- Πόντοι
- 161
Υπάρχει ήδη ενα παρόμοιο εδώ.WilliamSats είπε:Απ'οσο ξέρω ο Toneless έχει ένα καλό σχεδιάκι για "smokey amp" βασισμένο στο LM386, αν θέλει να το μοιραστεί μαζί μας...
Υπάρχει ήδη ενα παρόμοιο εδώ.WilliamSats είπε:Απ'οσο ξέρω ο Toneless έχει ένα καλό σχεδιάκι για "smokey amp" βασισμένο στο LM386, αν θέλει να το μοιραστεί μαζί μας...
Α Μπράβω, αυτό έψαχνα, αλλά το καινούργιο search μου τα έβγαλε λίγο μπερδεμένα (ή δεν το έδωσα εγώ σωστά???)toneless είπε:Υπάρχει ήδη ενα παρόμοιο εδώ.
μηπως θα μπορουσες να μoυ πεις γιατι τοποθετησες αυτο το voltage regulator 7812 εφοσον τροφοδοτεις ειδη το κυκλωμα σου με 12 volt?οπως επισης και τον πυκνωτη?Toutou είπε:Το δικό μου το τροφοδότησα με 12V απο έναν μετασχηματιστή απο φορτιζόμενο τρυπάνι που έσφαξα (κράτησα επίσης τον ανορθωτή και τον πυκνωτή εξόδου), έβαλα ένα 7812 και έναν πυκνωτή 100μF παράλληλα και το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό!
Όταν δεν παίζω, το κύκλωμα παραμένει dead silent. Μόνο σε ακραίο gain υπάρχει μια υποψία θορύβου 50Hz, αλλά κάπου στο πολύ βάθος...
Συνιστώ με 1000 τα 12V έναντι των 9V. Η διαφορά στον ήχο είναι σημαντική.
Και προς θεού μην το τροφοδοτήσετε με μπαταρία! Θα κρατήσει το πολύ για 10-15 λεπτά! Τα 150mA που καταναλώνουν τα νήματα των λυχνιών, τις εξαντλούν πολύ γρήγορα.
Το Voltage Regulator σταθεροποιεί την τάση αυξομειώνοντάς την, ανάλογα με τις διακυμάνσεις που κάνει. Αυτό βοηθάει το κύκλωμα να έχει σταθερή τάση κατά τη λειτουργία και επίσης μειώνετε και ο θόρυβος.st_eve είπε:μηπως θα μπορουσες να μoυ πεις γιατι τοποθετησες αυτο το voltage regulator 7812 εφοσον τροφοδοτεις ειδη το κυκλωμα σου με 12 volt?οπως επισης και τον πυκνωτη?
Λογικά ακούγονται όλα...thanks for sharing.teo.gp είπε:Μια - δυο σημειώσεις για το tube preamp, μιας και το είχα φτιάξει κάποια στγμή.
τι εννοεις 'καλο' μετασχηματιστει?αν εχεις υποψιν πες μας καμια λεπτομερεια.teo.gp είπε:Απαραίτητη προυπόθεση να βρεθεί καλός μετασχηματιστής γιατί το κύκλωμα είναι πολύ επιρρεπές σε παράσιτα όσον αφορά στο ρεύμα... Άλλη λύση (που πρότεινε και κάποιος φίλος παραπάνω) είναι η χρήση του 7812 σε συνδιασμό με έναν πυκνωτή 100μf στο DC input του πεταλιού.
Το συγκεκριμένο είναι και με διαφορετική λυχνία εκτός των άλλων. Φυσικά και μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμεfunkblue είπε:*λιγο διαφορετικο το σχεδιο*...
Δηλαδη κατι τετοιο μπορουμε να χρησιμοποιησουμε?
(κατω αριστερα στην εικονα) με το lm317
Όντως γλιτώνεις αρκετό θόρυβοmyster_maze είπε:Δεν βρίσκω λόγο, όμως , να βάλεις σταθεροποιητή μόνο στα νήματα. Εκτός και αν η τροφοδοσία σου είναι αναγκαστικά 12V και δεν έχεις άλλη επιλογή. Αλλά και πάλι μου φαίνεται περιττό, εκτός και αν γλιτώνεις κάτι από hum.
ευχαριστω για την απαντηση σου!myster_maze είπε:Το εξωτερικό τροφοδοτικό καλό είναι να είναι τουλάχιστον 500mA και πάνω. Πάρε ένα "έμπιστο" σταθεροποιημένο και όχι ένα της σειράς με 5ευρώ.
Αν χρησιμοποιήσεις δικό σου 7812 το τροφοδοτικό να είναι τουλάχιστον 14V. Πάρε ένα 15V ή 18V, δύο τιμές που είναι συνηθισμένες.
Κάνε ένα google search και θα δεις αρκετά κυκλώματα για 78xx. Ο πυκνωτής θα μπει στην έξοδό του.
Όχι, υπάρχουν μη σταθεροποιημένα ακριβά και σταθεροποιημένα φθηνά και το αντίθετο.st_eve είπε:...τα ακριβωτερα τροφοδοτικα απο τα τις σειρας των 5 ευρω να υποθεσω οτι θα ειναι ειδη φτιαγμενα να βγαζουν σταθερη ταση στα 12 volt για παραδειγμα, και να σε διασφαλιζουν απο τυχων 'θορυβους'
Πολύ μανούρα για το τίποτα, να δώσεις €5 και να κάθεσαι να "κόβεις-ράβεις" με regulators...Αν έχεις χρόνο και θέλεις να πειραματιστείς ναι, αλλιώς ισχυεί αυτό που έγραψα πριν.εν ολιγοις σε τροφοδοτικα τις σειρας χρειαζεται εμεις να επεμβουμε για να εξασφαλισουμε σταθερη ταση με voltage regulator και πυκνωτη?
Αν και το ερώτημά σου δεν είναι και στο πιο σωστό μέρος και ο χαρακτηρισμός σου για τον ήχο του πεταλιού δεν βοηθάει να καταλάβω ποιό είναι το πρόβλημα... ;Dsedcomet είπε:...στα ντατασιτ δεν ηπαρχει καμια διαφορα μεταξι τους λετε να φταιει αυτο για τον ηχο; εχω ακουσει οτι οταν μεγαλωνεις του πυκνωτες εισοδου--εξοδου προσθετονται μπασα,το θεμα ειναι οτι δεν ξερω ποιοι ειναι αφτοι.