ψάξτο λίγο αυτόAnonimos είπε:Όχι ρε, το ζουκίνι είναι το πορτοκαλί κολοκυθάκι, όχι το πράσινο.
http://en.wikipedia.org/wiki/Zucchini
δεν υπάρχουν κόκκινα κολοκύθιαΕσύ τι λες wargasm;
ψάξτο λίγο αυτόAnonimos είπε:Όχι ρε, το ζουκίνι είναι το πορτοκαλί κολοκυθάκι, όχι το πράσινο.
δεν υπάρχουν κόκκινα κολοκύθιαΕσύ τι λες wargasm;
Δε γνωρίζω για την υγεία, αλλά για την παιδεία τα στοιχεία λένε το ακριβώς αντίθετο.turrican2 είπε:Αντίθετα, εγώ λέω ΠΡΟΣΛΗΨΗ και άλλων ΔΥ, υπάρχουν τεράστιες αναγκες ε νοσοκομεία, σε σχολεία, για να ξεκινήσουμε μόνο από τα βασικά.
μα απο τις φυλακές διαμαρτύρονται καλύτεραmenelaos είπε:Δηλαδή όσο είσαι στο 7% φωνάζεις για δικαίωμα στη διαμαρτυρία και όταν πας στην εξουσία στέλνεις τους διαφωνούντες σε φυλακές;
Μενέλαε, λυπάμαι για το ξεπούλημά σου. Από τότε που έφυγες από το γκρουπ ("Κόκκινοι Κολοκύθες") έχεις ενδώσει σε ένα ιδεολογικό αντιδραστισμό που φλερτάρει επικίνδυνα με το χριστιανισμό. Δεν ήθελα να το πιστέψω όταν κάποιοι κατήγγειλαν ότι σε έιδαν στον επιτάφιο, αλλά βλέπω ότι μπορεί να είχαν δίκηο. Τουλάχιστον ελπίζω ότι θα θυμάσαι τους παλιούς σου φίλους και θα έχουμε τζάμπα ευχέλαια.menelaos είπε:Α, παρεμπιπτόντως. Κόμα το οποίο καλεί τον κόσμο να καταρρίψει την κάθε απόφαση της όποιας κυβέρνησης ΟΦΕΙΛΕΙ να έχει απορρίψει τα ολοκληρωτικά καθεστώτα που σερβιρίστικαν με επίφαση κομουνισμού (σε μια φοβερά διαστρευλωμένη μορφή που καμία σχέση βέβαια δεν είχε με τη θεωρητική περιγραφή του).
4.500 εκπαιδευτικοί δεν διδάσκουν καθόλου, επικαλούμενοι "ψυχολογικά προβλήματα"BitCollector είπε:Υψηλότατη αναλογία εκπαιδευτικών/μαθητή και κάκιστη αξιοποίηση του δυναμικού αυτού (π.χ. ρουσφετολογικές αποσπάσεις που αφήνουν κενά σε κάποιες-προβληματικές συνήθως-περιοχές ενώ δημιουργούν συνωστισμό αργόσχολων σε άλλες) με αποτέλεσμα, παρά τη δαπάνη, στις αξιολογήσεις οι μαθητές μας να πατώνουν.
-Γεια σου Γιωργια!!! τι κανεις???? Τα παιδια???BitCollector είπε:Δε γνωρίζω για την υγεία, αλλά για την παιδεία τα στοιχεία λένε το ακριβώς αντίθετο.
Υψηλότατη αναλογία εκπαιδευτικών/μαθητή και κάκιστη αξιοποίηση του δυναμικού αυτού (π.χ. ρουσφετολογικές αποσπάσεις που αφήνουν κενά σε κάποιες-προβληματικές συνήθως-περιοχές ενώ δημιουργούν συνωστισμό αργόσχολων σε άλλες) με αποτέλεσμα, παρά τη δαπάνη, στις αξιολογήσεις οι μαθητές μας να πατώνουν.
Και όσο για το "δωρεάν παιδεία", κατά τη γνώμη μου είναι απλά μια ακόμα απόδειξη του πόσο προσκολλημένοι είμαστε σε στερεότυπα χιλιομασημένα, με καταστροφικές συνέπειες που όμως δυστυχώς έχουν μπει στο πετσί μας και δεν μπορούμε να τα αγνοήσουμε και κάνουμε ένα βήμα παραπέρα που ίσως είναι η αρχή για κάτι καλύτερο.
Όσο δειλιάζουμε να κάνουμε έστω και ένα βήμα μακριά από τη μούχλα που μας περιτριγυρίζει σιγουρεύουμε το ότι χαθούμε μέσα της.
