- Πόντοι
- 923
Αν είσαι επαγγελματίας μουσικός, αξίζει. Στην Ελλάδα ζούμε...Από την άλλη, αν είσαι πολύ τυχερός μπορεί να παίζεις σε κάποιο live-stage club, όπως ένα που υπάρχει στην πόλη μου και παίζει ένα συνοθύλευμα από pop, AOR, disco, Hip-Hop, rock. Απευθύνεται σε τουριστικό κοινό αλλά έχει την ''νοοτροπία'' του σκυλάδικου (χορεύτριες σε μερικά τραγούδια, 5-6 τραγουδιστές που αλλάζουν μεταξύ των κομματιών, ντουέτα κ.τ.λ.) - και δουλειά σε καθημερινή βάση (δηλαδή πολύ πιο συχνά από τα σκυλάδικα πλέον). Όμως πόσα τέτοια μαγαζιά να υπάρχουν στην Ελλάδα...
Πάντως κάτι χιλιοειπωμένο αλλά αληθές: Στα σκυλάδικα (τα απλά σκυλάδια, της γειτονιάς σας, όχι σε αυτά που παίζει ο Ρέμος και ο Κιάμος) είναι 100% πιο επαγγελματίες από οποιοδήποτε rock live-άκι (τις απλές rock μπάντες, της γειτονιάς σας, όχι τους Rolling Stones). Στα σκυλάδικα π.χ. δεν θα ακουστούν ποτέ
-''ρε μαλάκες, ποιό κομμάτι να παίξουμε τώρα''
-''ρε μισό, ξεκούρδισα περιμένετε λίγο''
-''αφεντικό, φέρε ένα νερό, δίψασα''
-''θα κάνουμε ένα διάλλειματάκι 10 λεπτών (που θα κρατήσει 20')''
-''θα μπορούσα να έχω μια vodka lemon?''
-''το επόμενο κομμάτι μπορείτε να το ακούσετε στο myspace μας''
-''εε συγνώμη, το παιδί δεν ακούει καλά την κιθάρα του από το μόνιτορ, μπορείτε να το ανεβάσετε λίγο?''
κ.τ.λ. κ.τ.λ.
Για να μην παρεξηγηθώ, και εγώ προτιμώ ένα απλό rock live από τα μπουζούκια, αλλά οι επιχειρηματίες που τα έχουν δεν είναι ηλίθιοι, ξέρουν ότι ο κόσμος που ακουμπάει τα ωραία του λεφτουδάκια πρέπει να περάσει καλά χωρίς να βαρεθεί ούτε ένα δεπτερόλεπτο, αλλιώς ''πάνε'' τα μπουκάλια, τα λουλούδια κ.τ.λ. κ.τ.λ. Για να συμβεί αυτό φυσικά, το καλλιτεχνικό προσωπικό από τις χορεύτριες μέχρι τον κιθαρίστα-μπασίστα πρέπει να είναι η επιτομή του επαγγελματισμού. Καμμιά φορά μου φαίνεται ότι μιλάμε για ''ψευτοδιλλήματα'', καθώς λίγοι πιστεύω πληρούν τις προϋποθέσεις για τέτοια ανταγωνιστικά μαγαζιά ούτως ή άλλως....εκτός αν εννούν ως ''σκυλάδικο'' την ουζερί της γειτονιάς τους οπότε πάω πάσσο...
Πάντως κάτι χιλιοειπωμένο αλλά αληθές: Στα σκυλάδικα (τα απλά σκυλάδια, της γειτονιάς σας, όχι σε αυτά που παίζει ο Ρέμος και ο Κιάμος) είναι 100% πιο επαγγελματίες από οποιοδήποτε rock live-άκι (τις απλές rock μπάντες, της γειτονιάς σας, όχι τους Rolling Stones). Στα σκυλάδικα π.χ. δεν θα ακουστούν ποτέ
-''ρε μαλάκες, ποιό κομμάτι να παίξουμε τώρα''
-''ρε μισό, ξεκούρδισα περιμένετε λίγο''
-''αφεντικό, φέρε ένα νερό, δίψασα''
-''θα κάνουμε ένα διάλλειματάκι 10 λεπτών (που θα κρατήσει 20')''
-''θα μπορούσα να έχω μια vodka lemon?''
-''το επόμενο κομμάτι μπορείτε να το ακούσετε στο myspace μας''
-''εε συγνώμη, το παιδί δεν ακούει καλά την κιθάρα του από το μόνιτορ, μπορείτε να το ανεβάσετε λίγο?''
κ.τ.λ. κ.τ.λ.
Για να μην παρεξηγηθώ, και εγώ προτιμώ ένα απλό rock live από τα μπουζούκια, αλλά οι επιχειρηματίες που τα έχουν δεν είναι ηλίθιοι, ξέρουν ότι ο κόσμος που ακουμπάει τα ωραία του λεφτουδάκια πρέπει να περάσει καλά χωρίς να βαρεθεί ούτε ένα δεπτερόλεπτο, αλλιώς ''πάνε'' τα μπουκάλια, τα λουλούδια κ.τ.λ. κ.τ.λ. Για να συμβεί αυτό φυσικά, το καλλιτεχνικό προσωπικό από τις χορεύτριες μέχρι τον κιθαρίστα-μπασίστα πρέπει να είναι η επιτομή του επαγγελματισμού. Καμμιά φορά μου φαίνεται ότι μιλάμε για ''ψευτοδιλλήματα'', καθώς λίγοι πιστεύω πληρούν τις προϋποθέσεις για τέτοια ανταγωνιστικά μαγαζιά ούτως ή άλλως....εκτός αν εννούν ως ''σκυλάδικο'' την ουζερί της γειτονιάς τους οπότε πάω πάσσο...