Η γνώμη μας για την Αμερική

.......... το μεγαλυτερο προβλημα που εχει ο νεοελληνας σημερα ειναι αυτο το κομπλεξ "ανωτεροτητας" που απορρεει απο το γεγονος οτι βλακωδως πιστευει οτι ειναι ο συνεχιστης του Θεμιστοκλη και του Λεωνιδα!!..........
Όση σχέση έχει το Frying Pan του Rickenbacker με την Parker Fly, άλλη τόση έχει και η ημιμαθής κοντοπίθαρη μίζερη και ξερολικη ύπαρξη μου με τον Περικλή και τον Φειδία.

Α ρε Φαλμεραϊερ πόσο δίκιο είχες για τους τουρκόσπορους που καπηλεύονται την Ακρόπολη...!

Κατ'αρχάς διαφωνώ Alter ότι δεν υπάρχει ένας γενικός αντιαμερικανισμός στην Ελλάδα, οι εμπειρίες μου εδώ αυτό δείχνουν. Πάντως αν εσύ το βλέπεις έτσι δεν έχω λόγο να πω ότι έχεις άδικο σώνει και καλά, μπορεί απλά οι εμπειρίες μας να είναι διαφορετικές σ'αυτό το θέμα και μπορεί να είμαι και πιο ευαίσθητος λόγω προέλευσης. Πάντως δε συμφωνώ ότι ο καταναλωτισμός κάνει τον Έλληνα Αμερικάνο, ούτε τον Αμερικάνο κάνει. Η περιγραφή που έδωσες θα μπορούσε να αποδωθεί στην πλειοψηφία των λαών των ανεπτυγμένων χωρών.

Fatalk δεν χρειάζεται να μου ζητάς συγνώμη για τίποτα, στο κάτω κάτω δεν μου έκανες κάτι κακό. Χαίρομαι πάντως που κατανοείς την "ευαίσθητη" θέση μου πάνω στο θέμα :D

Boukaw7 το σκηνικό παίχτηκε στη Κάρυστο, άμα βρεθείς ποτέ να κανονίσουμε να γίνει παρέα της Valhalla το κάγκελο πάλι συνοδεία οινοπνεύματος μέχρι τις πρωινές ώρες :lol:

Σίγουρα η Αμερική σαν λαός (με τα 300 εκατομμύρια και την τεράστια έκτασή της) δεν έχει ιδέα για τον υπόλοιπο κόσμο και δεν ενδιαφέρεται.

Όπως και η Ευρώπη νομίζω αντίστοιχα δε δείχνει να ενδιαφέρεται για την Ασία π.χ. Τι θα κάνει ο καθένας θα ασχολείται με χώρες και ηπείρους που δεν επηρεάζουν την καθημερινή ζωή του σχεδόν καθόλου, και μάλιστα όταν τις χωρίζει ολόκληρος ωκεανός;

Είδατε όμως ρε παιδιά αμέσως πάμε στη σύγκριση, και έτσι όπως το βλέπω από κει πηγάζει το όλο θέμα. Ίσως και σε τελική ανάλυση να ζηλεύουμε σαν λαός που δεν είμαστε εμείς στη θέση τους.

Και το θέμα δεν είναι τι κάνει η Αμερική αλλά τι κάνουμε εμείς!

Ρένο σαν νονός της ΤΑΜΑ σου, απαιτώ να αφησεις τα σάπια και να ξαναβάλεις τα χέρια στο πληκτρολόγιο :D

Το γράψατε με την βιντεοκάμερα το live???

Κάρυστο ε; Χμμμ, παίζει να κατέβω αυτό το καλοκαίρι...

Να θυμηθώ να φέρω και το δερμάτινο (με γουνάκι) μαγιό μου.......

απλά σκέψου γιατί μόνο στην Ελλάδα επικρατεί αυτός ο άκρατος και ανούσιος αντιαμερικανισμός;
Και κανένας δεν είπε ότι

και μάλιστα δεν πρέπει να το κάνουμε αυτό εμείς οι Ελληνες γιατι είμαστε ΟΛΟΙ ελληναραδες προγονόπληκτοι' date='δημόσιουπάλληλοι, κακόβουλοι, και κομπλεξικοί.[/quote']Μόνος σου το είπες, οπότε κάτι θα ξέρεις παραπάνω! Απλά μάλλον ταιριάζει το αρχαίο γνωμικό: μάθε να διαβάζεις σωστά και μην λες πράματα που δεν έχουν ειπωθεί :wink: :)
Ακριβώς κάτω από το ποστ σου που κάνω quote είναι άλλο ένα ποστ που λέει ότι αυτοί είναι οι Έλληνες μπλα-μπλα. Δεν είναι γενίκευση?

