εεε... και λοιπόν;

Κοιτα με 100 χιλιαρικα παιρνεις αυτο (ειναι σε περιοχη αντιστοιχη με το Κολωνακι,ΠΟΛΥ πιο κυριλε βεβαια, πολυ κοντα στο σπιτι μου,σε φτηνοτερες περιοχες τυπου Ζωγραφου,Ιλισια,Περιστερι,οχι βεβαια τοσο χαλια σαν το.... δικο μας Κολωνακι ειναι ...,υπολογισε ενα 30%-40% φτηνοτερα )

http://www.immobilienscout24.de/55396448?objectTabListControl=tab.expose&donotLog=t&style=is24&is24EC=IS24&navigationbarurl=/Suche/Wohnung-Kauf/Berlin/Berlin/Charlottenburg-Charlottenburg_Prenzlauer-Berg-Prenzlauer-Berg_Wilmersdorf-Wilmersdorf/-/-/EURO-30000%2C00-100000%2C00

στην Αθηνα με 100.000 παιρνεις ενα υπογειο στο Πακισταν...εεεε...στην Αχαρνων θελω να πω

It is your choice  (απλα πριν παρεις σπιτι στο Βερολινο φροντισε να μαθεις ΑΚΡΙΒΩΣ ποσο ειναι το Hausgeld,κοινοχρηστα δηλ,γιατι στα παλια σπιτια (altbau) οπως το δικο μου που ειναι του 1899 ειναι αρκετα υψηλο λογω του υψηλου maintenance (ομως τα altbaus ειναι πολυ καλυτερη επενδυση ,ακριβοτερα απο τα καινουργια,και ειναι παντα 100% ανακαινισμενα),εγω δινω 130/μηνα για 58 τ.μ.  

Γερμανικά μιλάς?
στο Βερολινο δεν χρειαζονται και πολυ υπαρχουν χιλιαδες εργαζομενοι σε επιχειρησεις που μιλανε μονο αγγλικα,στο κατω-κατω της γραφης εδω αγραμματοι Αλβανοι και Νιγηριανοι μαθαινουν ΕΛΛΗΝΙΚΑ σε 1-2 χρονια θα κολησει ο μορφωμενος Ελληνας να μαθει Γερμανικα?

Αντέχεις το βούρστ?
Το Βερολινο εχει ΑΠΕΙΡΕΣ κουζινες (βασικα το εθνικο φαγητο ειναι...ο ...πιτογυρος ;D) στο 1/3 της τιμης

Πως σου φαίνεται ότι δεν θα ξαναχρησιμοποιήσεις αντηλιακό?
ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΨΕΜΑ,εχουμε ηλιοφανεια ΤΡΕΛΛΗ και απο τον Απριλιο-Σεπτεμβριο κανονικο και ΠΟΛΥ ζεστο καλοκαιρι (και παραλιες ΜΕΣΑ στη πολη... ;D επι του Spree...),ενταξει απο Δεκ-Φεβ πεφτει λιγο....κρυο και χιονακι,φετος μας μαμησε αλλα ειχε χρονια να κανει τοσο κρυο)

Απο την αλλη εχει τοσο ΚΑΘΑΡΟ αερα και τοσο πολλα παρκα και πρασινο που απλα δεν χρειαζεται να πηγαινεις διακοπες,απλα την αραζεις διπλα στο ποταμι...  

Οι προτάσεις μου:

1. ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ (φυσικά, φυσικά!)

Επιτέλους, πρέπει να καταλάβουμε ότι τα λεοφορεία κάνουν την δουλειά τους, τα μετρά και οι ηλεκτρικοί επίσης, και αν έχουμε και όρεξη το ποδήλατο είναι καταπληκτική λύση! Τσάμπα, με γυμναστική, αθόρυβη, χωρίς ίχνος μόλυνσης και τελικά μάλλον ακίνδυνη (μέχρι να μου πέσει ένα αυτοκίνητο πάνω μου και να πάω στο ΚΑΤ). Οι οδηγοί, από προσωπική εμπειρία, σε προσέχουν και σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό σε σέβονται. Και μιλάω για μεγάλους δρόμους, όπως η Κιφησίας, Βασ. Σοφίας, Μεσογείων, όπου υπάρχουν και λεοφορειόδρομοι και γίνεται και δουλειά έτσι!

2. ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΜΕΣΑ!

Για αυτούς που έχουν παιδιά. Ξέρετε πόσα μέρη υπάρχουν για να βγούν τα παιδιά; Για ποδήλατο, για παιχνίδι, για γέλιο. Έχω επισυνάψει στο ποστ μου ένα (τεράστιο) κείμενο με διάφορες επιλογές. Νομίζω ότι αξίζει τον κόπο. Όχι άλλο DVD δύο ταινίες την ημέρα, όχι άλλο τηλεόραση στο STAR και τις αηδίες που βάζει! Όχι άλλο Η/Υ στα τυφλά και ότι νά'ναι (και ας χάνω προσωπικά που δουλεύω στα παιχνίδια Η/Υ!)

3. ΑΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ.

Πότε ήταν η τελευταία φορά που... κρατήσατε την πόρτα ανοιχτή για τον επόμενο, έτσι από ευγένεια; Κι ας ήταν να περιμένετε 10 δευτερόλεπτα. Πότε βοηθήσατε μία μαμά με το μωρό της να κατέβει τα σκαλία με το καροτσάκι; Πότε... δώσατε φαϊ (όχι χρήματα) σε κάποιον που τα χρειαζόταν (μία φορά κάποια γυναίκα ζητούσε χρήματα και την πήρα μαζί μου στο σούπερ μάρκετ με όριο τα 5 ευρώ (είχα πληρωθεί εκείνο το πρωί) να πάρει ότι θέλει. Τρελάθηκε!). Πότε... αφήσατε να περάσει ο πεζός μπροστά σας από το αυτοκίνητο; Πότε βγήκατε έξω όταν χτυπάει ο συναγερμός κάποιου άλλου να δείτε τι γίνεται; Πότε...

Ας προσφέρουμε όλοι. Ότι έχουμε, όπως το έχουμε, όποτε μπορούμε. Ο SF δίνει τις γνώσεις του στις κιθάρες, εγώ στην κλασσική μουσική, άλλος αλλού (ο tugito για το CD που έβγαλε πρόσφατα). Γιατί να μην επεκταθεί; Γιατί να μην γίνει κάποιος αιμοδότης (και δωρητής σώματος επι τι ευκαιρία).

bassbill: Επέλεξα Ελλάδα (Γέρακα) έναντι Λονδίνο. Τα μαθηματικά μου έβγαιναν ότι για να ζώ σε ένα σπίτι, σαν αυτό που θέλω τώρα θα ήθελα 5,000 ενοίκιο τον μήνα στην γενικότερη περιοχή του Λονδίνου.

Ευχαρίστως μετακόμιζα στα Γιάννενα και αύριο αν θες (έχω ζήσει κάποια χρόνια και τα λατρεύω). Και στον Βόλο, και αλλού (και Ξάνθη αν είναι... ;)). Η οικογένεια (ευρήτερη) με κρατάει εδώ. Αλλά το "εδώ" είναι σαν χωρίο. Ο Γέρακας στην μεριά που είμαι είναι πολύ όμορφα. Τα παιδιά έχουν την παιδική χαρά απέναντι, και βγαίνουν στον δρόμο για να παίξουν με τα γειτονόπουλα. Εμπειρίες που είχα εγώ πρίν 25+ χρόνια (είμαι 32).

Το παλεύω να γίνει ακόμη καλύτερος ο κόσμος, και ας τραβάω λούκια. Δε θα φύγω, δα θα λακίσω! Θα κάτσω να το πολεμήσω όσο μπορώ! Γιατί αν δεν το κάνουμε εμείς, αντί να φεύγουν τα ευρώ θα φεύγουν οι άνθρωποι... Τι να το κάνεις; Είμαι αυτός που είμαι, λόγω ΚΑΙ της Ελλάδας και είμαι περήφανος για εμένα ΚΑΙ την Ελλάδα και ας τα κάνουμε μάπα καμμιά φορά και οι δύο!

