φιλος ροκ απο 20αρηδες-30ρηδες που μενουν με τη μαμα και το μπαμπα...καπως δυσκολο ειναι να γινει (οι CLASH ας πουμε 20 ετων εμεναν σε καταληψη και τρωγαν ...αλευροκολα....),με γεμιστα και κεφτεδακια της μαμας και.... "φοιτητικη ζωη" κομματακι δυσκολο να σου βγει το ροκ..... ;D ;D με αλλα λογια αν..δεν κατσεις πανω στον...αξονα...ασ'το καλυτερα... ;D ;Dαλλά παράλληλα θυμήθηκα και την πάγια πεποίθησή μου ότι δεν υπάρχει ροκ στην Ελλάδα
"Αφηρημένα" ή "διευρυμένη";audiokostas είπε:Γύρος 11 (από χοιρινό)
Το να υπάρχει αλητεία στη ζωή σου βοηθάει στα cohones της μουσικής σου και μας (τουλάχιστον εμένα) αρέσει ως παραμύθα.
Από την άλλη είναι πλείστα όσα τα παραδείγματα μεσοαστών που δημιούργησαν μουσική αναφοράς στο ιδίωμα που αφηρημένα ονομάζουμε rock.
Η παρατήρησή μου δεν ήταν αυτή (τουλάχιστον όχι αυτή σε αρκετά μεγάλο βαθμό).Anonimos είπε:Επίσης, έναυσμα μου έδωσε η παρατήρηση του Nikolas... την οποία διαβάζω ως "μα γιατί μιλάμε γι' αυτά τα πεζά θέματα, ενώ μπορούμε να ομιλούμε για τέχνη"... αλλά παράλληλα θυμήθηκα και την πάγια πεποίθησή μου ότι δεν υπάρχει ροκ στην Ελλάδα (στις χώρες που υπάρχει ροκ, όταν υπάρχουν κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα, υπάρχει άνθηση και βουτιά στα βαθειά εκ' μέρους των τραγουδοποιών).
Join the club. Κι εγώ το προσπάθησα κάποια στιγμή - σε άλλο θρεντ - αλλά δεν έχει νόημα. Δυστυχώς είμαστε, ως Έλληνες, εθισμένοι στην καφενεδοκουβέντα ανάλυσης για το πόσο φταίνει όλοι οι άλλοι (αυτή η κυβέρνηση, η άλλη κυβέρνηση, οι ΔΥ, τα αφεντικά, οι Γερμανοί) παρά για το λιθαράκι ή τις κοτρώνες που βάλαμε προσωπικά για να φτάσουμε εκεί που φτάσαμε και πώς θα το αποφύγουμε στο μέλλον...Nikolas είπε:2. Προσπάθησα να σπρώξω το θέμα στο πολύ απλό, και καθόλου πεζο "τι θα κάνουμε ΕΜΕΙΣ για τα προβλήματα" που σχεδόν κανείς δεν απάντησε (πέρα από 2-3 απαντήσεις θαύματα).
+1000bassbill είπε:Λοιπόν να σας πω τι έκανα χτές ;D
Έχουμε να βγούμε για καφέ με την γυναίκα μου κανένα μήνα. Δέν είναι στο κομμάτι της διασκέδασής μας η καφεποτεία ;D
Χτές το απόγευμα, είχε και ωραία λιακάδα εδώ στα βόρεια προάστεια, (Καστοριά λέμε ε?), μου λέει η δικιά μου... Πάμε για ένα καφεδάκι παραλία?
Ο.Κ. λέω κι εγώ. Ντυνόμαστε, παίρνουμε τα συμπράγκαλά μας και βγαίνουμε απο το σπίτι, και βλέπουμε και οι δυό την αυλή μας μές τον ήλιο, η ομπρέλα ανοιχτή, οι πολυθρόνες με τα μαξιλάρια ωραία πράγματα σας λέω, και κοιταζόμαστε και μου λέει... ρε συ και εδώ καλά είναι ;D
Χτύπησα λοιπόν δυο φραπεδούμπες, έχουμε και καλές τιμές στην αυλή, και μαζέψαμε ήλιο για μια - δυο ωρίτσες, βγήκαν και οι γείτονες απο απέναντι και ήρθαν κοντά, πιάσαμε και κουβεντούλα, και μια χαρά περάσαμε.
Το θέμα βέβαια είναι οτι η οικονομία δέν κινήθηκε, αλλά με 3 € τον καφέ που έχει εδώ, καλά κάθεται και ακίνητη.
Θέλω να πώ δηλαδή, οτι καλά θα είναι να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε λίγο κλασματικά, δηλαδή, άν το μεροκάματό μου είναι π.χ. 50 €, ο καφές κ τα τσιγάρα μου είναι τα 2/10 ας πούμε του μεροκάματού μου, για να δω άν μου βγαίνει ο λογαριασμός... αλλά είμαστε large και φιλότιμοι ρε γ@μ...ο και τέτοιες λεπτομέρειες ποιός τις κοιτάει...
Με τις κουβέντες αυτές τις μέρες, θυμήθηκα ένα περιστατικό με την μακαρίτισσα την μάννα μου μόλις είχε μπεί το €... Πάει λοιπόν στη λαϊκή, και πληρώνει ένα ματσάκι μαϊντανό 1 €. Γυρίζει σπίτι και την ακούω να μουρμουρίζει....
-Τί έγινε ρε μάννα της λέω ?
-Τι να γίνει παιδάκι μου, να αυτό κι αυτό, πλήρωσα τον μαϊντανό 1 €, την περασμένη εβδομάδα είχε 50 δραχμές.
- Και πήρες μαϊντανό ρε μάννα με 1 € ? Δέν την είδες την τιμή?
- Την είδα, μου λέει, αλλά το είχα πέρει στα χέρια μου και ντράπηκα να το αφήσω μόνο και μόνο επειδή ήταν ακριβό :-[
Και έτσι ή κάπως έτσι φτάσαμε ως εδωωωωωωωω...........
Καλώς τα δεχτήκαμε λοιπόν, κάντε υπομονή ώς το ΣΚ που θα ανακοινωθεί το μέγεθος της π...... που θα φάμε, και γεροί νάμαστε, θα τα ξαναπούμε απο Δευτέρα για όλα ;D
Βλέπεις τι λές όμως?Οι Γερμανοι (που...φιλοι μας δεν ειναι αλλα και εχθροι μας δεν ειναι) αντιδρουν τοσο αρνητικα για τη βοηθεια γιατι εχουν να...παρουν αυξηση απο το..1990 και ουσιαστικα ζουν κατω απο σκληρη λιτοτητα τα τελευταια 20 χρονια (πληρωνοντας βεβαια και την ενωση με την Αν.Γερμανια),οι τιμες ειναι σταθερες εδω και 10 χρονια ,τα ακινητα το ιδιο και γενικα ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ....
Superfunk είπε:....
μα απλα επειδη εχει μαθει ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙ ΠΩΣ ΞΟΔΕΥΕΙ...
....
.....
Θα πρέπει όμως να συμφωνίσω στο οτι πρέπει να προσέχουμε πως και που ξοδεύμουμε.
Υπάρχουν τρία θέματα. Η όποια μείωση των εισοδημάτων πρέπει να συνοδευτεί και από μια (ελπίζω) ανάλογη μείωση τιμών. Στην αντίθετη περίπτωση η σύγκριση με άλλες χώρες είναι άδικη και αποπροσανατολιστική. Μην ξεχνάμε τις συγκρίσεις τιμών μεταξύ των χωρών. Πολύ φοβάμαι όμως ότι το ανεγκέφαλο εμπόριο στην χώρα μας θα προσπαθήσει να κλείσει τρύπες αυξάνοντας τις τιμές, όπως κάνει εδώ και χρόνια.Superfunk είπε:Οι Γερμανοι (που...φιλοι μας δεν ειναι αλλα και εχθροι μας δεν ειναι) αντιδρουν τοσο αρνητικα για τη βοηθεια γιατι εχουν να...παρουν αυξηση απο το..1990 και ουσιαστικα ζουν κατω απο σκληρη λιτοτητα τα τελευταια 20 χρονια (πληρωνοντας βεβαια και την ενωση με την Αν.Γερμανια),οι τιμες ειναι σταθερες εδω και 10 χρονια ,τα ακινητα το ιδιο και γενικα ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ....
ναι ακριβως επειδη δεν ΠΡΟΣΕΞΑΜΕ και το ΑΝΕΧΤΗΚΑΜΕενώ οι τιμές σε ακίνητα και μή έχουν ανέβει πάνω απο 350% στην καλύτερη.
+10000 Εδώ τώρα σιγά σιγά αρχίζουμε να ξυπνάμε,αλλά τέτοια μαζικότητα δεν το πολυβλέπω να την έχουμε..Superfunk είπε:ναι ακριβως επειδη δεν ΠΡΟΣΕΞΑΜΕ και το ΑΝΕΧΤΗΚΑΜΕ
Θα σου πω μια πραγματικη ιστορια...μια και την εζησα απο κοντα
Πριν απο 3 χρονια οι..παραγωγοι γαλακτος στο Βραδεμβουργο αποφασισαν να αυξησουν την τιμη του γαλακτος απο...0,60 (I know,I know) σε 0,65.....ευρω το λιτρο....
Ε,το τι εγινε δεν μπορεις να φαναστεις..για μια ολοκληρη εβδομαδα οι περισσοτεροι βερολινεζοι απλα..δεν....αγοραζαν ΚΑΘΟΛΟΥ γαλα....μαλιστα θυμαμαι οταν σε ενα supermarket με ειδε καποιος να...αγοραζω γαλα...μου...εβαλε κανονικα χερι....(και καλα εκανε)....αποτελεσμα...σημερα το γαλα πωλειται......0,50 ευρω το λιτρο....
Εχεις δει ποτε να γινεται κατι τετοιο στην Ελλαδα που ολα τα ..ανεχομαστε?
Όχι και πολύ δύσκολα θα το δούμε.Εχεις δει ποτε να γινεται κατι τετοιο στην Ελλαδα που ολα τα ..ανεχομαστε?