχει ταυτότητα της Ιαπωνίας,απλά σίγουρα αυτή η ταυτότητα δέν περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία μέσα.
Καταπίεση και αυτή,να μαζεύεις τα σκουπίδια σου μετά από αγώνες ποδοσφαίρου και στην χώρα σου να έχεις εταιρείες που βοηθούν τους έφηβους να εξαφανιστούν από την οικογένεια τους χωρίς να αφήνουν ίχνοι.

Δύο θετικές πινελιές απ'την τρέχουσα δεκαετία, για να μην μιζεριάζουμε μόνο:

Ένα mega hit:

Και ένα underground:

Δέν γνωρίζω αν έχει ταυτότητα της Ιαπωνίας,απλά σίγουρα αυτή η ταυτότητα δέν περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία μέσα.
Καταπίεση και αυτή,να μαζεύεις τα σκουπίδια σου μετά από αγώνες ποδοσφαίρου και στην χώρα σου να έχεις εταιρείες που βοηθούν τους έφηβους να εξαφανιστούν από την οικογένεια τους χωρίς να αφήνουν ίχνη.
Υπάρχουν πολλές κουλτούρες που ενδιαφέρονται περισσότερο για το φαίνεσθαι παρά για το είναι. Στην Ελλάδα ωστόσο έχουμε το αντίθετο. Βλέπουν τον Βρετανό ή τον Βορειοευρωπαίο να έχει μια επίπλαστη ευγένεια και λέμε "Ε, αυτό είναι πολύ fake, δεν είναι πραγματικά ευγενικοί". Καλύτερα εδώ ξερωγω που για ψύλλου πήδημα τρως σιχτίρισμα, ξες τουλάχιστον ότι ο άλλος το εννοούσε... 😅

Εντάξει θέλεις αυτοκρατοριλίκια εσύ. Ο Γιαπωνέζος θεός μας έστειλε τον θεό μας τον αυτοκράτορα και τί ωραίοι που είμαστε κλπ. Μη δεις εθνική γέννηση και κλωτσά στην αυτοκρατορία, δεν έχουν καλό γούστο οι αμόρφωτοι, οι πλέμπες... :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:

Υπάρχουν πολλές κουλτούρες που ενδιαφέρονται περισσότερο για το φαίνεσθαι παρά για το είναι. Στην Ελλάδα ωστόσο έχουμε το αντίθετο. Βλέπουν τον Βρετανό ή τον Βορειοευρωπαίο να έχει μια επίπλαστη ευγένεια και λέμε "Ε, αυτό είναι πολύ fake, δεν είναι πραγματικά ευγενικοί". Καλύτερα εδώ ξερωγω που για ψύλλου πήδημα τρως σιχτίρισμα, ξες τουλάχιστον ότι ο άλλος το εννοούσε... 😅
Βάσει του τί έχω δει στην Ελλάδα και τριγύρω πάντως, δύσκολα, πολύ δύσκολα θα βρεις πιο δήθεν ευγενικούς ανθρώπους από τους Έλληνες.

Last edited:
Βάσει του τί έχω δει στην Ελλάδα και τριγύρω πάντως, δύσκολα, πολύ δύσκολα θα βρεις πιο δήθεν ευγενικούς ανθρώπους από τους Έλληνες
Πρέπει να "ανηφορίσεις" λίγο πιο βόρεια 😅
Στην Ελλάδα όσο πιο βόρεια είσαι τόσο πιο "ωμή" την ακούς την αλήθεια. Προφανώς γενίκευση, αλλά μέσες άκρες το έχω παρατηρήσει να ισχύει...

Πρέπει να "ανηφορίσεις" λίγο πιο βόρεια 😅
Στην Ελλάδα όσο πιο βόρεια είσαι τόσο πιο "ωμή" την ακούς την αλήθεια. Προφανώς γενίκευση, αλλά μέσες άκρες το έχω παρατηρήσει να ισχύει...
Νομίζω πρέπει να πας λίγο πιο πάνω για να νιώσεις τί πα να πει αυθεντική, ειλικρινής αγένεια. Να περάσεις τα σύνορα. Σαλνίκη δεν έχω ζήσει αλλά έχω πάει καμμιά 500αριά φορές. Δεν θυμάμαι να είδα κάτι διαφορετικό από την υπόλοιπη Ελλάδα.

Εντάξει θέλεις αυτοκρατοριλίκια εσύ. Ο Γιαπωνέζος θεός μας έστειλε τον θεό μας τον αυτοκράτορα και τί ωραίοι που είμαστε κλπ.

Η μουσική μ'άρεσε, οι στίχοι αδιάφοροι.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back