H επόμενη κιθάρα μου

Ποιά από τις τέσσερις

• 1. FENDER American Vintage II 51 Tele

• 2. FENDER American Vintage II 70th Anniv Stratocaster 1954

• 3. GIBSON Les Paul Standard '50s Figured Top Heritage Cherry Sunburst

• 4. GIBSON ES-345 Vintage Burst

Results are only viewable after voting.
Αυτό που γράφεις για τις Studio δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, ούτε Entry Level είναι, ούτε έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα άλλα μοντέλα, πέρα απ΄ τα "στολίδια" binding, fretmarkers κτλ.

Με την ίδια λογική, V, Explorer και SG είναι κι αυτές entry level ως επι το πλείστον, μιας και δεν έχουν bling-bling.
Επειδή έχω studio LP....δεν έχει καμία σχέση με lp standard ή Classic ή traditional. ....και δεν είναι μόνο το binding....είναιι το chambered body...και το hardware

Η sg επίσης η standard, δεν έχει καμία σχέση με τις sg tribute πχ.

Ή πχ η firebird studio.....με το real thing....κ.ο.κ.

Εκείνη η μεγάλη "καψούρα", η fiesta red strat τι έγινε κ. συνήγορε; Θα μείνει ανεκπλήρωτος "έρωτας";

Εκείνη η μεγάλη "καψούρα", η fiesta red strat τι έγινε κ. συνήγορε; Θα μείνει ανεκπλήρωτος "έρωτας";
Προηγούνται άλλες...... 😜

Η sg επίσης η standard, δεν έχει καμία σχέση με τις sg tribute πχ.

Αυτό δεν ισχύει. Καμία σχέση lp studio vs lp standard και sg tribute vs sg standard.
Οι φτηνή sg διαφέρει μόνο στα inlays, στο binding, και στο finish. Ακριβώς ίδιες κιθάρες, ίδια μανίκια και ίδια αίσθηση στο παίξιμο.

Οι lp studio είναι μέρα με τη νύχτα σε σχέση με τις lp std.

Αυτό δεν ισχύει. Καμία σχέση lp studio vs lp standard και sg tribute vs sg standard.
Οι φτηνή sg διαφέρει μόνο στα inlays, στο binding, και στο finish. Ακριβώς ίδιες κιθάρες, ίδια μανίκια και ίδια αίσθηση στο παίξιμο.
George δεν αναφέρομαι στο παίξιμο.
Ειδικά για τις sg. Το satin finish στην tribute...εμένα δεν μου αρέσει.
Και για να μην παρεξηγηθώ....δεν παριστανω τον ελιτιστή, μιας και είναι γνωστό ότι εκτιμώ και χρησιμοποιώ κιθάρες των 150 ευρώ .
Μιλάω για το τι μου έκανε κλικ στις gibson.
Μια από τις πιο αγαπημένες μου κιθάρες στον ηχο και στο παιξιμο είναι η epiphone sl...135 euro.

George δεν αναφέρομαι στο παίξιμο

Ίδια κιθάρα είναι. Εάν κλείσεις τα ματια σου, τότε θα νιώθεις μόνο τη διαφορετική στρώση νιτρο στην tribute. Άσε το παίξιμο και τον ήχο. Ίδια κατασκευή, ίδια υλικά.

Στις Les paul δεν συμβαίνει αυτό. Οι διαφορές είναι στην κατασκευή, στο παίξιμο και στον ήχο...

Ίδια κιθάρα είναι. Εάν κλείσεις τα ματια σου, τότε θα νιώθεις μόνο τη διαφορετική στρώση νιτρο στην tribute. Άσε το παίξιμο και τον ήχο. Ίδια κατασκευή, ίδια υλικά.

Στις Les paul δεν συμβαίνει αυτό. Οι διαφορές είναι στην κατασκευή, στο παίξιμο και στον ήχο...
Για τις les paul ειδικά, δεν το συζητάω καν.

Δεν αμφιβάλλω για την ποιότητα κατασκευής των, απλά δεν μου αρέσουν καθόλου εμφανισιακά.
Γούστα βέβαια είναι αυτά, αλλά εννοείς ότι δεν σου αρεσει καμία PRS? Ούτε οι παρακάτω πχ;

Γούστα βέβαια είναι αυτά, αλλά εννοείς ότι δεν σου αρεσει καμία PRS? Ούτε οι παρακάτω πχ;

Καμία ναι.
Προφανώς γούστα είναι βέβαια, όπως το λες.
Μόνο gibson και fender, μου αρέΖουν.

O σχωρεμενος ο Σουπερφανκ έλεγε ότι οι PRS μοιάζουν με σερβάντες. Εννοείται χρειάστηκε να googlάρω τι σημαίνει σερβάντα 😅

Περα απ τις αλλαγές στα σπεκς σε όλα τα μοντέλα παραγωγής ανα τα χρόνια που κανει η Gibson, δεν εχω παρατηρήσει διαφορές που να τις κατατάσσουν σε μοντέλα κατώτερης ή entry level στάθμης. η κατασκευή είναι ίδια, με διαφορά το λίγο λεπτότερο σώμα κυρίως.
Διαφορετικές είναι και οι Standard μεταξύ τους, ακόμα σε ίδιο μοντέλο - χρονιά.

Περα απ τις αλλαγές στα σπεκς σε όλα τα μοντέλα παραγωγής ανα τα χρόνια που κανει η Gibson, δεν εχω παρατηρήσει διαφορές που να τις κατατάσσουν σε μοντέλα κατώτερης ή entry level στάθμης. η κατασκευή είναι ίδια, με διαφορά το λίγο λεπτότερο σώμα κυρίως.
Διαφορετικές είναι και οι Standard μεταξύ τους, ακόμα σε ίδιο μοντέλο - χρονιά.
Μιλάς για gibson γενικώς, ή για sg συγκεκριμένα?

Για τις Les Paul Studio πάντως ισχύει αυτό που ειπε ο φίλος πανω, κατα περιόδους ήταν (ειναι?) πιο λεπτές απο τις κανονικές Les Paul. Είναι εμφανες αν κοιτάξεις το output jack plate πχ, ποσο περιθώριο έχει.

Αφού λείπει το maple καπάκι.
Λογικό είναι πιο λεπτές

Μιλάς για gibson γενικώς, ή για sg συγκεκριμένα?
Γενικά!
Για τις Les Paul Studio πάντως ισχύει αυτό που ειπε ο φίλος πανω, κατα περιόδους ήταν (ειναι?) πιο λεπτές απο τις κανονικές Les Paul. Είναι εμφανες αν κοιτάξεις το output jack plate πχ, ποσο περιθώριο έχει.
Τα σπεκς απο χρονιά σε χρονιά, ειδικά την περίοδο του Henry, ήταν διαφορετικά. απλα εχοντας παιξει και με studio 90s (ασπρη με εβενο) και wine red 10s, η εμπειρία ίδια είναι δε παίρνεις κατι ποιοτικά κατώτερο (μεγάλη κουβέντα για το qc) πέρα απ΄ τις διαφορές στα διακοσμητικά.

Λογικό είναι πιο λεπτές
Μάλλον τις μπερδεύεις με special, junior κτλ. Οι στούντιο έχουν κανονικά maple cap.

Το κατά περιόδους σημαίνει εξαίρεση, όχι τον κανόνα. Κατά κανόνα,έχουν το ίδιο πάχος με τις Standard. Ο κανόνας είναι ότι δεν έχουν binding, αν και η φετινή έκδοση των Studio έχει neck binding.

Λογικό είναι πιο λεπτές

Και επίσης έχουν σχεδόν πάντα maple καπάκι, πλην εξαιρέσεων που είναι all-mahogany (όπως η δική μου)

Επίσης υπάρχουν και Les Paul Custom (οι 68 RI) που είναι all-mahogany, χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει πως είναι κει εκείνες πιο λεπτές.

Μάλλον τις μπερδεύεις με special, junior κτλ. Οι στούντιο έχουν κανονικά maple cap

Σωστά, έχουν maple καπάκι, απλά είναι πιο λεπτό (5-8mm) και συχνά chambered, σε σχέση με πχ τις classic (10-12mm).
(Να ναι καλά το ChatGPT)

Πάντως, έτσι που βλέπω την στούντιο μου, νόμιζα ότι δεν υπήρχε maple top. Με μπέρδεψε η faded εμφάνιση της.

Παρακολουθώ την κουβέντα, καθώς βρίσκομαι κι εγώ στα κάρβουνα για αγορά Les Paul Standard 50s… Όντας κάτοχος μιας LP Studio 50s Tribute (2012) και μιας SG Standard (2022) οφείλω να ομολογήσω ότι υπάρχει διαφορά στην αίσθηση - υπάρχει και μεγάλο gap στα έτη παραγωγής βέβαια.

Επίσης βλέποντας το poll μπήκα ξανά σε σκέψεις, διότι δεν έχω στη συλλογή ούτε Tele ούτε Strat (Μόνο Squier Jazzmaster Vintage Modified-Fender Jaguar HH MIJ). Σαν πρώτη επαφή με Tele ή Strat αξίζει να τα σκάσεις ή «ξεδιψάς» τύπου Squier Classic Vibe; Παρεμπιπτόντως η Jazzmaster VM είναι πολύ τίμια.

Συγγνώμη για την κατάχρηση του thread! Help a brother out! 😆

P.S. Ψηφίζω LP.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back