- Πόντοι
- 36
Ερώτηση. Ποιό πρόγραμμα χρησιμοποιείς για να φτιάξεις τις εικόνες;
Photoshop και Corel Drawtheoctapus είπε:Ερώτηση. Ποιό πρόγραμμα χρησιμοποιείς για να φτιάξεις τις εικόνες;
Toutou είπε:Eρώτηση...
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε την 12AU7 ή 12AT7 με 12AX7?
Μπορει να δουλεψει. Μην ξεχνατε οτι το "12" μπροστα απο το ονομα σημαινει 12Volt στους Heaters, αλλα λογω σχεδιασης αυτες οι λυχνιες μπορουν να δουλεψουν στα 6,3 ή στα 12,6Volt.Mπορεις αλλα δεν θα δουλεψει με τα 9 βολτ!!!θα πρεπει να το τροφοδοτησεις με 12 βολτ για να λειτουργησει σωστα η λαμπα!
Και εαν βαλω στο κυκλωμα μου ΔΥΟ 9 βολτες μπαταριες για να ανταποκρινεται η 12ΑΧ7 καλυτερα με τα 18 βολτ? τι θα γινει? θα δουλευει παλι μια χαρα? ή θα υπαρξη προβλημα?myster_maze είπε:Όποιος έχει την δυνατότητα, καλύτερα να τροφοδοτήσει τα νήματα με 12V. Θα παίζει με τα 9V, αλλά θα παίζει πολύ καλύτερα στα 12V.
Δεν είναι και πολύ δύσκολο να βρεθεί ένα τροφοδοτικό στα 12Vdc. Kαι όσα πιο πολλά mA, τουλάχιστον 500mA, τόσο καλύτερα!
Δεν είναι απαραίτητο να φτάσεις στα 12V και με 9 μια χαρά θα δουλέψει.funkblue είπε:Και εαν βαλω στο κυκλωμα μου ΔΥΟ 9 βολτες μπαταριες για να ανταποκρινεται η 12ΑΧ7 καλυτερα με τα 18 βολτ? τι θα γινει θα δουλευει παλι μια χαρα? ή θα υπαρξη προβλημα?
Μηπως θα χρειαζομαι μια 9 βολτ και αλλες τυπου ΑΑΑ για να φτασω ακριβως τα 12 βολτ?
Μπορείς να το ξεκινήσεις με 12V και με έναν 7809 Voltage Regulator να πέσεις στα 9V, είναι πολύ πιο εύκολο απ'το να κάνεις τα 9V, 12V.funkblue είπε:Κατι τετοιο ηθελα αλλα και το 12 βολτ τροφοδοτικο μια χαρα λυση ειναι!
Μελεταω κατι σχεδια για να φτιαξω ενα δικο μου λαμπατο πεταλι και σκεφτομουνα στην αρχη να βαλω τροφοδοσια για 9 βολτ που με εναν transformer θα γινεται 12 βολτ η τροφοδοσια του κυκλωματος μου!αλλα δεν βρηκα εδω θεσσαλονικη τετοιο μετατροπεα (καλα δεν εψαξα και πολυ σε ενα ηλεκτρονικαδικο ρωτησα μονο)
Ναι, να έχει τουλάχιστον ένα 7812 μέσα! Αλλιώς υπάρχει περίπτωση να έχεις θόρυβο από το πεταλάκι σου.funkblue είπε:myster_maze οταν λες σταθεροποιημενο τι εννοεις?θα βγαζει ακριβως 12 βολτ?
Νομίζω οτι το ίδιο κάνει και η Damage Control που φτιάχνει εξαιρετικά λαμπάτα πετάλια. Nice!Καλή ιδέα είναι να χρησιμοποιήσεις δικό σου 7812 και κανένα έξτρα πυκνωτή στην τροφοδοσία σου και να πάρεις τροφοδοτικό 15V ή 18V.