Squier Vs Fender Jazz Bass

bassbill είπε:
Το hardware του αμερικάνικου είναι έτη φωτός μπροστά απο το κινέζικο αδερφάκι του...

Ίσως κλειδιά / γέφυρα, και σίγουρα τα ποτς που είναι χάλια...
Πες τα βρε Bill... Αυτό λέω και εγώ και δεν με ακούνε  :) Όλες οι κουβέντες για τα Squier αναφορικά με μόντες/ βελτιώσεις είναι γύρω από μαγνήτες/προενισχύσεις...

Όμως είναι «ζωτικής» σημασίας η αλλαγή κλειδιών/ γέφυρας.

Όταν τα άλλαξα στο δικό μου, κούρδισα και έβαλα το όργανο στην θήκη. Το έπιασα μετά από δύο μέρες (δεν άλλαξα χορδές, είχε μείνει με τις ίδιες) και... σκιάχτηκα  ;D Άλλος ήχος... Λες και ζωντάνεψε... Στην αρχή σκέφτηκα, «τι στον κόρακα, άλλαξα χορδές και δεν το θυμάμαι»;  ;D

Το maple body από βάρος πως είναι?

(Διακριτικά πάω το θέμα στα κσύλλα) :D

Έχει ένας μαθητής μου ένα αριστερόχειρο VM. To maple είναι αισθητά βρύτερο απο το alder και ο ήχος του έχει καλή ατάκα. Δύσκολα μπορώ να πω περισσότερα, μιας και με το αριστερό, είναι σάν να πιάνω μπάσο πρώτη φορά στα χέρια μου.

Δέν μπορώ να παίξω απολύτως τίποτα  :-\

Η αλήθεια είναι ότι όντως είναι active και τα 2 μπάσα. Λάθος στην συνδεσμολογία σίγουρα δεν έχει γίνει πάντως (2 καλώδια είναι και να θες δεν μπορείς να κάνεις λάθος), εξάλλου αυτή η 'μουγκάδα' υπήρχε unplugged και ακριβώς έτσι μεταφερόταν και στον ενισχυτή.

Η αλήθεια είναι ότι είχα πει να μην αλλάξω τίποτα περαιτέρω, αλλά μιας και θα μείνω μ'αυτό το μπάσο για πολύ καιρό ακόμα, να σκεφτώ την αναβάθμιση hardware? Hi-mass γέφυρα δεν θέλω επ'ουδενί, φοβάμαι ότι θα το πνίξει το όργανο. Μια απλή κλασική γέφυρα πόσο να διαφέρει απ'αυτήν που ήδη φοράει προς το καλύτερο? Ένα μικρό κομμάτι μέταλλο είναι.  ??? Δεν αμφισβητώ τα λεγόμενα σας, απλά μου φαίνεται περίεργο.

Τα κλειδιά τώρα είναι όντως ψεύτικα, αλλά πίστευα ότι αφού κρατάει το κούρδισμα και μάλιστα εξαιρετικά, κάνουν καλά τη δουλειά τους. Μάλλον έκανα λάθος και υπάρχει μεγάλο περιθώριο βελτίωσης.

Το nut είναι πλαστικό αλλά είναι καλά κομμένο για 45άρες χορδές απ'ότι φαίνεται. Χάνει ελάχιστα κούρδισμα το όργανο και αυτό μετά από ώρες παιξίματος.

Έχετε να προτείνετε κάτι (πολύ) οικονομικό πάνω σ'αυτά?

il_dottore46 είπε:
Hi-mass γέφυρα δεν θέλω επ'ουδενί, φοβάμαι ότι θα το πνίξει το όργανο. Μια απλή κλασική γέφυρα πόσο να διαφέρει απ'αυτήν που ήδη φοράει προς το καλύτερο? Ένα μικρό κομμάτι μέταλλο είναι.  ??? Δεν αμφισβητώ τα λεγόμενα σας, απλά μου φαίνεται περίεργο.
Αν παιζουν τα saddles και σε ενοχλει ΠΟΛΥ, αντε να βαλεις μια με grooves που θα τα κρατανε στη θεση τους.

Τα κλειδιά τώρα είναι όντως ψεύτικα, αλλά πίστευα ότι αφού κρατάει το κούρδισμα και μάλιστα εξαιρετικά, κάνουν καλά τη δουλειά τους. Μάλλον έκανα λάθος και υπάρχει μεγάλο περιθώριο βελτίωσης.
Δεν εκανες λαθος. Ασε τα κλειδια ησυχα.

Το nut είναι πλαστικό αλλά είναι καλά κομμένο για 45άρες χορδές απ'ότι φαίνεται. Χάνει ελάχιστα κούρδισμα το όργανο και αυτό μετά από ώρες παιξίματος.
Αυτο αλλαξε το, κακο δε θα κανει.

il_dottore46 είπε:

Έχετε να προτείνετε κάτι (πολύ) οικονομικό πάνω σ'αυτά?
Ομολόγησε... πες τα όλα...  ;D Τα κλειδιά σου είναι με «ραφή» στο πλάι τους ή μασίφ;

Αν είναι αυτά με τη «ραφή»- όπως τουλάχιστον είχε το δικό μου Squier- ναι μεν κρατάνε το κούρδισμα αλλά...

Μόλις τα άλλαξα με ένα σετάκι που πήρα μόλις 20 ευρώ από το voodo music, εδώ στην γειτονιά μου, hallelujah...

Βέβαια ίδια κατάσταση ήταν και ο καβαλάρης- «πρεσαριστά» βαγονάκια και όχι μασίφ μέταλλο. Το άλλαξα με μια γέφυρα Fender που πήρα από τον Γιάννη (Papalampaina) και «ίσιωσε» το όργανο...

Φίλος με Gibson SG «είδε το φως του», μόλις άλλαξε κλειδιά... Μην υποτιμάτε την σημασία των κλειδιών και του καβαλάρη στον ήχο.

Άλλαξε τουλάχιστον τα κλειδιά...

ΥΓ: Και χορδές...  ;)

Edit: Απ' ότι βλέπω οι γνώμες περί κλειδιών διίστανται  ;D ;D ;D  Άλλαξε... μην αλλάξεις... θα σε τρελάνουμε  ;D

Terry RoscoeBeck5 είπε:
Φίλος με Gibson SG «είδε το φως του», μόλις άλλαξε κλειδιά... Μην υποτιμάτε την σημασία των κλειδιών και του καβαλάρη στον ήχο.

Άλλαξε τουλάχιστον τα κλειδιά...

ΥΓ: Και χορδές...  ;)
δλδ θες να πεις οτι τα κλειδια επειρεαζουν τον ηχο ?

Terry RoscoeBeck5 είπε:
Δεν θέλω να πω. Το λέω...  :)
Ω ρε μανα μου... Νομιζα οτι τα μοντερνα ελαφρια κλειδια μονο καλο εκαναν... Ωρα ειναι να τσακωθουμε για το αν κοβουν sustain. ;D

Terry RoscoeBeck5 είπε:
Δεν θέλω να πω. Το λέω...  :)
θα διαφωνησω μονο 80% μαζι σου  ;D γιατι τα κλειδια επηρεαζουν το tone μονο κατα 20 % πανω κατω

EDIT: στις κιθαρες τουλαχιστον - στα μπασα εχω επιφυλαξη

Nikoubis είπε:
Ω ρε μανα μου... Νομιζα οτι τα μοντερνα ελαφρια κλειδια μονο καλο εκαναν... Ωρα ειναι να τσακωθουμε για το αν κοβουν sustain. ;D
;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Κάτσε βρε... Στα Squier ναι, είναι ελαφριά, αλλά μοντέρνα δεν τα λες... Κλασικές «πεταλούδες» είναι  :D, με μέταλλο κακής ποιότητας ( τουλάχιστον κατά την άποψη μου)...

Τώρα αν το μοντέρνα ελαφριά είναι αναφορά πχ στα Hipshot, αυτό δεν το συζητώ... Αλλά για μια τετράδα θες σχεδόν τόσα, όσα για ένα ολόκληρο Squier  ;D ;D ;D

Πάντως θα το ξαναπώ: Μόλις άλλαξα κλειδιά και καβαλάρη, το κουτσουράκι «ζωντάνεψε»...

@Messalion: ΟΚ ευκαιρία μετά τα ατελείωτα dabate για τα... ξύλα  ;D ;D ;D να αρχίσουμε και ένα για τα... μέταλλα  ;D ;D ;D

Terry RoscoeBeck5 είπε:
@Messalion: ΟΚ ευκαιρία μετά τα ατελείωτα dabate για τα... ξύλα  ;D ;D ;D να αρχίσουμε και ένα για τα... μέταλλα  ;D ;D ;D
οοοοοχιιιιιι φιλε μου - δεν μπαινω σε αντιπαραθεση για τετοια ζητηματα  ;) ;) ;)

αλλα θα σου πω τι βλεπω εμπειρικα παντα

αν αλλαξεις κλειδια σε 1 κιθαρα και βαλεις πιο ελαφρια αλλαζει και το συνολικο βαρος και αυτο επειρεαζει το tone αλλα οχι πολυ......οπως ειπα και πανω κατα 20%-25% αλλοστε δεν κανεις και το οργανο πουπουλο - η γεφυρα απο την αλλη σαφως και παιζει ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΤΑΤΟ ρολο στον χαρακτηρα και στιε επιδοσεις του οργανο γιατι απο εκει ξεκιναει ολη η μαγεια  ;) ;)

αλλα αφου τα ξερεις εγω θα στα λεω ρε ?  ;D ;D

messalion είπε:
αλλα αφου τα ξερεις εγω θα στα λεω ρε ?  ;D ;D
Εν είδα ότι ουδέν είδα  ;D

Δεν διαφωνώ σε αυτά που λες, αλλά από την άλλη και εγώ μιλάω εκ πείρας καθώς είδα αλλαγή στον ήχο μετά τις αλλαγές...

Πάντως το θέμα έχει την πλάκα του (με την καλή έννοια) διότι όλη αυτή η συζήτηση ξεκίνησε από ένα (άνισο) τεστ του «γιατρού», που δεν λέει να βάλει το χέρι στην τσέπη να πάρει ένα σετ χορδές  ;D

Γιατρέ μου, βράστες τουλάχιστον  ;D ;D ;)

Terry RoscoeBeck5 είπε:
Εν είδα ότι ουδέν είδα  ;D

Δεν διαφωνώ σε αυτά που λες, αλλά από την άλλη και εγώ μιλάω εκ πείρας καθώς είδα αλλαγή στον ήχο μετά τις αλλαγές...
1 ερωτηση - αλλαξες κλειδια ΚΑΙ γεφυρα the same time ? ισως γι'αυτο να ακουσες αλλαγη (δεν ειδα να το διευκρυνιζεις πουθενα :-\ :-\ )

Πάντως το θέμα έχει την πλάκα του (με την καλή έννοια) διότι όλη αυτή η συζήτηση ξεκίνησε από ένα (άνισο) τεστ του «γιατρού», που δεν λέει να βάλει το χέρι στην τσέπη να πάρει ένα σετ χορδές  ;D

Γιατρέ μου, βράστες τουλάχιστον  ;D ;D ;)
εεεε οχι και ανισο - υπαρχει και η unplugged παραμετρος  :D :D δεν ξερω αν το ειδες

messalion είπε:
1 ερωτηση - αλλαξες κλειδια ΚΑΙ γεφυρα the same time ? ισως γι'αυτο να ακουσες αλλαγη (δεν ειδα να το διευκρυνιζεις πουθενα :-\ :-\ )εεεε οχι και ανισο - υπαρχει και η unplugged παραμετρος  :D :D δεν ξερω αν το ειδες
Ναι, συγχρόνως και όπως έγραψα παραπάνω, δεν άλλαξα χορδές. Το έβαλα στην θήκη και το έπιασα στο χέρι μετά από κάνα δύο ημέρες... Ήταν τέτοια η διαφορά που στην αρχή μπλέχτηκα... Ήμουν με μια φάτσα απορίας, αν είχα αλλάξει χορδές και δεν το θυμόμουν  ;D Γι΄αυτό λέω «ζωντάνεψε»...

Ναι, το διάβασα για το unplugged... Ε, άμα έχει τις χορδές ένα χρόνο τι να ακούσει; Ή plugged ή unplagged, η... «λάσπη» δεν είναι εύηχη  ;D ;D ;D

Ε και unplugged πάλι άνισο είναι με ψόφιες χορδές. Θα μπουν νέες εντός δεκαημέρου  ;D

Τι σου είναι αυτή η κρίση, ανα 5-6μηνο τις άλλαζα και μου φαινόταν και πολύ, τώρα ένα χρόνο και πλέον τις έχω πάνω.

Tα βαγονάκια δεν μπορώ να καταλάβω αν είναι μασίφ, πάντως είναι σταθερά, δεν πέφτουν.

Τώρα για τα κλειδιά Τερρυ, λες αν έχουν κόλληση στο πίσω τμήμα τους (που είναι ο μηχανισμός δηλαδή) εκεί που είναι το κυρτό τμήμα που μπαίνει το στέλεχος απ'το κλειδί και εφάπτεται του γραναζιού? Διακρίνω μια θαμπάδα στο μέταλλο εκεί αλλά δεν νομίζω να είναι κόλληση. (Ξέρω γω να κάτσαν οι κινέζοι να κάνουν τόσο καλό φινίρισμα στην κόλληση να μην φαίνεται?? ;D). Ότι με το μάτι και μόνο δείχνουν φτηνά πάντως, δείχνουν. Και φυσικά το ίδιο ιχύει και στην αίσθηση όταν κουρδίζεις.

il_dottore46 είπε:
Ε και unplugged πάλι άνισο είναι με ψόφιες χορδές. Θα μπουν νέες εντός δεκαημέρου  ;D

Τι σου είναι αυτή η κρίση, ανα 5-6μηνο τις άλλαζα και μου φαινόταν και πολύ, τώρα ένα χρόνο και πλέον τις έχω πάνω.

Tα βαγονάκια δεν μπορώ να καταλάβω αν είναι μασίφ, πάντως είναι σταθερά, δεν πέφτουν.

Τώρα για τα κλειδιά Τερρυ, λες αν έχουν κόλληση στο πίσω τμήμα τους (που είναι ο μηχανισμός δηλαδή) εκεί που είναι το κυρτό τμήμα που μπαίνει το στέλεχος απ'το κλειδί και εφάπτεται του γραναζιού? Διακρίνω μια θαμπάδα στο μέταλλο εκεί αλλά δεν νομίζω να είναι κόλληση. (Ξέρω γω να κάτσαν οι κινέζοι να κάνουν τόσο καλό φινίρισμα στην κόλληση να μην φαίνεται?? ;D). Ότι με το μάτι και μόνο δείχνουν φτηνά πάντως, δείχνουν. Και φυσικά το ίδιο ιχύει και στην αίσθηση όταν κουρδίζεις.

Λοιπόν αύριο- γιατί τώρα είμαι ένα κλικ από να παίξω... 16α ροχαλητό  ;D ;D ;D- θα φωτογραφήσω τα παλιά κλειδιά και τον καβαλάρη για δεις τις εννοώ...

Αχχχ... άτιμη κρίση ούτε χορδές δεν μπορούμε να αλλάξουμε  :D

Γιατρέ μου, Messalion, Nikoubis, καληνύχτα και τα λέμε το πρωί  ;)

Terry RoscoeBeck5 είπε:
Ναι, συγχρόνως και όπως έγραψα παραπάνω, δεν άλλαξα χορδές. Το έβαλα στην θήκη και το έπιασα στο χέρι μετά από κάνα δύο ημέρες... Ήταν τέτοια η διαφορά που στην αρχή μπλέχτηκα... Ήμουν με μια φάτσα απορίας, αν είχα αλλάξει χορδές και δεν το θυμόμουν  ;D Γι΄αυτό λέω «ζωντάνεψε»...
ισως η αλλαγη της γεφυρας να σου εκανε το κλικ στο "ζωντανεμα" γι'αυτο σου ειπα οτι δεν παιζει και μεγαλο ρολο στον ηχο τα κλειδια ;)

καληνυχτα φιλε - παιξε και 1 break για κατουρημα  ;D ;D

Nikoubis είπε:
http://www.thomann.de/gr/media_bdbviewer_AR_196499.html?image=7

Για τουτα δω τα κλειδια δε λεμε;
Ο ύπνος αναβάλετε για λίγο  ;D

Α, γεια σου... αυτή είναι η διαβόητη ραφή που λέω... Αυτά τα ρημάδια πρέπει να είναι πρεσαριστά ή κάτι τέτοιο... Μασίφ μέταλλο πάντως δεν είναι...

@ Messalion  ;D ;D ;D

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back