Έχει νόημα;

stavros911

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Γεια σε όλους.

Περισσότερο τον πόνο μου θέλω να πω παρά να πάρω ή να δώσω κάποια συμβουλή μιας και κάτι τέτοιο πρακτικά είναι αδύνατο. Είμαι 30 ετών, στο ξεκίνημα δημιουργήματος οικογένειας και με μια δουλειά που μου τρώει πολύ χρόνο από τη μέρα μου (και δεν αποφέρει και τίποτε σοβαρά λεφτά). Ο ελεύθερος διαθέσιμος χρόνος μου περιορίζεται σε 1-2 απογεύματα ανά εβδομάδα και τα Σαββατοκύριακα. Είχα μέχρι πριν λίγους μήνες μια μπάντα η οποία έπαψε να υφίσταται και ήταν καλή μπάντα. Το "καλή" είναι σχετικό βεβαίως, για εμένα καλή ήταν από τη στιγμή που μου προσέφερε μια γεμάτη και πλήρη πρόβα κάθε εβδομάδα στην οποία δουλεύαμε δικά μας κομμάτια και δεν χάναμε το χρόνο μας με χαζοδιασκευές, 2 κυκλοφορίες που πήραν καλές κριτικές και κάποια λάιβ στα οποία περάσαμε και πέρασαν καλά όσοι μας είδαν.

Σαφώς δεν πιστεύω ότι υπάρχει δυνατότητα (και η ικανότητα) για κάτι σοβαρό που θα άγγιζε τα όρια του επαγγελματισμού, παρ' όλα αυτά, όταν με ρωτάνε τι μου αρέσει περισσότερο, απαντώ "η μουσική". Έχω ανάγκη λοιπόν να ασχοληθώ με τη μουσική και ξενερώνω απίστευτα από το γεγονός ότι πλέον δεν είμαι σε συγκρότημα. Το πρόβλημα είναι ότι λόγω καθημερινότητας εδώ και χρόνια είμαι "εκτός κύκλων" δεν ξέρω σχετικό κόσμο και δεν με ξέρει σχετικός κόσμος.

Το να ασχοληθώ μόνος μου στο σπίτι παίζοντας μπάσο και μαθαίνοντας τραγούδια άλλων, με συγκινεί όσο και ο νέος δίσκος της Βίσση(ς). Όσες απόπειρες έκανα να μιλήσω με αγνώστους μέσω αγγελιών πήγαν στο βρόντο μιας και οι περισσότεροι ψάχνουν μια μπάντα "για καμια χαλαρή διασκευούλα και βλέπουμε", ή ενδιαφέρονται για είδη που δεν έχω καμία διάθεση να παίξω ή είναι ακόμα αρχάριοι.

Έχω μια μελαγχολία που βλέπω αυτό που μου αρέσει περισσότερο να κάνω, να περνάει χωρίς να μπορώ να το αγγίξω.

α) Καλά ντε, 30 είσαι. Δεν σε πήραν δα και τα χρόνια...

β) Αν δεν υπάρχει προσωρινά εναλλακτική, καλό είναι και το live-by-proxy. Ξέρεις... Ολότελα, Παναγιώταινα...

γ) Ποια είναι η ερώτηση;

stavros911 είπε:
Το να ασχοληθώ μόνος μου στο σπίτι παίζοντας μπάσο και μαθαίνοντας τραγούδια άλλων,
Το να ασχοληθείς, φτιάχνοντας τη δική σου μουσική, να ερευνήσεις λίγο τα (απειρα) soft synhts και τη μουσική τεχνολογία γενικά....δεν σου λέει?

α) Καλά ντε, 30 είσαι. Δεν σε πήραν δα και τα χρόνια...
καλά σου λέει...εδώ δεν πήραν εμάς... ;D ;D

Η ερώτηση είναι αν έχει νόημα να ασχολούμαι ακόμα με το όργανο και αν είναι σοφή κίνηση να του δώσω μια να πάει στα κομμάτια να μη το βλέπω και με διαολίζει...

Τα περί μουσικής τεχνολογίας είναι όμορφα γενικά αλλά ξέρεις, είναι άλλη η αίσθηση και η φάση του να έχεις τη δική σου μπάντα...

Επισης το οτι δεν βρηκες αμεσα αλλη μπαντα ή συνεργατες δεν σημαινει κάτι.

Μην αντιμετωπίζεις τον χρόνο σαν εχθρό "περασαν μηνες και δεν βρηκα μπαντα" αλλά σαν φίλο "ας περιμενω να βρω κατι που αξιζει" "ας ασχοληθω με την μελέτη του μπασου" κλπ

Αν φτασεις 35 και δεν ακομα ψαχνεις μπαντα τοτε σου επιτρεπω να απογοητευτείς!  

stavros911 είπε:
Η ερώτηση είναι αν έχει νόημα να ασχολούμαι ακόμα με το όργανο και αν είναι σοφή κίνηση να του δώσω μια να πάει στα κομμάτια να μη το βλέπω και με διαολίζει...
Με συγχωρείς αλλά...εαν η μπάντα είναι ο λόγος που ασχολείσαι με το όργανο...

Τα περί μουσικής τεχνολογίας είναι όμορφα γενικά αλλά ξέρεις, είναι άλλη η αίσθηση και η φάση του να έχεις τη δική σου μπάντα...
Δεν έχω καταλάβει....αγαπάς τη μουσική ή τη μπάντα? ;)

Φιλε σε νιωθω ειναι αλλιως να πας να κοπανας μια στο τοσο και να παιζεις και δικα σου πραγματα,ειμαι στην ιδια φαση.Και φανατσου εχω και χομ στουντιο για να φτιαχνω μουσικη αλλα σαν την μπαντα δεν εχει.Καποια στιγμη ενας φιλος ειχε πει οτι η μπαντα ειναι οικογενεια και καταλαβαινω οτι εχει δικιο.

Αλλα μην σε περνει και απο κατω ρε συ,απο το να καθεσαι να απογοητευεσε ψαξου λιγο καλυτερα,στην τελικη βαλε και λιγο νερακι στο κρασι σου ,ολοι αυτο κανουμε και σιγα σιγα παρουσιαζεις τις ιδεες και το πλανο σου ,σε καποιο σχημα που θα κατσει αργοτερα.

Προσπαθησε να μεινεις ενεργος καταρχην,ασχετα αν παιζεις και καμια διασκευουλα.Το κανω με μια ακουστικη φαση που εχω τελευταια και ειναι και γαμω.Και να ξες οτι δεν ειμαι καθολου της διασκευης.Απλα προσπαθησε να μεινεις ενεργος ,αν μπεις ξανα σε ενα μικρο κυκλο με μουσικους αυτοι θα ξερουν και αλλους και αυτο παει αλυσιδα.Ποτε δεν ξερεις τι προκειται να κατσει.

Μην σε περνει απο κατω ολοι ειχαμε καποια στιγμη μια μπαντα που περνουσαμε καλα και διαλυθηκε.

Παρτα τα πανω σου και ασε την κλαψα.Η μουσικη θελει ως επι το πλειστον και τσαμπουκα.Βουρ.

Επειδή περνάω ίδια φάση με σένα αλλά είμαι 36 θα σου πω τις σκέψεις μου.

Πρόσφατα λόγω επαγγέλματος σταμάτησα και από τις δύο μπάντες στις οποίες ήμουν.

Φοβήθηκα σοβαρά ότι θα με πιάσει κάποιο είδος κατάθλιψης.

Ακόμα την παλεύω και θα σου πω γιατί.

Γιατί μπορώ να γράφω δικά μου πράγματα στο σπίτι. Γιατί μπορώ να μελετήσω και να εξελιχθώ και να απολαύσω τη μουσική σε άλλο επίπεδο. Ευτυχώς έχω την τύχη να έχω παιδιά που μπορούμε να τζαμάρουμε ακόμα και δικά μας χωρίς δεσμεύσεις αλλά εκεί ξέρουμε όλοι ότι δεν έχει προοπτική γιατί κανένας δεν μπορεί να κυνηγήσει κάτι παραπάνω.

Άρα - keep looking αλλά χαλαρά, μελέτα και κάνε συνθέσεις (Ακόμα και γαστριμαργικές όπως η ομελέτα - σόρρυ ταίριαζε με το μελέτα).

Αυτά από μένα!

stavros911 είπε:
Εγώ θα ανησυχούσα αν είχα έστω και σαν υποψία τέτοια σκέψη.

Εσύ βρίσκεις νόημα να ασχολείσαι με το όργανο μόνο αν έχεις μπάντα;

Ακόμα και έτσι να ναι, άστο να σε κοιτάζει στη γωνιά, να το γρατσουνάς σαν σε πιάνει το μεράκι και η ζωή καμιά φορά περίεργα τα φέρνει και δεν ξέρεις ποιους ανθρώπους (της είπες εσύ) να ρίξει στο διάβα σου.  ;)

Προσωπικά πάντως, λόγω λόγων (ή δικαιολογιών) γνωστών, παράτησα το μπάσο (σχεδόν τελείως) για 20 χρόνια πριν ξαναρχίσω στα 43 τα live. Το ίδιο κουλός πάντα, το ίδιο ευτυχής πάντα που χω φίλους να πίνουμε μπύρες παίζοντας live ή πρόβες.