Νίκο είδα αυτό:

http://de.wikipedia.org/wiki/Datei:Strausberger_Platz_Berlin_April_2006_109.jpg

το οποίο ήταν στο πρώτο link που παρέθεσες και πως μου φάνηκε ότι ήταν η περιοχή που οδηγεί στην Πύλη του Βραδεμβούργου;  ;D ??? Μοιάζουν φοβερά μεταξύ τους.

Έχω στείλει τα links στην καθηγήτρια Γερμανικών και έπαθε σοκ. Μόλις με ειδοποίησε ότι χάθηκαν τα μισά δικαιολογητικά της από μία αίτηση που έκανε για λέκτορας για το Πανεπιστήμιο της Κέρκυρας. Αριθμός υποψηφίων; Δύο. (Τα συμπεράσματα δικά σας). >:(

SF έχω πάθει σοκ με τις τιμές των ακινήτων. ΣΟΚ!

Ε για όνομα. Νομίζω θα πάρουμε ένα να φύγουμε οικογενειακώς ;s

marathon είπε:
Υπάρχουν και καλύτερες λύσεις...μόνο όμως για όσους είναι κοντά στη σύνταξη, οι υπόλοιποι μην με απασχολήσετε!
Σωστά.

Με χώρο και χρόνο αρκετό, χώμα καλλιεργήσιμο, καθαρό αέρα και λιγοστούς μεν γείτονες μα με οικεία δε γλώσσα.  ;)

Λοιπές ανάγκες καλύπτονται με internet.

Εξάλλου το αεροδρόμιο ποτέ δεν είναι μακριά.

Party animals / city lovers no need to apply.

audiokostas είπε:
Σωστά.

Με χώρο και χρόνο αρκετό, χώμα καλλιεργήσιμο, καθαρό αέρα και λιγοστούς μεν γείτονες μα με οικεία δε γλώσσα.  ;)

Λοιπές ανάγκες καλύπτονται με internet.

Εξάλλου το αεροδρόμιο ποτέ δεν είναι μακριά.

Party animals / city lovers no need to apply.
Όπως πάντα προτρέχεις...και επειδή είσαι τέτοιος, δεν θα αποκαλύψω τίποτα (παρά μόνο στην μπυροποσία)....μιλάω για αγορά σπιτιών με θέα Ωκεανό με 10.000 ευρώ και άπειρη μουσική...

Εσείς να πάτε Βερολίνο...

Nikolas είπε:
Οι προτάσεις μου:

1. ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ (φυσικά, φυσικά!)

2. ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΜΕΣΑ!

3. ΑΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ.
Αμ αυτά δεν είναι πρόταση, θα τα κάνουμε ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ:

1. αυτοκίνητο με 1.5+ Ευρώ ανα λίτρο και υπέρογκα ασφάλιστρα/τέλη/έξοδα δε γίνεται. Στο "φτωχό" Γαλάτσι ο γείτονας έχει παρκάρει εδώ και 5 μήνες το Cayenne.

2. Δε διάβασες τι έγραψε ο anonimos o ellin? 400,000 στο δρόμο. Πιο έξω δε γίνεται  :P

3. Μην το λες γιατί σε λίγο θα ξεχάσουμε το πάρε απ'το δώσε-δώσε που μας περιμένει για την επόμενη δεκαετία τουλάχιστον.

Οπότε μη σκας να βρίσκεις προτάσεις. Δεν έχουμε επιλογές στο θέμα.

OurDarkness είπε:
Νίκο είδα αυτό:

http://de.wikipedia.org/wiki/Datei:Strausberger_Platz_Berlin_April_2006_109.jpg

το οποίο ήταν στο πρώτο link που παρέθεσες και πως μου φάνηκε ότι ήταν η περιοχή που οδηγεί στην Πύλη του Βραδεμβούργου;  ;D ??? Μοιάζουν φοβερά μεταξύ τους.

Έχω στείλει τα links στην καθηγήτρια Γερμανικών και έπαθε σοκ. Μόλις με ειδοποίησε ότι χάθηκαν τα μισά δικαιολογητικά της από μία αίτηση που έκανε για λέκτορας για το Πανεπιστήμιο της Κέρκυρας. Αριθμός υποψηφίων; Δύο. (Τα συμπεράσματα δικά σας). >:(
Αυτο ειναι στην "κουμουνιστια" ;D πανω στη Carl Marx Alee και ειναι απο τα πρωτα housing projects του Stalin,τα κτηρια που εικονιζονται εχουν διαμερισματα που πωλουνται παμθηνα,και αν σου αρεσει ο..κατατονικος κομμουνισμος σαν αρχιτεκτονικο κινημα ειναι ταμαμ....(ο κολλητος μου μενει σε ενα απο αυτα) 

Αυτο που σου λινκαρα

http://www.immobilienscout24.de/55396448?objectTabListControl=tab.expose&donotLog=t&style=is24&is24EC=IS24&navigationbarurl=/Suche/Wohnung-Kauf/Berlin/Berlin/Charlottenburg-Charlottenburg_Prenzlauer-Berg-Prenzlauer-Berg_Wilmersdorf-Wilmersdorf/-/-/EURO-30000%2C00-100000%2C00

ειναι στο δυτικο Βερολινο ;)

Evilnye είπε:
SF έχω πάθει σοκ με τις τιμές των ακινήτων. ΣΟΚ!

Ε για όνομα. Νομίζω θα πάρουμε ένα να φύγουμε οικογενειακώς ;s
ε,πως νομιζεις μπορεσα να αγορασω διαμερισμα,ειναι η καλυτερη πολη για φτωχους  σαν εμε χωρις καμμια οικογενειακη περιουσια.... ;D

α,για να σε ψησω...αυτο

Potsdam_view_from_above.jpg

ειναι 20 λεπτα με το S-Bahn απο το σπιτι μου... :)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Nikolas είπε:
Ο SF δίνει τις γνώσεις του στις κιθάρες...
Αν μας έδινε και καμμία απ' αυτές δεν θα με χάλαγε. :)

Superfunk είπε:
ε,πως νομιζεις μπορεσα να αγορασω διαμερισμα,
Αυτό τώρα (από περιέργεια), το δηλώνεις στο Ε9 σου?

marathon είπε:
Όπως πάντα προτρέχεις...και επειδή είσαι τέτοιος, δεν θα αποκαλύψω τίποτα (παρά μόνο στην μπυροποσία)....μιλάω για αγορά σπιτιών με θέα Ωκεανό με 10.000 ευρώ και άπειρη μουσική...

Εσείς να πάτε Βερολίνο...
Ρε γέροντα στραβά κοιμήθηκες. Μαζί σου είμαι.

Αυτό τώρα (από περιέργεια), το δηλώνεις στο Ε9 σου?
Φυσικα,και εδω και στο Deutschland (περιττο να σου πω απο τι κοσκινο με περασε η Γερμανικη εφορια για ενα διαμερισματακι των 50 χιλ. ευρω.."που βρηκες τα λεφτα" κτλ....ουτε ο Ωνασης να ημουν & να ειχα αγορασει την Ακροπολη... ;D.....οπως εδω δηλ.που γιατροι του Κολωνακιου κατοικουν σε σπιτια των 2-3 εκατομμυριων ευρω και δηλωνουν 10.000 το χρονο.... >:()

audiokostas είπε:
Ρε γέροντα στραβά κοιμήθηκες. Μαζί σου είμαι.
Μου λείπει ο ανώνυμος και δεν έχω με ποιόν να μαλώσω...είσαι ο μόνος που μου έμεινε :'( :'(

marathon είπε:
Μου λείπει ο ανώνυμος και δεν έχω με ποιόν να μαλώσω...είσαι ο μόνος που μου έμεινε :'( :'(
Όχι και ο μόνος.

Nikolas είπε:
bassbill: Επέλεξα Ελλάδα (Γέρακα) έναντι Λονδίνο. Τα μαθηματικά μου έβγαιναν ότι για να ζώ σε ένα σπίτι, σαν αυτό που θέλω τώρα θα ήθελα 5,000 ενοίκιο τον μήνα στην γενικότερη περιοχή του Λονδίνου.

Ευχαρίστως μετακόμιζα στα Γιάννενα και αύριο αν θες (έχω ζήσει κάποια χρόνια και τα λατρεύω). Και στον Βόλο, και αλλού (και Ξάνθη αν είναι... ;)). Η οικογένεια (ευρήτερη) με κρατάει εδώ. Αλλά το "εδώ" είναι σαν χωρίο. Ο Γέρακας στην μεριά που είμαι είναι πολύ όμορφα. Τα παιδιά έχουν την παιδική χαρά απέναντι, και βγαίνουν στον δρόμο για να παίξουν με τα γειτονόπουλα. Εμπειρίες που είχα εγώ πρίν 25+ χρόνια (είμαι 32).

Το παλεύω να γίνει ακόμη καλύτερος ο κόσμος, και ας τραβάω λούκια. Δε θα φύγω, δα θα λακίσω! Θα κάτσω να το πολεμήσω όσο μπορώ! Γιατί αν δεν το κάνουμε εμείς, αντί να φεύγουν τα ευρώ θα φεύγουν οι άνθρωποι... Τι να το κάνεις; Είμαι αυτός που είμαι, λόγω ΚΑΙ της Ελλάδας και είμαι περήφανος για εμένα ΚΑΙ την Ελλάδα και ας τα κάνουμε μάπα καμμιά φορά και οι δύο!
Μαζί σου Νίκο. Μακάρι ο Γέρακας να μείνει για πολλά χρόνια χωριό.

Εγώ ζώ στην Καστοριά εδώ και λίγα χρόνια και δηλώνω φτωχός επαρχιώτης μουσικός. :D

Α ναί.... και ευτυχής επίσης.  ;D

Υ.Γ.

Θα πάω Γιάννενα 5 Ιουνίου, τώρα με την Εγνατία είμαστε πολύ κοντά, μόλις 1 ώρα και 15 λεπτά, να δώ την αποχαιρετιστήρια συναυλία των Scorpions. Δέν ήμουνα και ποτέ πολύ φάν τους, αλλά έτσι για το good bye.

είχα την εντύπωση οτι αυτό το thread θα διαφέρει ουσιαστικά από τα άλλα δύο τρέχοντα, αλλά δεν επαληθεύτηκα. Νόμιζα οτι εδώ θα γράφαμε τι σκοπεύουμε να κάνουμε οι ίδιοι για να βελτιώσουμε την κατάσταση, καθώς για μια συλλογική βελτίωση επιβάλλεται πρώτα η ατομική.

Στην πλειάδα αυτών των ποστς (των τριών θεμάτων) είδα οτι σε κάθε περίπτωση φταίει ο άλλος και δεν έπεσε στο μάτι μου μια διατυπωση που να δείχνει προς τον συγγραφέα της ίδιας της συμβουλής, αλλά προς τους άλλους.

Για να είμαι ξεκάθαρος, δεν είδα κάποιον να λέει οτι θα πουλήσει το αυτοκίνητό του, αλλά προτροπές προς τρίτους για την ίδια ενέργεια. Έτσι, εγώ λέω οτι δουλειά δεν γίνεται :)

ΥΓ. ζητώ συγγνώμη προκαταβολικά, αν υποβαθμίζω άδικα κάποιες απόψεις. Δεν έχω τέτοιο στόχο, αλλά ειλικρινά ήλπιζα να δω πρακτικές λύσεις που ενδεχομένως θα ήταν εφικτές και αμεσα πραγματοποιήσιμες. Στο θέμα του GAS, που δεν είναι κάτι διαφορετικό σε οικονομικούς όρους, υπάρχει τέτοιο θέμα, οπότε περίμενα οτι στο περι ανέμων θα είχαμε κάτι αντίστοιχο για τα καθημερινά μας έξοδα και τη νοοτροπία μας απέναντι σε αυτά, που οφείλει να μεταβληθεί.

Trending...

Νέα θέματα

Back