DIY Quick Pedals

Να ποστάρω κι ένα απλό distortion κυκλωματάκι για fx loop ενισχυτών?

Η ιδέα έρχεται από μία mod σε λαμπάτο combο:

http://www.instructables.com/id/Add-Diode-Clipping-Distortion-to-your-Guitar-Amp/

κι ορίστε το ηχητικό αποτέλεσμα:

;) Cheers!

Aplo_fx_lood_drive.png

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Μια ιδέα. Αν το προηγούμενο κύκλωμα μπεί μετά το λαμπάτο preamp του WilliamSats πιθανώς να προκύψει κάτι αρκετά ενδιαφέρον. Η μικρότερη δικάναλη προενίσχυση κιθάρας ever. Λέω τώρα ....

Χαίρεται!! πολύ ωραίο θέμα για τις διακοπές!!! :D

Έχω κάποιες ερωτήσεις για τον προενισχυτη:

οι αντιστάσεις να είναι 1/4W ή περισσότερο;

η τροφοδοσία του είναι 9V DC ή AC;

Επίσης έχω ένα πολύ απλό κυκλωματάκι να προτείνω,σχετικό με πετάλια.

Είναι ένας φορτιστής αλκαλικών(!) μπαταριών για όσους χρησιμοποιούν ακόμα στα πετάλια τους.Αν θέλεις μπορώ να το σηκώσω.

δικό σου είναι άλλωστε το θέμα! :)

MitiliRay είπε:
η τροφοδοσία του είναι 9V DC ή AC;.

δικό σου είναι άλλωστε το θέμα! :)[/size]
εφοσον στο πρωτο ποστ του o williamsats λεει ο ιδιος....

"1 βύσμα για την τροφοδωσία (θυληκό όπως αυτό που έχουν τα πεταλάκια για τους μετασχηματιστές)"

καταλαβαινω 9V DC αν ηταν κατι αλλο θα μας το ελεγε αλλα καλα εκανες και το εθιξες

ετσι δεν ειναι williamsats?

Λοιπόν, μια ερώτηση κ βοήθεια για το κύκλωμα στο fuzz. Αν πχ στο συγκεκριμένο κύκλωμα ήθελα να βάλω δυνατότητα να κάνει blend το καθαρό σήμα του μπάσου συν το περασμένο από το εφέ πως θα έπρεπε να το τροποποιήσω;

Καλησπέρα παιδιά!

Βλέπω όλοι ετοιμοπόλεμοι! ;D

Επειδή είμαι απο ξενύχτι (δουλειά) θα απαντάω σε ένα-ένα.

Λοιπόν, Εύη αν κατάλαβα καλά, θέλεις ένα blender πριν το πάι το σήμα για επεξεργασία αλλά να βγαίνει μαζί στο τέλος?

st_eve είπε:
εφοσον στο πρωτο ποστ του o williamsats λεει ο ιδιος....

"1 βύσμα για την τροφοδωσία (θυληκό όπως αυτό που έχουν τα πεταλάκια για τους μετασχηματιστές)"

καταλαβαινω 9V DC αν ηταν κατι αλλο θα μας το ελεγε αλλα καλα εκανες και το εθιξες

ετσι δεν ειναι williamsats?
Έτσι είναι, η τροφοδωσία είναι 9V, δεν το έγραψα γιατί το θεωρώ "ψιλό" στάνταρ, αν κάτι είναι διαφορετικό θα το αναφέρω. Βέβαια στη λυχνία αν είναι 12AU7 παίζει να δουλέψει και με 6V, αλλά θα θέλει αλλαγή (νομίζω) η R1 σε μικρότερη τιμή, αν κάνω λάθος διορθώστε με. Εξάλλου και οι καινούριες προενισχύσεις της Takamine Cool Tubes λειτουργούν με 4Χ1,5V=6V μπαταρίες.

WilliamSats είπε:
Λοιπόν, Εύη αν κατάλαβα καλά, θέλεις ένα blender πριν το πάι το σήμα για επεξεργασία αλλά να βγαίνει μαζί στο τέλος?
Ναι!

Εύη, μετά απο κάμποση ώρα (δουλεύω συγχρόνος), το έφτιαξα.

Νομίζω οτι είναι σωστό, αλλά και μία δεύτερη γνώμη δεν θα ήταν άσχημα.

Ιδού λοιπόν μετά του "μπλέντερ" ;D

2FAT_FUZZ_With_Blender.jpg

Mπορεις αλλα δεν θα δουλεψει με τα 9 βολτ!!!θα πρεπει να το τροφοδοτησεις με 12 βολτ για να λειτουργησει σωστα η λαμπα!

Ανοίγω καινούριο θέμα για τις 12AX7 γιατι έχω πολλές απορίες...

Το θεμα μην το ανοιξεις σε αυτο το ποστ.Πηγαινε στο φορουμ κιθαρες μπασσα και ενισχυτες!

WilliamSats είπε:
Θα ξεκινήσω με μία απλή προενίσχυση λυχνίας που δεν χρειάζετε καν πλακέτα (PCB) Τα υλικά που αναγράφονται είναι...
Μου έκανε "κλίκ" το πρώτο layout.  ;D

Thanks for sharing.

toneless είπε:
Μου έκανε "κλίκ" το πρώτο layout.  ;D

Thanks for sharing.
Παρακαλώ, έχω κι άλλα!

Θα τα ανεβάσω μόλις είναι τσεκαρισμένα και έτοιμα.

Edit: @Toneless Αν έχεις χρόνο μπορείς να το παρακολουθείς? Η βοήθειά σου θα είναι πολύτιμη.

υπάρχει κόψημο κάτω από την R2,C3 στο fuzz, και το λέει και στο layout

(εαν ''δεν'' γίνει το κόψημο τότε έχουμε ελάχιστα παραμορφομένο σήμα και τρελό πέσιμο της αρχικής έντασης.

[glow=red,2,300][glow=red,2,300]Για όσους θέλουν true bypass σύνδεση παραθέτω τα διασημότερα wiring μαζεμένα κατευθείαν από το tonepad το οποίο site μάλιστα έχει τα καλύτερα οργανομένα project που θα βρήτε

(όσον αφορά layout-shematics κ.τ.λ.)[/glow]

http://www.tonepad.com/getFileInfo.asp?id=76

(αφού ανοίξει η παραπάνω σελίδα πατάμε ''download here - click here'' για να ανοίξει το pdf με το wiring)

Αλόχα!!!

Πάμε για άλλα, πάμε για γκάζια!

Gain Booster

Το Gain Booster είναι ένα πετάλι τύπου overdrive βασισμένο στο OP-AMP UA741CP. Το UA741 έχει χρησημοποιηθεί στο παρελθόν απο πολλές εταιρίες κατασκευής πεταλιών παραγωγής, αλλά και χειροποίητα ή boutique πετάλια, μερικά απο αυτά είναι, το γνωστό DOD250 και το Maxon OSD-9, κάτι "τέτοιο" ;) θα φτιάξουμε εδώ.

Υλικά:

R1=1M

R2=1M

R3=10K

R4=10K

R5=10K

R6=100K

R7=1K

C1=0.1uF

C2=100uF

C3=100uF

C4=0.1uF

IC=UA741CP(ολοκληρωμένο)

D1=1N4007 (δίοδος)

1Χ Ποτενσιόμετρο 500K-Β (για το gain)

1Χ Ποτενσιόμετρο 100Κ-Β (για το Master)

2X Θυληκές υποδοχές 1/4 Mono

1Χ Βάση ολοκηλρωμένου 8 επαφών

1Χ Πλακέτα (γραμμών ή όπως αλλιώς λέγεται) 15χ6 τρύπες

Οι πυκωτές C1 και C4 είναι αντίστοιχα εισόδου και εξόδου και αυτοί καθορίζουν τα μπάσσα που θα μπούν-βγούν απο το κύκλωμα.

Ιδιαίτερη προσοχή να δώσετε στα σημεία με το "κόκκινο τετράγωνο με τον ρόμβο" όπου δηλώνει τα σημεία που θα κόψετε το χαλκό, αυτό γίνετε χαράζοντας με κοπδιδι 2

σημεία πριν και μετά απο μία τρύπα και αφαιρόντας το κομματάκι με ένα μυτοτσίμπιδο ή απλά ανασηκώνοντάς το με τη μύτη απ'το κοπίδι. Το ζητούμε είναι να μην υπάρχει επαφή

στα κομμένα σημεία με την υπόλοιπα ράγα χαλκού.

Τα "κόκκινα" σημεία κάτω απ'το ολοκληρωμένο πρέπει να τα αφαιρέσετε πριν τοποθετήσετε τη βάση του.

Προτάσεις και σχόλια, εννοείτε δεκτά.

Gain_Booster.png

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back