Και πιο κάτω ακόμα αναφέρει κάτι για την εντύπωση ότι όλοι οι Έλληνες νομίζουμε ότι είμαστε απόγονοι του Λεωνίδα και γι'αυτό έχουμε (ΟΛΟΙ??) κόμπλεξ ανωτερότητας. Δεν είναι ακριβώς αυτό που λέω?

Από που έβγαλες το συμπέρασμα ρε αδερφέ ότι δεν διάβασα τα προηγούμενα ποστ?Αν κάνεις μια βόλτα από την πρώτη σελίδα, θα δεις τους περισσότερους χαρακτηρισμούς που παρέθεσα να αναφέρονται ή να εννοούνται.

Και φίλε eye protocol, μου φαίνεται ότι δεν με κατάλαβες, παρ'όλα αυτά σου άρεσε η ιδέα να γράψεις ένα χαχα δίπλα από αυτό που είπα..Προσβολή?

Εννοώ "ότι θέλω μπορώ να λέω και θα αναλαμβάνω την ευθύνη κάθε φορά που λέω κάτι". Δεν εννοούσα ότι είπα κάτι τώρα. Είπα ότι θα μπορούσα να βρίσω την Αμερική (οπου Αμερική, μπορείς να βάλεις Ολλανδία, Αγγλία, Ελλάδα, ούτε που με νοιάζει) και ΤΟΤΕ να δεχτώ όποια επίθεση.Ξυλινη γλώσσα?Για ποιο λόγο? ¶λλη δουλειά δεν έχω από το να γράφω μ@@κίες για να σας την σπάσω? Τοποθέτηση έκανα, όχι προγραμματικές δηλώσεις.

Μήπως τελικά μπορώ κι εγώ να ισχυριστώ ότι, όχι μόνο δε διαβάσατε κάποιοι τα ποστς μου, αλλά παρερμηνεύσατε και όσα λίγα διαβάσατε.

Επίσης η παράθεση μικρών αποσπασμάτων σε quotes είναι καλό μοντάρισμα (δε λέω ότι γίνεται επίτηδες) και πολλές φορές βγαίνουν λάθος συμπεράσματα.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Δείτε και κάτι να ευθυμήσετε:

Νόου κόμεντς...

Ακριβώς κάτω από το ποστ σου που κάνω quote είναι άλλο ένα ποστ που λέει ότι αυτοί είναι οι Έλληνες μπλα-μπλα. Δεν είναι γενίκευση? Και πιο κάτω ακόμα αναφέρει κάτι για την εντύπωση ότι όλοι οι Έλληνες νομίζουμε ότι είμαστε απόγονοι του Λεωνίδα και γι'αυτό έχουμε (ΟΛΟΙ??) κόμπλεξ ανωτερότητας. Δεν είναι ακριβώς αυτό που λέω?
Επειδη το "ελληνες μπλα-μπλα" ποστ ειναι δικο μου εχω να πω οτι.........Οταν αναφερομαστε σε εθνη -δηλαδη σε μεγαλα συνολα ανθρωπων- οι γενικευσεις γινονται οταν θελουμε να καταδειξουμε τασεις πλειοψηφειας μεσα στο συνολο.....εννοειται οτι υπαρχουν εξαιρεσεις μειοψηφειας........ισως να ηταν προτιμοτερο αντι για το...."οι ελληνες μπλα-μπλα", να ειχα γραψει..."οι περισσοτεροι ελληνες μπλα-μπλα"...απλα θεωρησα οτι τα ευκολως εννοουμενα παραλειπονται...βλεπω ομως οτι δεν ηταν τοσο ευκολως εννοουμενα και θα επρεπε να ημουν πιο συγκεκριμενος...

Ακριβώς κάτω από το ποστ σου που κάνω quote είναι άλλο ένα ποστ που λέει ότι αυτοί είναι οι Έλληνες μπλα-μπλα. Δεν είναι γενίκευση? Και πιο κάτω ακόμα αναφέρει κάτι για την εντύπωση ότι όλοι οι Έλληνες νομίζουμε ότι είμαστε απόγονοι του Λεωνίδα και γι'αυτό έχουμε (ΟΛΟΙ??) κόμπλεξ ανωτερότητας. Δεν είναι ακριβώς αυτό που λέω?
Επειδη το "ελληνες μπλα-μπλα" ποστ ειναι δικο μου εχω να πω οτι.........Οταν αναφερομαστε σε εθνη -δηλαδη σε μεγαλα συνολα ανθρωπων- οι γενικευσεις γινονται οταν θελουμε να καταδειξουμε τασεις πλειοψηφειας μεσα στο συνολο.....εννοειται οτι υπαρχουν εξαιρεσεις μειοψηφειας........ισως να ηταν προτιμοτερο αντι για το...."οι ελληνες μπλα-μπλα"' date=' να ειχα γραψει..."οι περισσοτεροι ελληνες μπλα-μπλα"...απλα θεωρησα οτι τα ευκολως εννοουμενα παραλειπονται...βλεπω ομως οτι δεν ηταν τοσο ευκολως εννοουμενα και θα επρεπε να ημουν πιο συγκεκριμενος...[/quote']
Φίλε μου δεν κατέκρινα αυτό που έγραψες.Απλά κάποιοι μου είπαν ότι φαντάστηκα αυτά ακριβώς που μπορούν να διαβάσουν 1-2 σελίδες πίσω. Ίσα-ίσα ήθελα να δείξω αυτό ακριβώς που λες. Ότι δεν αναφερόμαστε στο σύνολο, αλλά σε κάποιες (ίσως) πλειοψηφίες από το δείγμα που δεχόμαστε.

Στην ουσία θέλω να επικεντρωθώ στο παράλογο της σκέψης "Μη λέτε όλους τους Αμερικάνους "Αμερικανάκια" εσείς που είστε όλοι Ελληναράδες".

Στην ουσία θέλω να επικεντρωθώ στο παράλογο της σκέψης "Μη λέτε όλους τους Αμερικάνους "Αμερικανάκια" εσείς που είστε όλοι Ελληναράδες".
Η σκεψη αυτη οντως δεν εχει λογικη βαση...αν η γνωμη που εκφερει καποιος ακυρωνεται λογω καταγωγης ,τοτε ζητω που καηκαμε!!

Ποιο ειναι το πιο 'τρανο' επιτευγμα της Αμερικης?

Και τελικα,αφου την ανακαλυψε ο Κολομβος,γιατι πηρε

το ονομα της απο τον Αμερικο Βεσπουκι?

Γιατί ο Κολόμβος ήταν και πολύ μαλάκας και άφησε την δόξα για άλλον.

Το μεγαλύτερο επίτευγμα της Αμερικής είναι η παραδοσιακή lemon-pie.

Ποιο ειναι το πιο 'τρανο' επιτευγμα της Αμερικης?Και τελικα' date='αφου την ανακαλυψε ο Κολομβος,γιατι πηρε

το ονομα της απο τον Αμερικο Βεσπουκι?[/quote']

H Jazz και το Cheesecake

Αν και τίποτα από τα δύο δεν έχει αληθινές ρύζες από Αμερική.

Εμένα ρε παιδιά μου κάνει εντύπωση το εξής: Τις προάλλες που άνοιξε o Anouvis (νομίζω) χαβαλεδιάρικο θρεντ με θέμα το keyboard με το σφυροδρέπανο, αμέσως όλοι πέσατε να τον φάτε και μάλιστα με ξενέρωτες υποδείξεις τους στυλ "Απαγορεύονται τα πολιτικά εδώ μέσα φίλος" κλπ.

Τώρα οι περισσότεροι σπεύσατε δακρυβρέχτως να μας πείσετε πόσο καλά παιδιά είναι οι περισσότεροι αμερικάνοι, τί κάφροι που είμαστε εμείς εδώ και πόσο παράλογοι είμαστε στην τελική να θάβουμε τόσο καλά παιδιά...

Κι αυτό γιατί; Επειδή κάποιοι "παλαιότεροι" εδώ έτυχε ή να ζήσουν στην Αμερική ή να έχουν αμερικάνα γκόμενα;

Προσωπικά δεν θίγομαι ούτε από το θρεντ με το σφυροδρέπανο, ούτε με αυτό εδώ το θρεντ, αλλά αποφασίστε. Όχι όπου διαφωνείτε κράξιμο, και όπου συμφωνείτε (με την ίδια βάση) όλα μέλι γάλα...

kontras, modulator ήταν αυτός που έκανε τα σχόλια πέρι πολιτικών θεμάτων με το σφυροδρέπανο και ξεκίνησε αποκλειστικά απ'αυτόν το όλο θέμα.

