εγω από την άλλη βλέπω ξεκάθαρο προσανατολισμό και πολύ πιό σοβαρότερο εξοπλισμό στον ακουστικό ήχο. Συνεπώς είναι νωρίς για αποφασιστικά βήματα προς τον ηλεκτρικό.
Πιο πολύ λόγω των συνθηκών του προσωρινού χώρου ίσως είναι νωρίς για αποφασιστικό βήμα.. διότι θα είναι κρίμα να έχω μπροστά μου κάτι πολύ καλό το οποίο θα το έχω κοιμισμένο χωρίς να το αξιοποιώ... Για τον εξοπλισμό έχεις δίκιο αλλά δεν είναι λόγω προτίμησης...Αλλά λόγω ετών... Από τη πρώτη στιγμή που ξεκίνησα να γνωρίζω και τον κόσμο της ηλεκτρικής, το ίδιο με κέρδισε και με το ίδιο commitment for a lifetime το νιώθω.. Απλά στο παρελθόν δεν είχαν τύχει οι συγκυρίες...
Απο πλευράς του τι θέλω είναι ξεκάθαρο... Ήχος classic clean και classic crunch blues της Fender... Χρόνια τώρα αυτά είναι τα ακούσματά μου!
Ίσως ενας μικρούλης combo 1x8 ενός watt να ήταν προτιμότερος, παρα το modeling. Το πετάω σαν εναλλακτική, καθώς φοβάμαι ότι θα μετανιώσεις, όπως σωστά λέει ο Φώτης. Προσπάθησε να συνδυάσεις φορητότητα με ποιότητα ηχου. Ειδικά ο HT1R, έχει πολύ καλό line out. Μπορείς αργότερα να τον χρησιμοποιήσεις για στούντιο εγγραφές.
Ο dsl1 έχει περισσότερα features, βέβαια....
Σε μπερδεψα? ?
Χαχα καθόλου!! Ευχαριστώ πολύ το αντίθετο!
Όπως λέω και λίγο παραπάνω ο ήχος που θέλω (χρόνια αυτά είναι τα ακούσματά μου) είναι classic clean και classic crunch blues των Fender..Οπότε προς τα εκεί θέλω να κινηθώ ότι amp τελικά και αν πάρω... o thr ας πούμε (γι αυτό που είναι και εξυπηρετεί δεν τον συγκρίνω προφανώς με λάμπα) προς αυτή την κατεύθυνση τον έχουν μοντελοποιήσει..
Από λάμπα 1Watt σε τέτοιους ήχους έχεις στο μυαλό σου κάτι από την εμπειρία σου?
Να δεις τελικά που θα καταλήξεις σε κανένα amplitube στο κινητό με ακουστικά Λεωνίδα.
Δεν πιάνει χώρο, δεν ενοχλεί, και είναι αξιοπρεπές.
Πήγαινε και άκουσε από κοντά σε όλες τις συνθήκες έντασης που σε ενδιαφέρουν, τους ενισχυτές που σου προτάθηκαν (και αυτούς που έχεις στο μυαλό σου) και κάνε την δική σου αξιολόγηση.
Μετά γράψε την εδώ και δες το feedback που θα πάρεις (όχι για να επιλέξεις, αλλά για να δεις πόσες διαφορές υπάρχουν στο γούστο του καθενός).
Προσπάθησε επίσης να μην επηρεάζεσαι από στερεότυπα τύπου "βλέπεις λάμπα είναι καλό για ροκ-μπλουζ".
Η λάμπα είναι όντως πιο organic σε γενικές γραμμές, γιατί έχει ένα φυσικό κομπρεσάρισμα στον ήχο, αλλά επίσης είναι και μη-γραμμική στην απόκρισή της σε διάφορες εντάσεις.
Για να πάρεις αυτό το κομπρεσάρισμα χρειάζεται μια κάποια ένταση, το ξέρεις.
Μπορείς πχ να παίζεις στο δωμάτιο σαν να έχεις τηλεόραση σε πολύ δυνατή ένταση?
Αλλιώς ... τι να την κάνεις την λάμπα?
Πήγαινε άκουσε, σύγκρινε, και εμπιστεύσου τα αυτιά σου.
Έτσι ακριβώς είναι φίλε μου!! Μα έτσι κι αλλιώς αυτό είναι το σίγουρο ότι θα κάνω όπως πάντα έκανα και κάνω όταν πρόκειται να αγοράσω μία κιθάρα (από μικρό παιδάκι). Και δεν είναι λίγες οι φορές που μία λιγότερο ακριβή είτε μία λιγότερο ονομαστή κιθάρα τελικά ήταν καλύτερη από μία άλλη ακριβότερη είτε με ανώτερο brand name που είχα εξ αρχής στο μυαλό μου...
Υποθέτω κάτι παρόμοιο ισχύει και με τους amps...
απλά επειδή είμαι πολύ λιγότερο έμπειρος (μόλις 3 χρόνια ασχολούμαι με ηλεκτρικες) με τον ηλεκτρικό ήχο σε σχέση με τον ακουστικό που αχολούμαι μια ζωή... Ρωτάω εδώ στο φόρουμ ανθρώπους όπως εσείς που το τρέχετε το άθλημα πιο πολλά χρόνια!!
Από παντού παίρνω πληροφορίες αλλά στο τέλος σίγουρα τα αυτιά μου θα κρίνουν!
1 ώρα πριν, fusiongtr είπε
Να ρωτήσω κάτι ακόμα βρε Λεωνίδα.
Τον κατάνα τον έχεις ανοίξει ποτέ τέρμα να δεις την έντασή του?
Άνοιξέ τον και πες πόσο δυνατά είναι η ένταση σε σχέση με αυτό που θέλεις.
Αυτός εδώ υποστηρίζει ότι είναι 89 db στο 1,5 μέτρο.
Φυσικά και να ρωτήσεις!!
Το απάντησα λίγο πριν σε ένα comment μου και στον Γιώργο.
Ο Katana mini είναι τρομερός (γι αυτό που είναι και εξυπηρετεί...) με μόλις 95 ευρώ...
Το θέμα μου είναι ότι έχει αυτόν το κλασικό digital ήχο της Boss (στα cleans του) που εγώ δεν το μπορώ καθόλου...
Τα ακούσματά μου από παιδί είναι ξεκάθαρα ta classic cleans και classic crunch blues των Fender... ε και από desktop amps (εφόσον λόγω χώρου κοιτάω αυτό προς το παρόν) εκείνον που έχουν κατασκευάσει - μοντελοποιήσει προς αυτή τη κατεύθυνση είναι ο THR της Yamaha..
Φυσικά και θα δοκιμάσω και solid state!! Δεν πρόκειται να κάνω καμία βιαστική κίνηση, όποια και αν είναι αυτή, αν δεν είμαι σίγουρος πρώτα..