Επιλογή μικροφώνου για εγγραφή κιθάρας από ενισχυτή ;;;

Επειδή είμαι κ εγω σε φάση αναζήτησης, θα ήθελα να ρωτήσω εάν τα συγκεκριμένα δυναμικά θα μπορούσαν να αποτελέσουν κ πιο all around λύσεις, όπως για ηχογράφηση φωνής, συμπεριλαμβανομένων των Ribbon που προτείνατε!
οχι τα συγκεκριμενα δεν λενε και πολλα για φωνη (το 906 μπερδευει γιατι μοιαζει με το κλασσικο 409 που ...τραγουδαγανε οι Floyd δεν εχει ομως καμμια σχεση)  

ειδικα τα συγκεκριμενα Ribbon δεν κανουν ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΜΜΙΑ για φωνη.

αν θες all around λυση παρε ενα πυκνωτικο μεγαλου διαφραγματος (σαν και αυτα που λινκαρα)

Μερικές φορές (το 57) είναι καλύτερο στα αυτιά μου και από το 421 (όχι πάντα βεβαίως!)
εμενα πλεον το 57αρι δεν μου αρεσει...πουθενα...2 μου ειχαν μεινει  και τα χαρισα.... ;D

Superfunk είπε:
εμενα πλεον το 57αρι δεν μου αρεσει...πουθενα...2 μου ειχαν μεινει  και τα χαρισα.... ;D
Ακουόγραμμα, ακουόγραμμα. ;D ;D ;D

Superfunk είπε:
αν θες all around λυση παρε ενα πυκνωτικο μεγαλου διαφραγματος (σαν και αυτα που λινκαρα)
Ευχαριστώ. Απλά λόγο άγνοιας δεν ξέρω ποσο εύκολα μπορεί να τα "χειριστεί" κανείς τα πυκνωτικά σε μη αποστηρωμένο ηχητικά περιβάλλων! Όπως επίσης δε θα μου άρεσε το γεγονός  να τραγουδάω με ακουστικά! Θα το ερευνήσω περισσότερο!

ποσο εύκολα μπορεί να τα "χειριστεί" κανείς τα πυκνωτικά σε μη αποστηρωμένο ηχητικά περιβάλλων!
μη φοβασαι χρονια τα χειριζομαι εγω χωρις κανενα προβλημα,δεν θα γραψεις και την Τραβιατα....ΡΟΚ θα γραψεις ετσι δεν ειναι? ;D

Παιδια τι γνωμη εχετε για shure sm58 σε ενισχυτη κιθαρας?Ηχητικά εχει μεγαλη διαφορά απ'το 57?

μια εικονα χιλιες λεξεις

edge-pedalboard.jpg

;D

Χαχα κάτι ξέρει ο Edge...!  :P

Πάντως εγώ με ένα πυκνωτικό, νομίζω το φθηνότερο του Θωμά

http://www.thomann.de/gr/the_tbone_sc400_grossmembranmikro.htm

κάνω μια χαρά την δουλίτσα μου. Μια ESI καρτούλα έχω με Phantom Power που είναι απαραίτητο και μέχρι τώρα δεν έχω παραπάνω απαιτήσεις. Το περιβάλλον πάλι κάθε άλλο παρά μονωμένο είναι...!

Με ένα πυκνωτικό πάντως πιστεύω θα σου λυθούν τα χέρια για κάθε τύπου ηχογράφηση.

Κάποια στιγμή είχε ανοίξει ένα θέμα με ένα video από youtube στο οποίο γινόταν μία σύγκριση μετάξύ μικροφώνων(ήταν καμια 10αριά αν θυμάμαι καλά)!Δυστυχώς μου διαφεύγει ο τίτλος του και δεν μπορώ να το βρω...Αν κάποιος το θυμάται, νομίζω ότι θα βοηθούσε η επαναφορά του στο συγκεκριμένο θέμα...έτσι για να πάρουν και οι ενδιαφερόμενοι μία μικρή γεύση!

Ωραίος ρε Tribal!

Αυτό εννοούσα...Αν και τελικά είναι 16 τα μικρόφωνα!  ;D

ερωτηση: εχω ενα 57αρι , και ενα at 2035 , και....(μην γελασετε! )....ΔΕΝ ξερω πως να τα τοποθετησω ωστε να γραψω. γι αυτο οτι εχω γραψει μεχρι τωρα , ειναι connect με την ME-70.

θελω μια λυση-προταση , που να ηχογραφει αυτο που ακουω και στο δωματιο εγω , επιτελους.

Ας κανει παρακαλω οποιος ΓΝΩΣΤΗΣ του θεματος ενα τοπικ σχετικο με την τοποθετηση 1 & 2 mic σε καμπινα κιθαρας.

Ευχαριστω...

Μα υπάρχουν ήδη κάποια θέματα...

Αν κοιτάξεις στα άρθρα υπάρχει ένα με τίτλο "ηχογραφώντας ηλεκτρική κιθάρα"!

Επίσης, είχε ανοίξει και ένα θέμα πιο παλιά όπου μάλιστα υπήρχαν και φωτογραφίες από διάφορους συμφορουμίτες, στις οποίες φαινόταν ακριβώς το στήσιμο των μικροφώνων ανάλογα με τις προτιμήσεις και επιδιώξεις του καθενός!

να ηχογραφει αυτο που ακουω και στο δωματιο εγω
αυτο ξεχνα το κανεις δεν το εχει πετυχει μεχρι τωρα (ασε που μεσα σε μια ηχογραφηση δεν ειναι αυτο που πραγματικα θελεις ετσι κι αλλοιως)...το μικροφωνο σε καταστασεις close miking παντα θα ακουει αυτο που ακουει και το...αυτι σου αν το κολησεις στο μεγαφωνο ;D

διαβασε τα θεματα στα αρθρα ειναι πολυ κατατοπιστικα & ψαξε και να βρεις το thread που σου ειπε παραπανω ο συμφορουμιτης.

προσωπικα τα 2 μικροφωνα θα τα τοποθετουσα διπλα-διπλα (οσο πιο κοντα μεταξυ τους αλλα χωρις να ακουμπανε) σε ιση αποσταση (3-5 ποντους απο τη γρυλια) απο το κεντρο του μεγαφωνου ετσι ωστε το καθενα να βλεπει το sweet spot του μεγαφωνου που ειναι το σημειο μεταξυ του κεντρου του και εκει που αρχιζει το "χωνι" του (με αλλα λογια προσπαθησε να "κλεισεις" το κεντρο του μεγαφωνου αναμεσα στα δυο αυτα μικροφωνα).

προσωπικα αντιπαθω  το room miking αλλα αν θες να πειραματιστεις (και αν ο χωρος σου εχει καλο ηχο,καποιοι εχουν καποιοι οχι) δοκιμασε το και αυτο (θα πλησιαζει περισσοτερο αυτο που ακους στο δωματιο) ξεκινα αφηνοντας το δυναμικο μικροφωνο κολλημενο στη γρυλια και μετακινωντας το πυκνωτικο μακρυτερα απο τον ενισχυτη (στο ιδιο υψος ομως με πριν και παντα στοχευοντας τον ενισχυτη) ,ξεκινα μετακινωντας το μισο μετρο και μετα βλεπεις....φυσικα θα εχεις Phase cancelation οποτε θα πρεπει να βρεις το σημειο στο οποιο θα εχεις το λιγοτερο (η να αναστρεψεις την φαση απο το daw σου) 

Trending...

Νέα θέματα

Back