Επιτελους! Αλλοι 18 μηνες ΣΚΛΑΒΙΑΣ!

Status
Not open for further replies.
όντως από τότε που και το τσιγάρο έκοψα και έγινα τακτικός των ΜΜΜ έχοντας το αυτοκίνητο μόνο για κανά ταξιδάκι, ή για τη σχολή (που όντως εκεί δεν βολεύουν τα ΜΜΜ) αν βερεθώ να πάω με τα πόδια, έχω πάρει τόσα και τόσα (άχρηστες πολλές φορές πράματα) που αν τα μάζευα θα είχα πόσες black beauty....

Δες το απλα

365 Χ (τουλαχιστον 3 ευρω τη μερα)= 1095 ευρω

βαλε και καμμια 200αρα-400 αρα το μηνα για βενζινη= 2400-2800

βαλε και κανα 800αρι για Αττικες οδους,παρκινγκ,σερβις

να σου ο καλυτερος πελατης του Custom Shop!! ;D

boody είπε:
δε ξερω τι γινεται στο δουβλινο , παντως στο βελγιο στο μονο μερος που μπορεις να καπνισεις ειναι σε .... irish pub  ;D
Απαγορεύεται σε εστιατόρια και εσωτερικούς χώρους. Επιτρέπεται σε μπαρ.

Βέβαια μιλάμε για χώρες που τα βάλανε με τραγικά συμφέροντα (παράδειγμα η ακύρωση της συμφωνίας Ferrari-Malboro πόσων δις προς μια με πολύ μικρότερες απολαβές
Καμία, μα καμία εταιρία δεν έχει ψυχούλα που πονάει για τον κοσμάκη. Το αρνητικό αντίκτυπο που έχει τη σήμερον ημέρα ο συσχετισμός με τις καπνοβιομηχανίες επιφέρει πολύ μεγαλύτερη ζημιά στο public image τους (μεταφρασμένη σε απώλεια εσόδων), και να είσαι απολύτως σίγουρος ότι αυτό το έχουν λάβει υπόψη τους σε μελέτες και συμβούλια πολύ πριν αποφασιστεί η απόρριψη μιας τέτοιας συμφωνίας.

Σαν πρώην καπνιστής βλέποντας το τότε με το τώρα, απλά αηδία μου προκαλλούν τα όσα κάθονται και λένε διάφοροι, υπερασπίζοντας το κάπνισμα φέροντας επιχειρήματα που δεν χρησιμοποιήθηκαν ούτε στο Αμέρικα κατά την κουβέντα για την απαγόρευση των όπλων.
Αnyone in particular?

είπα να υπάρχουν μαγαζιά όπου επιτρέπεται και μαγαζιά οπου δεν επιτρέπεται.τι πιο δικαιο?
αυτο ειναι πρακτικα αδυνατο να γινει μια και θα επρεπε ΟΛΟΙ οι υπαλληλοι ενος "καπνιστου" μαγαζιου να ειναι καπνιστες (φανταζεσαι ας πουμε ποσο θα υπεφερε ενας μη καπνιστης μπαρμαν ή dj σε ενα τετοιο μαγαζι?)
Όχι απαραίτητα... ένας καλός εξαερισμός κάνει θαύματα (προσοχή, ΣΩΣΤΟΣ και ΜΕΛΕΤΗΜΕΝΟΣ, όχι ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ όπως σχεδόν παντού).

365 Χ (τουλαχιστον 3 ευρω τη μερα)= 1095 ευρω
Δλδ ένα πακέτο τη μέρα; Mπρρρ... εγώ μετά βίας καπνίζω ένα σακουλάκι καπνού σε 3 βδομάδες.

Ειμαι μεγαλος πρεζακιας με το τσιγαρο :-)

Απο αυτους που μολις βγουν απο το τρενο το αναβουν με την μια.

Πριν 2 βδομαδες πηγα Δουβλινο. Εκει υπαρχουν ορισμενες Pub που εχουν καποιο ανοικτο χωρο, με σκεπαστρο για την βροχη, συνηθως κατι σαν αυλη που την εχουν καλυψει και εχουν βαλει και θερμανση.

