- Μηνύματα
- 1,178
- Πόντοι
- 36
Συγνώμη αν καταρίψω το μυστηριακό χαρακτήρα αλλά έχει και αυτό αποδειχθεί με επιστημονική έρευνα.george_electron είπε:Πολυ σωστο αυτο που λεει ο Kilon,αλλα κατα την ταπεινη μου γνωμη υπαρχει και το μυστηριακο στοιχειο στην μεση,το ταλεντο,η μουσα,χωρις αυτο,μονο με την επαναληψη,φτιαχνουμε ωραιους παπαγαλους,χωρις φαντασια,αλλα με δεινοτητα στην εκτελεση πχ,δεν φερνουν ομως το καινουργιο,το σπιρτοζικο και θαυμαστο,γινονται σαν κατι φιλολογους ασους στην παπαγαλια,που πηραν και πτυχιο,αλλα μισουν τα αρχαια ελληνικα!!! ξερω αρκετους τετοιους δυστυχως.
Η έλλειψη προωτυπίας όπως αναφέρεις , δεν αποτελεί έλλειψη ταλέντου αλλά έλλειψη σωστού τρόπου μάθησης. Και αυτό γιατί ο εγκέφαλος δεν καταχωρέι μια πληροφορία έτσι για το καπρίτσιο του, ενδιαφέρεται άμεσα για την σημασία της πληροφορίας. Και ο λόγος είναι πάρα πολυ απλός , η σημασία είναι ο συνδετικός κρίκος που συνδέει την πληροφορία με άλλες πληροφορίες. Και είναι το Α και Ω για λύση προβλημάτων αλλά και φυσικά για την εύρεση προτότυπων λύσεων.
Πρακτικό παράδειγμα είναι τα ποιηματάκια που φτιαχναμε στο σχολείο για να θυμόμαστε πράματα. Εχει αποδειχθεί ότι δεν υπάρχουν άνθρωποι με μικρή μνήμη αλλά με ανοργάνωτη μνήμη, όσο πιο ανοργάνωτη είναι τόσο πιο εύκολο είναι να ξεχάσουμε. ΚΑι όταν γνωρίζουμε την σημασία είναι σαφώς πολυ πιο εύκολο να την συνδυάσουμε με άλλες πληροφορίες. Για αυτό είναι και πολυ πιο έυκολο να θυμηθούμε - μάθουμε κάτι που σχετίζεται με κατι με το οποίο είμαστε ηδη εξοικοιωμένοι.
Αλλός ένας μύθος του ταλέντου είναι η έμπνευση. Η έμπνευση έχει εξηγηθεί επίσης επιστημονικά όσο και αν αυτο ξενερώνει τους ρομαντικούς. Πόσες φορές δεν έχεις κάτσει με τις ώρες να φτιάξεις μουσική και να μην καταφέρνεις απολύτως τίποτα και ξεκινάς την άλλη μέρα και ολα να σου έρχονται πανεύκολα. Υπάρχουν άνθρωποι που τους έρχεται η έμπνευση ενω κοιμούνται. Ανεξήγητο ταλέντο ? Οχι ακριβώς.
Εχει αποδειχθέι με έρευνα ότι ο εγκέφαλος μας είναι πολυ πιο ικανός απο οτι αρχικά νομίζαμε. Οταν σκεφτεσαι την λύση του προβλήματος και κάποια στιγμη τα εγκαταλείπεις , ο εγκέφαλος σου δεν τα εγκαταλείπει ποτέ , συνεχίζει να σκέφτεται και να συνδυάζει πληροφορίες. Ολα αυτά γίνονται φυσικά στο υποσυνείδητο , είναι ενα background multitasking .ΞΑφνικά νιώθεις ότι σου έρχεται η λυση - έμπνευση απο το πουθένα, αλλά στη ουσία είναι η λύση που βρήκε ο εγκέφαλος και την στέλνει απο το υποσυνείδητο στο συνειδητο. Το πόσο γρήγορα έρχεται η έμπνευση εξαρτάται φυσικά απο ότι είπαμε πριν , σωστη συνδυαστική εκμάθευση .
Μην αφήνεις την λέξη επανάληψη να σε μπερδεύει , η διαδικάσια είναι εξαιρετικά πολύπλοκη και έχουν γραφτεί τόμοι πανώ στο συγκεκριμένο θέμα. Όσα εχω γράψει εδώ είναι απλώς μια μπακαλίστικη περίλιψη για τον γαλαξία που λέγεται "ανθρώπινη νόηση" απο καθαρά επιστημονική πλευρά (ιατρικη-βιολογια-ψυχολογια).
Τελευταία επεξεργασία από moderator: