• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Έκθεση Μουσικής Δημιουργίας και Μουσικών Οργάνων

JAM

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Γίνεται για πρώτη φορά φέτος

ινφο : http://www.fitisi.gr/?p=12#more-12

Θα υπάρχουν και 3 stage με live,

την Παρασκευή στις 20:30 στο μεγάλο stage παίζουν :

intraVenus και September.

Μοιάζει με ωραία κίνηση για να γίνει κάτι καλό, παρ'όλα αυτά βλέπω ότι η οργάνωση για ένα τέτοιο φεστιβάλ είναι σχεδόν ανύπαρκτη και χωρίς την απαραίτητη διαφήμιση...

Από διαφήμιση άλλο τίποτα, ο johnny να ναι καλά! :D

καλή επιτυχία, στους "δικούς μας" intravenus"

Το Festival Μουσικής Δημιουργίας και Οργάνων πραγματοποιείται για πρώτη φορά στον μουσικό εκπαιδευτικό χώρο και καθιερώνεται ως ένα τριήμερο θεσμικό μουσικό γεγονός, δίνοντας την δυνατότητα σε όλα τα ωδεία της Αττικής και παρουσιάσουν την δουλειά και τους μαθητές τους.

To Festival Μουσικής Δημιουργίας & Οργάνων αποτελεί μια πρωτοποριακή διοργάνωση που καλύπτει τις ανάγκες για την προβολή και την παρουσία όλης της εγχώριας αγοράς μουσικών οργάνων και μουσικής τεχνολογίας, καθώς και των ιδιωτικών και δημοσίων μουσικών σχολών και ωδείων.

• Το Festival Μουσικής Δημιουργίας και Οργάνων λαμβάνει χώρα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στις 20, 21 και 22 Απριλίου 2007.

• Απευθύνεται σε 7.000 επισκέπτες ( μαθητές και καθηγητές ωδείων, επαγγελματίες και ερασιτέχνες μουσικούς )

• Η είσοδος των επισκεπτών είναι ελεύθερη.

Στόχος του FESTIVAL ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ & ΟΡΓΑΝΩΝ είναι να αποτελέσει ένα κόμβο επικοινωνίας όλων των φίλων της μουσικής και να δώσει τη δυνατότητα σε όλους τους μουσικούς να παρουσιάσουν τη δουλειά τους, να ενημερωθούν από κοντά για τις εξελίξεις στο κλάδο της μουσικής τεχνολογίας και οργάνων καθώς και να γνωρίσουν όλα τα τελευταία μουσικά μοντέλα.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ FESTIVAL ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ & ΟΡΓΑΝΩΝ

Στο Festival Μουσικής Δημιουργίας και Οργάνων, διαμορφώνεται ένα σύνολο μουσικών παρουσιάσεων με θεματικό προγραμματισμό, προσεγγίζοντας όλα τα ενδιαφέροντα των φίλων της μουσικής.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ :

 Τρεις μουσικές σκηνές οι οποίες δίνουν βήμα στα ωδεία και τις μουσικές Σχολές της Αττικής να παρουσιάσουν νέους μουσικούς και σχήματα (πάνω από 70 παρουσιάσεις όλων των μουσικών κατευθύνσεων) από την Παρασκευή το απόγευμα ως την Κυριακή το βράδυ.

 8 θεματικές ενότητες, σε σεμιναρικάκο επίπεδο μουσικής τεχνολογίας, απευθυνόμενες σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες του χώρου.

 Έκθεση μουσικών οργάνων και μουσικής τεχνολογίας σε 4.000τμ

 Σχολές Μουσικής εκπαίδευσης και μουσικής Τεχνολογίας Ιδιωτικών και Δημοσίων ιδρυμάτων

Η εκθεσιακή παρουσία περιλαμβάνει :

• Αντιπρόσωπους μουσικών οίκων

• Κατασκευαστές παραδοσιακών οργάνων

• Σχολές μουσικής τεχνολογίας

• Ηχητικά συστήματα

• Περιφερειακά

• Νέες τεχνολογίες ήχου

• Παρτιτούρες

Μόλις επέστραψα από τη Namm...

Για (ακριβέστερη) ενημέρωση, πρόκειται κυρίως για έκθεση των ωδείων και των σχολών που ασχολούνται με τη μουσική, οι οποίες έχουν αρκετό ενημερωτικό υλικό.

Συναυλίες (μεγάλες) και σεμινάρια (που μάλλον είναι και το βασικό θέμα του festival) δεν παρακολούθησα για να ξέρω τι γίνεται. Οι συναυλιακοί χώροι πάντως είναι πολύ πρόχειροι. Ειδικά ο πρώτος... ¶σχετα από αυτό, εύχομαι καλή επιτυχία στα παιδιά που θα παίξουν.

Από'κει και πέρα, από πλευράς οργάνων και εξοπλισμού η έκθεση αποτελεί δυσφήμιση για την ούτως ή άλλως ταλαιπωρημένη εγχώρια αγορά. Σίγουρα δεν υπάρχει η παραμικρή διάθεση προσέγγισης του κόσμου που έχει στραφεί στα μαγαζιά του εξωτερικού. Όργανα υπάρχουν ελάχιστα, οι μόνες εταιρείες που συμμετέχουν είναι ο Στόλλας και η Ελίνα, και αυτοί με μερικά ενδεικτικά "αντικείμενα". Μη σκεφτείτε ότι θα πάτε για να δοκιμάσετε/συγκρίνετε κάτι. Ίσως το λάθος να ήταν που κακώς διαφημίστηκε σαν έκθεση οργάνων.

Μόλις επέστραψα από τη Namm...
Για (ακριβέστερη) ενημέρωση' date=' πρόκειται κυρίως για έκθεση των ωδείων και των σχολών που ασχολούνται με τη μουσική, οι οποίες έχουν αρκετό ενημερωτικό υλικό.

Συναυλίες (μεγάλες) και σεμινάρια (που μάλλον είναι και το βασικό θέμα του festival) δεν παρακολούθησα για να ξέρω τι γίνεται. Οι συναυλιακοί χώροι πάντως είναι πολύ πρόχειροι. Ειδικά ο πρώτος... ¶σχετα από αυτό, εύχομαι καλή επιτυχία στα παιδιά που θα παίξουν.

Από'κει και πέρα, από πλευράς οργάνων και εξοπλισμού η έκθεση αποτελεί δυσφήμιση για την ούτως ή άλλως ταλαιπωρημένη εγχώρια αγορά. Σίγουρα δεν υπάρχει η παραμικρή διάθεση προσέγγισης του κόσμου που έχει στραφεί στα μαγαζιά του εξωτερικού. Όργανα υπάρχουν ελάχιστα, οι μόνες εταιρείες που συμμετέχουν είναι ο Στόλλας και η Ελίνα, και αυτοί με μερικά ενδεικτικά "αντικείμενα". Μη σκεφτείτε ότι θα πάτε για να δοκιμάσετε/συγκρίνετε κάτι. Ίσως το λάθος να ήταν που κακώς διαφημίστηκε σαν έκθεση οργάνων.[/quote']

Κι εγω που χαρηκα προς στιγμην..................

Εγώ θα πάω αύριο και θα σας πω. Τι να πω αν είναι τα είπε ο Γεράσιμος, τσάμπα η χαρά!

Επικυρώνω το ρεπορταζ του Gerasimos.

Πρόκειται για έκθεση που συμμετέχουν κυρίως σχολές ΙΕΚ με περίπτερα από το Modern Music School, Δελτα, SAE και λοιπές σχετικές σχολές.

Συμμετέχει η Ελίνα που παρουσιάζει 2-3 gadgets της ΜAudio καθώς και τα σχετικά software Ableton, Native Instruments, κ.α.

To Pantheo με το Pyramix DAW και τα Adam monitors, ο Μάτσικας με όλη τη σειρά μπουζουκιών που κατασκευάζει η ΕΛΜΗ με Casio και ο Στόλλας.

Στο περίπτερο του Στόλλα υπάρχουν από τη Fender η Malmsteen, η Tele Baja, η Stratocaster VG, το Marcus Miller bass, η Hello Kitty guitar, η Jackson warrior, κ.α. κιθάρες, ενώ είναι στημένα τα Roland TD-20 drums για test drive και άλλα σχετικά.

Παράλληλα στις διπλανές αίθουσες γίνονται εκδηλώσεις από τα ωδεία με ρεπερτόριο που ακούγεται σαν την κομπανία της γειτονιάς, μέχρι και hard rock.

Αυτά για όσους ενδιαφέρονται για τη βόλτα.

Από ό,τι διάβασα λοιπόν, κρίμα..... μου θυμίζει από τις περιγραφές το μπακάλικο του κυρ Ανέστη δίπλα από το Καρφούρ! (σε σύγκριση με αντίστοιχες του εξωτερικού από ό,τι κατάλαβα)

γεια χαρα,ειμαι καινουριος στο noiz και θα θελα την γνωμη σας .προυκυτε να αγορασω μια τελε και ειμαι αναμεσα στην lite ash και στην baja , πιο value for money πια ειναι απο τις δυο? αξιζει να την παρω απο ellada(εχω την αντιπροσωπεια και την βαραω οσο θελω_στο festival μουσικης δημιουργιας ο στολλας εχει τις fender για να τις ξεσκονιζει,καποιος να πει στον ΕΜΠΟΡΑ οτι οι κιθαρες ειναι για να παιζονται και οχι για να τις κοιταμε-) αν και πιο ακριβα ,για τον λογω αυτη που θα δοκιμασω αυτη θα παρω,ή να παρω το 'ρισκο'(πιο φθηνο) αγορα απο musicstore?

ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΣΤΟΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΟΛΟ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΩ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΗΤΑΝ.ΑΦΟΥ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΤΟΥΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΟΥ ΠΩΛΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑΞΕΙ ΜΕ ΔΙΜΕΤΡΕΣ ΡΩΣΙΔΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΩΛΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ,ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΠΩΛΗΤΗΣ ΗΤΑΝ ΠΕΡΝΑ ΑΠΟΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΚΙΘΑΡΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ.

Υ.Γ.1 ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΜΠΟΥΚΟΤΑΖ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΜΑΘΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΥΓΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ(ΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ)

Υ.Γ.2 ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: ΕΜΠΟΡΟΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

γεια χαρα' date='ειμαι καινουριος στο noiz και θα θελα την γνωμη σας .προυκυτε να αγορασω μια τελε και ειμαι αναμεσα στην lite ash και στην baja , πιο value for money πια ειναι απο τις δυο? αξιζει να την παρω απο ellada(εχω την αντιπροσωπεια και την βαραω οσο θελω_στο festival μουσικης δημιουργιας ο στολλας εχει τις fender για να τις ξεσκονιζει,καποιος να πει στον ΕΜΠΟΡΑ οτι οι κιθαρες ειναι για να παιζονται και οχι για να τις κοιταμε-) αν και πιο ακριβα ,για τον λογω αυτη που θα δοκιμασω αυτη θα παρω,ή να παρω το 'ρισκο'(πιο φθηνο) αγορα απο musicstore?[/quote']

Αυτό το ερώτημα που θέτεις, είναι καλύτερα να τεθεί σε άλλο "θέμα". Δεν έχει θέση εδώ - ενδέχεται μάλιστα να περάσει απαρατήρητο.

Σε σχέση με την "καταγγελία" σου ενάντια στο Στόλλα - άλλη μία, αυτού του ύφους - αναρρωτιέμαι γιατί δε πας να του τα πεις μόνος σου.

Σε σχέση με τις προσδοκίες φίλων όπως ο snare που επιτομούν τη συζήτηση με τον αφορισμό "κρίμα", παρακαλώ να λάβουμε υπ' όψιν ότι τα πράγματα εξελισσονται σιγά-σιγά. Οι μεγάλες εκθέσεις ούτε γίνονται ούτε ανδρώνονται σε μία σαιζόν. Ας υποστηρίξουμε αυτό που υπάρχει, ώστε να υπάρξει κάτι ακόμη καλύτερο. Όπως και να το κάνουμε, για εμένα που τις καθημερινές εργάζομαι στις ώρες λειτουργίας των καταστημάτων, η ιδέα οτι μέσα σε ένα Σαβ/κο μπορεί να δω και πέντε πράγματα που με ενδιαφέρουν, μου φαίνεται ιδιαίτερα ικανοποιητική. Προτείνω να στρέψουμε την κριτική μας όχι σε όσους πήγαν εκεί (με τις όποιες ατέλειες) αλλά κυρίως σε όσες ντίβες δεν πήγαν, ένας Θεός ξέρει γιατί.

ΓΕΙΑ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ,ΟΤΙ ΕΓΡΑΨΑ ΤΟ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΗΤΕΥΣΗ,Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΕΘΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Που να δείτε οργάνωση στα stage όπου θα συμμετείχαν διάφορα group...

Στο μεγάλο stage όπου θα παίζαν με σειρά :

8 μπουζούκια (!!!)

intraVenus

September

Μας είχαν ζητήσει να είμαστε εκεί 5 η ώρα για soundcheck. Μπαίνουμε σε μια τεράστια αίθουσα συνεδριακή, όπου είχε στήσει ηχητικά μια από τις πολύ γνωστές εταιρείες ηχητικών στην Ελλάδα, όπου έκανε έτσι και την διαφήμισή της...

Μας κάνει ο υπεύθυνος με ύφος (αποδείχθηκε η ατάκα της βραδιάς) : "Παιδιά, έχετε ξαναπαίξει ποτέ με τα "τάδε" μηχανήματα ?" (λέμε μέσα μας, ωραία θα έχουμε και γαμ@ τους ήχους...)

Και όταν λέμε πότε θα κάνουμε soundcheck, οι ηχολήπτες μας κοιτάνε σαν να κατεβήκαμε από άλλον πλανήτη..."Δεν μας ενημέρωσε κανείς ότι θα κάνετε και soundcheck... 8O "

Μετά από ένα 10λεπτο να κάτσεις να εξηγήσεις ήρεμα ότι χωρίς soundcheck δεν γίνεται να βγει να παίξει μια μπάντα με 6 όργανα, ανεβαίνουμε στην σκηνή τα 2 συγκοτήματα.

Στο stage plan που μας είχε ζητηθεί, είχαμε ζητήσει οι 2 μπάντες : 1 καμπίνα μπάσου 4x10, και 2 καμπίνες κιθάρας. Αντ'αυτού, δεν υπήρχε καμία καμπίνα μπάσου, και αντί για καμπίνες κιθάρας, 2 Marshall Valvestate.

To αποτέλεσμα είναι ο κιθαρίστας των September, να βγει χωρίς τελικό κατευθείαν στην κονσόλα, και οι μπασίστες ευτυχώς καταφεραν και "κλέψαν" μια 15'' της κακιάς ώρας που περίσευε από άλλο stage.

To soundcheck έγινε μέσα σε 10' λόγω έλλειψης χρόνου, και βέβαια όταν ήρθε η ώρα να παίξουμε, το μπάσο ήταν θαμένο κ μέσα και έξω, το σαξόφωνο τέρμα πάνω, στα μόνιτορ, και η κιθάρα έξω να μην ακούγεται τίποτα, σύμφωνα με τα λεγόμενα φίλων μουσικών.

Και το φοβερό ήταν ότι έβλεπες πάνω από 2 κονσόλες 5 άτομα ηχολήπτες, 3 από τους οποίους ήταν και άγγλοι !

Αυτό που έχω να πω εγώ λοιπόν είναι, καλή η προσπάθεια να γίνει μια ωραία έκθεση, αλλά δεν νομίζω πια ότι θέλει τόσο μεγάλη προσπάθεια να γίνουν κάποια πράγματα υποτιπώδως σωστά.

Αποφασίζουν κάποια συγκροτήματα να παίξουν αφιλοκερδώς, αν μη τι άλλο επειδή το γουστάρουν, χάνουν μια ολόκληρη μέρα, κουβαλάνε τα μηχανήματά τους μιας και δεν υπάρχει περίπτωση να βρουνε αυτά που έχουν ζητήσει σε μια έκθεση μουσικών οργάνων ! , και το αποτέλεσμα είναι ένας τραγικός ήχος μέσα-έξω πράγμα που ζημιώνει στο κάτω-κάτω και την εικόνα του συγκροτήματος.

Η Ελλάδα λυπάμαι που το λέω θέλει πολλές δεκαετίες ακόμα μέχρι να φτάσει στο επίπεδο φεστιβάλ και εκθέσεων του εξωτερικού.

κουβαλάνε τα μηχανήματά τους μιας και δεν υπάρχει περίπτωση να βρουνε αυτά που έχουν ζητήσει σε μια έκθεση μουσικών οργάνων !
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

M'αρέσει που σας ζήτησαν και stage plan

ειναι κριμα ενα γεγονος το οποιο ξεκινησε ελπιδοφορα να μετατρεπεται σε φαρσοκωμωδια.

να δουμε ποτε θα γινει μια σωστη διοργανωση.

και γω που ήθελα να πάω... πάντως έπρεπε να το ξέρω... που ρε παιδιά στην ελλαδίτσα και να γίνει ενα αξιόλογο φεστιβάλ :!: :?: :!: :mrgreen: :mrgreen: καλο κι αυτό...

Trending...

Νέα θέματα

Back