- Πόντοι
- 398
δλδ ο "μικρός" να μην κοιτάει ποτέ ψηλά ή μπροστά .... αλλά πάντα πίσω ή χαμηλά
Να του υπενθυμίζουμε πάντα ότι είναι .... ο μικρός
Rebel_Of_South είπε:το κακό στο να σου αρέσουν τα ρετρό / vintage δεν καταλαβαίνω .........
Αν ρωτάς εμένα, δεν νομίζω να είπα κάτι τέτοιο.Rebel_Of_South είπε:δλδ ο "μικρός" να μην κοιτάει ποτέ ψηλά ή μπροστά .... αλλά πάντα πίσω ή χαμηλά
Οι οποιοιδήποτε (μικροί / μεγάλοι) να απλώνουν το χέρι τους μέχρι εκεί που φτάνει. Ίσως και λίγο λιγότερο και να κρατάνε και καμιά καβάντζα. Ιδίως όταν δενRebel_Of_South είπε:δλδ ο "μικρός" να μην κοιτάει ποτέ ψηλά ή μπροστά .... αλλά πάντα πίσω ή χαμηλά
μπορούν να ξεχωρίσουν τα 2 υλικά σε ένα blind test.
όχι δεν υπονόησα ότι είπες κάτι τέτοιοLK είπε:Αν ρωτάς εμένα, δεν νομίζω να είπα κάτι τέτοιο.
Εγώ είπα αυτό :Rebel_Of_South είπε:Πιάστηκα σε κάτι που είπες για να πω ότι είμαι αντίθετος στη νοοτροπία ότι " η μικρομεσαία τάξη θέλησε προνόμοια αριστοκράτη που δεν άξιζε " .
, και αναφέρομαι κυρίως στην "άνοδο της μικρομεσαίας τάξης" ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ που ξαφνικά θέλησε προνόμια "αριστοκράτη" (καλώς ή κακώς) ,
disclaimer:LK είπε:Μπα, δεν χρειάστηκε καμία "κρίση" , και καμία κυβέρνηση, για να καταλάβω κάποια πράγματα.
Αντιλαμβάνομαι ότι το θέμα, όπως μπήκα εγω, και εγώ φταίω, μπορεί να πάρει ¨πολιτική" χρειά, και αναφέρομαι κυρίως στην "άνοδο της μικρομεσαίας τάξης" ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ που ξαφνικά θέλησε προνόμια "αριστοκράτη" (καλώς ή κακώς) , και όχι σε Συριζα, Πασοκ, Νδ....κ.λ.π., αλλά ας μην το συνεχίσουμε εδω.
Δεν είναι καθόλου κακό. Αν έχει να ξοδέψει 5-6 χιλιάρικα που δεν θα του λείψουν, να τα ξοδέψει όπως νομίζει το παλουκάρι και σε καλή μεριά.Rebel_Of_South είπε:@RayDTutto το πήγες εντελώς ...αλλού
Σωστό αλλά και πάλι ο καθένας που δεν μπορεί να ξεχωρίσει ακόμα και maple με rosewood με εβενο , έχει δικαίωμα να γουστάρει την Les Paul Custom του με έβενο και όχι με richlite γιατί ..... έτσι
Γιατί είναι κακό αυτό δεν καταλαβαίνω ;; Αληθινή απορία
και αν παίρνει δάνειο γι αυτό τότε λέγεται...........; fill the gap.RayDTutto είπε:Αν όμως δεν τα έχει, τα μαζεύει 30 - 30 ευρώ κάθε μήνα από τον κάτω των 1000€ μισθό του και πάει και τα χώνει στην R156 (σόρρυ δεν τα πάω καλά με τα ονόματα της Gibson) επειδή είναι το όνειρό του να την παίζει στην κρεβατοκάμαρα, αντί να τα βάλει στην άκρη για μια δύσκολη ώρα, τότε είναι κακό...
