Squier Vs Fender Jazz Bass

Yep αυτά είναι. Αυτή τη περιβόητη τη ραφή εγώ γιατί δεν τη βλέπω?  :P Έχω λίγο μυωπία βέβαια, αλλά όσο πατάει η γάτα μόνο. 8)

Ρε σεις το μπασάκι σαν ξύλα φαίνεται καλό πάντως. Και για σέρβις που το πήγαινα κάποτε που δεν ήξερα τις λέξεις ...truss rod, intonation, saddles κλπ μου είχε πει οργανοποιός ότι είναι μια χαρά και το μπράτσο και τα ξύλα του.

Καληνύχτες μπασίστες μου, πάω να παίξω και γω 16α στο ροχαλητό εντός ολίγου. Όχι τίποτα αλλά θα φάω την παντόφλα, μόνο που αντί για παντόφλα θα είναι το VM μου και είναι και maple το σώμα, θεόβαρο ;D "όλο με το μπάσο σου ασχολείσαι!!"

Ρε σεις παιδιά ακούστε να δείτε......

Πριν μια βδομάδα άλλαξα χορδές, μαγνήτες, κλειδιά και γέφυρα στο μπασάκι μου.

Είδα μεγάλη διαφορά στον ήχο.

Είδατε τελικά που τα κλειδιά αλλάζουν τον ήχο; Γι αυτό αγοράστε κλειδιά από κουρδισμένο μέταλλο.

Δε μας ..... ρε Terry.  :P

Τα χεις τα δάχτυλα και τα χεις καλά, κρίμα που τα αυτιά στα χαλάνε ....

audiokostas είπε:
Ρε σεις παιδιά ακούστε να δείτε......

Πριν μια βδομάδα άλλαξα χορδές, μαγνήτες, κλειδιά και γέφυρα στο μπασάκι μου.

Είδα μεγάλη διαφορά στον ήχο.

Είδατε τελικά που τα κλειδιά αλλάζουν τον ήχο; Γι αυτό αγοράστε κλειδιά από κουρδισμένο μέταλλο.

Δε μας ..... ρε Terry.  :P

Τα χεις τα δάχτυλα και τα χεις καλά, κρίμα που τα αυτιά στα χαλάνε ....
Κουρδισμένο μέταλλο; Που... που να πάρω όλο το στοκ  ;D

Λοιπόν κοίτα την κάτω φωτό για να καταλάβεις τι λέω. Είναι η γέφυρα του Squier. Είναι εμφανέστατη η ραφή στο καβαλαράκι- το οποίο δεν είναι μασίφ. Ομοίως και τα κλειδιά είναι το ίδιο (τα φωτογράφισα αλλά γυαλίζουν και δεν φαίνεται η ραφή).

Και επέτρεψε μου να εμπιστεύομαι τα αυτάκια μου  ;D Μόλις έβγαλα τα «μαμά» κλειδιά/ καβαλάρη είδα διαφορά.

Όσο για τους μαγνήτες θα μπούνε οι κάτωθι...

2011-10-18_09.06.25.jpg

2011-10-18_09.03.52.jpg

Η μηχανική σύζευξη (πσσσσσσσσσσσ) της γέφυρας με το σώμα και η στήριξη της χορδής (γωνία, επιφάνεια βαγονακίου, σταθερότητα, στιβαρότητα κλπ κλπ) σαφέστατα παίζουν τον ρόλο στον ήχο και με την φυσική αν το πάρεις.

Πες μου όμως κατακα(υ)μμένο πουροποζέρι, πως επηρρεάζει τον ήχο το κλειδί αν

α) έχεις τυλίξει σωστά τη χορδή,

β) δεν "κολυμπάει/κουδουνάει" ο μηχανισμός

γ) δεν ξεκουρδίζει ;

εεεεε;

για πες μου.

