Fender Blues Junior III αλλαγη μεγαφωνου προτασεις

efthimispapadop είπε:
Θελω τα πριμα να εχουν μια γλυκυτητα&ζεστασια δεν θελω απολυτα να "ξυνουν"...

Και εγω με stratocaster παιζω, με μια Fender American Deluxe.

Ευχαριστω για τις πληροφοριες!
αυτο ηθελα και εγω και εβαλα eminence ''the copperhead'' αλλα πιο 12αρι ειναι κοντα του δεν γνωριζω.

ισως αυτο

http://www.eminence.com/speakers/speaker-detail/?model=Canis_Major

Ωραια προταση φαινεται... Δεν το βρηκα στον Thomann. Eιναι 50 watt, σε σχεση με τα αλλα που εχω διαλεξει που ειναι απο 100 watt και πανω, αρα θα εχει λιγοτερο Headroom...

Προς το παρον μαλλον για το C12K με βλεπω και ο λογος ειναι τα καθαρα του, εχω μερικες μερες ακομα για να καταληξω και να κανω την παραγγελια απο τον Thomann!

Το εχω δει το Cannabis Rex. Εχουν ομως αρκετο Headroom τα 50 watt του σε σχεση με τα watt του ενισχυτη για να μην βρομιζει ευκολα ο ηχος;

Φυσικα και εχουν,ο ενισχυτης σου θα βρωμισει πολυ πιο γρηγορα απο το μεγαφωνο αυτο ετσι κι αλλοιως....ασε που ειναι τρομερα ευαισθητο μεγαφωνο.

Σκληρο μεγαφωνο με υπερβολικα πριμα.

Πηγαινε να ακουσεις εναν στοκ Deluxe reverb RI ή Twin για να το ακουσεις.

Superfunk είπε:
Σκληρο μεγαφωνο με υπερβολικα πριμα.

Πηγαινε να ακουσεις εναν στοκ Deluxe reverb RI ή Twin για να το ακουσεις.
Το εχω ακουσει σε Deluxe Reverb 65' πολλες φορες και μπορω να πω οτι μου αρεσε βεβαια δεν εχω ακουσει ολες τις δυνατοτητες του..

Περί ορέξεως...  :)

50W μεγάφωνο μην περιμένεις να αρχίσει να παραμορφώνει πριν τον τελικό του Blues Jr που είναι μόνο 15W! Οπότε μην δίνεις σημασία στο headroom με τα μεγάφωνα που έχεις επιλέξει, όλα μια χαρά θα την παλέψουν.

Το Cannabis Rex είναι κλασική επιλογή, φοβάμαι όμως ότι δεν θα σου δώσει τα χαμηλά που θες μιας και δεν έχει και ιδιαίτερα χαμηλά (σε σύγκριση με ένα Swamp Thang πχ) και θα το έλεγα αρκετά μεσαίο μεγάφωνο. Για βρώμικους blues smooth ήχους είναι ταμάμ αλλά τα καθαρά του ίσως σε ξινίσουν.

Νομίζω ότι θα σου αρέσει το Red,White & Blues, μπόλικα και σφιχτά χαμηλά σε στυλ Swamp Thang αλλά έχει και αυτά τα πρίμα που λείπουν λίγο από το ST. Τα καθαρά του είναι άψογα και τις παραμορφώσεις της σηκώνει μια χαρά.

Αν θες και λίγα μεσαία παραπάνω όχι δλδ τόσο mid-scooped ήχο και πιο smooth drive θα πρότεινα και το Texas Heat.

Απο τη στιγμη που ο ενισχυτης ειναι τοσα λιγα βαττ τα 50 βαττ του CR ειναι υπερ-αρκετα.

Αν ηταν μεγαλυτερος θα χρειαζοσουνα και μεγαλυτερο μεγαφωνο.

Για βρώμικους blues smooth ήχους είναι ταμάμ αλλά τα καθαρά του ίσως σε ξινίσουν.
θα διαφωνισω καθετα..οπως και οι δεκαδες country κιθαριστες που το χρησιμοποιουν...εχει ΦΟΒΕΡΑ ΚΑΘΑΡΑ...μαλιστα τα καθαρα του ειναι και το SELLING POINT του

http://www.eminence.com/2011/02/pete-anderson-talks-about-his-favorite-speaker-the-cannabis-rex/

ακομα καλυτερo,αλλα ειναι ΠΟΛΛΑ τα λεφτα Αρη, ειναι και το αγαπημενο μου Tone Tubby 40w ceramic....που ουσιαστικα αντιγραφει το CR (το εχω στον tweed deluxe μου και εχει απιστευτο καθαρο ηχο) 

Ολα τα σφαζει ολα τα μαχαιρωνει.... ;)..ειναι πολυ smooth & ισορροπημενο μεγαφωνο.

efthimispapadop είπε:
Τι ανταποκριση εχει το CR σε drive/distortion καταστασεις;
Θα συμφωνήσω με SF, νομίζω το CR έχει φτιαχτεί ειδικά για drive/distortion καταστάσεις!

θα διαφωνισω καθετα..οπως και οι δεκαδες country κιθαριστες που το χρησιμοποιουν...εχει ΦΟΒΕΡΑ ΚΑΘΑΡΑ...μαλιστα τα καθαρα του ειναι και το SELLING POINT του

http://www.eminence.com/2011/02/pete-anderson-talks-about-his-favorite-speaker-the-cannabis-rex/
Τώρα πέσαμε στην παγίδα το τι εννοεί ο καθένας "καθαρό ήχο"!  ;D

Πχ οι country κιθαρίστες το καθαρό το εννοούν τελείως διαφορετικά από τους surf κιθαρίστες ή πχ από τους jazz κιθαρίστες.

Πάντως και ο Pete Anderson λέει "kind of a clear speaker".

To έχω ακούσει πάντως το Cannabis Rex, φυσικά και μπορείς να το πεις καθαρό αλλά δεν έχει τον όγκο και την καθαρότητα ας πούμε ενός Tonker. Καθαρά μεσαία έχει σίγουρα και αν δυναμώσεις παίρνεις ένα απίστευτο twang ήχο και ειδικά με λίγο drive θα λέει σίγουρα για country.

Παιδια σας ευχαριστω παρα πολυ για τις συμβουλες σας!

Απο οσα μου ειπατε νομιζω οτι εχω καλυφθει και εχω καταληξει. Εφοσον εχει καλα καθαρα και μπορει να να ανταποκριθει επαξια σε drive/distortion καταστασεις νομιζω οτι θα διαλεξω το CR.. :)

Και υπαρχει και η εκδοση με που ερχεται κατευθιαν με το CR : http://www.thomann.de/gr/fender_blues_junior_iii_fsr_stealth.htm

Επανερχομαι και χαλαρα επιβεβαιωνω την φανταστικη καθαροτητα ηχου με cannabis rex.  Τον ειχα φχαριστηθει τον τζουνιορ με το συγκεκριμενο ηχειο...το ιδιο μαλιστα εχει φορεθει και σε hot rod με φανταστικα αποτελεσματα...

Συντασομαι απολυτα με Superfunk...

σκεφτομαι και εγω να αλλαξω μεγαφωνο οποτε το CR ειναι μια καλη λυση.

το θεμα μου ειναι τα κιλα!

δεν θελω με τιποτα να "ανεβει" σε κιλα, αντιθετος θα προτιμουσα να πεσω

απο οτι βλεπω το CR ειναι 3,72kg

το θεμα ειναι ποσο ζυγιζει του blues junior ωστε να ξερω την διαφορα :P

Δεν υπαρχει ουσιαστικη διαφορα,το CR ειναι στα ιδια βαττ με αυτο που φοραει ο ενισχυτης σου και δεν εχει μεγαλυτερο μαγνητη ή cast frame για να ανησυχεις για το βαρος. 

14 κιλα ζυγιζει ο ενισχυτης με το CR... Δεν ειναι πολλα τα κιλα.

Τελικα το CR διαλεξα.. ΑΞΙΖΕΙ! εξαιρετικο μεγαφωνο!!!!

Πριν λίγο καιρό κάποιος συμφομουρίτης όνομα και μη χωριό με χάρισε έναν Βλουζ Τζουνιορ 3 .

Είχα χρόνια να παίξω με λαμβάτο και κατά τις εποχές που μεσουρανούσα εις του μουσικό στερέωμα συνήθως οι λαμβάτοι που χρησιμοποιούσα σε προβάδικα και λάιβ, ήταν κάτι τελειωμένοι. Τελικά βρέθηκα εκεί στα τέλη του 80 να πάρω έναν ενισχυτή, ο οποίος για τα λεφτά του με φαινόταν καλύτερος απ τους βρωμολαβάτους που είχα τη τύχη να χρησιμοποιήσω.

Όταν βυσμάτοσα τη τέλε στον Βλουζζζζ, έπαθα πλάκα............μέχρι που διαπίστωσα πως έχει πρόβλημα το ηχείο στα πολλά μπάσα. Ίσως να φταίει και το ότι χρησιμοποιώ 13άρες,αλλά τελικά το πηνίο του ηχείου στραβοκαθόταν. Ο προηγούμενος ιδιοκτήτης δεν είχε καταλάβει πάντως κάτι. Αν όμως αυτό το στοκ ηχείο με το πρόβλημά του βγάζει τέτοιο ήχο, αναμένω πως με το CR  που με είπαν να βάλω θα ξανακάνω παγκόσμια χιτ ξανά  ;D ;D ;D

Η εταιρία που το αντιπροσωπεύει βρίσκεται Θεσ/νίκη το παραδίδει εντός 10 ημερών και το χρεώνει στα ίδια με το Θωμά λεφτά, αν υπολογίσουμε και τα μεταφορικά του Θωμά.Δεν ξέρω τι θα χρεώσει μεταφορικά εντός Ελλάδας ο δικός μας, αλλά καθότι τον Αύγουστο θα ανέβω σα παν, λέω να αγγαρέψω κανά καρντάσι να μπει στο κόπο για μένα  8) και ανεβαίνοντας να τον πλερώσω και να το πάρω...............εναλλακτικά μπορώ και να του καταθέσω το χρήμα, ακούτε Μουσταφά- Ατρέου κλπ καρντάσια?

Trending...

Νέα θέματα

Back