Εγώ πάλι προτιμώ το pumpinks drums μιας και μιλάμε για κολοκύθια και όχι για κολοκυθάκια ...wargasm είπε:Θα το προτυμουσα calabacín batería en Imaginario rojo... 8)
1. Τα κόμματα δεν τα ψηφίζουμε γιατι έχουν ωραία στελέχη, με καλό λόγο, συμπαθητικούς κλπ. Τα ψηφίζουμε για τα προγράμματά τους. Όταν λοιπόν μια κυβέρνηση δεν εφαρμόζει το πρόγραμμά της, αλλά τα ακριβώς αντίθετα, οφείλουμε να την παλέψουμε, ΕΙΔΙΚΑ όσοι/ες την ψήφισαν.menelaos είπε:Το λέει η δημοκρατία. Από τη στιγμή που δεν προσβάλει αναφαίρετα δικαιώματά σου ένας νόμος οφείλεις να τον σεβαστείς ανεξαρτήτως του κατά πόσον συμφωνείς ή διαφωνείς.
Τα στοιχεία λένε ότι κατά μέσο όρο αντιστοιχεί ένας καθηγητής για 28 παιδιά, και το υπουργείο παιδείας προβλέπει να το πάνε στα 31. Αυτό δεν είναι ακριβώς κάλυψη των θέσεων...Δε γνωρίζω για την υγεία, αλλά για την παιδεία τα στοιχεία λένε το ακριβώς αντίθετο.
Υψηλότατη αναλογία εκπαιδευτικών/μαθητή και κάκιστη αξιοποίηση του δυναμικού αυτού (π.χ. ρουσφετολογικές αποσπάσεις που αφήνουν κενά σε κάποιες-προβληματικές συνήθως-περιοχές ενώ δημιουργούν συνωστισμό αργόσχολων σε άλλες) με αποτέλεσμα, παρά τη δαπάνη, στις αξιολογήσεις οι μαθητές μας να πατώνουν.
Και όσο για το "δωρεάν παιδεία", κατά τη γνώμη μου είναι απλά μια ακόμα απόδειξη του πόσο προσκολλημένοι είμαστε σε στερεότυπα χιλιομασημένα, με καταστροφικές συνέπειες που όμως δυστυχώς έχουν μπει στο πετσί μας και δεν μπορούμε να τα αγνοήσουμε και κάνουμε ένα βήμα παραπέρα που ίσως είναι η αρχή για κάτι καλύτερο.
Όσο δειλιάζουμε να κάνουμε έστω και ένα βήμα μακριά από τη μούχλα που μας περιτριγυρίζει σιγουρεύουμε το ότι χαθούμε μέσα της.
Κι εσύ όμως μου απαντάς σε κάτι άλλο από αυτό που είπα. Έγραψα και παραπάνω ότι προφανώς δε διαφωνώ με την ιδέα της απεργίας/κινητοποίησης κλπ. Διαφωνώ με τις περισσότερες απεργίες γιατί γίνονται με κριτήρια και αιτήματα ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΚΑ.turrican2 είπε:1. Τα κόμματα δεν τα ψηφίζουμε γιατι έχουν ωραία στελέχη, με καλό λόγο, συμπαθητικούς κλπ. Τα ψηφίζουμε για τα προγράμματά τους. Όταν λοιπόν μια κυβέρνηση δεν εφαρμόζει το πρόγραμμά της, αλλά τα ακριβώς αντίθετα, οφείλουμε να την παλέψουμε, ΕΙΔΙΚΑ όσοι/ες την ψήφισαν.
2. Βασική αρχή οποιασδήποτε δημοκρατίας δεν είναι η παθητική αποδοχή των νόμων και της εκτέλεσής τους, αλλά η δημόσια και λαική κριτική. Είναι (ή τουλάχιστον θα έπρεπε) υποχρεωση κάθε πολίτη να ασκεί κριτική, και η κριτική προφανώς δεν περιορίζεται στο να γράφουμε άρθρα, αλλά και στο να δρούμε. Η δημοκρατία παραείναι καλή ιδέα για να την θυμόμαστε κάθε 4 χρόνια. Και αυτό ισχύει είτε για άτομα, είτε για κόμματα.
3. Αν όπως θες λοιπόν, ένας νόμος προσβάλλει βασικά δικαιώματά μας, τι οφείλουμε να κάνουμε; Η εργασία είναι δικαίωμα, ακόμα και βάσει του συντάγματος. Ε αυτό είναι το βασικό δικαίωμα που χτυπιέται. Τι να κάνουμε τότε, απλά να τους κάνουμε μύνηση;
Φιλε Μενελαε,menelaos είπε:Στην Ελλάδα του 21ου αιώνα πόσοι ΔΥ πάνε στη δουλειά τους και διακυρήττουν τα αιτήματά τους (έστω ότι τα γνωρίζουν) και πόσοι αράζουν σπίτι τους ή πάνε για καφέ;
να ΦΥΓΟΥΝΕ να πανε ΑΛΛΟΥ που ειναι καλυτερα (στη Β.ΚΟΡΕΑ ας πουμε) ;DΑν ομως δεν θεωρεις δημοκρατικο κατι τετοιο,τοτε κατι πρεπει να κανεις το 7% των ελληνων...πληροφοριακα καποτε τους στελναν στη μακρονησο για αυτο το τροπο σκεψης...
