• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Egaleo City - Blues Festival

Ωραία σας διαβάζω, ελπίζω να δούμε και βίντεο για όσους δεν μπορούσαν να έρθουν.

Άντε και την επόμενη φορά χωρίς πάρε δώσε με το Δήμο, και με θάρρος να ζητήσετε χρήματα από τον κόσμο που πρέπει να σας στηρίξει :)

Σειρά μου τώρα!

Εγώ την πρώτη μέρα άργησα τραγικά! Αντί για τις 19:30 έφτασα καλές 21:00... Φταίει το ένα, το άλλο, το παράλλο αλλά... άργησα(με).

Πλησιάζοντας στο θέατρο ακούσαμε με τη σύζυγο μια φανταστική φωνή και πολύ ενέργεια! Ααααα... ωραία λέω. Δεν είναι αυτή η φωνή του Κώστα (audiokosta). Είναι άλλος. Τους προλάβαμε! Και μπαίνω μέσα... Και ήταν ο Κώστας πάνω, με το μπάσο του και η χαλαρές πατσαβούρες να χτυπάνε γερά με ενέργεια!

Θα ομολογήσω, χωρίς ντροπή και πολύ πολύ γλύψιμο, ότι την 1η μέρα πιο πολύ μου άρεσαν οι loose rag και ο Ντουνούσης με τους Blackbone (που ήταν και πιο άτυχοι ρε γαμώτο...). Η βροχή ούτε που με πείραξε. Η παρέα ήταν σούπερ, και γνώρισα και άλλους νοιζάδες.

Στο τέλος της βραδιάς ο Κώστας με τη σύζυγο Σοφία, είχαν την καλοσύνη να μας πετάξουν μέχρι Αμπελοκήπους και να συνεχίσουμε μετά με το μετρό+αμάξι.

Η 2η μέρα μου ήρθε ουρανοκατέβατη γιατί δεν είχα στο πλάνο να έρθω καν. Αλλά στις 18:00 με τα παιδιά στο σπίτι και τίποτα να κάνουμε λέω: δε τους παίρνω να πάω προς το Αιγάλεω; Έστω για μία ώρα... Έτσι για να δουν μία συναυλία, όχι μόνο κλασσική μουσική! ;) Και έτσι έσκασα μύτη!

Στην ώρα μου αυτή τη φορά. 19:05 ήμουν εκεί. Και οι αθεόφοβοι άρχισαν στις 20:00...

Μόνο την 1η μπάντα είδα, και δυστυχώς, δυστυχώς, δυστυχώς δεν έφτασα να ακούσω τον κ. Ζαϊκο! Τουλάχιστον τον γνώρισα από κοντά, και έχω να το λέω.

Τα παιδάκια μου γουστάρανε τρελά.

Ο μεγάλος, γυρίζοντας σπίτι δήλωσε στη μαμά του ότι "Πήγαμε εκεί για τη μουσική. Και μου άρεσε πολύ". Ο μικρός είχε βρει ένα λάστιχο το οποίο είχε περάσει στο πόδι του και έπαιζε κοντραμπάσο με αυτό! Μάλιστα το έχουν δει ο Νέστωρας και ο Δημήτρης (έτσι για να έχω μάρτυρες).

Χάρηκα που σας είδα όλους και με το καλό και σε μπυροποσία, έτσι; :)

ΕΔΙΤ: Ότι λεεί η Ευή. Και με είσοδο εγώ εκεί θα ήμουν!!!

Κατ' αρχάς συγχαρτήρια για τη διοργάνωση. Ήμουν εκεί από νωρίς και τις 2 μέρες, έιχαμε θαυμάσια παρέα, γνώρισα από κοντά τους μουσικούς, διοργανωτές και άλλους ενδιαφέροντες κυρίους. Δεν πτοήθηκα από τη βροχή (έχω <<φάει>> πολύ περισσότερη στα φεστιβάλ της Σουηδίας). Όσον αφορά τις μπάντες άλλες μου άρεσαν περισσότερο, άλλες λιγότερο. Σ' όλες υπήρχαν αξιόλογοι μουσικοί, σχεδόν όλες μας χάρισαν ωραίες στιγμές. Σαν φέρελπις κιθαρίστας θα σταθώ βέβαια στους 3 κορυφαίους του φεστιβάλ δηλ. τους κους Ζαφειρίου, Ντουνούση, Ζάϊκο που ο καθένας τους (με διαφορετικό στυλ)  έδωσε ρεσιτάλ ευαισθησίας, επαγγελματισμού, τεχνικής, με καλοτοποθετημένες νότες, ήχο, σκηνική παρουσία.

Κύριοι τα σέβη μου.

Δεν ξέρω από που να αρχίσω....

Ή μάλλον ξέρω.

Ακούμε πολλούς που λένε "πήγαμε στο (πανηγύρι/γάμο/βαφτίσια) και χορέψαμε τσάμικο".

Λοιπόν για να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους, στο τσάμικο υπάρχει:

1) Ένας μπροστά, που χτυπιέται, κάνει ακροβατικά, κωλοτούμπες, κλπ.

2) Ένας που κρατάει το μαντήλι.

3) Καμμιά δεκαπενταριά που κουνιούνται σαν μαστουρωμένη κάμπια και μετά λένε ότι χόρεψαν τσάμικο.

Ε, στη δική μας περίπτωση, οι δύο πρώτοι έχουν όνομα. Ο ένας είναι ο Δημήτρης ο Επικούρης και ο άλλος είναι ο Γιώργος ο Κοσμίδης.

Όταν ο Δημήτρης μου είχε περιγράψει πριν αρκετό καιρό αυτό που είχε στο μυαλό του για το Φεστιβάλ, δεν ήμουν σε θέση να προβλέψω τι θα επακολουθήσει. Τώρα που από χτες το Φεστιβάλ είναι (και έγραψε) Ιστορία, λέω μόνο: χαλάλι τα πάντα!

Πέραν του Δημήτρη και του Γιώργου, οφείλω άπειρο σεβασμό στις μπάντες που μας τίμησαν με την παρουσία τους. Πρώτα απ'όλα λοιπόν ένα μεγάλο ευχαριστώ στις support μπάντες, που έδωσαν ό,τι είχαν μέσα τους, μέσα σε δύσκολες συνθήκες, ειδικά το Σάββατο. Και ένα συγγνώμη επειδή είχα τον άχαρο ρόλο να τους "κατεβάζω" από τη σκηνή ώστε να βγει χρονικά το πρόγραμμα...  :-\ Ελπίζω να με συμπαθάτε παίδες...

Ευχαριστιών συνέχεια: Στους (μερικούς) ανθρώπους του Δήμου που ήταν κοντά μας από την πρώτη στιγμή. Στο Σάββα το Συνοδινό που μόχθησε και παρακίνησε την κατάσταση καθημερινά και με πάθος. Στον υπεύθυνο επί των ηχητικών/φώτων Βασίλη Πρινιωτάκη και το συνεργείο του, που υπερέβαλαν εαυτόν μέχρι ηρωϊσμού, ήταν διαρκώς συνεργάσιμοι και υπομονετικοί και τελικά μας έδωσαν το καλύτερο.

Πως να ξεχάσω τον Δημήτρη Ιωάννου (Blues Cargo), που κουβαλούσε μόνος του ενισχυτές κιθάρας και μπάσσου? Καπετάνιο μου να είσαι πάντα καλά! Τον Παύλο τον Καραπιπέρη (Small Blues Trap) που έτρεξε για τις μακέτες και τα δελτία τύπου? Τρελέ μου, θα τα πούμε σύντομα!

Ένα προσωπικό ευχαριστώ στον Ηλία για την ΤΙΜΗ, αλλά και μόνο για το γεγονός ότι υπάρχει, αναπνέει και δημιουργεί στην Ελληνική Μουσική Σκηνή. Υποκλίνομαι.

Τέλος, τα ευχαριστώ είναι λίγα για τους 700 παλαβούς που δεν έφευγαν με τίποτα με τη βροχή το Σάββατο και τους 1400+ της Κυριακής... Θα ανταμώσουμε πάλι σύντομα πιστεύω.

