Άσχετο αλλά το porsche θα το πάρεις για τον ίδιο ακριβώς λόγο που θα πάρεις το gsxr και αυτός δεν είναι η λαϊκή ;Dpureanalog είπε:Το πιο αντίστοιχο δηλαδή θα ήταν να συνέκρινες ένα αυτοκίνητο π.χ. με κινητήρα wankel με ένα αυτοκίνητο με κινητήρα otto. Το καλυτερο αυτοκίνητο με wankel που κυκλοφορει ειναι π.χ. ενα RX-8 25000-30000 euro. Αυτό δε σημαίνει πως είναι δικαιο να το συγκρίνεις με μια Porsche 911 στα 150.000 μονο και μόνο επειδή ειναι οτι καλυτερο υπαρχει με κινητήρα Wankel...
Έλα ντε, μου φαίνεται μόνο εσύ και Νίκος διαβάζεται τα ποστ μου ;Dboukas είπε:Πάντως κανέναν δεν τον απασχολεί κάτι που ειπώθηκε πιο πριν, ότι δηλαδή η τραγικότατη πλειοψηφία ss υλοποιήσεων είναι entry level μοντέλα, και μόνο 3-4 μπορούν να θεωρούνται "καλοί" και σε όλα τα υπόλοιπα έχουν επιβληθεί κατά κράτος οι λαμπάτοι, σε όλα, μα όλα τα ήδη μουσικής;
Ε πόσο mojo jojo έχει πέσει δηλαδή;
Πες τα χρυσόστομε...... που ξαφνικά θα πρέπει να ακούω την πλαστικούρα των ss ως καλή και πρέπει να αισθάνομαι και άσχημα που το ακούω (επειδή είμαι θύμα του μάρκετινγκ)!boukas είπε:Πάντως κανέναν δεν τον απασχολεί κάτι που ειπώθηκε πιο πριν, ότι δηλαδή η τραγικότατη πλειοψηφία ss υλοποιήσεων είναι entry level μοντέλα, και μόνο 3-4 μπορούν να θεωρούνται "καλοί"
Και πολύ κακώς ασχολήθηκα και έγραψα πριν λίγο.... επειδή άρχισα σιγά σιγά να χάνω την ψυχραιμία μου με αυτά που διαβάζω, προτρέπω τους μη αποφασισμένους ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΟΥΝ ΛΑΜΠΑΤΟ ΕΝΙΣΧΥΤΗ. Παίξτε με ss και μην ρωτάτε άλλο.YiorgosZ είπε:Βεβαια. Σε ενα στουντιο σαν το abbey road ή σε μια καλη σκηνη οπως το Ηρωδειο και το μεγαρο μουσικης, ενας ενισχυτης με λυχνιες (με οσο το δυνατον λιγοτερες "παρεμβολες" μεταξυ του οργανου και αυτου) θα ακουστει καλυτερα απο τιποτα αλλο.
οντως ακολουθω και εγω το παραδειγμα σου γιατι μου φαινεται σαν να προσπαθω να αποδειξω οτι η...θαλασσα εχει...αλατι σε αυτη την (ψυχεδελικη) κουβεντα.. ;DΚαι πολύ κακώς ασχολήθηκα και έγραψα πριν λίγο.... επειδή άρχισα σιγά σιγά να χάνω την ψυχραιμία μου με αυτά που διαβάζω, προτρέπω τους μη αποφασισμένους ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΟΥΝ ΛΑΜΠΑΤΟ ΕΝΙΣΧΥΤΗ. Παίξτε με ss και μην ρωτάτε άλλο.
Τα λές δεν τα λές......Superfunk είπε:Εδω και αν τα μπερδευουμε τα πραματα.. :
ΑΛΛΟ πραμα το μπασο και ΑΛΛΟ η κιθαρα αγαπητε μου (προσωπικα και εγω προτιμω ss ενισχυτες ΜΠΑΣΟΥ)
Υστερα απο...25 χρονια στο κουρμπετι (παλκα,live,παραγωγες,δισκογραφια και ...πλύσιμο πιατων ;D ;D) ΕΝΑ εχω να πω...ΠΟΤΕ (μα ΠΟΤΕ) δεν εβγαλε ενας SS ενισχυτης κιθαρας "καλυτερο" ηχο απο εναν tube.Ισα-ισα η δραματικη πλειοψηφια των "φτωχων" κιθαριστων που δεν εχουν καποιο λαμπατο μολις ακουσαν την ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορα που κανει στον ηχο τους (σε καποια παραγωγη ή καποιο live) ετρεχαν να παρουν ενισχυτη με λυχνιες...
Oι λαμπατοι ενισχυτες κιθαρας ΔΕΝ ειναι δα και...ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΑ (οπως μας τους παρουσιαζεις ;D) για να θελουν δα και καμμια ιδιαιτερη ρυθμιση,ισα-ισα ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ και ΠΑΙΖΟΥΝ μεσα στη μπαντα (η την ηχογραφηση) ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ καλυτερα απο τους ss (για αυτο αλλωστε σε ΟΛΑ τα ΠΑΛΚΑ στον πλανητη αλλα και σε ΟΛΕΣ τις ηχογραφησεις κιθαρας TUBE AMPS χρησιμοποιει ο κοσμος που σεβεται τον ηχο του).
Επισης ο ισχυρισμος οτι πρεπει καποιος να παιξει στο ΟΑΚΑ για να εχει λαμπατο ενισχυτη ειναι παντελως αβασιμος για...αιωνες χιλιαδες ηλεκτρικοι κιθαριστες παιζουν με ΜΙΚΡΟΥΣ λαμπατους ενισχυτες ακομα και σε καταγωγια των 10 ατομων στη...Σαϊγκον... ;D ;D
Και ΦΥΣΙΚΑ και δεν χρειαζεται να ..ανοιξει..ΤΕΡΜΑ ακομα και ενας μεγαλος λαμπατος για να βγαλει ηχο (η συντριπτικη πλειοψηφια των κιθαριστων στον πλανητη που παιζουν με πεταλια εχουν απλα τον ενισχυτη τους ΚΑΘΑΡΟ και σε ΛΟΓΙΚΗ ενταση οσο...μεγαλος και να ειναι)
Ρε τι παθαμε...θα ξεχασουμε και αυτα που ξερουμε εδω μεσα... :
οντως ακολουθω και εγω το παραδειγμα σου γιατι μου φαινεται σαν να προσπαθω να αποδειξω οτι η...θαλασσα εχει...αλατι σε αυτη την (ψυχεδελικη) κουβεντα.. ;D
αν το παμε ετσι (αν και εγω βγαζω ενα μεγαλο μερος του...ψωμιου μου ;D) θα επαιζαν ολοι με echolena αρχηγε μου (νομιζω τους παιρνεις τζαμπα) ;D ;DΟταν δεν βγαζεις δα και το ψωμι σου απο το ποσο world class ειναι ο ηχος σου?
1500-2000 ευρώ οι "απλοί" καλοί λαμπάτοι; Δεν σε καταλαβαίνω καθόλου, Μπούκα. Όπως ξέρουν και οι πέτρες, τη σήμερον ημέρα βρίσκονται αξιοπρεπέστατοι ενισχυτές με ΗΧΑΡΑ σε τιμή ΞΕΦΤΙΛΑ (που βεβαίως ούτε καν μπορούσε να διανοηθεί ένας κιθαρωδός μέχρι και πριν από 4-5 χρόνια).boukas είπε:Άσχετο αλλά το porsche θα το πάρεις για τον ίδιο ακριβώς λόγο που θα πάρεις το gsxr και αυτός δεν είναι η λαϊκή ;D
Για το rx8 που λες, θα το συγκρίνεις με παρόμοιων επιδόσεων αυτοκίνητα σαν το tt πχ που παίζουν κοντά στα 40-50.000. Οπότε και πάλι ακριβότερα βγαίνουν.
Κάπως έτσι και το μέσο κόστος των "απλών" καλών λαμπάτων το οποίο ανέρχεται στα 1500-2000€ (βγάζοντας εκτός τους λεγόμενους μπουτικ) δείχνει και τη τεράστια διαφορά κόστους τους και άρα της τελικής τους τιμής.
Ο ήχος σου θα είναι world class και με έναν ολοκαίνουργιο λαμπάτο σε τιμή ξεφτίλα (να το γράψω και τρίτη φορά; ΞΕΦΤΙΛΑ!!!!), κάτι που καθιστά τη χρήση ενός solid state ή εξαιρετικά εξειδικευμένη (πχ. για ορισμένους τζάζμεν διαγαλαξιακού μουσικού επιπέδου που στα τέτοια τους η γνώμη μας για το με τι θα τους πούμε εμείς να παίξουν) ή ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ με σοβαρά κριτήρια μουσικότητας. Και όσον αφορά τη "σταθερότητα" ενός λαμπάτου σε live setting, η όλη υπόθεση (που κάνει και το παιχνίδι ενδιαφέρον) είναι να ξέρεις να τον δημιουργήσεις τον ήχο σου από το μηδέν κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Αλήθεια Νίκο, πες πάλι την ιστορία με τον BB King και το μικρό σολιντστεϊτάκι...Κ γω για κιθαρα ελεγα.
απλα, οταν υπαρχει ενας ενισχυτακος που βγαζει ΠΕΡΙΠΟΥ την ανατριχιλα της λαμπας με λιγοτερα λεφτα, συντηρηση και προσοχη για να μην τον σπασεις?
Οταν δεν βγαζεις δα και το ψωμι σου απο το ποσο world class ειναι ο ηχος σου
Με την σεσουλα των Watt εε?!!! Παντως θα συμφωνησω μαζι σου!bloody_sunday είπε:Marillon ίσως πράγματι να υπάρχει αυτό που λες, αλλά το καθαρό ενός ss είναι τόσο ψυχρά αχρωμάτιστο που στα αυτιά της πλειοψηφίας μένει έτη φωτός πίσω από το καθαρό ενός καλού λαμπάτου. Και όποιος θέλει headroom στον λαμπάτο του, μπορεί άνετα να το προμηθευτεί με τη σέσουλα.