Rebel_Of_South είπε:Σωστό αλλά και πάλι ο καθένας που δεν μπορεί να ξεχωρίσει ακόμα και maple με rosewood με εβενο , έχει δικαίωμα να γουστάρει την Les Paul Custom του με έβενο και όχι με richlite γιατί ..... έτσι
Γιατί είναι κακό αυτό δεν καταλαβαίνω ;; Αληθινή απορία
Το θέμα έχει να κάνει καθαρά με την ψυχολογία του καταναλωτή και όχι με την ποιότητα των οργάνων.Το 60 αγόραζε ο άλλος φέντερ και κανείς δεν έκανε κουβέντα για ξύλα ή μαγνήτες. Απλά ψώνιζε κιθάρα.Έκτορας είπε:Αν δεν μπορείς να κατανοήσεις το γιατί είναι κακό κάποιος να σχηματίζει άποψη χωρίς να μπορεί να την στηρίξει σε επιχειρήματα ή γεγονότα, τότε δεν μπορώ να στο εξηγήσω. (Με σεβασμό, πάντα).
Το παρακάτω είναι πραγματική ιστορία: Πριν κανα 3-άρι χρόνια, όταν είχε θέματα (άλλης φύσης) η Gibson με το rosewood, και χρησιμοποιούσε grenadillo στις ταστιέρες της SG Standard, στεκόμουν μπροστά από μια, στον τοπικό αντιπρόσωπο, με έναν γνωστό χομπίστα-κιθαρίστα. Τον ρώτησα πώς του φαίνονται οι νέες ταστιέρες στις SG και με ρώτησε με απορία τί νέο είχαν (οπτικά δεν είχε καταλάβει τίποτα). Του εξήγησα την ιστορία και σαν απάντηση, χωρίς να σηκωθεί από την θέση του, χωρίς να πλησιάσει την κιθάρα, χωρίς να την πιάσει στα χέρια του, με διαβεβαίωσε ότι αυτός ακόμα προτιμούσε τις παλιές... :
Για εμένα, αυτός είναι αδιανόητος τρόπος διαμόρφωσης γνώμης. Και άμα είναι για τις κιθάρες, πάει στα κομμάτια. Σκέψου τα υπόλοιπα...
Την οποία ψυχολογία, η ίδια η εταιρια δημιουργησε (Προφανώς συνεπικουρούμενη και από τον «ειδικό τύπο» , που του έχωνε διαφημίσεις. ).otto## είπε:Το θέμα έχει να κάνει καθαρά με την ψυχολογία του καταναλωτή και όχι με την ποιότητα των οργάνων.Το 60 αγόραζε ο άλλος φέντερ και κανείς δεν έκανε κουβέντα για ξύλα ή μαγνήτες. Απλά ψώνιζε κιθάρα.
Σαφέστατα, ακριβώς αυτό θέλω να πω. Αν και ο όρος "ψυχολογία" είναι μάλλον... ευημισμός για την τρικυμία στο κρανίο του καταναλωτή και τα άπειρα συμπλέγματά του.otto## είπε:Το θέμα έχει να κάνει καθαρά με την ψυχολογία του καταναλωτή και όχι με την ποιότητα των οργάνων.Το 60 αγόραζε ο άλλος φέντερ και κανείς δεν έκανε κουβέντα για ξύλα ή μαγνήτες. Απλά ψώνιζε κιθάρα.
LK είπε:Την οποία ψυχολογία, η ίδια η εταιρια δημιουργησε (Προφανώς συνεπικουρούμενη και από τον «ειδικό τύπο» , που του έχωνε διαφημίσεις. ).
Αυτοί μπαίνει στο trip να εξηγήσει, ότι "οι νέες εναλλακτικές" είναι......ό,τι είναι.
Γιατί η ίδια παλαιότερα, είχε μπέι στο trip να ξαναμιλήσει για την ποιότητα των ξύλων της, και να υπερτονίσει τις αρετέ;ς των...
