- Πόντοι
- 16
Νά ποιος στο δια*λ* (χρησιμοποιώ δικιά σου έκφραση) είπε εν ώρα λειτουργίας: αν πρέπει να είναι at full power, δεν είναι σε ώρα λειτουργίας;;;;;;;;;myster_maze είπε:ΠΟΙΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑ*Λ* ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΕΝ ΩΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ?*
*Φιλε Babtua μην λες λογια που δεν ειπα! Ελεος... το κανεις απο την αρχη της κουβεντας...
[...]
Και μην ξεχασεις..... η μελετη σου πρεπει να γινει at full power!
Δώσε μου schematic και working voltages του Vox, του Champ και όποιου άλλου ενισχυτή τραβάει η ψυχούλα σου, να σου πω σε τί τάξη είναι. Δωρεάν, προσφορά του καταστήματος... ;D
Αναλόγως για ποια λυχνία μιλάς. Τάξη Α θα έχεις όταν δώσεις αρνητική πόλωση στο grid, τιμής όσο το μέσο της γραμμικής της περιοχής. Αν υποθετικά οι τιμές που μπορεί να δεχτεί στο grid είναι από 0 εώς -10V για τάση ανόδου 400V (πάντα δουλεύουμε επί της καμπύλης στην οποία θα λειτουργεί ο ενισχυτής) αλλά κάπου από τα -9V μέχρι τα -10V χάνει τη γραμμικότητά της, άρα έχεις γραμμική περιοχή από 0 εως -9V, θα της ρίξεις μια πόλωση στο μέσο, στα -4,5V και είσαι σε τάξη Α, απλά και όμορφα. Αν την πολώσεις στα -10V είσαι σε τάξη Β, αν την πολώσεις στα -9V (και οχι μόνο εκεί, οπουδήποτε ανάμεσα στα -10V και -4,5V) είσαι σε τάξη ΑΒ. Και τέλος. Δεν αλλάζει κατά τη λειτουργία, ο ενισχυτής σου χαρακτηρίστηκε.Δηλ. λόγου χάριν σε έναν ενισχυτή θα έχω τάξη Α μόνο αν έχω -4,5V αρνητική τάση στο οδηγό 250V προστατευτικό και 400V στην άνοδο???
Και αν εγώ θελήσω να έχω -200V οδηγό, Ο προστατευτικό και 400V ανοδικά δεν θα ξαναέχω τάξη Α?