- Πόντοι
- 36
Χαίρομαι που συμφωνείς απόλυτα σε αυτό το σημείο γιατί είναι και το πιο σημαντικό απο όλα όσα έγραψα. Καλό είναι να αρχίσουμε να απομυθοποιούμε τον όρο "επιστήμονας" γατί με λύπη μου ανακαλύπτω ότι έχει αποκτήσει πια θρησκευτικό χαρακτήρα...St4rg4z3r είπε:Με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο... Κανένα πτυχίο δεν κρύβει πίσω του καμιά αυθεντία. Χρησιμοποίησα μια στερεότυπη έκφραση χαριτολογώντας.
Μικρό το κακό αν διαφωνούμε στα υπόλοιπα....
Όχι δεν χρειάζεται να το πιστέψω, το γνωρίζω γιατί τις έχω δοκιμάσει ο ίδιος.Δεν είπα πουθενά ότι οι τεχνικές που αναφέρεις δεν χρησιμοποιούνται. Το ότι κάποιοι τις ενσωματώνουν στις πρακτικές τους όμως σε κάνει να πιστεύεις ότι είναι επιστημονικά αποδεδειγμένες και ορθές;
Και σύμφωνα με την ερμηνεία κάποιων άλλων οι επιστήμες της νομικής και της ψυχολογία , δηλαδή οι γνωστές κοινωνικές επιστήμες ... δεν είναι επιστήμες....Οι έννοιες της αυθυποβολής και του διαλογισμού, έτσι όπως τις ερμηνεύεις, δεν έχουν θέση στην επιστήμη της ψυχολογίας, καθ'ότι είναι αναπόδεικτες και ελλιπώς μελετημένες.
Ο καθένας έχει την επιλογή να κάνει την δική του ερμηνεία και να λέει οτι η γή είναι επίπεδη. Στο τέλος σημασία έχει αν κάτι είναι χρήσιμο ή όχι , και αυτό αποδεικνείεται στην πράξη.
Αναπόδεικτες δεν είναι καθόσον , το να αποδειχθούν είναι τρομερά εύκολο .Είναι κάτι που μπορείς να κάνεις μόνος σου. Και όχι μόνο υπάρχουν αρκετές έρευνες επι του ζητήματος αλλά ακόμα και τομείς σε νοσοκομεία της Αμερικής που αναζητούν πρακτικές εφαρμογές και τις εφαρμόζουν σε θεραπείες. Ένα απλούστατο παράδειγμα είναι το πλέον καθιερωμένο σε πάρα πολλά νοσοκομεία "placebo effect" ως τρόπος θεραπειάς σε ορισμένες περιπτώσεις.
Tο ότι δεν έχουν εξηγηθεί πλήρως είναι αυτονόητο, άλλο πράγμα η εξήγηση και άλλο η αποδείξη . Μην μπλέκουμε το ένα με το άλλο. Το ότι είναι άβυσσος ο μηχανισμός του εγκεφάλου , εξίσου αυτονόητο. Αλλά δεν είμαστε και τελείως άσχετοι ως τον τρόπο της λειτουργία του.
Το ότι η έρευνα σε αυτές τις τεχνικές δεν είναι όση θα ήθελε ο μέσος επιστήμονας, για αυτό φταιει... ο μέσος επιστήμονας.... Γιατί , θεωρεί ότι απλούστατα είναι κάτι το αστείο και τίποτα άλλο από ένα παραμύθι γιατί όντως αυτές οι τεχνικές γεννήθηκαν μέσα απο τις τάξεις τους αποκρυφισμού , της θρησκεία κτλ κτλ. Και οι επιστήμονες που ασχολούνται με αυτές δεν αντιμετωπίζονται με τον καλύτερο τρόπο απο την "επιστημονική" κοινότητα.
Ένα πράγμα που έμαθε η ζωή όμως πολυ νωρίς είναι ότι οι άνθρωποι που δεν θέλουν να μάθουν, δεν θα μάθουν ποτε ακόμα και αν φέρεις την απόδειξη σε απόσταση αναπνοής.
Υπάρχουν πολλά πράγματα σε αυτόν τον κόσμο που δεν μπορούμε να φανταστούμε και απλώς γίνονται.Δεν με απογοητεύεις, αλλά ούτε και αλλάζεις την άποψή μου. Άποψή σου, είναι και απολυτως σεβαστή αλλά δεν μπορω να φανταστώ μια κατάσταση στην οποία κάποιος αγαπάει τη μουσική σε σημείο που την κάνει τρόπο έκφρασης, και παράλληλα να μην τον συναρπάζει
Οπως πχ . εγώ δεν μπορώ να φανταστώ κάποιον ότι θα σεβαστεί την γνώμη μου ενώ πιστεύει ότι είμαι εντελώς λάθος.
Δεν με συναρπάζει να ακούω μουσική σε καμμία περίπτωση όσο με συναρπάζει να την δημιουργώ. Όυτε θεωρώ σε καμμία περίπτωση απαραίτητο το ένα για να υπάρξει το άλλο. Μερικές φορές μπορεί να περάσουν και μήνες χωρίς να ακούσω τίποτα , ούτε καν ραδιόφωνο. Και από όσο γνωρίζω δεν είμαι ο μόνος.
Τελευταία επεξεργασία από moderator: