Fender Jazz VS Precision

funky_bassman είπε:
Τέσπα ξεφύγαμε (πάλι) ως προς το θέμα... Εκτός κι αν ψήθηκε ο φίλος να πάρει G&L (που είναι ΚΑΙ fender ΚΑΙ σωστή επιλογή)
Πάλι καλά που μείναμε στην... ευρύτερη οικογένεια και δεν έπεσαν στο τραπέζι τίποτα αλλότρια brands (δεν λέω ονόματα, αλλά κάτι Ibanez υπονοώ)  ;D ;D ;D ;D

Πάντως είμαι περίεργος να δω τι θα αγοράσει στο τέλος  ;)

Terry RoscoeBeck5 είπε:
Πάλι καλά που μείναμε στην... ευρύτερη οικογένεια και δεν έπεσαν στο τραπέζι τίποτα αλλότρια brands...........
And there is one to rule them all....

MusicMan-Reflex.jpg

Music Man Reflex.

audiokostas είπε:
And there is one to rule them all....

MusicMan-Reflex.jpg
Αυτό και το Big Al δεν έχουν πέσει στα χέρια μου, αλλά από τα specs του δείχνει «τούμπανο». Πάντως αν παρατήρησες, έθεσα στα υπόψιν και το Bongo το οποίο εκτιμώ απεριόριστα  ;D ;)

Terry RoscoeBeck5 είπε:
Πάντως αν παρατήρησες, έθεσα στα υπόψιν και το Bongo το οποίο εκτιμώ απεριόριστα  ;D ;)
Ναι το είδα.

Η διαφορά είναι ότι το Reflex είναι όμορφο.  ;) ;D

audiokostas είπε:
Η διαφορά είναι ότι το Reflex είναι όμορφο.  ;) ;D
Point. Θα θελα να ηξερα τι ειχε παρει οποιος ενεκρινε τα σχεδια του Bongo και του Big Al.

Επισης, χαπυ νεημ ντεη φιλος. ;D

Nikoubis είπε:
Επισης, χαπυ νεημ ντεη φιλος. ;D
Αμάν... Τα MM φοβερά μπάσα, τα καλύτερα, μπλα...μπλα, το Big Al μπλα... μπλα  (και καλά On Topic)

Χρόνια πολλά Audio να σε χαιρόμαστε  ;) 8)

Terry RoscoeBeck5 είπε:
Χρόνια πολλά Audio να σε χαιρόμαστε  ;) 8)
Ναι ρε Κωστάκη Χρόνια Πολλά...και με ένα καινούργιο μπάσο ;)

Nikoubis είπε:
Point. Θα θελα να ηξερα τι ειχε παρει οποιος ενεκρινε τα σχεδια του Bongo και του Big Al.
Ενώ για το Bongo είναι σαφής η επιρροή του (Gonzo - Bongo), για το Big Al υπεύθυνος είναι ο Αlvin Lee και η signature κιθάρα του.

Η Big Al είναι τόσο ξεδιάντροπα άσχημη, που με έλκει.

Ένα κοίταγμα από γιατρό το θέλω.

Είμαι σίγουρος όμως ότι το design dept της BMW Motorrad θα απογοητεύθηκε που δεν τα σκέφτηκε πρώτη.

Σας ευχαριστώ όλους για τις ευχές σας.

2721768190_e866c1dcbb.jpg

Bongo.jpg

Terry RoscoeBeck5 είπε:
Ποιος εγώ;  ;D ;D ;D ;D Η ριμάδα η τεχνολογία  ;D

Πάντως αναφορικά με τις επισημάνσεις των Vac&Theod περί βάρους, τα ash... κούτσουρα είναι ασήκωτα  :D Οπότε alder για να μας μείνει η μέση- εκτός αν πέσουμε σε κάνα παλιό με swamp ash που δεν είναι «νταμάρι»  ;D
Απλά να παραθέσω ότι μετά την εγχείρηση που έκανα βγήκα με την ζυγαριά παγανιά και έχω να πω ότι το American Vintage 75 Jazz με ash σώμα έδωσε 4.1κιλά τα οποία κρίνονται πολύ ικανοποιητικά. Swamp ash, να πω την αλήθεια δεν πέτυχα ως τώρα.

Vac είπε:
Απλά να παραθέσω ότι μετά την εγχείρηση που έκανα βγήκα με την ζυγαριά παγανιά και έχω να πω ότι το American Vintage 75 Jazz με ash σώμα έδωσε 4.1κιλά τα οποία κρίνονται πολύ ικανοποιητικά. Swamp ash, να πω την αλήθεια δεν πέτυχα ως τώρα.
4.1 κιλά είναι μια χαρά. Αυτά που είναι ασήκωτα είναι ορισμένα '70s - '76 με ΄79 χονδρικά ή τουλάχιστον εγώ έχω πέσει πάνω τους. Σε κάποια από αυτά ήθελες... γερανό  ;D Έπαιζαν ωραία, αλλά δεν ήταν αυτό που λέμε players instrument.   