Απ'ότι θυμάμαι (δεν θα κάτσω να ξαναδιαβάζω όλη τη σαβούρα εκείνου του θρεντ) κανένας άλλος δεν είπε ότι είναι "πολιτικό" θέμα.

"Σπεύσαμε δακρυβρέχτως να σας πείσουμε";;;;

Έλα βρε kontras μας δουλεύεις τώρα; Ποιοί "σπεύσανε"; Εγώ που άνοιξα το θέμα; Μπούχτησα με τα γελοία σχόλια που γράφονται τελευταία συνεχώς, αλλιώς δεν θα άνοιγα καν το θέμα. Παρέθεσέ μου όποιο σημείο νομίζεις ότι κάνω κύρηγμα ή προσπαθώ να πείσω. Έγραψα καθαρά ότι δεν γουστάρω καθόλου αυτό που γίνεται και ρωτάω γιατί ρε μάγκες συνεχώς τα λέτε αυτά;

Έθεσα θέμα σύγκρισης; Γράφω πουθενά ότι είμαστε κάφροι; Ότι οι Αμερικάνοι είναι θεοί; Ψάξε να δεις τα ποστ μου, αντιθέτως όταν το κάνουν αυτό άλλα μέλη τους γράφω ακριβώς το αντίθετο. Έτσι όπως το βλέπω, αυτοί που κάνουν τα συγκεκριμένα σχόλια είναι που θέτουν θέμα σύγκρισης.

Μάλλον δεν αναφέρεσαι σε μένα στο θέμα του "παλιότερου" αλλά στον SF, αλλά δεν ζητάει κανείς συμπόνοια ή προσπαθεί να πείσει κάποιον.

Το μόνο που με ενοχλεί είναι ότι θάβουμε απλά για να θάβουμε όποτε παρουσιαστεί η ευκαιρία. Θρεντ για τον Dimebag? Μαλάκες Αμερικάνοι. Θρεντ για το ένα? Μαλάκες Αμερικάνοι. Θρεντ για το άλλο? Μαλάκες Αμερικάνοι. Που κολλάνε τελικά όλα αυτά;

Να αρχίσω εγώ να λέω με κάθε άσχετη ευκαιρία "πούστηδ3ς βαζ3λ3ς", μήπως συμφωνείς μ'αυτό;;;

Εμένα ότι με ενοχλεί το σχολιάζω. Τι περιμένεις να κάνω, να κάθομαι να τρωω την άγνοια του καθενός στη μάπα; Δεν θα το κάνω.

Νομίζω αυτά που λες θα έπρεπε να τα απευθύνεις στους mods και όχι στα μέλη.

Να αρχίσω εγώ να λέω με κάθε άσχετη ευκαιρία "πούστηδ3ς βαζ3λ3ς"' date=' μήπως συμφωνείς μ'αυτό;;;[/quote']
Εγώ πάντως ναι :lol: :lol:

Για μένα μοντς και μέλη είναι το ίδιο πράμα. ΑΝ εσύ νοιώθεις κάπως επειδή κάποιοι μπορεί να διαφωνούν με τους αμερικάνους ή την πολιτική τους, είναι ζήτημα δικό σου (και δικό τους) και όχι ενός φόρουμ

Δεν αναφέρομαι στον SF, ούτε ονομαστικά σε κανέναν. Στο ξαναλέω, δεν με νοιάζει ΤΙ γράφει κάποιος εδώ μέσα, αν είναι πολιτική ή ποδόσφαιρο, αλλά μην αντιμετωπίζουμε τα πράματα με άλλα μέτρα και σταθμά.

Αν οι δημοσιεύσεις σου δεν ήταν 611 αλλά 2, όλοι θα πέφτανε να σε φάνε.

