Dimsonic - αντιγράφοντας (?) τον Καρλος.....

Ούτε ήχος, ούτε φράσεις Santana υπάρχουν. 

Λογικό, δύσκολο ν' ακουστείς σαν κάποιος άλλος ειδικά κάποιος που είναι τόσο χαρακτηριστικός και που τον καταλαβαίνεις σε οποιαδήποτε φάση της καριέρας του. Δεν περίμενα ομοιότητα, αλλά το συνεχές phrasing χωρίς αναπνοές είναι εκείνο που σε κάνει ν' απέχεις.

καλα δε λεω τον ακούτε χρόνια.

Παραπάνω απο μένα αποκλείεται, βασικά διότι ηλικιακά δεν σας βγαίνει.

Εγώ τον άκουσα το 1970 και ήμουν 13.

Πως να το κάνουμε, αφού είμαι μεγαλύτερος.

αλλά να το πάρουμε διαφορετικά.

Αλλο ήχος, άλλο ύφος.

Και για ποιόν Carlos μιλάμε? Για τον Carlos του λιονταριού, του woodstock, του ΙΙΙ, του borboletta, του Illuminations, του Inner secrets, του amigos, ή του supernatural?

Όλα Carlos ήταν και τίποτα ίδιο δεν ήταν.

και δεν μου αρέσει να συζητάμε για λεπτομέρειες τέτοιου είδους.

Ποτέ δεν έκατσα να αντιγράψω ήχο και ύφος per se για κανέναν.

Απλά την δεδομένη στιγμή πριν 8-9 χρόνια όπως καθόμουν μου έμοιαξε ο ήχος (κυρίως) με ήχο supernatural και πάτησα το rec.

Αλλος το βρήκε έτσι, άλλος γιουβέτσι.

Και σίγουρα δεν ακολουθώ ποτέ τα κλισέ του Carlos. 

Για μένα το κλιπ αυτό ηχητικά ήταν κοντά στον ήχο του της τελευταίας 20ετίας.

Αν δεν συμφωνούμε, δεν χάθηκε κι ο κόσμος.

νομιζω αν κατσω ενα τεταρτο και ασχοληθω μπορει να φτιαξω κατι τυπου santana πχ σαν αυτο, προχειρο μεν αλλα στο υφος.....

santanas.MP3
O Σταύρος παίζει με ήχο κιθάρας στα πλήκτρα σαν τον Santana

Νομιζα πως δεν θα ηταν τοσο δυσκολο να παιξει καποιος στο στυλ του Santana αλλα απο  οτι φαινεται δεν ...

Πρεπει να τσεκαρα απειρα βιντεο στο YT μηπως βρω κατι που να κλεισω τα ματια και να πω "ναι αυτος μπορει να ειναι ο carlos".

image.png

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ο ήχος του, σε μια δεδομένη στιγμή, ψιλοαντιγράφεται. Ο τρόπος που παίζει δεν μπορεί να αντιγραφτεί. Και το τρόπος που παίζει κάνει τον ήχο του να αλλάζει συνεχώς, πότε κουνόντας τα pots, πότε αλλάζοντας δυναμική στο δεξί χέρι.

Πάρτε λίγο santana και από μενα, αλλά με παίξιμο α λα gkourmoul1... ?

Κατάφερα να το παίξω με τους πιο high gain (και τους χειροτερους) μαγνήτες που έχω και ευτυχώς έχω αλλάξει. Εντελώς αναίσθητοι στην πένα.

XiaoYing_Video_1693654273774_6375.mp4

Attachments

• XiaoYing_Video_1693654273774_6375.mp4
    51.1 MB
Ο ήχος του, σε μια δεδομένη στιγμή, ψιλοαντιγράφεται. Ο τρόπος που παίζει δεν μπορεί να αντιγραφτεί. Και το τρόπος που παίζει κάνει τον ήχο του να αλλάζει συνεχώς, πότε κουνόντας τα pots, πότε αλλάζοντας δυναμική στο δεξί χέρι.

Πάρτε λίγο santana και από μενα, αλλά με παίξιμο α λα gkourmoul1... ?

Κατάφερα να το παίξω με τους πιο high gain (και τους χειροτερους) μαγνήτες που έχω και ευτυχώς έχω αλλάξει. Εντελώς αναίσθητοι στην πένα.

10000000_6875664639130753_2221738845983256050_n.mp4Unavailable
Ωραίο παίξιμο και Nestoras look ?

Γιώργο για δοκίμασε το ίδιο με Ρ-90.

το έχω κάνει. Και με paf μια χαρά δυναμικές έχει. Βινδεον δεν έχει… ?
Δεν είναι για τις δυναμικές, για τον ήχο. Έχω παίξει μια φορά original 56 Gibson και είχα μείνει ενεός.

Με κανατε κι εβγαλα κιθαρα τωρα
Χωρις βιντεο ομως γιατι ειναι ζορι το video process και δεν θα το επαιρνα αποφαση.

Παλιο κομματι Santana με νεο ηχο Santana
Στην αρχη το παω ως εχει (οτι θυμομουν βεβαια  οχι λεπτομερειες - αρκει να μου εδινε το υφος) και απο το 2.20 και μετα αρχιζω αυτοσχεδιασμους
One take και οτι βγηκε

Delta - Samba Pa Ti.mp3

.

Attachments

Ρίχνεις vol pot ή ο ήχος καθαρίζει με μαλακό άγγιγμα στις χορδές? 

Ρίχνεις vol pot ή ο ήχος καθαρίζει με μαλακό άγγιγμα στις χορδές? 
Το vol pot ειναι κομμενο σε ολο το κομματι (ισως στο 5-7 δεν προσεξα, με το αυτι το ρυθμισα).

Απο εκει και μετα  με το δεξι χερι εβγαζα το gain που ηθελα

• Like
Reactions: gkourmoul1
Τωρα που το βλεπω ομως στην κιθαρα, προς το τελος ασυναισθητα πρεπει να τσιμπησα λιγο το pot στο 9

• Like
Reactions: gkourmoul1

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα