- Πόντοι
- 16
"...we are living in amerika,coca cola wonderbra..." ;Dmenelaos είπε:Άσε που οι Rammstein δεν τραγουδάνε αγγλικά.
"...we are living in amerika,coca cola wonderbra..." ;Dmenelaos είπε:Άσε που οι Rammstein δεν τραγουδάνε αγγλικά.
Δε θα συμφωνήσω μαζί σου. Κι εγώ έχω ασχοληθεί άπειρα με metal, και οι στίχοι κατά μέσο όρο είναι (κατά τη γνώμη μου) χειρότερη απ'ότι στην pop. Αντιγράφουν κι εκεί ο ένας τον άλλον και το εκνευριστικό είναι ότι νομίζουν ότι κάνουν και κάτι πιο σοβαρό απ'τους υπόλοιπους. Δηλαδή και οι In Flames που γενικώς μ'αρέσουν και γράφουν και λίγο διαφορετικούς στίχους (όταν άρχισαν δηλαδή, γιατί τώρα πια τους έχουν αντιγράψει όλοιheretic είπε:Απο την αλλη σιγουρα ειναι και το ιδεολογικο-κοινωνικο υποβαθρο πισω απο τη μουσικη αυτη. Εγω ακουω πιο πολυ metal οφειλω να πω. Στο metal λοιπον οι πιο συχνες λεξεις που εγω ο ιδιος βλεπω στους στιχους ειναι freedom, fight, love, δηλαδη ειναι μουσικη που δε μιλαει μονο για αγαπες, αλλα για την κοινωνια, για τις ανθρωπινες σχεσεις, για πραγματα δηλαδη που σαφως εχουν μεγαλο και ευρη φασμα.
Εν μέρει μαζί σου, όμως δεν είναι και ακριβώς έτσι και σίγουρα διαφωνώ στο ποσοστό που έβαλες. Θα σε παραπέμψω στο θέμα με τους καλύτερους έλληνες τραγουδιστές. Και θα σου πω ότι απ'όσους έχουμε αναφέρει πάρα μα πάρα πολλοί έκαναν πολύ μεγάλη καριέρα στην Ελλάδα. Σίγουρα η επιτυχία δεν είναι μουσικό κριτίριο, όμως σε γενικές γραμμές οι περισσότεροι εμπορικά μεγάλοι (που κρατάνε χρόνια, δε μιλάμε για τυπάκια που βγαίνουν για 1-2 χρόνια και μετά δεν τους θυμάται ούτε η μάνα τους) στον τομέα τους είναι καλοί.Ενα αλλο θεμα. Για μενα κανετε μεγαλο λαθος οσοι βαζετε μεσα τον ορο ΕΜΠΟΡΙΚΟΤΗΤΑ. Η λεξη ΜΟΥΣΙΚΗ υπονοει αυτο ακριβως που ειναι. Ενα καλλιτεχνικο εργο. Το αν ειναι καλο η οχι αυτο δε θα το κρινει η εμπορικοτητα του εργου. Η εμπορικοτητα ειναι κατι που εξαρταται κατα 90% απο ΜΗ μουσικα κριτηρια.
Διαφωνώ, το έχω ξανασυζητήσει για τον κορεσμό της σύγχρονης μουσικής και του ροκ, είναι γεγονός ότι δεν υπάρχει παρθενογένεση αλλά η μαγκιά της δημιουργίας κάτι αυθεντικού και πρωτότυπου έγκειται στην απομάκρυνση από τα κλισέ και τα χιλιοπαιγμένα μέσω ενορχήστρωσης ΚΑΙ συνθέσεων (εξακολουθούν να υπάρχουν άπειροι τρόποι να φτιάξεις ένα τραγούδι, σε καμία περίπτωση δεν περιορίζονται σε μια παραμόρφωση και σε μια πεντατονική).Πρωτα απ ολα, μουσικα η rock εχει σαφεστατα καποια στερεοτυπα. Yπαρχει η πεντατονικη κλιμακα που παιζεται με διαφορες παραλλαγες της (κυριως στα σολο), τα ακκορντα ειναι τα κλασικα μι-σι-μι, ρε-λα-ρε δηλάδη η συνηχηση 1ης-5ης. Ο ηχος σχεδον παντα εχει παραμορφωση στις κιθαρες, τελος παντων για να μη κουρασω, υπαρχουν σιγουρα καποια αντικειμενικα πραγματα στο τι ειναι rock.
Ποιος μίλησε για superbands; Όχι εγώ πάντως... Ζητήθηκε να πούμε παραδείγματα πετυχημένων διεθνώς συγκροτημάτων (ροκ, γιατί αν ξεφεύγαμε - και γιατί όχι - θα ξεκινούσα από Abba) και προσπάθησα να απαντήσω. Κοίτα λίγο τις 7ψήφιες - 8ψήφιες πωλήσεις τους...Ώπα, κάτσε :lol: Οι Nightwish, Lacuna Coil, Gathering, Moonspell, Sepultura, Guardian και Within Temptation είναι σχετικά επιτυχημένα groups, αλλά μην τρελλαθούμε κιόλας που είναι τα superbands των τελευταίων δεκαετιών.
Eσύ προηγουμένως δεν παραδεχόσουν ότι η επιτυχία δεν μετριέται με νούμερα;Όλοι μαζί δεν κάνουν το ένα δέκατο (εμπορικά πάντα) ούτε του ενός απ'αυτούς.
Έχεις απόλυτο δίκιο, μου ξέφυγε.Άσε που οι Rammstein δεν τραγουδάνε αγγλικά.
Eξαρτάται το πού τοποθετείς αυτήν την ταμπέλα, και το γιατί το κάνεις. Εξτρίμ ροκ παίζουν όλοι όσοι έβγαλα απ'έξω και οι Rammstein (οff oύτως ή άλλως). Μην το αρνηθείς, αυτάκια έχουμε...επίσης ούτε ένα από τα groups που έγραψες δεν παίζει "mainstream rock"
Εδώ μιλάμε για εξτρίμ ροκ (δεν τους έβαλα στην εξίσωση) αλλά επίτρεψέ μου να σου πω ότι κάνεις λάθος ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ διαστάσεων. Το ίδιο θα έλεγες ακριβώς αν σου έδινα το αγγλικό πρωτότυπο του Μάκβεθ σε έκδοση του 1623 (το οποίο έχω διαβάσει). Να μην γίνω πιο συγκεκριμένος τώρα γιατί είμαι εντελώς offtopic αλλά σου δίνω το λόγο μου ότι δεν θα μπορούσες να κάνεις μεγαλύτερο λάθος.Μα δε γίνεται τώρα να έχεις κάτι φοβερό να πεις κάθε λίγο και λιγάκι. Πέραν αυτού group σαν τους Theatre Of Tragedy που και καλά γράφανε "ποίηση" είναι το λιγότερο τραγικοί. Σε απαράδεκτα "old english" που τα μισά ήταν ασυνάρτητα και τελικά δεν έλεγαν τίποτα απολύτως.
Μα ναι, αλλά είπαμε για επιτυχία world class, να είναι πραγματικά μεγάλα ονόματα.bloody_sunday είπε:Ποιος μίλησε για superbands; Όχι εγώ πάντως... Ζητήθηκε να πούμε παραδείγματα πετυχημένων διεθνώς συγκροτημάτων (ροκ, γιατί αν ξεφεύγαμε - και γιατί όχι - θα ξεκινούσα από Abba) και προσπάθησα να απαντήσω. Κοίτα λίγο τις 7ψήφιες - 8ψήφιες πωλήσεις τους...
Μα φυσικά, αλλά εδώ μιλάμε για το ποια groups πάνε καλά εμπορικά, και λέω ότι από εμπορικής άποψης τα groups αυτά δεν υπάρχουν καν σε σύγκριση με πραγματικά μεγάλα groups.Eσύ προηγουμένως δεν παραδεχόσουν ότι η επιτυχία δεν μετριέται με νούμερα;Όλοι μαζί δεν κάνουν το ένα δέκατο (εμπορικά πάντα) ούτε του ενός απ'αυτούς.
Καλά ντε, μη βαράςEξαρτάται το πού τοποθετείς αυτήν την ταμπέλα, και το γιατί το κάνεις. Εξτρίμ ροκ παίζουν όλοι όσοι έβγαλα απ'έξω και οι Rammstein (οff oύτως ή άλλως). Μην το αρνηθείς, αυτάκια έχουμε...επίσης ούτε ένα από τα groups που έγραψες δεν παίζει "mainstream rock"
Ε ναι, έχω ασχοληθεί κι εγώ με αγγλική λογοτεχνία και αγγλική γλώσσα (γιατί μου αρέσει πολύ) και οι στίχοι έχουν γραμματικά λάθη. Και ούτως ή άλλως χρησιμοποιεί ψιλοστερεότυπες φράσεις. Αυτό το τελευταίο κατά τη γνώμη μου.Εδώ μιλάμε για εξτρίμ ροκ (δεν τους έβαλα στην εξίσωση) αλλά επίτρεψέ μου να σου πω ότι κάνεις λάθος ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ διαστάσεων. Το ίδιο θα έλεγες ακριβώς αν σου έδινα το αγγλικό πρωτότυπο του Μάκβεθ σε έκδοση του 1623 (το οποίο έχω διαβάσει). Να μην γίνω πιο συγκεκριμένος τώρα γιατί είμαι εντελώς offtopic αλλά σου δίνω το λόγο μου ότι δεν θα μπορούσες να κάνεις μεγαλύτερο λάθος.Μα δε γίνεται τώρα να έχεις κάτι φοβερό να πεις κάθε λίγο και λιγάκι. Πέραν αυτού group σαν τους Theatre Of Tragedy που και καλά γράφανε "ποίηση" είναι το λιγότερο τραγικοί. Σε απαράδεκτα "old english" που τα μισά ήταν ασυνάρτητα και τελικά δεν έλεγαν τίποτα απολύτως.