* πρόσεξε ότι αν και για μένα είναι σημαντικός παράγοντας, δεν έβαλα μέσα το feel του κλειδιού στην περιστροφή καθότι είναι ζήτημα υποκειμενικό και αίσθησης και όχι λειτουργικό.

Terry RoscoeBeck5 είπε:
Όσο για τους μαγνήτες θα μπούνε οι κάτωθι...
Συνονόματε  τι γράφουν  οι μαγνήτες  για δεν βλέπω

lgbesios είπε:
Συνονόματε  τι γράφουν  οι μαγνήτες  για δεν βλέπω
Μας τα χει κάνει Led Zeppelin με τους Villex.

Δεν χρειάζεται να το διαβάσεις. Έπρεπε να το χες ήδη φανταστεί.

Κατά τα άλλα, κρίση έχουμε.....  :P

audiokostas είπε:
Η μηχανική σύζευξη (πσσσσσσσσσσσ) της γέφυρας με το σώμα και η στήριξη της χορδής (γωνία, επιφάνεια βαγονακίου, σταθερότητα, στιβαρότητα κλπ κλπ) σαφέστατα παίζουν τον ρόλο στον ήχο και με την φυσική αν το πάρεις.

Πες μου όμως κατακα(υ)μμένο πουροποζέρι, πως επηρρεάζει τον ήχο το κλειδί αν

α) έχεις τυλίξει σωστά τη χορδή,

β) δεν "κολυμπάει/κουδουνάει" ο μηχανισμός

γ) δεν ξεκουρδίζει ;

εεεεε;

για πες μου.

* πρόσεξε ότι αν και για μένα είναι σημαντικός παράγοντας, δεν έβαλα μέσα το feel του κλειδιού στην περιστροφή καθότι είναι ζήτημα υποκειμενικό και αίσθησης και όχι λειτουργικό.
;D ;D ;D ;D ;D

Ουάοοοο.... Λάτρεψα την μηχανική σύζευξη  ;D

Για τους ίδιους λόγους φυσικής- μεγαλύτερη πυκνότητα μετάλλου= καλύτερη μετάδοση ήχου... Και εν κατακλείδι αφού είναι... μάπα το ένα κομμάτι του συστήματος (γέφυρα) γιατί να μην βελτιώσεις και το άλλο (κλειδιά) που είναι επίσης... μάπα;

Τώρα για να πω του στραβού το δίκιο- όπως είπε και ο Messalion- η ηχητική αλλαγή μπορεί να είναι συνάρτηση της παράλληλης αλλαγής κλειδιών- καβαλάρη.

Αλλά δεν καταλαβαίνω προς τι η υπεράσπιση του άθλιου hardware των Squier...

audiokostas είπε:
Μας τα χει κάνει Led Zeppelin με τους Villex.

Δεν χρειάζεται να το διαβάσεις. Έπρεπε να το χες ήδη φανταστεί.

Κατά τα άλλα, κρίση έχουμε.....  :P
Θα τους ακούσεις και θα μου πεις  ;)

Α, ναι τους είχα παραγγείλει την άνοιξη, μου ήρθαν το καλοκαίρι, οπότε ήταν πριν σφίξουν απελπιστικά οι...  ;D ;D ;D

@Συνονόματο όπως είπε και ο Κώστας είναι Villex- αμερικάνικοι μπουτίκ μαγνήτες που θα μπούνε σε... Squier  :P :P :P ;D ;D

Terry RoscoeBeck5 είπε:
;D ;D ;D ;D ;D

Ουάοοοο.... Λάτρεψα την μηχανική σύζευξη  ;D
Γιατί, το "βαγονακίου" δεν σου άρεσε;

Αλλά δεν καταλαβαίνω προς τι η υπεράσπιση του άθλιου hardware των Squier...
Δεν έχουν άθλιο hardware όλα τα Squier και δεν υπερασπίζομαι τίποτα.

Κατακρίνω μόνο την άθλια συλλογιστική σου που διαβάζουν εδώ μέσα νέα παιδιά τα οποία διαφθείρεις  ;D με τις ακολασίες και τις καταναλωτικές μανίες σου που στερούνται ουσιώδους επιχειρηματολογίας.

Πες το έτσι "Γούσταρα να αλλάξω τα κλειδιά γιατί τα βλεπα και με χαλάγαν, άνευ λόγου και αιτίας καθότι τη δουλειά τη κάναν μια χαρά, απλώς εμένα μου χανε κάτσει στραβά" και είσαι οκ.

Ασε που ψιλοριμάρει κιόλας  ;D................. Σταύροοοοο σου χω κομμάτι.

Α, ναι τους είχα παραγγείλει την άνοιξη, μου ήρθαν το καλοκαίρι, οπότε ήταν πριν σφίξουν απελπιστικά οι...  ;D ;D ;D
Ναι θυμάμαι. Τότε που έβρεχε λεφτά και τρέχαν οι παρθένες γυμνές στο Σύνταγμα και τραγουδάγαν "πάρε με τώρα αμέσως Τέρρυ, πάνω στου Συντάγματος το παρτέρι"

Βρε το είπα... πάνε τα dabate για τα ξύλα ( τι... μαόνια και κουραφέξαλα  ;D). Τα... κουρδισμένα μέταλλα είναι το μέλλον...  ;)

Αυτό δεν το είχε σκεφτεί ούτε ο Μάραθον  ;D ;D ;D ;D

Και όχι κ. πρόεδρε δεν ωθώ τους νέους στον καταναλωτισμό (μου τα... έσουρε και ο Νέστορας  ;)). Αφού σε σχετικό θέμα συμβούλευα την νεολαία just say no to GAS  ;D

Terry RoscoeBeck5 είπε:
@Συνονόματο όπως είπε και ο Κώστας είναι Villex- αμερικάνικοι μπουτίκ μαγνήτες που θα μπούνε σε... Squier  :P :P :P ;D ;D
...και σε κανα μήνα σε fender …. ::) ;D

H πλακα ειναι πως για καθε εναν που κοτσαρει μια BadAss η αλλο θηριο στο μπασο του, υπαρχει ενας που ισχυριζεται πως τα παλια Fender με τη γεφυρα της πλακας ακουγονται καλα ακριβως επειδη η χαμηλη μαζα της γεφυρας "απορροφα" λιγοτετερες συχνοτητες. Εδω κοτζαμ Gotoh 201 ειναι κουφια. ;D

Nikoubis είπε:
H πλακα ειναι πως για καθε εναν που κοτσαρει μια BadAss η αλλο θηριο στο μπασο του, υπαρχει ενας που ισχυριζεται πως τα παλια Fender με τη γεφυρα της πλακας ακουγονται καλα ακριβως επειδη η χαμηλη μαζα της γεφυρας "απορροφα" λιγοτετερες συχνοτητες. Εδω κοτζαμ Gotoh 201 ειναι κουφια. ;D
Εδώ διαφωνούν οι... γκουρού, να μην διαφωνήσουμε και εμείς ( οι... ανθυπογκουρού  :P ;D ;D ;D ;D ;D)

Ο Ken Smith είναι... heavy:  πιστεύει ότι μια βαριά γέφυρα απλώνει πιο αρμονικά τον ήχο. Ο Mike Tobias είναι light: προτιμά ελαφριές γέφυρες, καθώς πιστεύει ότι μια βαριά γέφυρα χαλάει την ανταπόκριση του ήχου.

Ηθικόν δίδαγμα πιάσε την... bridge και «κούρευτη»  ;D

Πάντως για να επαναφέρω λίγο το θέμα στο δικό μου, οι Κινέζοι έχουν κάνει τσατσιά.  ;D Η ραφή στο πλάι είναι φινιρισμένη και δεν φαίνεται. Φαίνεται μόνο από μπροστά και από πίσω, κατά το διαμήκη άξονα του βαγονακίου 8)

Τώρα στα κλειδιά δεν μπορώ να βρω ραφή, κόλληση έχει μόνο εκεί που ενώνεται η πεταλούδα με το υπόλοιπο στέλεχος, αυτό το καβλιτζέκι ντε που γυρνάει το γρανάζι.

Αν έχει κι αλλού, οι Κινέζοι κάναν καλή δουλειά για να το κρύψουν.

Ότι είναι άθλιας ποιότητας τα μέταλλα κάνει μπαμ πάντως. Ειδικά η πεταλούδα είναι τελείως επίπεδη, μια φλούδα ουσιαστικά, νομίζεις ότι βάλαν όσο λιγότερο μέταλλο γίνεται.

Πάντως για badass και λοιπές hi-mass γέφυρες, είμαι κι εγώ αντίθετος. Αυτό το φυσικό κομπρεσάρισμα δεν μ'αρέσει, νομίζω ότι πνίγει το όργανο.

Μήπως τελικά η καλύτερη λύση στις γέφυρες ειναι οι Strings Thru the Body ??? Λέω γω τωρα ...  μήπως ...? ??? ??? ??? ???

hotspur είπε:
Μήπως τελικά η καλύτερη λύση στις γέφυρες ειναι οι Strings Thru the Body ??? Λέω γω τωρα ...   μήπως ...? ??? ??? ??? ???
αν οντως απορεις η απαντηση ειναι οχι......γιατι και τα string through παλι εχουν γεφυρα απλα ειναι  διαφορετικη.....

Εικαζετε απο μερικους, πως υπαρχει διαφορα και στον ήχο και στο sustain σε αυτου του τύπου τις γέφυρες ...

hotspur είπε:
Εικαζετε απο μερικους, πως υπαρχει διαφορα και στον ήχο και στο sustain σε αυτου του τύπου τις γέφυρες ...
φυσικα και υπαρχει - σε αλλα μπασα καλο σε αλλα κακο (sustain και ηχος) αυτο τι παει να πει ? οτι ειναι στανταρ οτι αμα ειναι string through το οργανο ειναι και καλυτερο ? δεν νομιζω

1 παραδειγμα

string through...http://www.thomann.de/gr/fender_sting_bass.htm

οχι string through...http://www.thomann.de/gr/fender_standard_precision_bass_bs2009.htm

κατεχω και τα 2 σε πληροφορω ομως οτι το sting δεν φτανει τον ηχο του precision

και φυσικα υπαρχουν πολλα παραδειγματα αλλα πιστευω οτι εχεις καταλαβει τι θελω να πω  ;)

ή έστω κι αν ΔΕΝ παιζει ρολο η γέφυρα αυτη καθ' αυτη, σε αυτου του ειδους τα μπάσα υπαρχει καποια διαφορά τελικα ?  (δεν ειχα ακόμη την τιμη να δοκιμασω καποιο string through, γι αυτό ρωταω ...)

messalion είπε:
φυσικα και υπαρχει - σε αλλα μπασα καλο σε αλλα κακο (sustain και ηχος) αυτο τι παει να πει ? οτι ειναι στανταρ οτι αμα ειναι string through το οργανο ειναι και καλυτερο ? δεν νομιζω

1 παραδειγμα

string through...http://www.thomann.de/gr/fender_sting_bass.htm

οχι string through...http://www.thomann.de/gr/fender_standard_precision_bass_bs2009.htm

κατεχω και τα 2 σε πληροφορω ομως οτι το sting δεν φτανει τον ηχο του precision

και φυσικα υπαρχουν πολλα παραδειγματα αλλα πιστευω οτι εχεις καταλαβει τι θελω να πω  ;)
  ναι οκ. Δεν αμφισβητω αυτο που λες. απλα απο αγνοια ρωταω (δεν εχω παιξει ποτε με string through) thanks.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back