Guitar hero

παιδια τα εφηβικα χρόνια δεν ξεχνιουνται:...

Ritchie Blakmoore...η νευρικότητα στο παίξιμο και η τρέλλα στο κεφάλι του δίνουν αυτο το ξεχωριστό στύλ!!!

Eric Clapton: Οτι και να πω είναι λιγο...

Mike G είπε:
Για μένα ο καλύτερος κιθαρίστας όλων των εποχών είναι ο John Petrucci.Κατέχει τα πάντα:τεχνική,συναίσθημα,ταχύτητα.Μπορεί να παίζει 2 νότες και να σε στέλνει αδιάβαστο,μπορεί να παίξει 666 :o και πάλι να μείνεις ξερός.Για μένα αυτός είναι κιθαρίστας.Απίστευτα ολοκληρωμένος,γνώστης ΟΛΩΝ των είδών της μουσικής,τρομερή ικανότητα σύνθεσης.Γράφει και πολύ ωραίους στιχους. ;) ;)Με τα τραγούδια του γαλουχήθηκα και αυτός είναι που με ώθησε στον να καταλάβω ότι η ταχύτητα και η πολυπλοκότητα δεν σημαίνει έλλειψη συναισθήματος :)
Καμιά φορά τον πιάνει και αυτόν μια Malmsteenίτιδα όμως 8)

Καλά λίγο το τέντωσες το θέμα mike g, αλλά δεν πειράζει. Προσωπικά θεωρώ πιο ολοκληρωμένο κιθαρίστα τον buckethead, που έχει συνδυάσει εντελώς ετερόκλητα είδη μουσικής στις καμπόσες κυκλοφορίες του.

Το ότι δεν έχει το "όνομα" του petrucci δεν λέει απολύτως τίποτα!!!

Mike G είπε:
Για μένα ο καλύτερος κιθαρίστας όλων των εποχών είναι ο John Petrucci.Κατέχει τα πάντα:τεχνική,συναίσθημα,ταχύτητα.Μπορεί να παίζει 2 νότες και να σε στέλνει αδιάβαστο,μπορεί να παίξει 666 :o και πάλι να μείνεις ξερός.Για μένα αυτός είναι κιθαρίστας.Απίστευτα ολοκληρωμένος,γνώστης ΟΛΩΝ των είδών της μουσικής,τρομερή ικανότητα σύνθεσης.Γράφει και πολύ ωραίους στιχους. ;) ;)Με τα τραγούδια του γαλουχήθηκα και αυτός είναι που με ώθησε στον να καταλάβω ότι η ταχύτητα και η πολυπλοκότητα δεν σημαίνει έλλειψη συναισθήματος :)
Μπορει να εχει συναισθημα αλλα εχει ακριβως το ιδιο συναισθημα σε ολα του τα παιξιματα.Μπορω να σου πω με αυτες τις δυο νοτες που λες που θα παιξει τι θα επακολουθησει  :P

Και αυτο που με χαλαει σε αυτον ειναι οτι παει να παιξει τις 666 νοτες του και στο alternate picking του παιζει διαδοχικες νοτες οχι λογω pattern αλλα επειδη παιζει υπεροβολικα γρηγορα .

απο Power metal χαλαρα ηρωας της κιθαρας ειναι ο Criss Oliva  (κατα την γνωμη μου)

Δεν ξερω τ μου εχει συμβει...

Ξεκινησα την κιθαρα για να παιζω 1000000000 νοτες το λεπτο ( καλα κοψε κατι...) αλλα παντα τα ειδωλα μου ηταν τυποι με τεραστια μαλλια , δερματινα κολλητα suits και περιεργες κιθαρες.

Τωρα τελευταια θελω να τα σταματησω ολα αυτα και να παιζω σαν τον Mckee,τον Chapdelaine και τον Emmanuel .  Αλλα ειναι τοσο τρομακτικα δυσκολο που μπροστα του το  Serrana φαινεται smoke on the water ευκολιας

Συμφωνω. Οταν ομως η τεχνικη συνδυαζεται με το συναισθημα τοτε το αποτελεσμα ειναι εκθαμβωτικο. Ποτε θα ξεπερασω τη μαγεια που μου ασκει ο Bloomfield στο Albert's Shuffle απο το Super Session εδω και 25 χρονια; Σε εξαντλει ως προς το blues συναισθημα και τον καταιγισμο ιδεων και την on the spot συνθεση, αλλα και ως προς την εξωκοσμικη τεχνικη. Ειναι αραγε τυχαιο που εδω και 25 χρονια δεν εχει πεσει στην αντιληψη τη δικη μου αλλα και πολλων αλλων οποιαδηποτε ταμπλατουρα που να αποκαλυπτει τα μυστικα του Bloomfield (μονο προσφατα στην ιστοσελιδα mikebloomfield.com εμφανιστηκαν καποια licks). Aξεπεραστος!

Είναι πάρα πολλά τα posts και δεν είχα την αντοχή να τα διαβάσω (πράγμα λογικό, μιας που όλοι ενθουσιαζόμαστε να μιλάμε για τέτοια θέματα)...

Κάπου διάβασα ότι ένας κιθαρίστας πρέπει να είναι πρώτα μουσικός, και μετά κιθαρίστας. Συμφωνώ απόλυτα, και αυτό ισχύει και για κάθε οργανοπαίκτη, αλλά και για κάθε τραγουδιστή. Γι'αυτό, παραθέτω τους δικούς μου αγαπημένους, που νομίζω ότι είναι αδύνατο να βρεις κάτι που τους λείπει (οι πρώτοι 3 είναι τα τελευταία χρόνια οι απόλυτοι αγαπημένοι, που δεν έχει βρεθεί ακόμα κανείς να τους εκθρονίσει)... Μιλάμε για μεγάλες μουσικές και κιθαριστικές προσωπικότητες, που είναι πραγματικοί guitar heroes, όχι για τα παιδάκια που πρωτοπιάνουν κιθάρα με σκοπό να παίξουν το Smoke on the water (φάση που την έχουμε περάσει νομίζω σχεδόν όλοι), αλλά για τους νέους μεγάλους βιρτουόζους του οργάνου...

-Allan Holdsworth

-Eric Johnson

-Scott Henderson

-Carl Verheyen

-Steve Lukather

-Bireli Lagrene

-Wayne Krantz

-Tim Miller

-Pat Metheny

-Guthrie Govan

-Jeff Beck

-Stevie Ray Vaughan

-Mike Landau

-Andy Timmons

Άλλοι μεγάλοι, που τους θεωρώ στην ίδια κατηγορία με τους παραπάνω, και απλά δεν θέλω να τους βάλω στην ίδια κλίμακα, επειδή στην παρούσα φάση δεν ανήκουν στους απόλυτα αγαπημένους...

-Stanley Jordan

-Paco De Lucia

-Al Di Meola

-Danny Gatton

-Sylvain Luc

-Frank Gambale

-George Benson

-Greg Howe

-Shawn Lane

-Steve Vai

-Steve Morse

-Derek Trucks

-Gary Moore

-Brett Garsed

-Jimmy Herring

-Joe Satriani

-Wes Montgomery

-Eric Gales

-Robben Ford

-Γιάννης Σπάθας

και πολλοί ακόμα (θα μαζευτούν καμιά εκατοσταριά και δεν θέλω να σας κουράσω)...

Αυτοι οι δυο κυριοι.

Joe_Satriani_and_Steve_Vai_by_waijay90.jpg

Trending...

Νέα θέματα

Back