@superfunk
Τελικα θα συμφωνησω μαζι σου σε ενα πραγμα:
"τεσπα δεν γινεται να το εξηγησω ΓΡΑΠΤΑ αυτο που θελω να πω " ;D
@Wow!
Μα δεν ειπα εγω πουθενα οτι δεν εχει σχεση κι ο Bob ...βασικα πιστευω , οτι ολα αυτα τα ειδη/ταμπελες/τροποι ζωης/κλπ ...δηλαδη το ροκ, η ρεγγε , το μεταλ , το εντεχο που ακουγαν τα φρικια στις αρχες του 90 a.k.a Μαλαμα, Ιωανιδη, κ.α (και μην αρχισουμε και την κουβεντα τωρα για το τι ειναι εντεχνο) , τα πανκια, οι νιουγειβαδες, τα ροκαμπιλια...... ηταν πολυ κοντινα κινηματα με αρκετα ιδια στοιχεια...απλα ειχαν ολα την ιδιαιτεροτητα τους....και σιγουρα υπηρχαν αναμεσα τους και ψωνια, και κολλημενοι, και ρουφιανοι και τυπακια που απλα ακολουθουσαν τη μοδα...βεβαια αυτο δεν υπηρχε μονο σε αυτους τους χωρους, αναλογα ειχαν συγγενικες συνηθειες κι οι σκυλαδες, οι λαικοι, οι ρεμπετες.
Ομως ολα τα παραπανω ειχαν ενα χαρακτηριστικο που τουλαχιστον για μενα ηταν κι η ειδοποιος διαφορα απο τα μουσικα δρωμενα....οι μουσικοι της καθε κλικας/ιδεολογιας/ταμπελας/νοοτροπιας ηταν ατομα εκ των εσω και πιστευαν σε αυτο που εκαναν κι ειχαν παθος οταν το επαιζαν κι ηταν αληθινοι οταν το τραγουδουσαν...τωρα πλεον εχουν φυγει ολοι οι υπολοιποι παραγοντες (ευτυχως οχι σε ολους) κι εχει μεινει μονο το μουσικο στοιχειο ...και βλεπεις το εξης παραδοξο: ...Βγαινει ο Χ τυπος και τραγουδαει κοματια με κοινωνικο - πολιτικο στιχο , και την ωρα που μιλαει για δολοφονιες, φτωχια, ρατσισμο,κλπ γελαει στο μικροφωνο και κλεινει το ματι στη καθε πιτσιρικα που ουρλιαζει...το αναλογο βεβαια γινεται και σε ερωτικα τραγουδια....αυτο ας πουμε εγω το θεωρω καταντια...χιλιες φορες να ακουσω εναν παλιο σκυλα να κλαιει και να οδυρεται για την γκομενα που τον κερατωσε παρα εναν Ροκ σταρ που μου το παιζει ευαισθητοποιημενος αλλα ταυτοχρονα την ωρα που τραγουδαει κανονιζει μεσα στο μυαλο του την παρτουζα που θα κανει μετα με τις grupies στο καμαρινι του.
....και να παρω αυτα τα τελευταια για να κανω μια πασα στο προβληματισμο μου που τοσες μερες το λεω και δεν αξιωθηκα να το γραψω ;D
@Προβληματισμος
...Σκεφτειτε λιγο αυτα που σας ανεφερα στο πρωτο μου ποστ σχετικα με το πως μεγαλωσαμε εμεις τοτε ( ή τελος παντων μια αρκετα μεγαλη μεριδα ανθρωπων) .
...Επισης σκεφτειτε οτι τον ορο "poser metal" τον εμαθα πριν περιπου 2 χρονια και μου εξηγησαν οτι εννοουν τους τυπακους που βγαινουν με τα ανοιχτα πουκαμισα ή ημιγυμνοι, ειναι ολοι φωτομοντελα και επιδεικνυουν συνεχως το ποσο ψηλα φτανει η φωνη τους, το ποσο γρηγορο σολο μπορουν να κανουν, τι ταχυτητα πιανουν στο διπεταλο οταν παιζουν δεκαταεκτα, κλπ ή ντυνονται εξτριμ , βαφονται και τα ρεστα.
...βαλτε σε αυτην την εξισωση και το γεγονος οτι οι μισοι περιπου Ελληνες υποστηριζουν οτι το ελληνικο ροκ ειναι αντιγραφη, δεν υπαρχει, ειναι απλοικο, κ.α
....Πριν 2 βδομαδες λοιπον ειχα την τυχη / ατυχια να εχω Live σε ενα μαγαζι το οποιο ειχε Vindeowall και πριν αρχισει η συναυλια αλλα κι οταν τελειωσε προβαλε στην οθονη του διαφορες βιογραφιες. Εκεινη τη μερα ειδα γα πρωτη μου φορα τους DEEP PURPLE και τους AC DC (συγκροτηματα για τα οποια τρεφω μεγαλη εκτιμηση) στα νεανικα τους χρονια...κι επεσα απο τα συνεφα, ξενερωσα, μου κοπηκαν τα ποδια, τσατιστικα, ενιωσα τελειως ηλιθιος.....κι εξηγουμε:
1. Τελικα τι διαφορα εχουν οι DP κι οι AC DC απο τους υπολοιπους που πλεον ονομαζονται ποζεραδες? .......Μηπως κι αυτοι τα ιδια δεν εκαναν και μαλιστα πολλα χρονια πριν??
2. Κι ενταξει δεν λεω μουσικαρες οι τυποι αλλα ο στιχος? ....μωρο σου σ΄αγαπαω,γυρνα πισω, μωρο μου, μωρο μου, μωρο μου ωρε και παλι μωρο μου , μωρο μου, μωρο μου.....τουλαχιστον στο Ελλαντα ακομα και τα χειροτερα ροκ ( ή "ροκ" ) τραγουδια εχουν ενα αλφα επιπεδο στιχου, εστω ρε αδερφε μια στοιχειωδη ποιητικη πνοη...γιατι αραγε ολοι αυτοι που ειναι εναντιον του ελληνοφωνου ειναι τελικα εναντιον? ......τι ειναι αυτο που ακριβως του πειραζει?
3. Να νοιωσω τυχερος που δεν ηξερα ποιοι ηταν αυτοι που ακουγα οταν πορωνομουν?..... να χαιρομαι που τουλαχιστον μεσα απο τη μουσικη βιομηχανια τους με τα fake image ,εγω κι αρκετοι αλλοι ζησαμε και νοιωσαμε πολλα πραγματα αληθινα? ...ή να νοιωσω κοροιδο που με δουλεψαν επειδη τοτε δεν υπηρχαν ουτε τα φραγκα για καλυτερη ενημερωση αλλα ουτε και το ενδιαφερον καθοτι οι εφηβικες ορμες δεν πολυνοιαζονται και τοσο για τετοια πραγματα (ΚΔΟΑ που ελεγε κι ο Παυλος στο εν λευκω , Κτηνωδης Δυναμη, Ογκωδης Αγνοια).
4. Και στο φιναλε μηπως τελικα εμεις που δεν ξεραμε τη τυφλα μας για το ποιος ειναι ποιος .... και ποιανου ειναι το καθε τραγουδι ......και ποτε δημιουργηθηκε το καθε συγκροτημα...κι ειναι αγγλοι? αμερικανοι? κινεζοι? ....μηπως βιωσαμε το ροκ πιο αληθινα , σε ολη του την εκταση? ......ή τελικα ειμασταν οι μεγαλυτεροι μ***κες , τα χειροτερα θυματα μιας βιομηχανιας που πουλαει μουσικη κι ιδεολογια για να εισπραξει διφραγκα?
ΥΓ: ..Για να μην παρεξηγηθω , το τονιζω απο τωρα ....δεν προσπαθω ουτε να χρωματισω κατι, ουτε να κανω επικληση στο συναισθημα, ουτε να το γυρισω μετα σαν ρητορικη ερωτηση.....ειλικρινα αναρωτιεμαι και στεναχωριεμαι για αυτο.
...Βεβαια, απο την αλλη δεν θα κατσω να κοψω και τις φλεβες μου οπου τελικα κι αν καταληξει ο συλλογισμος μου...ουτε και νομιζω οτι θα παψω να ακουω DP/ AC DC / etc...απλα, ισως οχι πια με την ιδια ευχαριστηση.