georgekz750 είπε:Στο "σκυλαδικο" ο κινδυνος δεν ειναι να "σκυλεψεις" παικτικα ή ερμηνευτικα,ισα-ισα καλο ειναι να ανοιξεις τους μουσικους σου οριζοντες και σε κατι αλλιωτικο ειτε το συμπαθεις ειτε οχι. Δεν νομιζω οτι ενας μουσικος ή τραγουδιστης που εχει την ταυτοτητα του θα αλλοιωθει και θα χαθει αν παιξει κατι αλλο,οτι κι αν ειναι αυτο.
Ο κινδυνος ειναι να "σκυλεψεις" σαν χαρακτηρας και σαν νοοτροπια,και αυτο δεν εχει σχεση με τη μουσικη.
Οσοι περασαν καταλαβαινουν τι εννοω.
Κατα τα αλλα συμφωνω με τον Περικλη, και γω βαρεθηκα τους αυτοαποκαλουμενους "εντεχνους" και προτιμω τους "ατεχνους" οτι μουσικη κι αν παιζουν.
Επισης βαρεθηκα τους εισοδηματιες ροκαδες που σνομπαρουν οσους δεν εχουν την τυχη να γεννηθουν με καμια δεκαρια διαμερισματα και πανε να βγαλουν ενα μεροκαματο οπουδηποτε.
Αυτοι εχουν τοση σχεση με το ροκ (ως σταση ζωης) οση εχουν και οι "εντεχνοι" με την τεχνη.
Μαζευουμε υπογραφες φιλε μου +10000000000000000000000.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
σου εχω πει ποτε μου ποσο σε ΑΓΑΠΩ?? ;D (οντως εχεις δικιο...η συντριπτικη πλειοψηφια των..επαγγελματιων (δηλ. αυτων που ασχολουνται ΜΟΝΟ με τη μουσικη) ροκαδων (ειδικα στον alternative χωρο) ειναι ΟΝΤΩΣ εισοδηματιες (αλλωστε πως θα μπορουσε να ειναι διαφορετικα μια και το....συγκεντρωτικο εισοδημα απο τη μουσικη ΟΛΩΝ των ροκαδων αυτων την τελευταια δεκαετια ειναι περιπου 1234 ευρω... ;D)Επισης βαρεθηκα τους εισοδηματιες ροκαδες που σνομπαρουν οσους δεν εχουν την τυχη να γεννηθουν με καμια δεκαρια διαμερισματα και πανε να βγαλουν ενα μεροκαματο οπουδηποτε.Αυτοι εχουν τοση σχεση με το ροκ (ως σταση ζωης) οση εχουν και οι "εντεχνοι" με την τεχνη.
βεβαιως και εχω περασει και περασα και μια χαρα και δεν ντρεπομαι και καθολου ,διατηρω δε αρκετες φιλίες απο το χωρο και ειναι ολοι μια χαρα παιδια.Απ'οτι καταλαβα λιγο πολυ οι μισοι εχουν περασει απο το ''παλκο '' οποτε ΞΕΡΟΥΝ !!!!SUPERFUNK ΑΡΧΙΖΩ ΝΑ ΕΚΤΙΜΩ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ σου διοτι μαλλον εχεις περασει απο την τρυπα της βελονας ......σωστα τα λες ομοιως και επαυξανω.
στο Ελλαντα?Όχι πρωινή δουλειά και μπάντα, αλλά μπάντα και μόνο μπάντα και κυνήγι του ονείρου και όπου με πάει
Aναλόγως...miii είπε:εστω λοιπόν οτι έχεις τι μπάντα σου παιζεται peppers κτλπ και ,κινγσ οφ λεον κτλπ κτλπ έχεις μια πρόταση σάν τραγουδιστη΄ς για μπουζούκια πάς η μετά θα ακούγεσαι σα το γονιδη θου κύριε ?παίζει να σιχαθείς τη μουσική?η μπόρεις να το κάνεις μόνο γιά τα φράγκα χωρίς επιπτώσεις?
Mε τα μπαρε ...πως τα πας??? Γιατι δεν παιζουν καβοταστα στα μαγαζια...LK είπε:Θα πώ και εγώ (σοβαρά) την γνώμη μου αν και δεν δούλεψα ποτέ σε σκυλάδικο (μολονότι ο SF με έβαλε στην πρίζα με αυτά που έγραψε ;D).