Τι να κάνουμε, έπεσε στον λάκκο που έσκαψε (όχι μόνον αυτη).
Όταν θέλουν να πουλήσουν παράδοση.....το πανε αλλιως, όταν θέλουν να λανσάρουν νεο προιόν, μας αρχίζουν τα innovation...και ξέρω γω. ;D
Σωστότατο . Το πρόβλημα στο συγκεκριμένο παράδειγμα είναι ότι ο Χ Ψ , θέλει R7-8-9 ή True Historic ενώ αυτά που ζητάει τα βρίσκει σε Les Paul Standard ή Traditional π.χ.RayDTutto είπε:Δεν είναι καθόλου κακό. Αν έχει να ξοδέψει 5-6 χιλιάρικα που δεν θα του λείψουν, να τα ξοδέψει όπως νομίζει το παλουκάρι και σε καλή μεριά.
Αν όμως δεν τα έχει, τα μαζεύει 30 - 30 ευρώ κάθε μήνα από τον κάτω των 1000€ μισθό του και πάει και τα χώνει στην R156 (σόρρυ δεν τα πάω καλά με τα ονόματα της Gibson) επειδή είναι το όνειρό του να την παίζει στην κρεβατοκάμαρα, αντί να τα βάλει στην άκρη για μια δύσκολη ώρα, τότε είναι κακό...
Δεν πειράζει καλή καρδιά .Αν δεν μπορείς να κατανοήσεις το γιατί είναι κακό κάποιος να σχηματίζει άποψη χωρίς να μπορεί να την στηρίξει σε επιχειρήματα ή γεγονότα, τότε δεν μπορώ να στο εξηγήσω. (Με σεβασμό, πάντα).
Φύκια για μεταξωτές κορδέλες πουλάνε.Έκτορας είπε:Εντάξει, πρέπει και οι καημένοι marketing executives να ζήσουν. Τί να γίνουν, κλέφτες...; ;D
Και εγώ δεν το έχω πρόχειρο, αν θες το ψάχνω (αλλα βαριέμαι ;D ;D) κάπου σε ένα video στο youtube, τωρα θες νατανε Gibson , νατανε fender custom shop ....κατι κουρδισμένα ξυλα θυμάμαι να έλεγε εκει ο τζιμανης μάστορης και κάτι τέτοια .....αλλα πρέπει να το ψάξω ;D ;DRayDTutto είπε:Πάντως για να πω και του στραβού το δίκιο, δεν θυμάμαι (αλλά μπορεί και να κάνω λάθος) μεγάλες εταιρείες να διαφημίζουν μαγικά κσύλα. Δεν θυμάμαι καμία Fender π.χ. να λέει: "εδώ το καλό το alder, με το μαχαίρι, πρώτα βαράς τη λα κι ύστερα αγοράζεις"...
Θα μιλήσω για τον εαυτό μου: Τα ξύλα είναι η βάση της κιθάρας, εγώ ξύλινες κιθάρες γνώρισα και αυτές προτιμώ. Όπως προτιμώ και τους δίσκους αλλά μουσική ακούω και από CD και files και οποιαδήποτε πηγή αφού η μουσική είναι πιο σημαντική από τη πηγή. Θα παίξω με κιθάρες με συνθετικά υλικά όταν το αποφασίσω εγώ, όχι η κάθε εταιρεία.Έκτορας είπε:...Για παράδειγμα: δεν δέχονται κάποιοι ότι μια Les Paul Custom να έρχεται με ταστιέρα από richlite, όταν δεν έχουν ούτε επιχειρήματα για το γιατί ο έβενος (που τα παλιά μοντέλα είχαν) είναι καλύτερος, ούτε καν μπορούν να ξεχωρίσουν τα 2 υλικά σε ένα blind test. Αυτό είναι σκέτη άρνηση. Αυτό είναι το κακό.