Λοιπόν να σας πω τι έκανα χτές ;D
Έχουμε να βγούμε για καφέ με την γυναίκα μου κανένα μήνα. Δέν είναι στο κομμάτι της διασκέδασής μας η καφεποτεία ;D
Χτές το απόγευμα, είχε και ωραία λιακάδα εδώ στα βόρεια προάστεια, (Καστοριά λέμε ε?), μου λέει η δικιά μου... Πάμε για ένα καφεδάκι παραλία?
Ο.Κ. λέω κι εγώ. Ντυνόμαστε, παίρνουμε τα συμπράγκαλά μας και βγαίνουμε απο το σπίτι, και βλέπουμε και οι δυό την αυλή μας μές τον ήλιο, η ομπρέλα ανοιχτή, οι πολυθρόνες με τα μαξιλάρια ωραία πράγματα σας λέω, και κοιταζόμαστε και μου λέει... ρε συ και εδώ καλά είναι ;D
Χτύπησα λοιπόν δυο φραπεδούμπες, έχουμε και καλές τιμές στην αυλή, και μαζέψαμε ήλιο για μια - δυο ωρίτσες, βγήκαν και οι γείτονες απο απέναντι και ήρθαν κοντά, πιάσαμε και κουβεντούλα, και μια χαρά περάσαμε.
Το θέμα βέβαια είναι οτι η οικονομία δέν κινήθηκε, αλλά με 3 € τον καφέ που έχει εδώ, καλά κάθεται και ακίνητη.
Θέλω να πώ δηλαδή, οτι καλά θα είναι να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε λίγο κλασματικά, δηλαδή, άν το μεροκάματό μου είναι π.χ. 50 €, ο καφές κ τα τσιγάρα μου είναι τα 2/10 ας πούμε του μεροκάματού μου, για να δω άν μου βγαίνει ο λογαριασμός... αλλά είμαστε large και φιλότιμοι ρε γ@μ...ο και τέτοιες λεπτομέρειες ποιός τις κοιτάει...
Με τις κουβέντες αυτές τις μέρες, θυμήθηκα ένα περιστατικό με την μακαρίτισσα την μάννα μου μόλις είχε μπεί το €... Πάει λοιπόν στη λαϊκή, και πληρώνει ένα ματσάκι μαϊντανό 1 €. Γυρίζει σπίτι και την ακούω να μουρμουρίζει....
-Τί έγινε ρε μάννα της λέω ?
-Τι να γίνει παιδάκι μου, να αυτό κι αυτό, πλήρωσα τον μαϊντανό 1 €, την περασμένη εβδομάδα είχε 50 δραχμές.
- Και πήρες μαϊντανό ρε μάννα με 1 € ? Δέν την είδες την τιμή?
- Την είδα, μου λέει, αλλά το είχα πέρει στα χέρια μου και ντράπηκα να το αφήσω μόνο και μόνο επειδή ήταν ακριβό :-[
Και έτσι ή κάπως έτσι φτάσαμε ως εδωωωωωωωω...........
Καλώς τα δεχτήκαμε λοιπόν, κάντε υπομονή ώς το ΣΚ που θα ανακοινωθεί το μέγεθος της π...... που θα φάμε, και γεροί νάμαστε, θα τα ξαναπούμε απο Δευτέρα για όλα ;D