Έχω αρκετές φωτό να ανεβάσω, θα αρκεστώ όμως σε μία πολύ λιτή φωτογραφία από το Σάββατο. Μια φωτογραφία όμως που μπορείς να την ακούσεις, να την μυρίσεις και να τη νοιώσεις στο πετσί σου. Σε όσους δεν ήρθατε, σας την χαρίζουμε σαν σύμβολο του τι είναι το μπλουζ.

Dounousis-2.jpg

Εχοντας την εμπειρια μονο της πρωτης μερας εχω να πω τα εξης:

Mπραβο στον Δημητρη τον Επικουρη κ τον Βασιλη  The Genius Loci για την υλοποιηση αυτου του φεστιβαλ! Τα παιδια εριξαν χοντρο τρεξιμο κ προσεφεραν τα μεγιστα για να απολαυσουμε τις μπαντες.

Μπραβο στον Audiokosta κ τους Loose rag γιατι εδωσαν την ψυχη τους κ η παρεα του noiz εκπροσωπηθηκε επαξια  ;)( τι support , του χρονου σας βλεπω πρωτη μουρη!! :) ) Μαλιστα η ερμηνεια του Κωστα σε μερικα κομματια ηταν φοβερη!

Μπραβο σε ολο τον κοσμο που αψηφησε βροχη απειλη για καταιγιδες κλπ κ εδωσε το παρων σε μια πραγματικα blues βραδια!!

Κ βεβαια Μπραβο στις μεγαλες μπαντες Blues Cargo ( τι ωραιες φρασεις επαιζε ο ατιμος ο Zαφειριου :o)  κ Βackbone. O Ντουνουσης ηταν συγκλονιστικος πραγματικα παιζοντας με βροχη κ ζωγραφιζοντας με την κιθαρα του το blues με τον γνωστο κ μοναδικο του τροπο!

Παντα τετοια αδερφια....!!!!

ΥΓ: καποια κλιπακια που τραβηξα εχουν πολυ μπουκωμενο ηχο κ ως εκ τουτου παραμενουν για ''ιδιαν χρησιν'' (θα αποκτησουν αξια εν καιρω!!! :D

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Γιώργο, πήρες απουσία χτες!  :P

Όσο για τον ΩδειοΚώστα, του υποσχέθηκα ότι θα τον εκθέσω, οπότε ιδού.

LR7.jpg

Καλησπερα και απο μενα , δεν υπαρχει λογος να επαναλαμβανω  τα αυτονοητα , με καλυψαν οι προλαλησαντες ...

Υπαρχει ομως  λογος να δωσω και εγω τα συγχαρητηρια μου στους ...τρεχοντες  της διοργανωσης

Βασιλη , το αγχος ηταν ζωγραφισμενο στο προσωπο σου και τις 2 ημερες

Ευχαριστουμε  και παντα τετοια  (ας πουμε 4-5 φορες τον χρονο  ;D)

αισθανομαι πολυ μακακας

μενω διπλα σχεδον , το ποστ εχει φτασει 13 σελιδες

και εγω το πηρα χαμπαρι την επομενη μερα

:'(

The Genius Loci είπε:
Γιώργο, πήρες απουσία χτες!  :P

Όσο για τον ΩδειοΚώστα, του υποσχέθηκα ότι θα τον εκθέσω, οπότε ιδού.
Σαν τον Tony Levin δεν μοιάζει (χωρίς το μουστάκι)? ;D ;D

Aντε και εις ανωτερα παιδες! Και την επομενη φορα, θα προσπαθησω να κατεβω και εγω αν βολεψει.

Γιατι φανταζομαι θα υπαρξει και επομενη φορα, σωστα?

Υ.Γ. Ωδειοκωστα βλεπω επιασε τοπο το aerodyne :)

Να πω και γω με τη σειρα μου οτι η διοργανωση ηταν τελεια (μονο την 2η μερα μπορεσα να παω δυστυχως) και γουσταρα τρελα, οπως και ολος ο κοσμος οπως φανηκε. :) Επισης ηταν η 1η φορα που ειδα ζωντανα τους Blues Wire και το μονο που εχω να πω ειναι : ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ για τη μουσικη που μας χαριζετε!!

