Α ρε Μανωλάκη...Δεν πρέπει να υπάρχει άλλος που νά'χει γνωρίσει τόση λατρεία και τόσο μίσος ταυτόχρονα.Καλά τό'λεγε ο Σταματίου...Τον Χιώτη ούτε το 3000 δεν θα τον καταλάβουν.Καλά νά'μαστεSuperfunk είπε:Αυτο πες το σε αυτον
;D

Α ρε Μανωλάκη...Δεν πρέπει να υπάρχει άλλος που νά'χει γνωρίσει τόση λατρεία και τόσο μίσος ταυτόχρονα.Καλά τό'λεγε ο Σταματίου...Τον Χιώτη ούτε το 3000 δεν θα τον καταλάβουν.Καλά νά'μαστεSuperfunk είπε:Αυτο πες το σε αυτον
;D
εντελως ξεπερασμενο οργανο για καποιον σαν τον Χιωτη,ασε που αν δεν εχεις 4-χορδο καρφωμενο σε 2 twin reverb με το reverb στο 10 πως θα γουσταρεις? ;DΑλλα τον προτιμουσα με το τριχορδακι του χωρις πολλα πολλα....
και αυτος ειδικη περιπτωση ειναι? ;DΑυτος είναι ειδική περιπτωση....
Υπαρχει κατι καλύτερο απο αυτο;το 3-χορδο ειναι για κουτουκι,ελιτσα ,ρετσινουλα και ρεγγα στην εφημεριδα
Μακρυα απο μενα... ;D και απο ολους τους "παραδοσιακους" του ρεμπετικου. Υποθετω...και αυτος ειδικη περιπτωση ειναι
αν νοσταλγεις την κατοχη,καλα ειναι.... ;D ;Dggeorge είπε:Υπαρχει κατι καλύτερο απο αυτο;![]()
![]()
![]()
α,δεν ηξερα οτι εισαι ρεμπετης,νομιζα οτι δεν υπαρχουν πια... ;Dκαι απο ολους τους "παραδοσιακους" του ρεμπετικου. Υποθετω...
Εμένα γιατί δεν μου απαντάει κανείς...;RayDTutto είπε:Στα μπουζούκια με μαγνήτες παίζει ρόλο το ξύλο;
Όλα καλά είναι,και το τρίχορδο και το τετράχορδο.Αρκεί το όργανο να σού δίνει αυτά που τού ζητάς.Όταν ακούς Django,ας πούμε, και είσαι 20-25 χρόνων,και φτιάχνεις κομμάτια όπως "Το ξεκρέμασα απόψε","Το φτωχομπούζουκο" και φυσικά αυτό που παρέθεσες...ggeorge είπε:Αυτος είναι ειδική περιπτωση....
Συγχωρείται... λόγω ονοματος, μυαλου, συνθετικής ικανοτητας και 1000 αλλων λόγων.
Αλλα τον προτιμουσα με το τριχορδακι του χωρις πολλα πολλα....
Γιατί θα ξεχάστηκε. ;D Πιστεύω πως ένα καλό καπάκι με εξαιρετικό φυσικό ήχο "αρπάζει" εύκολα στα μπάσα και συντονίζεται,βουίζει.Δεν κόβω και το κεφάλι μου,ένας μάστορας θα σού πει στα σίγουρα.RayDTutto είπε:Εμένα γιατί δεν μου απαντάει κανείς...;
ακριβως,εχει να κανει με το ειδος που παιζεις και φυσικα τι θελεις να παιξειςΌλα καλά είναι,και το τρίχορδο και το τετράχορδο.Αρκεί το όργανο να σού δίνει αυτά που τού ζητάς.Όταν ακούς Django,ας πούμε, και είσαι 20-25 χρόνων,και φτιάχνεις κομμάτια όπως "Το ξεκρέμασα απόψε","Το φτωχομπούζουκο" και φυσικά αυτό που παρέθεσες...
Όταν θες ν' ακούς το μπάσο,τα κρουστά,τα πνευστά...να ενορχηστρώσεις...
Ε τότε η τρίφωνη αρμονία σού φαίνεται λίγη,δεν σε φτάνει.
Δεν μπορώ να ξεχάσω το σοκ που έφαγα,όταν άκουσα το τελευταίο ακόρντο τού "Τέτοια χαρά δεν θα τη δεις" στην εκτέλεση με τη Λίντα βέβαια.
Μπορούμε να το αναλύσουμε λίγο αυτο; Γιατί το λετε;Αν θέλουμε να δούμε το μπουζούκι σαν σύγχρονο όργανο σε ορχήστρα μόνο το τετράχορδο έχει αυτά τα προσόντα.
καμία σχέση. Π.χ. όλος ο Θεοδωράκης (που δεν είναι το αγαπημένο μου στυλ) γράφτηκε με τα τρίχορδα Παπαδόπουλος - ΚαρνέζηςSuperfunk είπε:ακριβως,εχει να κανει με το ειδος που παιζεις και φυσικα τι θελεις να παιξεις
αν γουσταρεις να βαρας "Φραγκοσυριανη" και ρεμπετικα μια ζωη, τοτε μια χαρα ειναι το 3χορδο
μάλλον δεν έχεις ακούσει σοβαρούςσύγχρονους παίχτεςακριβως,εχει να κανει με το ειδος που παιζεις και φυσικα τι θελεις να παιξεις
αν γουσταρεις να βαρας "Φραγκοσυριανη" και ρεμπετικα μια ζωη, τοτε μια χαρα ειναι το 3χορδο
αν θες να παιξεις τα "Πικραμενα Δειλινα " του Ζαμπετα ή να παιξεις σε μαγαζι με τον Βοσκοπουλο απλα δεν κανει το οργανο πως να το κανουμε..
με την εξελιξη της λαϊκης μουσικης (το περασμα απο το ρεμεπτικο στο λαϊκο) και των οργανοπαικτων της ηταν μοιραιο να εξελιχθει και το βασικο οργανο...
τα υπολοιπα ειναι απλα φανατισμοι.
δεν χρειαζεται να τους ακουσω μια και απο τον Χιωτη,τον Ζαμπετα,τον Παλαιολογου,τον Ζαφειριου & τον Κωστοπουλο αποκλειεται να παιζουν καλυτερα και για να χρησιμοποιουν 4χορδα ολοι αυτοι κατι ξερουν.. ;Dμάλλον δεν έχεις ακούσει σοβαρούςσύγχρονους παίχτες
Άκου λίγο Τατασόπουλο, Πάππο, Λιόλιο, Τρίγκα, Κουτσουρά και τα λέμε