- Πόντοι
- 2,148
πριν 50 χρόνια προσπάθησα να τον αντιγράψω για πρώτη φορα.
πριν 5-6 μάλλον τα κατάφερα να πλησιάσω κάπως
πριν 5-6 μάλλον τα κατάφερα να πλησιάσω κάπως
μεγάλωσα μ αυτόν πάνω απ το κρεβάτι μου (εικόνα εννοώ)Με Σαντανα δεν τρελαινομουνα ποτε.
Ειναι τεραστιος βεβαια, αλλα δεν ειναι ο ηχος μου.
Επισης μου τη δινουν οι μεγαλοι αυτοσχεδιασμοι σε μπακινγκ τρακ.
Ειναι μεχρι 3 μερη που επαναλαμβανονται κ απορω πως βρισκετε την εμπνευση να αναπτυξετε τοσο μεγαλα σολα υπο τετοιες συνθηκες.
Δατ μπηινγκ σεντ μου αρεσε πολυ.
Ειδικα στο μουσικο κομματι, το τι μουσικες ιδεες κατεβαζει το κεφαλι σου, ειναι φοβερο
Δε νομιζω ο dim να προσπαθησε να πετυχει τον ηχο του.Δεν μου θυμισε καθολου Carlos. Ισως μονο καποια λεγκατα (hamer ons) που κανει.
Ο τονος βασικα ειναι πολυ μακρυα.
ίσως όχι ο τόνος. Ό,τι είχα στο χέρι ήταν. Για το στυλ το έβαλα.Δεν μου θυμισε καθολου Carlos. Ισως μονο καποια λεγκατα (hamer ons) που κανει.
Ο τονος βασικα ειναι πολυ μακρυα.
αν λες κάποια laid back, δηλαδή που καθυστερώ, ήταν επίτηδεςMου άρεσε ο ήχος και το παίξιμο.
Τονικά νομίζω δεν ''πατάς'' σωστά σε κάποια (ελάχιστα) σημεία του backing track που αυτό δεν είναι απαραίτητα ''λάθος'' αν το κάνεις από ''άποψη'' απλά μου ακούστηκαν λίγο off
Αν δεν ειναι ο τονος παρομοιος (πχ prs και mesa boogie) δεν μπορεις να παιξεις.ίσως όχι ο τόνος. Ό,τι είχα στο χέρι ήταν. Για το στυλ το έβαλα.
Αλλά και πάλι δεν συζητάμε, εσύ το έχεις επιστήμη.
Θυμάμαι μια φορά που σε άκουσα (δεν θυμάμαι στου Ρέμου ή Νταλάρα) σταμάτησα στην άκρη το αμάξι να καταλάβω τι ακούω)
ε υπερβάλλεις τώραΑν δεν ειναι ο τονος παρομοιος (πχ prs και mesa boogie) δεν μπορεις να παιξεις.
Δεν παει το χερι να παιξει στο στυλ του. Δεν εχεις sustain κλπ
Κκι ο ιδιος ο Santana να παιξει με τον τονο σου, δεν θα ακουστει σαν Santana ? (λεμε τωρα)
ΝΟμιζω παιζεις με δαχτυλα κι εδω αντι για πενα?
Ναι και με τους δυο.Θυμάμαι μια φορά που σε άκουσα (δεν θυμάμαι στου Ρέμου ή Νταλάρα) σταμάτησα στην άκρη το αμάξι να καταλάβω τι ακούω)
Αν δεν ειναι ο τονος παρομοιος (πχ prs και mesa boogie) δεν μπορεις να παιξεις.
Δεν παει το χερι να παιξει στο στυλ του. Δεν εχεις sustain κλπ
Κκι ο ιδιος ο Santana να παιξει με τον τονο σου, δεν θα ακουστει σαν Santana ? (λεμε τωρα)
ΝΟμιζω παιζεις με δαχτυλα κι εδω αντι για πενα?
Τα σχόλια μου για την νοσταλγική βόλτα σου (σε ήρωες που μοιραζόμαστε) διαφέρουν κάπως απο τους προλαλήσαντες και έχουν ως εξής.
1. Άκουσα ήχο που πλησιάζει το woman tone του Καρόλου.
2. H φρασεολογία όμως... δεν είναι Καρολική. Κάποιες φράσεις του είναι signature και έπρεπε να τις προσπαθήσεις κάπως. Στα τελειώματα και σηκώματα ίσως.
3. Ο Κάρολος πατάει με μεγάλη σιγουριά τα τάστα και είναι πάντα καρφί στη νότα. Το ίδιο και στα bends.
Αυτά ίσως δεν χαρακτηρίζουν το παίξιμο σου. Σαν παίκτης θα έλεγα πως είσαι απο άποψη σχεδόν αντίθετος, έχοντας σε ακούσει τόσο καιρό.
4. Η πένα με πιάσιμο Di Meola κάνει μεγάλη διαφορά στο latin.
Ο Κάρλος είναι ένας και δυστυχώς δεν είναι ο ήχος της κιθαρας που χρειάζεται αντιγραφή μόνο.
Είναι αυτό που σε κάνει να λες, "αυτός είναι ο Santana" ακούγοντας την πρώτη νότα.
Δύσκολο πράγμα γιατί δεν είναι το τι παίζει αλλά το πως το παίζει.
Σχολή από μόνος του.
Εμ, ηθελέστα και παθέστα. Γιατί αν βγάλουμε την αναφορά του Σαντάνα από την εξίσωση και το παίξιμο και ο ήχος είναι πολύ ωραία.βλέπω σας έχω διχάσει.
βέβαια φταίει κι ο τίτλος που λέει αντιγράφοντας, ενώ παλιά έλεγα "style"