Σε ολα τα υπολοιπα μαγαζια-κλειστους χωρους απαγορευεται το καπνισμα. Βγαινεις εξω, εχει τασακια διπλα στην πορτα του μαγαζιου, καπνιζεις και κανεις και τις γνωριμιες σου και ψιλη κουβεντα.

Και μιλαμε οτι σε αυτη την πολη πριν μερικα χρονια οι τυποι καπνιζαν ακομα και μεσα στα λεωφορεια.

Βασικα ειναι τελειως αλλη νοοτροπια, και καλο θα μας κανει να μπουμε σε αυτην. Οποιος θελει να καπνισει βγαινει εξω. Δεν εχουμε και τιποτα τρελλες θερμοκρασιες βραδυ-εξω στην Ελλαδα για να μας χαλασει και πολυ.

Καποια στιγμη βαριεσαι και το μεσα-εξω και καπνιζεις λιγοτερο.  Η βγαινεις λιγοτερο!

Εκανα και μια φοβερη ανακαλυψη και δεν το πιστευα. Η μπυρα _πινεται_ και χωρις τσιγαρο. (απιστευτο και ομως αληθινο)

Αφού το συνεχίζετε, το συνεχίζω κι εγώ. Φυσικά και είμαι υπέρ του μέτρου καθώς είναι όντως ανυπόφορο για ένα μη καπνιστή να βρίσκεται σε χώρους με καπνό και καθώς θα βοηθήσει να το κόψω εντελώς. Από την άλλη, είναι εύκολη λύση - και απίστευτη αμερικανιά - να θεωρήσουμε το κάπνισμα ως την αιτία όλων των κακών και την απαγόρευσή του ως πανάκεια.

Προκαλεί καρκίνο, το ξέρουμε. Το ποτό τι προκαλεί; Υδροχόο; Είναι εθιστικό, το ξέρουμε. Το ποτό δεν είναι καθόλου, φαντάζομαι. Όμως εδώ μέσα θα διαβάσω προτροπές για μπυροποσία και αναλύσεις για το πόσο καλύτερη είναι η Pilsner Urquell από τη Budweiser. Αν έγραφε κανείς ότι τα Lucky Strike είναι καλύτερα από τα Camel θα έτρωγε κράξιμο, ακόμα και αν κάπνιζε ένα πακέτο την εβδομάδα. Γι' αυτό ψυχραιμία.

Η μπυρα _πινεται_ και χωρις τσιγαρο.
Yeap! Και μάλιστα έχει και άλλη γεύση! Το κακό όμως είναι ότι καταναλώνεις 3πλάσιες ποσότητες λόγο αμηχανίας τον πρώτο καιρό! Ά και θα πίνεις και τον καφέ σου σε 2-3 λεπτά :)

όχι ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ όπως σχεδόν παντού
αμ ειδες?μονος σου το λες..ΠΟΤΕ δεν προκειται να υπαρξει καλος εξαερισμος σε ΟΛΑ τα ελληνικα "μαγαζια",οποτε πρατουμε αυτο που προσταζει η ΛΟΓΙΚΗ. ;)

Από την άλλη, είναι εύκολη λύση - και απίστευτη αμερικανιά - να θεωρήσουμε το κάπνισμα ως την αιτία όλων των κακών και την απαγόρευσή του ως πανάκεια.
Καπνιζα 28 χρονια,δεν ειναι θεμα αμερικανιας η πανακειας ολων των κακων που μαστιζουν τον κοσμο...ΣΙΓΟΥΡΑ ομως κοβοντας καποιος το καπνισμα ΜΕΙΩΝΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ενα σοβαροτατο παραγοντα ο οποιος βασει του νομου των πιθανοτητων σε ενα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ποσοστο δυναται να τον στειλει να βλεπει τα ραδικια αναποδα... ;)

Γιατι λοιπον να μην το κανεις?Κανεις δεν σου λεει οτι αν τρακαρεις με 100 χιλιομετρα και ΦΟΡΑΣ ζωνη θα ζησεις σιγουρα,ομως πρεπει να εισαι εγκεφαλικα κατεστραμενος για να μην καταλάβεις οτι αν ΦΟΡΑΣ ζωνη υπαρχει αρκετα μεγαλυτερη πιθανοτητα να μη σκοτωθεις σε σχεση με το να  μη φορουσες...