Πάντα φιλικά

Ποιο ειναι το πιο 'τρανο' επιτευγμα της Αμερικης?Και τελικα' date='αφου την ανακαλυψε ο Κολομβος,γιατι πηρε

το ονομα της απο τον Αμερικο Βεσπουκι?[/quote']

Γιατί ρωτάς ποιό είναι το πιο τρανό επίτευγμα της Αμερικής; Έχει κάποια σημασία;

Θες μια Strat? Θες μια Les Paul? Μια Tele? Ένα Twin Reverb? Ένα Bassman? To Foxy Lady? All along the watchtower? Η λίστα συνεχίζεται διάλεξε και πάρε έχει απ'όλα.

Οι περιοχές που πάτησε o Κολόμβος δεν έχουν καμία σχέση με τις σημερινές Η.Π.Α. και ο ίδιος νόμιζε ότι είχαν φτάσει στην Ινδία μέχρι τον θάνατό του. Ο Βεσπούκι ήταν ο πρώτος που χαρτογράφησε το μεγαλύτερο μέρος της Αμερικής και ο πρώτος που υποστήριξε ότι δεν ήταν η Ινδία αλλά μια νεα ήπειρος και προς τημίν του εγένετο America, η ήπειρος.

Για μένα μοντς και μέλη είναι το ίδιο πράμα. ΑΝ εσύ νοιώθεις κάπως επειδή κάποιοι μπορεί να διαφωνούν με τους αμερικάνους ή την πολιτική τους' date=' είναι ζήτημα δικό σου (και δικό τους) και όχι ενός φόρουμΔεν αναφέρομαι στον SF, ούτε ονομαστικά σε κανέναν. Στο ξαναλέω, δεν με νοιάζει ΤΙ γράφει κάποιος εδώ μέσα, αν είναι πολιτική ή ποδόσφαιρο, αλλά μην αντιμετωπίζουμε τα πράματα με άλλα μέτρα και σταθμά.

Αν οι δημοσιεύσεις σου δεν ήταν 611 αλλά 2, όλοι θα πέφτανε να σε φάνε.

Πάντα φιλικά[/quote']

Δεν υπάρχει θέμα βρε συ, και φιλικά να μην τα έλεγες εγώ πάλι δεν θα ήμουν εχθρικός απέναντί σου. Σε σέβομαι για τα γραπτά σου εδώ μέσα (και έχω και μια αδυναμία στο αβαταρ σου :D ).

οκ έχεις ένα δίκιο για τις δημοσιεύσεις αλλά νομίζω ότι δεν έχω δείξει ότι "ακολουθώ ίχνη άλλων" (όπως έχει τεθεί πολύ ωραία στο παρελθόν). ¶λλοι που το κάνουν τρώνε κράξιμο όσα ποστ και να έχουν.

Δεν είναι το ζήτημα όμως η πολιτική οποιανού και αυτό ακριβώς με ενοχλεί. Είναι ότι μερικοί μειώνουν κάποιους άλλους (που τυχαίνει να παίρνει και μένα η μπάλα) για ψίλου πήδημα. Δεν έχει καμία σχέση η πολιτική των ΗΠΑ με τον Dime και τον Anselmo, έτσι δεν είναι; Εγώ γι'αυτό έθεσα το θέμα ότι εμένα με ενοχλεί και όποιος θέλει ας καταθέσει την άποψή του.

Η θεμελιώδης διαφορά όμως είναι ότι ο mod είναι αυτός που μπορεί να βάλω το λουκετάκι ή να σβήσει κάτι. Το μέλος απλά μπορεί να εκφράσει μια άποψη.

Πάντως εγώ δεν ενδιαφέρομαι να πείσω κανένα το ξαναλέω. Απλά θέλω ορισμένοι να καταλάβουν ότι θίγουν κόσμο άσκοπα και δεν έχει σχέση με πολιτικά.

Και εγώ νιώθω ότι ο μπούσουλας έχει κάπου χαθεί, με την έννοια ότι πολλά πράγματα που φαινομενικά θα έπρεπε να είναι off-limits στο φόρουμ δεν είναι αλλά εγώ πέρα από το να θέσω το συγκεκριμένο θέμα δεν μπορώ να αρχίσω να λέω στους mods πως πιστεύω ότι θα έπρεπε να κάνουν τη δουλειά τους. Ας κρίνουν αυτοί απο αυτά που γράφονται.

Το πιο τρανό επίτευγμα της Αμερικής ήταν το Σύνταγμα τους. Και ο Vespucci προφέρεται "Βεσπούτσι" (είμαι βλαμμένος, το ξέρω :D )

Trending...

Νέα θέματα

Back