Ευτυχώς... Τελείωσε!

Είπαμε...

Είμαστε large ή χαζοφιλότιμοι...

Ο Έλληνας ντρέπεται να πει σε κάποιον οτι του πουλάει κάτι ακριβά.  :-\

Αν εξαιρέσεις ένα κομμάτι της νέας γενιάς,οι υπόλοιποι,αν πεις "θα κάνουμε μποϋκοτάζ στο τάδε προϊόν",νομίζουν πως γίνεσαι αναρχικός.

bassbill είπε:
Διαφωνώ πλήρως.

Ο Έλληνας (κατά την ταπεινή μου γνώμη) τελεί εν πλήρη υστερία.

Μπερδεύει την διαπραγμάτευση με το χασομέρικο παζάρι.

Όλα του φαίνονται μεν ακριβά και όλο τα χώνει ασυστόλως σε ασήμαντα πράγματα.

Παράδειγμα που βλέπω συχνά γύρω μου και πρόσφατα στο μαγαζί του αδελφού μου (έφυγε οικογενειακώς για επαρχία) που γίνεται ηλίθιο παζάρι σε εξάρτημα των 200 για τα 5-10 Ευρώ (για το μαγαζάκι βρε μαγκιόροι είναι σημαντικά) που έχει  παραπάνω από το e-shop ("είμαι πονηρός βλέπω και Ιντερνετ"). Και την επόμενη στιγμή ο κιμπάρης τα αφήνει αφειδώς πουρμπουάρ για τα ούζα που ήπιαν με την παρέα.

Επιμένω. Οσο υπάρχουν παράλογες νοοτροπίες του στυλ "η φτώχεια θέλει καλοπέραση" ........

bassbill είπε:
Είπαμε...

Είμαστε large ή χαζοφιλότιμοι...

Είναι απλό κόμπλεξ, για να μην τον πουν φτωχό :)

ναι ακριβως επειδη δεν ΠΡΟΣΕΞΑΜΕ και το ΑΝΕΧΤΗΚΑΜΕ

Θα σου πω μια πραγματικη ιστορια...μια και την εζησα απο κοντα

Πριν απο 3 χρονια οι..παραγωγοι γαλακτος στο Βραδεμβουργο αποφασισαν να αυξησουν την τιμη του γαλακτος απο...0,60 (I know,I know) σε 0,65.....ευρω το λιτρο....

Ε,το τι εγινε δεν μπορεις να φαναστεις..για μια ολοκληρη εβδομαδα οι περισσοτεροι βερολινεζοι απλα..δεν....αγοραζαν ΚΑΘΟΛΟΥ γαλα....μαλιστα θυμαμαι οταν σε ενα supermarket με ειδε καποιος να...αγοραζω γαλα...μου...εβαλε κανονικα χερι....(και καλα εκανε)....αποτελεσμα...σημερα το γαλα πωλειται......0,50 ευρω το λιτρο....

Εχεις δει ποτε να γινεται κατι τετοιο στην Ελλαδα που ολα τα ..ανεχομαστε?
+100

ένα ακόμα παράδειγμα: Στις παμπ στη Μεγάλη Βρετανία έχει απ' έξω τις προσφορές στη μπίρα, εδώ "είναι ακριβό το ποτό και το πίνεις"

και απ' ό,τι φαίνεται θα ανεχτούμε και τα νέα μέτρα, επειδή μας είπαν ότι δεν υπάρχει λύση  ;D

(το ίδιο είναι βρε κι αυτό, πάλι κορόιδο μας πιάνουν, ξυπνάτε ρε)

Επειδή πάντως τα λέμε όλα (και καλά), να σας κάνω μία παρατήρηση: τέτοιο όργιο αμετροεπούς αντίληψης για την αγορά και τη χρήση μουσικών οργάνων, όπως αυτό που παρατήρησα στα χρόνια που συμμετέχω στο noiz, πραγματικά ΔΕΝ υπάρχει.

Τι να πρωτοθυμηθώ;

Την ανάγκη για κουρδισμένα ξύλα και κιθάρες με επταπλάσια αξία της πραγματικής;

Τη συλλογή κιθαρών που φωτογράφιζαν και έδειχναν διάφοροι, και νόμιζες ότι βλέπεις το δωμάτιο του gilmour λίγο πριν μπει η καθαρίστρια;

Το ότι είχε θεωρηθεί φυσιολογική η παρανοϊκή τιμή της Korg για το Oasys και ότι τσακώθηκα όταν έγραψα πως δεν είναι με τα καλά τους αυτοί που ασχολούνται;

Τις δεκάδες φορές που υπέδειξα ότι υπάρχει απίστευτη αναντιστοιχία ανάμεσα στις αγορές μουσικών οργάνων και τη χρήση τους (όπως αυτή καταγράφεται από τα αποτελέσματα που παρουσιαζόντουσαν.. ή μάλλον, δεν παρουσιαζόντουσαν);

Τις διαρκείς μου διαμάχες για να καταδείξω πόσο ελεεινή είναι η κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας (software και μουσικής) και ότι θίγει τα οικονομικά συμφέροντα των καλλιτεχνών;

Το ΟΡΓΙΟ που έχει γίνει για άτυπη διαφήμιση των τιμών του Τόμαν (εις βάρος βέβαια, όλων των ελλήνων εμπόρων, δικαίων και αδίκων); Θυμάμαι ακόμη τη χλαπάτσα που έφαγα όταν πρωτοειδοποίησα ότι αυτό θα οδηγήσει σε ΦΤΩΧΕΙΑ (το search θα σας το αποκαλύψει, αν ασχοληθείτε να το ψάξετε).

Όχι ότι εγώ δεν έχω κάνει τις βλακείες μου: συγκεκριμένα έχω αγοράσει ΟΛΟ σχεδόν το μουσικό λογισμικό της τελευταίας πενταετίας, ενώ δεν το χρειαζόμουν... αλλά τα γράφω αυτά μπας και (εκτός από το να λέμε πόσο φταίνε οι πολιτικοί) κοιτάξουμε και λίγο τα χάλια μας τα μαύρα, που καταφέραμε να αναγάγουμε σε καταναλωτικό βίτσιο την αγάπη μας για τη μουσική.

Έτσι δεν είναι;

Και λιγες ειναι οι παρατηρησεις σου...εχει να πεσει αναπωληση στο παρελθον.....(OASYS)....με πονεσες  ::)

Συμφωνω σε ολα εκτος απο αυτο

Anonimos είπε:
Το ΟΡΓΙΟ που έχει γίνει για άτυπη διαφήμιση των τιμών του Τόμαν (εις βάρος βέβαια, όλων των ελλήνων εμπόρων, δικαίων και αδίκων); Θυμάμαι ακόμη τη χλαπάτσα που έφαγα όταν πρωτοειδοποίησα ότι αυτό θα οδηγήσει σε ΦΤΩΧΕΙΑ (το search θα σας το αποκαλύψει, αν ασχοληθείτε να το ψάξετε).
Οταν επι τοσα χρονια πληρωνουμε την αισχροκερδεια και τη μονοπωλιακη εκμεταλευση

ειναι λογικο να συμβει αυτο.

Δεν βλαπτουμε την οικονομια μας αγοραζοντας απ εξω γιατι:

Ενισχυουμε τους ευρωπαιους στο να μη μας αφησουν να χρεωκοπησουμε... ;D

Σοβαρα τωρα...

Υπηρξα 1,5 χρονο υπαλληλος-πωλητης-μικρολογιστης-αποθηκαριος-καθαριστρια(ολα ταυτοχρονα σε εταιρια μουσικων οργανων εν Ελλαδι..

α)Η νοοτροπια του εργοδοτη ηταν τοσο βαναυση που θα μπορουσε με κινητρα και αλλους τροπους να ισοσταθμισει το λιγοτερο κερδος απο μειωση των τιμων:

αυξανοντας τον αριθμο των πωλησεων απο την ιδια αυτη την πτωση

β)Απο κινητρο στον εργαζομενο

(ανθρωπινο μισθο-ευχαριστη συμμετοχη σε σεμιναρια)

γ)Αυξηση της αποθηκης(θες κατι δεν το βρισκεις)

Αστο,δε φταιει ο τομαν.

Η αδηφαγια,η απληστια και η λαθος νοοτροπια των εργοδοτων-καταστηματαρχων φταιει.

Εχω την εντυπωση οτι αυτοι που ελιχθηκαν,μια χαρα τα πηγαινουν κι ας γκαριζουμε ολοι για τον τομαν.

Anonimos είπε:
Επειδή πάντως τα λέμε όλα (και καλά), να σας κάνω μία παρατήρηση: τέτοιο όργιο αμετροεπούς αντίληψης για την αγορά και τη χρήση μουσικών οργάνων, όπως αυτό που παρατήρησα στα χρόνια που συμμετέχω στο noiz, πραγματικά ΔΕΝ υπάρχει.

Τι να πρωτοθυμηθώ;

Την ανάγκη για κουρδισμένα ξύλα και κιθάρες με επταπλάσια αξία της πραγματικής;

Τη συλλογή κιθαρών που φωτογράφιζαν και έδειχναν διάφοροι, και νόμιζες ότι βλέπεις το δωμάτιο του gilmour λίγο πριν μπει η καθαρίστρια;

Το ότι είχε θεωρηθεί φυσιολογική η παρανοϊκή τιμή της Korg για το Oasys και ότι τσακώθηκα όταν έγραψα πως δεν είναι με τα καλά τους αυτοί που ασχολούνται;

Τις δεκάδες φορές που υπέδειξα ότι υπάρχει απίστευτη αναντιστοιχία ανάμεσα στις αγορές μουσικών οργάνων και τη χρήση τους (όπως αυτή καταγράφεται από τα αποτελέσματα που παρουσιαζόντουσαν.. ή μάλλον, δεν παρουσιαζόντουσαν);

Τις διαρκείς μου διαμάχες για να καταδείξω πόσο ελεεινή είναι η κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας (software και μουσικής) και ότι θίγει τα οικονομικά συμφέροντα των καλλιτεχνών;

Όχι ότι εγώ δεν έχω κάνει τις βλακείες μου: συγκεκριμένα έχω αγοράσει ΟΛΟ σχεδόν το μουσικό λογισμικό της τελευταίας πενταετίας, ενώ δεν το χρειαζόμουν... αλλά τα γράφω αυτά μπας και (εκτός από το να λέμε πόσο φταίνε οι πολιτικοί) κοιτάξουμε και λίγο τα χάλια μας τα μαύρα, που καταφέραμε να αναγάγουμε σε καταναλωτικό βίτσιο την αγάπη μας για τη μουσική.

Έτσι δεν είναι;
συμφωνώ για τα καταναλωτικά αλλά

συγνώμη αλλα αυτά τα θεωρώ τελείως άσχετα με τη δημοσιονομική κρίση. Τώρα αν εξυπηρετούν στο να καλλιεργούν ενοχές ώστε να θεωρήσουμε δίκαιη την τιμωρία μας :) , άλλο θέμα.

skantzos είπε:
συμφωνώ για τα καταναλωτικά αλλά

συγνώμη αλλα αυτά τα θεωρώ τελείως άσχετα με τη δημοσιονομική κρίση. Τώρα αν εξυπηρετούν στο να καλλιεργούν ενοχές ώστε να θεωρήσουμε δίκαιη την τιμωρία μας :) , άλλο θέμα.
Δηλαδή, η νοοτροπία των πολιτών μίας χώρας και η αίσθηση μέτρου στο τι και πως καταναλώνει, δεν έχει σχέση με τα δημοσιονομικά της; Κάνεις πολύ μεγάλο λάθος, και τεχνοκρατικά μιλώντας (ρώτα την τρόϊκα που λέει και ο Γ.), αλλά κυρίως ηθικά: κάθε νοικοκύρης ξέρει ότι πρέπει να ασκεί κάποιον έλεγχο στις δαπάνες του, χωρίς απαραίτητα να στερεί από το νοικοκυριό του τα απαραίτητα.