Όσες απόπειρες έκανα να μιλήσω με αγνώστους μέσω αγγελιών πήγαν στο βρόντο μιας και οι περισσότεροι ψάχνουν μια μπάντα "για καμια χαλαρή διασκευούλα και βλέπουμε",
Aυτος ειναι ο λογος που δεν προχωρησα με τεσσερα συγκροτηματα που εκανα με διαφορα παιδια και που δεν εχω βρει αλλους .Ειμαι 37 και ελπιζω ακομα ....σιγουρα δεν παραταω το οργανο για αυτο το λογο.Μονο αν χασω τα δακτυλα μου (θεος φυλαξει)....που και παλι θα βρω ενα τροπο να γραντζουναω,εστω με τα ποδια!

Με συγχωρείς αλλά...εαν η μπάντα είναι ο λόγος που ασχολείσαι με το όργανο
Καλη ερωτηση.

keep looking αλλά χαλαρά, μελέτα και κάνε συνθέσεις
Ετσι, οπως τα λεει ο Αργυρης!

Εγώ θα το πώ κι εσείς βρίστε με. Με την προϋπόθεση, πάντα, ότι αγαπάς την μουσική, μήπως να άλλαζες όργανο, από μπάσο σε κιθάρα ή πλήκτρα; Το ξέρω δεν είναι εύκολο, αλλά από τα λεγόμενα σου δεν βλέπω και πολύ "αγάπη" για το μπάσο! Πιό πολύ μου φαίνεται είσαι της παρέας στο στούντιο, της συναυλίας κ.τ.λ. παρά του οργάνου αυτού καθ'αυτού! Όλα αυτά φιλικά, από έναν 47χρονο πού παίζει "μόνος στο σπίτι".

Πάντως, όταν ήμουν σε παραπλήσια με τον ΟΡ φάση, προ διετίας, προσπάθησα (ανεπιτυχώς, λόγω δικών μου ελλιπών γνώσεων πάνω στην ηχογράφηση, DAW κτλ) να κάνω διαδικτυακό συγκρότημα, όπου δουλεύαμε πάνω σε δικό μας υλικό.

cigaret13 είπε:
Εγώ θα το πώ κι εσείς βρίστε με.
Γιατί να σε βρίσουμε?...Εγώ του το είπα πριν από σένα :D

Υπάρχει και η άλλη λύση που εφαρμόζω...όταν είμαι σε τέτοια φάση (περίπου)...φτιάχνω μία καινούργια κιθάρα ;D ;D η οποία με προκαλεί να ξαναπαίξω...

marathon είπε:
Γιατί να σε βρίσουμε?...Εγώ του το είπα πριν από σένα :D

Υπάρχει και η άλλη λύση που εφαρμόζω...όταν είμαι σε τέτοια φάση (περίπου)...φτιάχνω μία καινούργια κιθάρα ;D ;D η οποία με προκαλεί να ξαναπαίξω...
+1

Το θέμα είναι τι ζητάς από τη μουσική. Αν αυτό που θες είναι η επαγγελματική ενασχόληση ή η συναναστροφή σου με άλλους ανθρώπους μέσω της μουσικής, τότε είναι δύσκολη η θέση σου και λογική η ερώτηση σου. Παίζεις και μπάσο βρε παιδί μου που είναι δύσκολο σαν σολιστικό όργανο και θέλει παρέα  ;)

Αν όμως η αγάπη σου για την μουσική είναι πιο μεγάλη οπότε τα δύο παραπάνω δεν είναι απαραίτητα προαπαιτούμενα, τότε δεν βρίσκω κάποιο λόγο να σταματήσεις.

Και αν συνεχίσεις να ασχολείσαι σοβαρά τότε θα σε βρει η μπάντα και όχι το αντίθετο :)

stavros911 είπε:
Είμαι 30 ετών, στο ξεκίνημα δημιουργήματος οικογένειας και με μια δουλειά που μου τρώει πολύ χρόνο από τη μέρα μου (και δεν αποφέρει και τίποτε σοβαρά λεφτά).
Είσαι στην αρχή μίας εξαιρετικής περιόδου της ζωής σου. Η "μουσική", τουλάχιστον έτσι όπως μας την περιγράφεις, είναι μία μάλλον εφηβική συνήθεια, παρά κάτι άλλο. Μην ανησυχείς, θα σε ξαναπιάσει, εκεί γύρω στα 42-46, όταν - με το καλό - θα έχεις ισιώσει το επαγγελματικό. Και τότε θα υπάρχουν μπύρες, και παρέες και όλα αυτα τα μνημειώδη. Δεν πρόκεται να στερηθείς τίποτε. Άντε, με το καλό.

Εγω αυτο που εχω να πω ειναι οτι σε καταλαβαινω απολυτα. Εφαγα πολλα χρονια της ζωης μου γραφοντας μουσικη και κανοντας ονειρα μεχρι που ενας γ!@#!@ς ντραμερ αποφασιζε να τα ρισεταρει ολα. Γιατι παντα τα εφερνε η ζωη και κρεμιομουν απο τις ορεξεις του εκαστοτε παρακαλετου ντραμερ.

Στα 28 μου αποφασισα οτι αρκετα περιμενα τα λαιβ και τις ηχογραφησεις στους ρυθμους του καθενα και αποφασισα να παρω την κατασταση στα χερια μου. Εγραψα , μαζι με τον μπασιστα μου με drum machine κατι πολυ αξιοπρεπες για τα δικα μου αυτια. Η καψα του live ειναι ομως παντα εκει και με απογοητευει το οτι δεν μπορεις να βρεις καποιον να συνεργαστεις,να σου προχωρησει το κομματι και να μοιραζεται την ιδια αγαπη (να το θεσω κομψα). Και δεν μιλαμε να βρεις τον ντραμερ των Nile ,αλλα εναν μουσικο και ΑΝΘΡΩΠΟ ανταξιο σου.

Μολις μπηκα σπιτι απο προβα που ειχα κανονισει με ντραμερ (απο το ωδειο μου κιολας) και απλα δεν ηρθε!Απλα. Εκατσα 1.5 ωρα και επαιζα ασκησεις αρπετζιο και πληρωσα και 15 ευρω.

Σε καταλαβαινω απολυτα αδερφε μου και θα μπορουσα να σου μιλαω για ωρες. Ξερω τι ειναι να ακους ενα τραγουδι απιστευτο ,να κλεινεις τα ματια σου και να φανταζεσαι οτι εισαι εσυ αυτος που το παιζει και να σχεδιαζεις ακομα και τι κοπανημα και ποζερια θα κανεις παραλληλα. Ξερω τι ειναι να εισαι στην γωνια του κλαμπ με την μπαντα σου και να περιμενεις να ανεβεις πανω ορκισμενος οτι θα σπασεις τον σβερκο σου και θα σπασεις και τις 6 χορδες απο την τρελα.

Το μονο που θα σου πω ειναι οτι αξιζει να συνεχισεις να ψαχνεις. Και χρησιμοποιησε τον χρονο αυτον για να βελτιωθεις σαν μουσικος . Αξιζει. Και μεσα απο τα μαθηματα θα διχτυωθεις και ισως βρεις ατομα να παιξεις.

Η μουσικη ειναι το τελευταιο μας καταφυγιο στην σαπιλα που ζουμε καθημερινα. Ειναι το μονο πραγμα που εναρμονιζεται με την ψυχη μας. Δεν το παρατας ποτε. Αν το αγαπας ειναι παντα εκει.  Σορυ για το μακροσκελες και καλη δυναμη!

ΥΓ. Οι ντραμερς παραλληλα με τα μαθηματα περνανε και καστινγκ ,ας μας πει καποιος φιλος!

Αυτό ρε φίλε! Ντράμερ και τραγουδιστές, αυτή η μάστιγα...

Με μια δόση χιούμορ θα πω ότι το πρόβλημα με τους ντράμερ είναι ότι έχουν περίπου 70 μπάντες ταυτόχρονα και με τους τραγουδιστές το ίδιο συν ότι τις περισσότερες φορές χωρίς λόγο έχουν τα μυαλά πολύ πάνω από το κεφάλι τους.

Χθες είχα ραντεβού με ντράμερ για γνωριμία στις 6. Πάει 6+10 άφαντος, τηλεφωνώ και το κινητό κλειστό. Και όλα αυτά από τύπο που βάσει όσων είπαμε με μηνύματα, αμφιβάλω αν μπορεί να πιάσει μισό ρυθμό.

Τις προάλλες ραντεβού με τραγουδιστή. Καφεδάκι και κουβέντα, οκ δείγματα δεν είχε να μου δώσει πως τραγουδάει αλλά από κουβέντα φουλ. Και δώσ' του "δεν είμαστε πιτσιρίκια, να κάνουμε σοβαρή δουλειά, να μην είμαστε παραλίες κλπ". Ε μισή ώρα πριν την πρόβα τηλ "να ξέρεις κάτι έτυχε".

Είναι δύσκολο να έχεις "κοινό όραμα" με κάποια/ον σε όλους τους τομείς της ζωής και σε όλα τα επίπεδα (επαγγελματικά/ συναισθηματικά/ διασκέδαση κ.ο.κ).

Αν βρείς "συνοδοιπόρους" έχειν καλώς.

Αν όχι , πορεύεσαι μόνος.

Εσύ κάνε αυτό που πρέπει να κάνεις.

Νόημα ΠΑΝΤΑ έχει. 

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back