3) Η ελληνική αριστερά δεν χρήζει τόσο πολιτικής ανάλυσης αλλά κοινωνιολογικής και ψυχολογικής. Ποια παιδικά βιώματα ευθύνονται για να επιμένουν κάποιοι, με θρησκευτική προσήλωση και άγνοια, σε μια στρεβλή αναπαραγωγή των κηρυγμάτων της πρώτης βιομηχανικής επανάστασης. Η κυρίαρχη τάση της πέρα του ΠΑΣΟΚ αριστεράς υποστηρίζει την παύση πληρωμών, την έξοδο από το ευρώ και επί της ουσίας την ανάσταση του σοβιετικού μοντέλου στην Ελλάδα.
Κανείς δεν μπαίνει στον κόπο να πει στον κόσμο ότι μια στάση πληρωμών και έξοδος από το ευρώ, σημαίνει ότι σε ένα μήνα θα διάγουμε βουκολικό βίο. Τα αυτοκίνητα θα είναι ακίνητα, π.χ. ποιος θα μας πουλάει πετρέλαιο έναντι ενός νομίσματος που αντιπροσωπεύει μια οικονομία που δεν παράγει παρά δημοσίους υπαλλήλους, συνδικαλιστές και κεκτημένα. Στη Βενεζουέλα που κάνουν παρόμοια πειράματα και την οποία θαυμάζει ο Αλέξης, έχουν ρεύμα δυο ώρες τη μέρα, σοβαρές ελλείψεις και είναι πρώτη στις υποψηφιότητες για χρεοκοπία. Και είναι από τους μεγαλύτερους εξαγωγούς πετρελαίου.
Μπροστά σε αυτό το μοντέλο το ΔΝΤ θα μοιάζει με παράδεισο...
Superfunk είπε:δηλ.φιλε μου επειδη το 7% των Ελληνων (τι 7% δηλ.αυτη τη στιγμη με αυτα που κανει ουτε το 2% δεν θα τους ψηφισει την αλλη φορα) εχει αλλο τροπο σκεψης πρεπει να το αφηνουμε να μας επιβαλει τη σκεψη αυτη ε?
Καθημερινα το κανει,σημερα το πρωϊ στα ξενοδοχεια ας πουμε τι εκανε?1) έχει ποτέ επιβάλλει το 7% τον τρόπο σκέψης του στο υπόλοιπο 93% ?
αν δεν αλλαξουμε μυαλα μεσα στα 3 χρονακια που μας εχουν δωσει την ευκαιρια τα πραγματα θα γινουν τοσο χαλια που δεν θα πιστευουμε στα ματια μας και θα νοσταλγουμε το 2010....Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ανακοινώσει εκτός απροόπτου ότι το έλλειμμα της Ελλάδας το 2009 ήταν 13,7%, αντί 12,7%. Αντιστοίχως, αναθεώρηση αναμένεται και για το ύψος του δημοσίου χρέους. Ετσι, αντί για λίγο πάνω από το 100% του ΑΕΠ, το δημόσιο χρέος αναμένεται να κινηθεί περί το 120% του ΑΕΠ, ύψος- ρεκόρ για την Ευρωζώνη.
όχι ακριβώς "επιβάλλει", αλλά σύμφωνα με την Κοινωνική Ψυχολογία, η μεταστροφή μιας κοινωνίας γίνεται μέσω μειονοτικής επιρροής. Οι μειονότητες παίζουν τεράστιο ρόλοgovanmaniac είπε:διαφωνώ πάρα πολύ με με 'άκαμπτες' πρακτικές της αριστεράς που φανερώνουν ανύπαρκτη αντίληψη και εκτίμηση της τρέχουσας κατάστασης ...
Αλλα πραγματικά ρωτώ....
1) έχει ποτέ επιβάλλει το 7% τον τρόπο σκέψης του στο υπόλοιπο 93% ?
Εντάξει, στις σοβαρές απεργίες υπάρχει ομάδα περιφρούρησης, και φυσικά πιέζει τον κακομοίρη να απεργήσει. Έτσι κατακτήθηκε το οχτάωρο, οι άδειες και όλα τα καλά. Η κανονική απεργία, που σήμερα είναι σπάνια, γιατί επικρατεί η συνδικαλο-πιπεριά είναι μέσο αγώνα, δεν είναι κάτι συμβολικόΘες να απεργησεις κυριε?Με γεια σου & χαρα σου (απο τη στιγμη που η θεση σου και ο ΔΙΠΛΟΣ μισθος/συνταξη σου ,σου επιτρεπουν ακινδυνα να το κανεις),τον αλλον τον ...κακομοιρη (που ετσι κι αλλοιως ξερεις οτι δεν μπορει/δεν θελει να απεργησει) τι τον πιεζεις να απεργησει ?
σε αλλες συνθηκες και σε αλλες εποχες,μη συγκρινουμε τωρα τον γολγοθα των εργαζομενων του 1900 με αυτον του 2010......Έτσι κατακτήθηκε το οχτάωρο, οι άδειες και όλα τα καλά
στην Ελλαδα μονο συμβολικο χαρακτηρα εχει,η εστω τη δικαιολογηση του δευτερου μισθου/συνταξης των εργατοπατερων...Η κανονική απεργία, που σήμερα είναι σπάνια, γιατί επικρατεί η συνδικαλο-πιπεριά είναι μέσο αγώνα, δεν είναι κάτι συμβολικό