Λυπούμαι, αλλά δεν θεωρώ απαραίτητο, ένας μουσικός που δεν έχει κάνει τίποτε άλλο στη ζωή του από το να παίζει σε φοιτητές-φίλους του, ότι χρειάζεται να έχει δώδεκα κιθάρες, και να αδημονεί για τη δέκατη τρίτη.

Επίσης, εγώ δεν είπα ότι φταίει ο Τόμαν. Απλά, έχει γίνει σύμβολο αυτής της νοοτροπίας που επικρίνω, σε τέτοιο βαθμό ώστε (από κάποια φάση και μετά) είχαμε ανθρώπους που είχαν αποφασίσει από που θα αγοράσουν (από τον Τόμαν, φυσικά) πριν ακόμη αποφασίσουν ΤΙ θα αγοράσουν (άρα και το κατά πόσον τους χρειάζεται αυτό που σκέπτονται να αγοράσουν).

Το search είναι πάντα εκεί, για όποιον αμφιβάλλει.

:)

Anonimos είπε:
είχαν αποφασίσει από που θα αγοράσουν (από τον Τόμαν, φυσικά) πριν ακόμη αποφασίσουν ΤΙ θα αγοράσουν (άρα και το κατά πόσον τους χρειάζεται αυτό που σκέπτονται να αγοράσουν).
Αλλο αυτο.Δεν καταλαβα οτι μιλας για καταναλωτισμο.

Κατα τ αλλα,απλα τους κερδισε ο Γερμανος...ας τους κερδιζαν Ελληνες.

Aγαπητέ ανώνυμε, το ότι κάποιος είναι ηλίθιος και αγοράζει παραπάνω από αυτά που μπορεί, δεν κάνει κακό στην αγορά, στον εαυτό του κάνει. Η αγορά κινείται από αυτές τις λογικές. Μην τα μπλέκεις.

animae είπε:
Aγαπητέ ανώνυμε, το ότι κάποιος είναι ηλίθιος και αγοράζει παραπάνω από αυτά που μπορεί, δεν κάνει κακό στην αγορά, στον εαυτό του κάνει. Η αγορά κινείται από αυτές τις λογικές. Μην τα μπλέκεις.
Ακριβώς. Ο έλληνας έκανε κακό στον εαυτό του.

Το ίδιο λέμε.

Αλλά, απ' την άλλη, δεν μπορείς να κάνεις κακό στον εαυτό σου χωρίς να υπάρχουν επιπτώσεις σε κάποιους άλλους γύρω σου, εφ' όσον ζεις σε μία κοινωνία.

Απλά δεν μπορεί να φταίει για το χρέος της Ελλαδας το ότι εμένα μου την βάρεσε να πάρω κάτι που δεν μπορώ να πάρω και παίρνω το ένα δάνειο μετά το άλλο. Αυτό είναι δικό μου θέμα και αφορά/επιρρεάζει αποκλειστικά εμένα.

Συμφωνώ εν μέρη στο τελευταίο. Ναι μεν είναι και θέμα του καθενός το πως θα κινηθεί, αλλά όπως τα παιδιά που έχουν έναν καλό και σωστό δάσκαλο, είναι πιο πιθανό να αποκτήσουν γνώσεις και περισσότερη συνέπεια σαν ανθρωποι, το ίδιο συμβαίνει με την εξουσία (δεν θέλω να χρησιμοποιήσω την λέξη κράτος-θα πάει αλλού την συζήτηση) και τον πολίτη. Δεν μου φαίνεται εσύ και γω να παίξαμε στο χρηματιστήριο τα αποθεματικά των ταμείων ;)

animae είπε:
Δεν μου φαίνεται εσύ και γω να παίξαμε στο χρηματιστήριο τα αποθεματικά των ταμείων ;)
Όχι, τα έπαιξαν οι διακοματικές επιτροπές που διοικούν τα ταμεία, με τη σύμφωνη υπογραφή όλων των μελών τους, χωρίς την οποία δεν θα ήταν δυνατόν να συμβεί αυτό. Αυτές οι επιτροπές απαρτίζονται από μέλη όλων των ενδοκοινοβουλευτικών κομάτων.