Terry RoscoeBeck5 είπε:
Αυτά που είναι ασήκωτα είναι ορισμένα '70s - '76 με ΄79 χονδρικά ή τουλάχιστον εγώ έχω πέσει πάνω τους. Σε κάποια από αυτά ήθελες... γερανό  ;D    
Πες τα χρυσοστομε,σε μια ash στρατ΄79 που εχω,δεν νιωθω οτι επεσα εγω πανω της... αλλα αυτη πανω μου και με ελιωσε  ;D

Terry RoscoeBeck5 είπε:
4.1 κιλά είναι μια χαρά. Αυτά που είναι ασήκωτα είναι ορισμένα '70s - '76 με ΄79 χονδρικά ή τουλάχιστον εγώ έχω πέσει πάνω τους. Σε κάποια από αυτά ήθελες... γερανό  ;D Έπαιζαν ωραία, αλλά δεν ήταν αυτό που λέμε players instrument.   
Ούτε του παπά είναι 4.1κιλά, όντως !!!!! Εκεί που ζορίζομαι είναι το SBMM ray34 που μου βγήκε 4.7κιλά έστω και αν τα specs μιλούσαν για lightweight ash...... ??? H διαφορά λοιπόν των 600γρ είναι απίστευτη αν και ακούγεται μικρή σε απόλυτο αριθμό.

Μου φαίνεται πρέπει να δω εκείνο το Yamaha RBX A2 που όταν φυσάει το κυνηγάς.. 8)

Vac είπε:
Ούτε του παπά είναι 4.1κιλά, όντως !!!!! Εκεί που ζορίζομαι είναι το SBMM ray34 που μου βγήκε 4.7κιλά έστω και αν τα specs μιλούσαν για lightweight ash...... ???
Μα το SBMM είναι swamp ash  ;) οπότε είσαι by the book στα κιλά :D (4.7) άντε λίγο πιο πάνω. Αν όμως ήταν ash θα λέγαμε άλλα πράγματα  ;D ;D ;D

Terry RoscoeBeck5 είπε:
Μα το SBMM είναι swamp ash  ;) οπότε είσαι by the book στα κιλά :D (4.7) άντε λίγο πιο πάνω. Αν όμως ήταν ash θα λέγαμε άλλα πράγματα  ;D ;D ;D
Στο επίσημο site πάντως αναφέρει σκέτο ash... Όπως και να χει δεν βγάζεις ολόκληρο live αν και έχω καιρό να ντοπαριστώ με αδρεναλίνη. Εκτός και αν είσαι 20+ ετών  ;D

Vac είπε:
Στο επίσημο site πάντως αναφέρει σκέτο ash... Όπως και να χει δεν βγάζεις ολόκληρο live αν και έχω καιρό να ντοπαριστώ με αδρεναλίνη. Εκτός και αν είσαι 20+ ετών   ;D
Αν έχεις το Classic Active, ναι είναι ash, οπότε ΟΚ είναι πιο επάνω στα κιλά. Πάντως λόγο της «περιφέρειας» του σώματος  ;D ;D ;D θα μπορούσε και το shamp ash όργανο να είναι πιο βαρύ από ένα Jazz- βάλε και το μπράτσο που είναι λιγάκι πιο μπόλικο, κάτι το plate να δίνει κάνα 100ικο γραμμάρια έξτρα (λέμε τώρα  ;D). Λίγο από εδώ, λίγο από εκεί να το μισό κιλό  ;D ;D

Πάντως συμφωνώ και επαυξάνω- τα βαριά όργανα όσο καλά και αν παίζουν- δεν είναι για πολύ ώρα και πολύ περισσότερο για live...  «Εκτός και αν είσαι 20+ ετών» αλλά και κάτω από 40  ;D ;D ;D

Διαμαρτυρία μουσικού  οργάνου  :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'(

IMG_0383.jpg

THEOD είπε:
Διαμαρτυρία μουσικού  οργάνου  :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'(
Αν το καλοσκεφτείς αυτό είναι το κατεξοχήν bass για jazz  ;)

Terry RoscoeBeck5 είπε:
Αν το καλοσκεφτείς αυτό είναι το κατεξοχήν bass για jazz  ;)
Θενξ `τερρυ :) :) :)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Θα σας προτεινα να τσεκαρετε το fender blacktop precision (ΗΗ). Αρκετα ευελικτο οργανο και οικονομικο.

stavros911 είπε:
Θα σας προτεινα να τσεκαρετε το fender blacktop precision (ΗΗ). Αρκετα ευελικτο οργανο και οικονομικο.
Και όμορφο και σχετικά οικονομικό και ευέλικτο είναι.

Precision δεν είναι.

Άσε που το χει ξανακάνει ο Λήο πιο πριν με τα G&L.

Και προσωπικά μάλλον θα πήγαινα σε ένα L2000 παρά στο Blacktop.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back