...
Κοίτα' date=' αυτό που ξέρω εγώ (και μάλιστα όχι μόνο το έχω διδαχθεί εδώ και 3 χρόνια στο Master μου αλλά έχοντάς το δει και από κοντά, οπότε έχω ένα λόγο παραπάνω) είναι ότι οι χρηματοδοτήσεις *δεν* είναι αρκετές.
Η θέληση υπάρχει στην ΕΕ αλλά όχι τα λεφτά ακόμη. Κι αυτό διότι οι επενδυτές βλέπουν ότι οι αξιοποιήσιμες πηγές ενέργειας δεν αποδίδουν ικανοποιητικό κέρδος ακόμη, ούτε δυστυχώς είναι σε θέση από πλευράς ενεργειακής απόδοσης να μας απαλλάξουν από την εξάρτησή μας από τις συμβατικές.
[/quote']
¶ρα συμφωνείς ότι δεν είναι έτοιμες οι τεχνολογίες διαχείρισης των εναλλακτικών μορφών ενέργειας ακόμα.
(Γιατί διαφορετικά τα ξέρει ο longshadow)
....ξερω οτι ενω οι ενναλακτικες λυσεις στα καυσιμα θα μπορουσαν να εχουν εφαρμοστει πολλα χρονια τωρα...
Σχετικά με την ερευνητική πολιτική της ΕΕ' date=' στο προηγούμενο πλαίσιο απαιτείτο να υπάρξουν μεγάλες κοινοπραξίες εργαστηρίων / εταιρειών για να απορροφήσουν μεγάλα ερευνητικά έργα π.χ. 5-10 Εκατ Ευρώ).
Μπορεί το εργαστήριό σου να μην κατάφερε να είναι σε μία από τις (ελάχιστες κοινοπραξίες που εκτέλεσαν τη σχετική έρευνα τα τελευταία 6 χρόνια.... Στο τωρινό πλαίσιο αυτό αλλάζει σε κάποιο βαθμό προς την ενίσχυση ερευνητικών δραστηριοτήτων και από μικρότερες μονάδες.
Και βέβαια να σου πω ότι οι κύριοι που υποσκάπτουν την έρευνα *υπάρχουν*. Μερικοί από αυτούς λέγονται ΟΠΕΚ και ανοιχτά απείλησαν εδώ και ένα μήνα περίπου ότι θα αυξήσουν τις τιμές αν δοθούν περισσότερα χρήματα στους ερευνητές των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Αυτό δεν το πιστεύω. Έλεγξε ξανά την πληροφορία....Ο προϋπολογισμός του 7ου πλαισίου έχει ήδη ανακοινωθεί εδώ και πολλούς μήνες.
Και μια άσχετη ερώτηση: το harilatron προέρχεται από το Χαρίλαος και το QTron; :lol:
Όχι... :lol: :lol: καλό το Q-tron? Σκέφτομαι να ψωνίσω ένα... και εδώ στο νότο δεν υπάρχει πουθενά για να το ακούσω.
Το έχω ξαναπεί: Χαριλατρόνιο=vintage ηλεκτρόνιο.
Στην πραγματικότητα όμως είναι μια βαρετή ιστορία με ένα πείραμα που έκανα για ένα εργαστήριο ως φοιτητής του φυσικού (προ 20ετίας) ' date=' και από λάθος στις πράξεις υπολόγισα τη μάζα του ηλεκτρονίου 10 φορές μεγαλύτερη από το κανονικό. Κάποιος πέταξε για πλάκα ότι ανακάλυψα ένα καινούριο σωμάτιο (το Χαριλατρόνιο), και πάνω στην πλάκα, αργότερα εκείνη την ημέρα χρησιμοποίησα το "harilatron" στo account μου μου σαν password. Καθώς το πληκτρολογούσα καθημερινά για κάποιους μήνες, "κόλλησε" στο μυαλό μου σαν αστεία λέξη... :lol: Από παλιά, το χρησιμοποιώ και αλλού ... στο ebay, στο blog μου, σε άλλα fora κλπ [/size']