Επειδή - εγώ και εσύ - πιστεύαμε ότι ενώ στέλνουμε τέτοιους ανθρώπους σε τέτοιες νευραλγικές θέσεις εξουσίας, δεν έχει και τόση σημασία, εφ' όσον μπορούσαμε να αγοράζουμε ότι γουστάραμε, έχουμε το δικό μας μερίδιο ευθύνης για το ότι παίχτηκαν τα χρήματα στο χρηματιστήριο, μία πράξη απολύτως νόμιμη, όπως μάλλον θα ξέρεις.

Όπως το είπες. Μερίδιο ευθύνης. Όχι την μερίδα του λέοντος.

Γιατί όταν δεν υπάρχει ενημέρωση και διαφάνεια, που κάποιος ο οποίος δεν είναι "μέσα" στα πράγματα (ο περισσότερος κόσμος), θα το μάθει εκ των υστέρων. Όταν το κακό θα έχει γίνει.

Δεν μου φαίνεται ότι θα ενέκρινε από πριν ΚΑΝΕΙΣ μας, 1 εκατ. ευρώ για να φτιάξουν το σαιτ της βουλής.

Το πρόβλημα είναι όντως αυτό που λες. Νοοτροπία. Απλά το βλέπω λίγο διαφορετικά.

Αν ο πολίτης δεν αισθανόταν αδικία σχεδόν σε όλα τα επίπεδα και έβλεπε πως κάποια στοιχειώδη πράγματα δουλεύουν σωστά, θέλω να ελπίζω πως θα είχε και ο ίδιος διαφορετική νοοτροπία. Όταν βλέπει ότι τελικά τον δουλεύουν στα ίσια, κάνει και αυτός το ίδιο. Ναι μεν κατάπτιστο, αλλά λογική συνέπεια. Αν έβλεπε πως κάποια πράγματα λειτουργουν σωστά, θα λειτουργούσε και αυτός καλύτερα.

Superfunk είπε:
ναι ακριβως επειδη δεν ΠΡΟΣΕΞΑΜΕ και το ΑΝΕΧΤΗΚΑΜΕ

Πριν απο 3 χρονια οι..παραγωγοι γαλακτος στο Βραδεμβουργο αποφασισαν να αυξησουν την τιμη του γαλακτος απο...0,60 (I know,I know) σε 0,65.....ευρω το λιτρο....

Ε,το τι εγινε δεν μπορεις να φαναστεις..για μια ολοκληρη εβδομαδα οι περισσοτεροι βερολινεζοι απλα..δεν....αγοραζαν ΚΑΘΟΛΟΥ γαλα....μαλιστα θυμαμαι οταν σε ενα supermarket με ειδε καποιος να...αγοραζω γαλα...μου...εβαλε κανονικα χερι....(και καλα εκανε)....αποτελεσμα...σημερα το γαλα πωλειται......0,50 ευρω το λιτρο....

Ο ελεγχος των τιμων και η προστασια των καταναλωτων ειναι δουλεια ορισμενων οι οποιοι πληρωνονται απο μας για να ΜΗΝ χρειαζεται να κανουμε αυτο που λες καθε φορα που η εκαστοτε εταιρια αποφασιζει οτι εχει "αναγκη" και αλλα κερδη..

Το οτι μπορει/πρεπει να συνεισφερει και ο λαος οποτε χρειαζεται το καταλαβαινω (οπως στο παραδειγμα σου), αλλα οχι σε καθε ανατιμηση, μποικοταζ, αλλη δουλεια δεν ειχαμε...

astraxan19 είπε:
Ο ελεγχος των τιμων και η προστασια των καταναλωτων ειναι δουλεια ορισμενων οι οποιοι πληρωνονται απο μας για να ΜΗΝ χρειαζεται να κανουμε αυτο που λες καθε φορα που η εκαστοτε εταιρια αποφασιζει οτι εχει "αναγκη" και αλλα κερδη..

