Εγγραφή κιθάρας με λαμπάτο ενισχυτή

Πόντοι
1
Χαίρετε μιας κ είμαι νέος εδώ.ελπίζω σε μια βοήθεια κ φυσικά μέσα από πειράματα θα βρω κάποια άκρη.

θέλω να ηχογραφήσω την κιθάρα μου μέσω μικροφώνων.σκοπεύω να αγοράσω προενισχυτή κ κομπέσορα + φυσικά μικρόφωνα.επίσης η λύση της καμπίνας είναι απαραίτητη για το heavy rock ήχο?παίζω με τα drive του ενισχυτή κ ένα πεταλάκι y.j.malmsteen (signature).τα εφέ απο το send return.

Θα βρείς απαντήσεις εδώ μέσα σ'αυτο που ψάχνεις.

Πές κι άλλα στοιχεία για τη φάση ομως. Που θα τα γράψεις σε pc; Θα είναι για σοβαρή δουλείά για demo ή για να πειραματιστείς στις ηχογραφήσεις; Αν είναι για την πλάκα σου άσε την ηχογράφηση έτσι όπως την σκέφτεσαι και βάλε κανα guitarig-amplitube-GTR Waves κ.τ.λ. στο pc και κάνε την κ@βλ@ σου.

Χμ..... Ακριβώς τι θες ρυθμίσεις για τα κομπρέσορα-προενισχυτή ή ρυθμίσεις στην καμπίνα του ενισχυτή με τα μικρόφωνα;

βασικά θέλω μια ενημέρωση.θα αγοράσω προενισχυτη να "ζεστάνω" το σήμα.τον κομπρέσσορα θα τον βάλω σε χαμηλή ρύθμιση.ο ενισχυτής είναι combo!

Σε παρακαλώ μίλα λίγο πιο λεπτομεριακά με μπερδέυεις.Τι ακριβώς ζητάς μάρκες προενισχυτών και μικροφώνων; Θέσεις στις ρυθμίσεις αυτών των μηχανημάτων; Θέσεις τοποθέτησης των μικροφώνων στην καμπίνα και συνδεσμολογία με το hαrdware;Δεν σε πιάνω ρε συ

Τι μικρόφωνα σκοπεύεις να χρησιμοποιήσεις;Ένα μπροστά και ένα πίσω.Το πίσω δίνει όγκο .Πρέπει να είναι ανοιχτός ο ενισχυτης σου απο πίσω εννοείτε.Σαν πρωτη δοκιμή βάλε το πίσω να κοιτάει στο ηχείο απο πάνω προς τα κάτω και σε απόσταση μικρή 20cm ας πούμε.Το μπροστά βάλτο στην ίδια απόσταση να κοιτάει πλάγια στο ηχείο ή μεγάλωσε την απόσταση του απο το ηχείο και βάλτο να κοιτάει ευθεία στο ηχείο.Δοκίμασε συτα να δείς διαφορές και τι σε βολεύει.Για παραπάνω πειραματίσου με αποστάσεις και θέσεις του μπροστά μικροφώνου.

Ελπίζω να βοηθάω, και να μην λέω και κάτι λάθος.

Παρεπιπτώντος θές και ένα χώρο ηχομονωμένο και ακουστικά στημένο σωστά για να ηχογραφήσεις κιθάρα.

ο χωρος ειναι υπογειο,θα τα δοκιμασω με μικροφωνα που προκειται να αγορασω (shure 57 ενα σιγουρα κ μετα βλεπουμε).το πισω μικροφωνο τραβαει μπασα ετσι?αλλα όπως τονισες θελει πολλες δοκιμες σε αποστασεις.επισης θα χρησιμοποιησω κομπρεσορα καθως και προενισχυτη στα μικροφωνα για να ζεστανω το σημα.

Πολυ το μπερδευεις το θεμα....

Καταρχην αν γραψεις στο Pc δεν χρειαζεται να αγορασεις κομπρεσσορα,εχουν βγει τοσοι εκπληκτικοι virtual compressors (waves,vintage channel,ssl κτλ) που κανεις κομπρεσσορας σε λογικη τιμη δεν μπορει να τους ανταγωνιστει.....

Το ιδιο ισχυει και για τον προενισχυτη (εκτος κι αν η καρτα ηχου σου δεν εχει προενισχυση )

Κατα δευτερον ξεκινα οπως το 99,9% των κιθαριστων/παραγωγων & μηχανικων :wink: βαλε δηλ ΕΝΑ 57αρι On axis μπροστα στο μεγαφωνο του ενισχυτη σου 1 ποντο απο τη γρυλλια...

Ετσι δεν θα εχεις και ιδιαιτερη αναγκη καποιο διαμορφωμενο χωρο.....

μη μπλεκεις ακομα με περισσοτερα μικροφωνα ειδικα αν δεν εχεις πειρα γιατι μπορει να παιδευτεις με τις διαφορες φασεων μεταξυ τους.

Αν δεν σε ικανοποιει αυτος ο ηχος μας ξαναρωτας.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
αυτο που ειπες θα το προσεξω αλλα πρεπει να λειτουργουν κ live recording ετσι?παντως θα δοκιμασω με το 57 αρι οπως τονισες κ βλεπουμε.με το προενισχυτη συμφωνεις ετσι?

αλλα πρεπει να λειτουργουν κ live recording ετσι?
δεν καταλαβαινω τι θελεις να πεις.

με το προενισχυτη συμφωνεις ετσι?
αν η καρτα σου εχει καλο προενισχυτη οχι δεν χρειαζεται να παρεις προενισχυτη.

ειχα προβλημα με τις προενισχυσεις της καρτας σε προηγουμενη ηχογραφηση.γι αυτο θα το χρησιμοποιησω πρωτα εξωτερικα κ μετα απο την καρτα.

επισης εννοω οταν ηχογραφω το εφε να ειναι ενεργο για αμεσο αποτελεσμα στον ηχο

και παλι δεν μπορω να σε καταλαβω απολυτα :? αλλα εν πασει περιπτωσει αν δεν σε ικανοποιει η ποιοτητα του προενισχυτη της καρτας σου παρε εναν καλο προενισχυτη,ετσι κι αλλοιως καλο ειναι να σου βρισκεται.

o FOCUSRITE TRAKMASTER PRO (περιπου 270 ευρω) ειναι ο αγαπημενος μου "φτηνος" προενισχυτης νομιζω θα σε βγαλει τζαμι.

και εγω παντα ΜΕ τα εφε ηχογραφω το προτιμω γιατι ξερω απο πριν τι ηχο θελω να βγαλω,αν ομως δεν εισαι 100% σιγουρος ειδικα για effects οπως το delay & reverb καλο ειναι να τα προσθεσεις μετα (ετσι κι αλλοιως τα περισσοτερα delay & reverb plug ins ακουγονται καλυτερα απο τα περισσοτερα αντιστοιχα κιθαροεφε :wink: ασε που μπορεις να τα βαλεις ΜΕΤΑ το compression ειδικα αν σκοπευεις να κομπρεσσαρεις "βαρια" τις κιθαρες κατι που στη μουσικη που παιζεις χρειαζεται )

Trending...

Νέα θέματα

Back