Φυσικά και ΑΞΙΖΕΙ , διότι και λεφτά προσφέρει (όσα προσφέρει, όλοι έχουμε μια πτώση nowadays) και δεν είναι δα και καμία δύσκολη δουλειά.
Αν είναι να βαράς μαντζόρε και μινόρε και να σε πληρώνουν, νομίζω ότι είσαι ευλογημένος.
Και όταν λέω δύσκολη δεν είναι , εννοώ δεν είναι σκληρή (π.χ. καρνάγιο σε κάνα ναυπηγείο ή εναερίτης στη Δ.Ε.Η.) και δεν έχει άγχος (π.χ να κάνεις καμία λαλακία αν είσαι γιατρός και σου πεθάνει κανένας στα χέρια, ή αν είσαι κάνας συνάδελφος να στον χώσουν μέσα (τον εντολέα έτσι ;D)ισόβια, ενώ ήταν για 3 μήνες ;D ;D ;D ;D),
Απλά έχει κάποια κούραση (όπως όλες οι δουλειές).
Οπότε συνοψίζοντας ΑΞΙΖΕΙ και τη θεωρώ και white color job!
Έχεις χτίσει μαγαζιά δουλεύοντας η πείρα δεν κρύβεται ;D1. Δεν συμφωνω. Ξεχνα τις παλιες καλες εποχες οταν δουλευες.
Για το συντριπτικο ποσοστο των δουλειων:
Για το ωραριο 11.30μμ-06.30πμ (συνηθως), και νυχτοφυλακας να ησουν πιο καλες αμοιβες και ασφαλιση θα ειχες.
Να μην αναφερω στη συγκριση για τα συνολικα ημερομισθια το ετος, τις αργιες, τις αδειες, την διαρκεια μεσα στα χρονια που μπορει να εργασθει καποιος (δεν βλεπεις πολλους πανω απο 45 να δουλεουν. Μεχρι τα 65 τι θα κανουν?) κλπ
Αυτο το ωραριο θα σου κοψει τελειως την ορεξη για μελετη και προοδο, και το πιθανοτερο θα σου φερει και καμια αρρωστια στα χερια.
Δεν αναφερω τους κινδυνους απο τα αφεντικα που πλεον ειναι σχεδον ολοι δολοφονοι (πληρωμενοι) και οχι επιχειρηματιες, οπως και απο τους πελατες που εκει παιζει το ιδιο.
Ηχητικο παραδειγμα σε παραλιακο καταστημα.
Ο 3ος τραγουδιστης του καταστηματος, βγαινει στις 5.30 να κανει "σκουπα" (να "διωξει" τον κοσμο σιγα σιγα)
http://www.box.net/shared/k1n81fgpso
Ακουστε προσεκτικα στο 0'.13"
3. Οι μουσικοι μονο. Γιατι απο υπομαεστρο και πανω. αστο.
Παντου ιδια ειναι.
4. Παλια εχτιζες σπιτι ακομα και σε σκυλαδικακια της επαρχιας να δουλευες.
(αν εκανες καλο κουμαντο και δεν ησουν τυπος "οσα βγαλατε στα ξενα ... στο μ@υνι και στην ταβερνα" που ελεγε και η Στανιση)
Τωρα ουτε τα τσιγαρα και τις βενζινες για τις προβες δεν βγαζεις.
Οι "καλες" δουλεις τελος.
Οι καλες δουλειες ειναι σαν τις μετριοτατες πριν απο 20 χρονια.
Λιγες καλες δουλιτσες ακομα υπαρχουν (τουλαχιστον απο συνθηκες) και αυτες κουτσουρεμενα πολυ τα λεφτα
Οπως λεει ο Αντουαν ο Μιτζελος, επρεπε να γινουμε επαγγαλματιες προβιστες.
Να πληρωνοματε γαι τις προβες και να παιζουμε αφιλοκερδως στα live. (και αυτο το ειπε πριν 10 χρονια)
5. Τα τραγουδια δεν ειναι ασχημα. Το πως εκτελουνται και πως ακουγονται ηχητικα ειναι αλλο ομως.
7. Εδω θα συμφωνησω
Ασχετα αν σχεδον παντα ειναι του στυλ κοιταμε και δεν ακουμπαμε (για πολλους λογους)
Το ξενύχτι είναι my best friend από το 1999 όταν άρχισα να ασχολούμαι με τη μάχιμο Δικηγορία. Είτε γιατί γράφω δικόγραφα, είτε γιατί προσπαθώ να βάλω σε σειρά τις σκέψεις μου, είτε γιατί αν τον άλλον τον «βαραίνουν» 32 κακουργήματα (και έχεις λίγο φιλότιμο) δεν μπορείς να κοιμηθείς εύκολα.vagelism είπε:Mε τα μπαρε ...πως τα πας??? Γιατι δεν παιζουν καβοταστα στα μαγαζια...
Επισης με το ξενυχτι....?
11-6.30..και 11 -8 τις γιορτες...??
εγω παντος...τα ειχα δει ολα..
Δεν συνηθιζετε αυτο το πραμα..και νομιζω οτι {εκτος απο την Ελλαδα} δυσκολα θα βρεις μουσικο που θα σου πει οτι εχει κλεισει 8ωρο πανω σε παλκο..
Μονο στο νοιζ θα βρεις 3-4....Μεσα σε αυτους και εγω!!
Ηθελα παγο μετα απο καθε βραδυα για να ηρεμησω τα χερια και την μεση μου..
Δυσκολο και επιπονο επαγγελμα my friend.
Και για μενα κανενα τιμημα δεν μπορει να πληρωσει το κοστος του βραδινου σου υπνου.
Πιστεψε με ειναι αρκετα διαφορετικο με εκατονφευγα db και κραδασμους απο τα subs να σου αποσυντονιζουν τους σφυγμους 8ωρο ξενυχτι μεσα στην καπνα και τους κακοφωνους απ οτι στο γραφειο μελετωντας. Και σαφως οι σερβιτοροι περνανε χειροτερα στις ιδιες συνθηκες μιας και τρεχουν πανω κατω για λιγοτερα χρηματα (βεβαια εκει παει και το θεμα της ειδικοτητας,αλλο γιατρος αλλο νοσηλευτης αλλα δεν εξεταζουμε αυτο τωρα).LK είπε:Το ξενύχτι είναι my best friend από το 1999 όταν άρχισα να ασχολούμαι με τη μάχιμο Δικηγορία. Είτε γιατί γράφω δικόγραφα, είτε γιατί προσπαθώ να βάλω σε σειρά τις σκέψεις μου, είτε γιατί αν τον άλλον τον «βαραίνουν» 32 κακουργήματα (και έχεις λίγο φιλότιμο) δεν μπορείς να κοιμηθείς εύκολα.
Έχω πελάτες και φίλους που δουλεύουν οικοδομή από τα 15 τους, και κανένας δεν μου παραπονέθηκε ότι του πονάει το χέρι ή η πλάτη (οπότε δεν συγκινούμαι και πολύ – φυσικά έχει κάποια κόπωση αλλά μην τρελαθούμε κιόλας) . Το ξενύχτι είναι ένα θέμα, αλλά μπορώ να σκεφτώ 100 άλλα επαγγέλματα που ξενυχτάνε και είναι σαφώς δυσκολότερα (ακόμα- ακόμα και αυτό του σερβιτόρου στο ίδιο μαγαζί).
Όλα αυτά, που σωστά περιγράφεις, είναι μέσα στις «δυσκολίες» του επαγγέλματος (που όπως είπα όλα έχουν) και δεν διαφέρουν π.χ. από τις δυσκολίες ενός ταξιτζή (μέσα στο κονσερβοκούτι νύχτα- μέρα , με χιόνια και λιοπύρι, στον δρόμο επάνω, καυσαέρια κ.λ.π.). Παρ’ όλα αυτά ούτε και ο ταξιτζής , στη δική μου λογική, κατατάσσεται στα «σκληρά» επαγγέλματα.georgekz750 είπε:Πιστεψε με ειναι αρκετα διαφορετικο με εκατονφευγα db και κραδασμους απο τα subs να σου αποσυντονιζουν τους σφυγμους 8ωρο ξενυχτι μεσα στην καπνα και τους κακοφωνους απ οτι στο γραφειο μελετωντας. Και σαφως οι σερβιτοροι περνανε χειροτερα στις ιδιες συνθηκες μιας και τρεχουν πανω κατω για λιγοτερα χρηματα (βεβαια εκει παει και το θεμα της ειδικοτητας,αλλο γιατρος αλλο νοσηλευτης αλλα δεν εξεταζουμε αυτο τωρα).
Γενικα χωρις δοκιμη εστω και για εναν μηνα δυσκολα καταλαβαινει κανεις τι τραβανε και οι μουσικοι. Ειδικα οταν βλεπουν οτι η Χ ακατανομαστη που κραταει μικροφωνο βγαζει περισσοτερα απο αυτους...