Το οτι μπορει/πρεπει να συνεισφερει και ο λαος οποτε χρειαζεται το καταλαβαινω (οπως στο παραδειγμα σου), αλλα οχι σε καθε ανατιμηση, μποικοταζ, αλλη δουλεια δεν ειχαμε...
Μαλλον εχεις....χασει επεισοδια αρχηγε μου,ο ελεγχος των τιμων απο το κρατος  ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ στην ΕΕ. ;)

ενώ οι τιμές σε ακίνητα και μή έχουν ανέβει πάνω απο 350% στην καλύτερη.

Superfunk είπε:
ναι ακριβως επειδη δεν ΠΡΟΣΕΞΑΜΕ και το ΑΝΕΧΤΗΚΑΜE.
Νίκο δε συμφωνώ. Η ιστορία στα real estate των τελευταίων 40 ετών δείχνει (πιστεύω ξεκάθαρα κιόλας) οτι οι τιμές των ακινήτων για πώληση και ενοίκιο ήταν απόλυτα ΛΟΓΙΚΕΣ.

Πριν μου πεις οτι λεω μπούρδες, εξηγώ:

Οι τιμές αυτές διατηρήθηκαν σταθερά ψηλά και συνεχώς αυξάνονταν. Η αγορά συνέχισε να κινείται απροσκοπτα για 4 δεκαετίες. Δεδομένου κιόλας οτι ο μέσος Έλληνας οικογενειάρχης έχει τουλάχιστον 3 ακίνητα/οικόπεδα (Αθήνα και χωριά) είναι φανερό οτι η τιμές ήταν σε πλήρη συμφωνία με το χρηματικό πλεόνασμα της πλειοψηφίας των ελληνικών οικογενειών.

Συνεπώς για μένα δεν είχε να κάνει με έλλειψη προσοχής ή παράλογης ανεκτικότητας.

Το μοναδικό "παρόμοιο" που θυμάμαι να γίνεται εδώ ήταν με το θέμα Ολυμπιακοί Αγώνες 1996 Atlanta - Coca Cola. Ήταν όμως κάτι άσχετο και αστείο κιόλας τελικά.

Να αναφέρω και κάτι που λογικά θα ξέρεις, στις ΗΠΑ πριν από κάμποσα χρόνια (αν θυμάμαι καλά τέλη 70 - αρχές 80) έγινε κάτι αντίστοιχο για την τιμή του καφέ (κα΄τι που το θεωρώ πολύ πιο δύσκολο να σταματήσεις απ'το γάλα  ;D).

Θέλω να σταθώ μονάχα στο σχόλιο για την άτυπη διαφήμιση thomann.

Δε συμφωνώ καθόλου. Ούτε ο thomann, ούτε ο κανένας δίνει στα μέλη ποσοστά να βάζει λινκς στο φόρουμ. Το ότι δίνονταν συνεχώς λινκς thomann ήταν κάτι φυσικό αν αναλογιστούμε:

1) το γενικότερο χάλι της ελληνικής αγοράς (το οποίο γνωρίζουμε πλέον πολύ καλά οτι δεν είναι μονάχα ευθύνη των καταστημάτων μιας και δουλεύουν κάτω από επαχθείς συνθήκες)

2) ο thomann σαν μέγεθος πωλήσεων είναι κυριολεκτικά (west-side) MASSIVE. Σε όλη την Ευρώπη έχει επικρατήσει ως σημείο αναφοράς. Οι λόγοι είναι πολύ συγκεκριμένοι. Ήταν από τους πρώτους που οργανώθηκαν σωστά, είχε εξαιρετικές υπηρεσίες σε συνδυασμό με χαμηλές τιμές, καθώς και ΤΕΡΑΣΤΙΟ κατάλογο.