Ολα τα συγκροτηματα επαιξαν πολυ ωραια και ελπιζω το φεστιβαλ αυτο να καθιερωθει πια. ;D

odis13 είπε:
Υ.Γ. Ωδειοκωστα βλεπω επιασε τοπο το aerodyne :)
Αudiokosta, επιμένω, ο ήχος σου με συνεκίνησε!!!! ;)
Ω ναι ........

Τουλάχιστον σε δύο άτομα.  ;D

Μιεβδομηενάτε σε ευχαριστώ εκ βάθους.

Ο Καρελάς πάντως Βασίλη, τράβηξε καταπληκτικές φωτό.

Και για μένα αρκετές για να θρέψω τη ματαιοδοξία μου αρκετό καιρό.

Κρίμα που υπάρχουν και ηχητικά ντοκουμέντα. Έχων αυτογνωσία, προτιμώ την αφαιρετική μνήμη χωρίς αποδείξεις του αντιθέτου.

Πολύ ποτό, πολύ μουσική, απίθανη παρέα..... Τα είχε όλα αυτό το ΣΚ.

Θένξ άπαντες.

κ η παρεα του noiz εκπροσωπηθηκε επαξια  ;)
Και με τον gerrard, lgbesio, distortion, ez ......  ;)

Ελπίζω να μην ξεχνάω κανέναν.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Χάρηκα και με τους φορουμίτες που είδα στο κοινό. Πρώτη φορά συναντηθήκαμε face to face με τους Νέστορα, Νικόλα, Μαραθώνιο και (Κο.) Μπίχλα. Ο "ανηψιός" Μέταλλος ήρθε και τις 2 μέρες και έκανε βαρυσήμαντη δήλωση ότι το γυρίζει στα blues.  :P

Μάλιστα την πρώτη μέρα πέτυχα ανάμεσα στους συνφορουμίτες και έναν πιτσιρικά μακρυμάλλη. "Γεια σου νεαρέ", μου λέει. Πριν σκεφτώ για το θράσσος του να με αποκαλεί "νεαρό" διαπίστωσα ότι ήταν ο Yameth.  ;D ;D ;D

Περαστικά Boss και το νου σου! Ελπίζω να σου άρεσε ό,τι είδες/άκουσες από την πρώτη βραδιά!!  ;)

Τώρα που είμαστε μεταξύ μας, έχω να καταγγείλω επίσης ότι ο Ωδειοκώστας τσάκισε τις περισσότερες Guinness και ακόμα μου χρωστάει λεφτά για το playback στη φωνή που με τόσο κόπο του προσαρμόσαμε. Αλλά τι περιμένεις, αλήτης μπλουζίστας και μοιάζει και με τον Λέβιν (στο πιο μαζεμένο).  ;D ;D

Μόλις επέστρεψα κι άνοιξα τον υπολογιστή, διαβάζω και καταθέτω μερικές σκέψεις γι'αρχή  ;)...

Αυτό που έκαναν τα παιδιά στο Αιγάλεω, ήταν εξαιρετικό απο πάσης απόψεως -και καθόλου εύκολο. Έχω παίξει σε δεκάδες φεστιβάλ στη χώρα μας και στην Ευρώπη, νομίζω τους χρωστάμε χάρη.

Για τους Blues Wire ήταν μιά θαυμάσια εμπειρία και για μένα προσωπικά ένα διήμερο αξέχαστο -αν και το πρώτο βράδυ ταλαιπωρήθηκα αρκετά απο κάτι "χαλασμένο" μέσα μου με αποτέλεσμα να χάσω το σόου του Νίκου υπό βροχήν! Η φωτό που είδα τζίνιους όλα τα λεφτά!!!

Κάτι που αληθινά απόλαυσα ήταν η ευκαιρία -για πρώτη φορά-να γνωρίσω απο κοντά και να σφίξω τα χέρια αρκετών μελών του φόρουμ!

Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια.

Επι του παρόντος θα μείνω στο εξής: η αίσθηση που έχω μέσα μου 24 ώρες μετά, είναι πως αυτό το διήμερο υπήρξε μιά καλή αρχή. Εύχομαι -και το πιστεύω- τα καλύτερα νάρθουν στα επόμενα χρόνια.

Τα πολλα λογια ειναι φτωχεια!! Η βραδια ηταν μια ομορφια, ο,τι χρειαζοταν και πολλα παραπανω!! Ενα πραμα μονο με πειραξε...οτι η απαγγελια του ποιηματος εγινε απο χαρτι...

τετοια λογια δε διαβαζονται..

@ez: ΜΠΡΑΒΟ και σε σας κ σε ολους εννοειται!! αλλα στο τελος τραβουσε ο οργανισμος μου ενα long train runnin ;)

Μπράβο και συγχαρητήρια (ελληνιστί)!

Μπόρεσα μόνο να έρθω την πρώτη μέρα αφού αγκάρεψα κάποιες φιλες να με μεταφέρουν (λόγω τραυματισμού) και πέτυχα τουλάχιστον τους συνήθεις ύποπτους στις κερκίδες να παραμιλούν για μαόνια και τον Ντουνούση υπό βροχή να τα χώνει. Φοβερή εμπειρία!

Η διοργάνωση εξαιρετική, ο χώρος τέλειος και οι μπάντες μπόμπα!

Κρίμα που δεν μπόρεσα να βρίσκομαι τη δεύτερη αλλά έχω εντολές για οριζοντίωση και μου ήταν δύσκολο. Ξέρω ότι έχασα φίλους και μουσική. Του χρόνου όμως...

Τρομερές και ''ώριμες'' μπάντες, πάρα πολύ καλός ήχος και χορταστικότατη διάρκεια ;)

Συγχαρητήρια σε όλους.

yameth είπε:
Μπράβο και συγχαρητήρια (ελληνιστί)!
Συγχαρητήρια σε όλους.
Τελικά ο μόνος που έγραψε συγχαρτήρια είμαι εγώ. Εμ μ' αυτά που είδα θόλωσα ο χριστιανός. ;)

...παραμιλούν για μαόνια και τον Ντουνούση υπό βροχή να τα χώνει.
Alder. :D

Kαλησπερα και απο εμενα :)Τωρα μπορεσα να ανοιξω το pc.Ο,τι και να πω ειναι λιγο.Λιγο πολυ τα εχουν πει και οι παραπανω.Χιλια μπραβο στο θειο( ;D) T.G.L καθως και στο Δημητρη τον Επικουρη oι οποιοι εβαλαν πραγματικα ολη τους την ψυχη και την ενεργεια για να γινει το φεστιβαλ,καθως και σε ολους τους αλλους συντελεστες.

Επισης θελω να τους ευχαριστησω ολους τους συντελεστες για το πραγματικο blues υπερθεαμα και ολους τους μουσικους(ιδιαιτερα τον αγαπητο συμφορουμιτη Ηλια Ζαΐκο,καθως και τον Νικο Ντουνουση αν και δεν μπορεσαμε να τον απολαυσουμε πολυ) γιατι με αγγιξαν οπως δεν με εχει αγγιξει μουσικος σε live και πραγματικα οπως ειπε και ο Βασιλης αλλαζω μουσικη κατευθυνση μετα απο αυτο :DΗδη εβαλα 12αρες φλατ χορδες στη fender και πουλησα 2 distortion πεταλακια ;D

Ευχομαι μεσα απο την ψυχη μου να καθιερωθει το φεστιβαλ για να ζουμε συχνοτερα τοσο ωραιες στιγμες :)Κατι  τετοια πραγματικα μου θυμιζουν πως ειμαστε ολοι μια οικογενεια και μας ενωνει η μουσικη :)Χιλια μπραβο και ευχαριστω και παλι σε ολους τους δημιουργους και τους συμμετεχοντες στο φεστιβαλ(συμπεριλαμβανομενου και του κοινου που υποστηριξε μια τετοια κινηση) :)

[move]Συγγνωμη για τα ορθογραφικα αλλα τωρα ξυπνησα ;D[/move]

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back