ΑΚΡΙΒΩΣ το ιδιο συμβαινει και με το καπνισμα..απλα ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ κυριοι  ;)

Yeap! Και μάλιστα έχει και άλλη γεύση!
θες να πεις οτι ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ τη γευση της (για αυτο αλλωστε δεν ενοχλει κανεναν Ελληνα η αθλια γευση της AMSTEL & HEINEKEN... :))

Tο ιδιο συμβαινει και με τα φαγητα,μετα απο καποιο καιρο που "καθαριζει" το "συστημα" απολαμβανεις γευσεις που δεν ηξερες καν οτι υπαρχουν...

fleamail είπε:
Η μπυρα _πινεται_ και χωρις τσιγαρο.
Yeap! Και μάλιστα έχει και άλλη γεύση! Το κακό όμως είναι ότι καταναλώνεις 3πλάσιες ποσότητες λόγο αμηχανίας τον πρώτο καιρό! Ά και θα πίνεις και τον καφέ σου σε 2-3 λεπτά :)
Χμμ εχεις ενα δικιο. Αλλα σιγουρα καλυτερα μπυριτσα, παρα ποτακια. Γιατι με την αμηχανια να αδειαζεις τις βοτκες στο τσακ μπαμ δεν λεει.

Τες πα οπως λεει και ο SF το καπνισμα κανει κακο και τελος.  Δεν χρειαζεται παραπανω αναλυση. Το προβλημα εδω ειναι οτι οι νομοι και οι απαγορευσεις δεν εφαρμοζονται η εφαρμοζονται επιλεκτικα.

gpolic είπε:
Τες πα οπως λεει και ο SF το καπνισμα κανει κακο και τελος.
Σωστό αλλά δεν είναι το μόνο...Στην προκειμένη περίπτωση ΟΚ...

spy είπε:
Προκαλεί καρκίνο, το ξέρουμε. Το ποτό τι προκαλεί; Υδροχόο; Είναι εθιστικό, το ξέρουμε. Το ποτό δεν είναι καθόλου, φαντάζομαι. Όμως εδώ μέσα θα διαβάσω προτροπές για μπυροποσία και αναλύσεις για το πόσο καλύτερη είναι η Pilsner Urquell από τη Budweiser. Αν έγραφε κανείς ότι τα Lucky Strike είναι καλύτερα από τα Camel θα έτρωγε κράξιμο, ακόμα και αν κάπνιζε ένα πακέτο την εβδομάδα. Γι' αυτό ψυχραιμία.
Αν κάθε φορά που πήγαινα για μπύρες ανάγκαζα με το ζόρι και τον διπλανό μου να πιεί κι αυτός καμιά δεκαριά γουλιές, δεν θα υπήρχε περίπτωση να πιώ τη ρημάδα τη μπύρα. Εκεί είναι η διαφορά, μου φαίνεται ότι το μέτρο πρωτίστως στοχεύει στο να σταματήσει το άσχημο φαινόμενο του παθητικού καπνίσματος.

Όσο για το ποτό, έχεις δίκιο ότι είναι εξίσου καταστροφικό με το τσιγάρο, το έχω διαπιστώσει από πρώτο χέρι. Απλά στο ποτό πρέπει να φτάσεις στα πρόθυρα του αλκοολισμού για να αρχίσεις τη σοβαρή κατανάλωση αλκοόλ. Εκεί πλέον έχεις και άλλα προβλήματα (κοινωνικής και προσωπικής αξιοπρέπειας) ενώ στο τσιγάρο μπορεί να καπνίζεις σαν αράπης, π.χ. 3 πακέτα ημερησίως, και να λες απλά "καπνίζω πολύ" και να μην έχεις άλλη φανερή επίπτωση. Πέφτεις σε μια περίεργη λούμπα δηλαδή και ούτε που το καταλαβαίνεις...

. Εκεί είναι η διαφορά, μου φαίνεται ότι το μέτρο πρωτίστως στοχεύει στο να σταματήσει το άσχημο φαινόμενο του παθητικού καπνίσματος.
Μα ΠΡΟΦΑΝΩΣ και εκει στοχευει..στο σπιτι του ΜΟΝΟΣ του ο καθενας ας βγαλει και το..λιβανιστηρι... ;D τι με κοφτει εμενα..αλλα οχι να με υποχρεωνει να καπνιζω 3 πακετα καθε φορα που παιζω live...

Μου κάνει εντύπωση που λένε μερικοί:

"το τσιγάρο μας μάρανε, δε βλέπουν τα καυσαέρια", "μακάρι να ήταν μόνο αυτό" και άλλες τέτοιες εκφράσεις.

Είναι ποτέ δυνατόν να εφαρμοστούν όλα τα μέτρα για καθαρότερο περιβάλλον ή για οτιδήποτε άλλο ταυτόχρονα? Είναι δυνατόν παράλληλα με ένα μέτρο για την παιδεία πχ να ληφθεί και ένα μέτρο για την Υγεία? ένα-ένα θα γίνουν. Τώρα το πότε είναι άλλο θέμα.

Μακάρι όπως και να'χει να εφαρμοστεί και εδώ το μέτρο. Ευκαιρία να κόψουν κάποιοι το τσιγάρο. Όλοι μπορούν πιστεύω.

Θα συμφωνήσω επίσης με το παλικάρι που είπε ότι το μέτρο συμφέρει το κράτος κατά πολύ. Αλλιώς δε θα το συζητούσαν καν.

Δεν μπορώ να φαναταστώ τον εαυτό μου πάντως να επιστρέφω από βραδυνή έξοδο και να μη βρωμάω τσιγαρίλα!

Άπειρες φορές σε λάηβ πάνω στη σκηνή έχουν κοκκινήσει τα μάτια μου και έχουν δακρύσει από την κάπνα...

longshadow είπε:
(Απο την αλλη ειναι μια θαυμασια ευκαιρια να το κοψω, οποτε δεν πολυεπιμενω... οχι ομως οτι δεν ειναι ετσι και αλλιως καπως ... υπερβολικο ...).
Καθόλου υπερβολικό δεν είναι....

Θες να καπνίσεις, κάντο μόνος σου...ή παρέα με κάποιους που μοιράζονται την ίδια πάθηση...
Σκεψου και τι θα γινοταν αν ΔΕΝ συμφωνουσα κιολας, που να διαφωνουσαμε δηλαδη :)

Τεσπα, το οτι το θεωρω υπερβολικο εχει να κανει με την γενικοτερη "επιθετικοτητα" των αντικαπνιστων...(με πολλα εισαγωγικα στην λεξη, για να μην παρεξηγηθω...)

Και τα αυτοκινητα δημιουργουν παθητικο προβλημα σε μενα τον πεζοπορο με τη μολυνση τους. Και δινουν την ψευδαισθηση της ευεξιας στον κατοχο τους (χωρις να ιδρωσει, γρηγορα γρηγορα κανει την δουλιτσα του) ενω πραγματικα του κανει κακο στην υγεια (τον κανει μαλθακο, αγυμναστο, πλαδαρο κλπ).  Ευαισθητοποιουμε τον οδηγο να χρησιμοποιει τα μεσα μαζικης μεταφορας, δεν τον βαζουμε ξερω γω φυλακη αν επιλεξει να παει με το αυτοκινητο αντι με το ποδηλατο του γιατι μας κανει κακο (πολυ μεγαλυτερο οσον αφορα την μολυνση, περιβαντολογικα, καρκινογονους ρυπους).

Και τα αρωματα το ιδιο. Βαζεις χημικα στο σωμα σου που προκαλουν και οσμες στις οποιες πολλοι ειναι αλεργικοι, ασθματικοι κλπ για να "μυριζεις" ωραια (που προφανως καμια σχεση δεν εχει αυτο με την ατομικη σου καθαριοτητα και υγειινη, το αντιθετο μαλιστα, αν εισαι δροσερος και φρεσκοπλυμενος ισως να μην εχεις καν αναγκη για ρεξονα στις μασχαλες σου, λακ στα μαλλια, αντιβρωμοταδε στις πατουσες, κλπ)... Δεν πας φυλακη αν εβαλες Κριστιαν Ντιορ στο γραφειο ακομα και αν ο διπλανος σου ειναι ασθματικος. Μπορει να χαρακτηριστεις αναισθητος αλλα δεν εισαι παρανομος!

Και οι συφιλιδικοι αποτελουν εν δυναμει "απειλη" σε τριτους, και οι AIDS-ικοι και αυτοι που εχουν μαγουλαδες η ιλαρα και οι ψειρες.... αλλα με νομο ΔΕΝ τους απαγορευεται να φερουν το AIDS τους σε κλειστους χωρους. Απλα τους ενημερωνουμε για το τι πρεπει να κανουν (μην εχετε σεξουαλικες επαφες χωρις προφυλακτικο, ενημερωνετε τον παρτενερ σας, αν εχετε ψειρες καλο ειναι να βαλετε το ταδε φαρμακο και να μην εισαστε πολυ κοντα στον αλλο, μπλα μπλα....). Δεν τρωει προστιμο και αυτοφορο ενας με ιλαρα αν μπει σε ενα λεωφορειο (νομιζω) η ενας με ψειρες αν παει σε μπαρ...

Δεν βαζουμε i mean ολους τους φορεις AIDS μονους τους η με την παρεα τους (οπως προτεινεις)... Η Σπιναλογγα ειναι (για λιγο καιρο ακομα)  εκτος μοδας...

Και αυτο το "παθηση", η ευκολια με την οποια το χρησιμοποιουμε δειχνει κατι το εχθρικο. Το AIDS πχ που ειναι μια αληθινη παθηση, αποφευγεται να λεγεται. Δεν πας στον αλλο που "πασχει" απο AIDS να του πεις "ρε ειτζιαρη να βρισκεσαι μονο με τους δικους σου που μοιραζεστε την ιδια παθηση", ενω με το τσιγαρο ειναι πολυ ευκολο να χρησιμοποιηθουν καταφατσα στον αλλο αυτοι οι χαρακτηρισμοι "αρρωστε", "παθηση", "υποβαθμιση". Δεν ξερω ποσοι απο σας βρισκετε εναν αλκοολικο και του λετε στα ισια "μπεκρουλιακα", "τελειωμενε", "τραβα ρε να τα πινεις με τους αλλους που εχετε την ιδια παθηση", "στην Ιρλανδια που σας απαγορεψανε να κυκλοφορειτε βρηκαμε την υγεια μας", "κατι Γερμανοι μαγκες λιμενεργατες που ειχαν ψειρες τους καναμε αρνακια και τωρα ειναι σουζα", "δεν ειναι καθολου Ευρωπαικο να εισαι κρασοκανατας ρε τριτοκοσμικε" κλπ

Και ξαναλεω, ανεξαρτητα αν μου φαινεται ιδιαιτερως "επικεντρωμενο" και υπερβολικο το μετρο, ειναι μια καλη αφορμη για να ευαισθητοποιηθω προσωπικα μπας και το κοψω...

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ξερεις καλα οτι εισαι λιγο...υπερβολικος συγκρινοντας τα παραπανω ,τα οποια ειναι ΠΟΛΥ δυσκολο να γινουν δεδομενου της καταστασης της χωρας και της νοοτροπιας των κατοικων της αλλα και γιατι δεν εχουν τοσο σοβαρες επιπτωσεις οσο το καπνισμα (αν ηταν να πεθαιναμε επειδη βαζαμε ..αποσμητικο ολοι μας θα ημασταν νεκροι.. :)),με κατι τοσο ΑΠΛΟ οσο το να μη καπνιζουμε σε κλειστους χωρους και ενοχλουμε/δηλητηριαζουμε τους συμπολιτες μας.. ;)

Το AIDS & η συφιλη ΔΕΝ μεταδιδονται με τον συχρωτισμο σε κλειστους χωρους (με αλλου ειδους συγχρωτισμο μεταδιδονται...),ο καρκινος του τσιγαρου ομως μεταδιδεται.. ;)

Ελα τωρα,μπορεις και καλυτερα ειμαι σιγουρος.. ;) 

Superfunk είπε:
Ξερεις καλα οτι εισαι λιγο...υπερβολικος συγκρινοντας τα παραπανω ,τα οποια ειναι ΠΟΛΥ δυσκολο να γινουν δεδομενου της καταστασης της χωρας και της νοοτροπιας των κατοικων της,με κατι τοσο ΑΠΛΟ οσο το να μη καπνιζουμε σε κλειστους χωρους και ενοχλουμε/δηλητηριαζουμε τους συμπολιτες μας.. ;)

Ελα τωρα,μπορεις και καλυτερα ειμαι σιγουρος.. ;) 
Μα φυσικα ειμαι υπερβολικος, γιατι αυτο ακριβως προσπαθω να δειξω. Οτι η ιδια αντιμετωπιση προς τους ποτες, φορεις AIDS, αυτους που βαζουν αρωματα κλπ θα σας φαινοταν και εσας παραλογη, οπως μου φαινεται και εμενα. Μονο που εγω συμπεριλαμβανω και την αντιμετωπιση των καπνιστων, ενω εσεις για καποιο λογο αυτην την κατηγορια δεχεστε να την εξαιρειτε απο το σαβουαρ-βιβρ σας...

Και επειδη βλεπω οτι εβαλες και αυτο με τον καρκινο, ναι αλλα που εγραψα μεταδιδονται (ψειρες, ιλαρα, μολυνση απο την εξατμιση) αλλα οχι. Δεν ειναι εκει το ζητημα μου. Το ζητημα ειναι αν ζητας να απομακρυνθει απο το μπαρ η "η τριτοκοσμικη η ψειριαρα μη μας κολλησει", "η βρωμιαρα με τα πατσουλια γιατι ειμαι ασθματικος και μου προκαλει ασφυξια" και ο "αλκοολικος μπεκρας να παει καπου μονος του η με τους ομοιους του γιατι δακρυζουν τα ματια μου απο τις αναθυμιασεις του αλκοολ που εκπεμπει και βρωμαει ο τοπος ουισκιλες".

Τεσπα, over and out. Ξαναλεω δεν διαφωνω με το οτι κανει κακο σε ολους και προσωπικα αναζητω αφορμες να το κοψω, ισως να ειναι μια τετοια...

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
οχι σε αυτο δεν εχεις δικιο μια και ΚΑΝΕΝΑΣ ποτης δεν θα σου ΕΠΙΒΑΛΕΙ να πιεις (και κανεις φορεας του AIDS δεν θα σε....βιασει) ενω ΟΛΟΙ οι καπνιστες μεσα σε εναν κλειστο χωρο σε ΑΝΑΓΚΑΖΟΥΝ να καπνισεις... ;)

evris είπε:
Και αυτο το "παθηση", η ευκολια με την οποια το χρησιμοποιουμε δειχνει κατι το εχθρικο. Το AIDS πχ που ειναι μια αληθινη παθηση, αποφευγεται να λεγεται. Δεν πας στον αλλο που "πασχει" απο AIDS να του πεις "ρε ειτζιαρη να βρισκεσαι μονο με τους δικους σου που μοιραζεστε την ιδια παθηση", ενω με το τσιγαρο ειναι πολυ ευκολο να χρησιμοποιηθουν καταφατσα στον αλλο αυτοι οι χαρακτηρισμοι "αρρωστε", "παθηση", "υποβαθμιση". Δεν ξερω ποσοι απο σας βρισκετε εναν αλκοολικο και του λετε στα ισια "μπεκρουλιακα", "τελειωμενε", "τραβα ρε να τα πινεις με τους αλλους που εχετε την ιδια παθηση", "στην Ιρλανδια που σας απαγορεψανε να κυκλοφορειτε βρηκαμε την υγεια μας" κλπ
+1. Γι' αυτό ακριβώς σιχαίνομαι τέτοια threads, επειδή δίνουν την ευκαιρία να αποκαλυφθούν κάποιες ακραίες απόψεις/συμπεριφορές. Πράγμα ιδιαίτερα δυσάρεστο. Προτιμώ "maple ή rosewood" στο οποίο απαντώ "ebony".

Η Σπιναλογγα ειναι (για λιγο καιρο ακομα)  εκτος μοδας...
Κρύβε λόγια...

bloody_sunday είπε:
Καμία, μα καμία εταιρία δεν έχει ψυχούλα που πονάει για τον κοσμάκη. Το αρνητικό αντίκτυπο που έχει τη σήμερον ημέρα ο συσχετισμός με τις καπνοβιομηχανίες επιφέρει πολύ μεγαλύτερη ζημιά στο public image τους (μεταφρασμένη σε απώλεια εσόδων), και να είσαι απολύτως σίγουρος ότι αυτό το έχουν λάβει υπόψη τους σε μελέτες και συμβούλια πολύ πριν αποφασιστεί η απόρριψη μιας τέτοιας συμφωνίας.
Αυτό δεν το έκανε η φεραρι για χάρη του κόσμου, αλλά η μαλμπορο στην φεραρι (παρά τις αντιδρασεις του εργοσταίου από το Μαρανέλο), καθώς είδε ότι με τις αυστηρές νομοθεσίες κατέληξε να πληρώνει υπέρογκα ποσά και αυτό για να εμφανιστεί σε ούτε από τις μισές πίστες, άρα που η προβολή; Οπότε το ακριβώς αντίθετο από αυτό που λες έγινε (σιγά μην η φεράρι έχει ανάγκη από το πως βγαίνει προς τα όξω το αλογάκι. Η θέση της είναι δεδομένη). Το θέμα είναι ότι παρά τις πιέσεις (όχι μόνο σε αυτό, αλλά και από διαφημιστικές πίτες, επιρροές των κολοσών κτλ κτλ), όλα αυτά τα κράτη συνέχισαν απτόητα και με αποτελέσματα.

Αnyone in particular?
Ναι. Όλους όσους κάθονται και κάνουν λόγο για ρατσισμούς, διακιώματα και τέτοια άλλα ηλίθια επί του συγκεκριμένου θέματος, αντί να σκεφτούν ότι υπερασπίζονται τη μεγαλύτερη και πιο ύπουλη πρέζα που έχει κυκλοφορήσει ever.  ;)

Και τέλος η αναγωγή με τα ποτά 1 μόνο μου φέρνει. Αντί να ξεκινήσει σιγά σιγά εκστρατεία για το κακό των ποτών και να ακολουθήθεί παρόμοια πορεία με αυτή του καπνίσματος, καθόμαστε και λέμε: Έλα μωρέ αφού υπάρχουν άλλα χειρότερα, γιατί να ξεκινήσουμε από κάπου... Έλεος!

Και συμφωνώ με αυτό το τελευταίο του sf. Αυτή είναι η διαφορά μεταξύ των υπολοίπων καταχρήσεων και του καπνίσματος. Θες δε θες, για 2-3 μερακλήδες θα υποστείς τις συνέπειες....  ::)

Νιώθω ότι θίγομαι όταν μου λέει κάποιος ότι τα επιχειρήματα που έχω είναι "ηλίθια". Δεν νομίζω ότι το καταλαβαίνεις, και προς αποφυγή προστριβών λέω να μη συνεχίσω στο παρόν θρεντ.

Παρεπιπτόντως, με όλα όσα είπε ο SF εδώ http://www.noiz.gr/index.php?topic=158125.msg217485#msg217485 συμφωνώ, αλλά κι ένα από αυτά που έγραψα πέρασε εντελώς στο ντούκου: http://www.noiz.gr/index.php?topic=158125.msg217390#msg217390

Tυχαίο;

ποιο;

και αυτό μπορεί να αναχθεί σε αυτό

Αντί να ξεκινήσει σιγά σιγά εκστρατεία για το κακό των ποτών και να ακολουθήθεί παρόμοια πορεία με αυτή του καπνίσματος, καθόμαστε και λέμε: Έλα μωρέ αφού υπάρχουν άλλα χειρότερα, γιατί να ξεκινήσουμε από κάπου...
Απλά το κάπνισμα είναι η μάστιγα και όχι τα παϊδάκια, οπότε και από κει θα ξεκινήσει. Χώρια που τα καρβουνιασμένα κόβωνται ενώ το τσιγάρο θέλει τόλμη.

Αποποινικωποίηση της κοκας λέω γω. Αφού όλοι την τραβάνε μέσα μέσα, γιατί όχι;

Status
Not open for further replies.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back