Σε συνθήκες σοβαρής αγοράς, είναι αστείο να κλαίμε σα παιδιά που μας κλέψανε τα κουβαδάκια επειδή ήρθε κάποιος πιο οργανωμένος και ανταγωνιστικός και μας πήρε την πελατεία συγχρόνως με τα βρακιά μας.

Εδώ κολλάει η φράση:

ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΜΕ!

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
την λεξη Βετο την εχουμε ξεγραψει και ως Ελληνες, και ως καταναλωτες, και ως πολιτες και ως Κρατος.

Κατι παρομοια με τα τελευταια που εγραψε ο Jasemeister ειχε γινει και με την αυξηση του καπνου στην Αγγλια (δεν θυμαμαι ποτε) οπου στην πλατεια Τραφαλγκαρ,αφησαν τις πιπες τους οι καταναλωτες..(τυμβος απο πιπες).

Νίκο δε συμφωνώ. Η ιστορία στα real estate των τελευταίων 40 ετών δείχνει (πιστεύω ξεκάθαρα κιόλας) οτι οι τιμές των ακινήτων για πώληση και ενοίκιο ήταν απόλυτα ΛΟΓΙΚΕΣ.Πριν μου πεις οτι λεω μπούρδες, εξηγώ:

Οι τιμές αυτές διατηρήθηκαν σταθερά ψηλά και συνεχώς αυξάνονταν. Η αγορά συνέχισε να κινείται απροσκοπτα για 4 δεκαετίες. Δεδομένου κιόλας οτι ο μέσος Έλληνας οικογενειάρχης έχει τουλάχιστον 3 ακίνητα/οικόπεδα (Αθήνα και χωριά) είναι φανερό οτι η τιμές ήταν σε πλήρη συμφωνία με το χρηματικό πλεόνασμα της πλειοψηφίας των ελληνικών οικογενειών.

Συνεπώς για μένα δεν είχε να κάνει με έλλειψη προσοχής ή παράλογης ανεκτικότητας.
Το λαθος σου ειναι οτι συγκρινεις την εποχη της δραχμης (οπου η αγορα "τουβλων" ηταν η ΜΟΝΑΔΙΚΗ επενδυση που μπορουσε να κανει νομιμα ενας Ελληνας καθως και τον πληθωρισμο γυρω στο 30% που απο μονος του ανεβαζε τις τιμες) με την εποχη του ευρω (οπου η αναγκη εξασφαλισης των χρηματων του απο συναλλαγματικο κινδυνο εξελειψε και οπου ο πληθωρισμος ηταν γυρω στο 5%)  

Επισης το παραλογο με την Ελληνικη αγορα (φυσικα σε ενα μονιμο virtual reality που ζουσαν οι Ελληνες για χρονια τιποτα δεν φαινονταν παραλογο) ειναι οτι τα ακινητα ειχαν ΜΟΝΟ ΑΝΟΔΙΚΗ ταση (πουθενα στον κοσμο δεν συνεβει κατι τετοιο) .

Η απιστευτη αυξηση των τιμων των ακινητων απο την ημερα της εισαγωγης του ευρω ειναι αλλωστε αυτη που εχει οδηγησει την Αθηνα να εχει υψηλοτερες τιμες απο το...Λονδινο,το Βερολινο,το Μοναχο (η ακριβοτερη Γερμανικη πολη) ,τη Νεα Υορκη & το...Τοκυο....(και μιλαω για "καθαρες" τιμες γιατι αν μιλησουμε σε τιμες σε σχεση με τα ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ εκει μιλαμε για τρελλα,η οποια τρελλα βεβαια πυροδοτηθηκε και απο τον ΠΑΡΑΝΟΪΚΟ τραπεζικο δανεισμο των τελευταιων ετων....)

Αλλωστε κοντος ψαλμος αλληλουϊα η απολυτα λογικη πτωση γυρω στο 30-40% στα επομενα 5 χρονια θα με επιβεβαιωσει...

Trending...

Νέα θέματα

Back