Έλα τώρα. μην είσαι βρωμόκαφρος ;D ;D ;D ;D ;D ;D Τα σπάνε οι Tranquillity!boukaw7 είπε:Μου λες για στίχους μεταλ και μου πετάς για τους In flames, Dark tranquility και Theatre Of Tragedy? ???
Κοιτα το "προβλημα" σου ειναι οτι αντιμετωπιζεις το θεμα μονο απο μουσικης αποψης αφηνοντας εξω το υπολοιπο 50% (που ειναι οι ΣΤΙΧΟΙ) και που συνηθως (παντα δηλαδη) προκαλει το ΤΕΡΑΣΤΙΟ προβλημα (και τον γελωτα) στους ξενους...(και οχι επειδη δεν ειναι γραμματικα/συντακτικα σωστοι,που ετσι κι αλλοιως σπανια ειναι...)
να προσθέσεις, να προσθέσεις.....FatalK είπε:....
και FRAGILE VASTNESS (Θα πρόσθετα)
Φίλε μου, έκανες μια άτοπη σύγκριση. Διαφορετικό είδος μουσικής, διαφορετική γλώσσα στους στίχους, διαφορετικές αγορές, διαφορετικά όλα! Τι να συγκρίνουμε μεταξύ συγκροτημάτων που δεν έχουν καμία συνάφεια μεταξύ τους;FatalK είπε:Ξέρεις κάτι superfunk....Τον γέλωτα, ευτυχώς ή δυστυχώς, προκαλούν και σε εμάς οι ίδιοι οι ξένοι με τους στίχους τους (και με τη μουσική θα έλεγα)....Η γνώμη μου:
Ξεχνάμε κάτι πολύ σημαντικό παιδιά.....Το αν η Αμερική έβγαλε κάποιους Green Day (και ένα σωρό άλλα γκρουπ) την ώρα που η Ελλάδα είχε τα Ξύλινα Σπαθιά, ή το αν η Αγγλία έβγαλε τους Placebo (και ένα σωρό άλλα γκρουπ) την ώρα που η Ελλάδα είχε τα Υπόγεια Ρεύματα, από θέμα αναγνώρισης, διασημότητας και πωλήσεων το χρωστάνε μόνο στα λεφτά και στην πολύ καλύτερη μουσική κίνηση των πραγμάτων εκεί (υποστήριξη συγκροτημάτων, προώθηση γκρουπ ροκ και όχι μόνο κλπ κλπ). Ή μήπως κάνω λάθος; (ΠΡΟΣΟΧΗ η σύγκριση σχημάτων που έκανα αφορά μόνο αναγνώριση, διασημότητα και πωλήσεις....ΟΧΙ ίδιο είδος μουσικής)
Γιατί μην μου πείτε ότι οι Green Day (προσωπικά τίποτα με το γκρουπ) έχουν καλύτερη μουσική ή στίχους από τα Υπόγεια Ρεύματα ή από τα Κρίνα.....Ούτε ότι οι Placebo (προσωπικά τίποτα με το γκρουπ) υπερτερούν μουσικά και στιχουργικά των Ξύλινων Σπαθιών (προσοχή ΔΕΝ λέω ότι είναι καλύτεροι....μιλώ για το αν υπερτερούν ή μειονεκτούν). έτσι παιδιά;
Έτσι λοιπόν ο καθένας στον τομέα του....όχι ότι ΞΕΝΟ=Καλύτερο από Ελλάδα, παντού και πάντα.....Μην γελιόμαστε ρε παιδιά....(Superfunk δεν λέω ότι είπες αυτό, μιλώ γενικότερα)
Και μην ξεχνάμε γκρουπ, όπως πολύ σωστά είπατε, σαν τους Socrates, Aphrodite's Child, Τρύπες, Διάφανα Κρίνα, Blues Wire αλλά και τους εκπροσωπους της σκληρής σκηνής μας, Rotting Christ, Septic Flesh και FRAGILE VASTNESS (Θα πρόσθετα)
Συγγνώμη αν σας κούρασα....
Κερμιτάκο διαφωνώ 100%! Οι Greenday μονάχα σαν εύπεπτοι κι εθιστικοί ποπ κλώνοι των Ramones ορθοπόδησαν, και οι Placebo απλά πάτησαν στην brit pop σκηνή που προϋπήρχε πολύ πριν από αυτούς (μερικοί θα έλεγαν από Mπητλοστόουνς, Jam και Wire, εγώ θα έλεγα περισσότερο Stone Roses). Τεσπα πηγαίνω οφτόπικ αλλά δεν πιστεύω ότι μιλάμε για διαφορετικά είδη μουσικής όταν συγκρίνουμε ροκ μπάντες με διαφορετικό ύφος.Alchemist είπε:Επίσης σου λέω ότι οι Greenday και οι Placebo δημιούργησαν (μαζί με κάποιους άλλους) ολόκληρες μουσικές σκηνές και διαμόρφωσαν μουσικά μια γενιά σε παγκόσμιο επίπεδο