Nikolas είπε:
...
Αν το καλοσκεφτείς, στη συγκερκιμένη κοινότητα δείχνει να υπερισχύει το κοινό καλό, από το προσωπικό καλό: Όλοι δουλεύουν για να παει η κοινότητα καλά, και όχι να κερδίσει ο καθένς ένα λιθαράκι παραπάνω. Αν δεν αποδώσει κάποιος, την πληρώνει όλη η κοινότητα... Η βάση όλων, συμπεριλαμβανομένου του στρατου (ο ένας έκανε την μ@λ@κί@ και την πληρώνει όλος ο λόχος...)
σχετικά με τους δημοσιους υπαλλήλους (οχι ολους αλλα για την πλειοψηφια) εχω να πω το εξης...ειναι καλομαθημενοι τεμπεληδες...
δεν πανε στην ωρα τους στα ποστα τους,
σπανιως χαμογελουν,
ειναι συχνα αντιεξυπηρετικοι, απεργουν υπερβολικα συχνα, παίρνουν ΠΟΛΛΑ λεφτα για αυτα που κανουν και πολλες φορες δεν τα κανουν και σωστα...ενδεικτικα θα σας πω οτι παίρνουν επίδομα για την ακτινοβολια της CRT οθονης ενω εχουν αντικατασταθει στις περισσοτερες υπηρεσιες με TFT
εξακολουθουν να παίρνουν τα επιδοματα, στα νοσοκομεια πλέον σε εξυπηρετουν
οι σεκιουρηταδες (οι οποιοι ειναι παρα πολλοι), πριν πας στις ''πληροφοριες'' στην εισοδο για να μην απασχοληθει ο δημ. υπαλληλος και σε πολλα αλλα σημεια στα νοσοκομεια, ο ευαγγελισμος εχει 40 (!) κηπουρους και δεν εχει κήπο...παίρνουν επιδοματα ECDL που τους τα πλήρωσε το δημοσιο και τί κανουν...καταχωρησεις σε word kai excel...εγω που τα εμαθα μονος μου (και τα ξερω καλύτερα απο αυτους) στη δουλεια μου παίρνω τα @....@ μου...
θελω να καταλήξω στο ότι
σε γενικες γραμμες οι δημ. υπάλληλοι εχουν καλομαθει
στα πολλα, ευκολα και γρήγορα λεφτα...επισης το γεγονος ότι δε βιωνουν τον ''φοβο'' της απολυσης εχουν καταπιαστει και στα αποτετετοια τους...
είμαι σερβιτόρος, απόφοιτος
διοικησης τουρ επιχειρησεων, μιλαω
αγγλικα και
ιταλικα δουλευω σε ουζερι στο γκάζι τρεχω σαν τον παλαβο, χαμογελαω με την καρδια μου και όσο μπορω στους πελατες μας. αν κανουμε μαλακια σε τραπεζι
προσπαθουμε μετα να το διορθωσουμε (κανα κερασματακι πχ) και
ζηταμε συγγνωμη οταν φευγουνε τους ευχαριστουμε. δεν παιρνω επιδομα σχολης, δεν παιρνω επιδομα ξενων γλωσσων, δεν παίρνω επιδομα υπολογιστων. σε αλλα μαγαζια μου εχουν φαει ενσυμα, επιδοματα δωρα κλπ και τρεχω με επιθεωρησεις εργασιας...παρόλα αυτα δουλευω και απεναντι στους πελατες προσπαθω να ειμαι σωστος, κανω και λαθη φυσικα δε μπορω να ειμαι κα με ενα χαμογελο κολλημενο στη μουρη μου ή να μην νευριασω ανθρωπος είμαι...δεν θα το βγαλω στον πελατη ομως και θα ειμαι στην ωρα μου στη δουλεια μου, δεν βιωνω τον ''φοβο'' της απόλυσης γιατι κανω καλα τη δουλεια μου αλλα αν το μαγαζι πχ ξεκινησει να ''πεφτει'' μπορεί να τον βιώσω...ο δημ υπαλληλος ποτέ και θα ξεκινησει με 1200 μισθο...εγω ειμαι με ποσοστα...ενολιγοις μου λένε...''δουλεψε και βγάλε''!
και της μιλησα για ...τους δυσκολους καιρους που περνανε οι Ελληνες,για την ανεργια και την πτωση του...βιωτικου μας επιπεδου...μονο που δεν με...ξεχεσε.... ;D ;D
ανεργια οχι οτι δεν υπαρχει απλα και εμεις
ειμαστε παρταλια...πχ θελουμε μονο τη δουλεια που μας αρεσει και μεχρι να βρουμε τη δουλεια που μας αρεσει βολευομαστε με το επιδομα ανεργιας ή κοπροσκυλιαζουμε και δεν παμε να μοιρασουμε κανα φυλλαδιο ή να σερβιρουμε καφε (γιατι πολλοι θεωρουν ''υποτιμητικες'' αυτες τις δουλειες) για οικοδομη δεν το συζηταω καν...
Αρα απο οτι καταλαβαινεις οταν της μιλησα για τις...δυσκολιες της ζωης στη σημερινη Αθηνα απλα πεθανε στα γελια...."να ερθουν να δουλεψουν εδω αν δεν εχει δουλειες στην Ελλαδα μου ειπε,γιατι εγω λαλακας ημουν?"....
φυσικα και δεν ηταν λαλακας η θεία σου, αλλά υπήρχαν πολλες περισσοτερες ευκαιρίες τότε απότι σήμερα...βέβαια δεν αμφισβητω οτι θα της βγήκε η πίστη αλλα απο το 55 μεχρι σημερα εχει περασει μισος αιωνας...ο ανταγωνισμος και οι ευκαιριες δεν ηταν το ιδιο τοτε...
----------------------------------------------------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Δεν διαφωνω μαζι σου Νικόλα αλλά δυστυχως αυτη η κοινοτητα δεν κανει καλα τη δουλεια της ως επι το πλείστον...αν την εκανε να παίρναν και 2000 τον μηνα που λεει ο λόγος...το μόνο ελλαφρυντικό που τους δίνω είναι το ΤΕΡΑΣ της γραφειοκρατίας...
Ούτε μαζι σου ή τη θεία σου διαφωνω SF αλλά όπως σουπα (imho) εχει περάσει μισός αιωνας...όπως και να το κανουμε οι ευκαιρίες ήταν πιο πολλες τότε...και πιο πολλές πορτες ανοιχτες...πχ η μανα ενος φίλου μου πήγε Αμερκή από γυμνασιο και σπουδασε εκει management marketing...όταν γυρισε Ελλαδα εγινε κατευθειαν υποδιευθυντρια παραγωγης στη Sony και μετα από 5 χρονια εγινε διευθυντρια, πλέον γυρνανε ποσοι καθε χρονο απο αμερικη, αγγλια κοκ...τοτε ήταν πολλοι πιο λίγοι και συναμα πιο ανταγωνιστικοι
σόρρυ για το μακροσκελες...