Αξίζει το σκυλάδικο για τα λεφτά?

Μακάρι να βρω ξανά μια τέτοια δουλειά.
δυσκολα τα πραματα,φετος το βλεπω μονο Σαββατο να δουλευουν τα μαγαζια.

Καλά, τι λεφτά βγάζεις στο σκυλάδικο σήμερα;
οτι και σε ΟΛΕΣ τις δουλειες: ΠΟΛΥ λιγοτερα απο...χθες... :'(

Όταν δούλευα νύχτα, έβγαλα και ένα αυτοκίνητο τοις μετρητοίς.
εγω δυο (και ενα μεταπτυχιακο στο NYU STERN... ;) και ενα χρονο ρεμπελη ζωη ταξιδευοντας σε ολες τι ΗΠΑ....ΚΑΘΟΛΟΥ κακο deal..)

Superfunk είπε:
δυσκολα τα πραματα,φετος το βλεπω μονο Σαββατο να δουλευουν τα μαγαζια.

οτι και σε ΟΛΕΣ τις δουλειες: ΠΟΛΥ λιγοτερα απο...χθες... :'(
Τα ξέρω αγαπητέ μου.Και έχω συναδέλφους..με οικογένειες πλέον...που απέκτησαν πολλές σκοτούρες με τις αλλαγές αυτές προς τα κάτω..

Korgious είπε:
Της μέρας είναι καλύτερα δηλαδή;

Όταν δούλευα νύχτα, έβγαλα και ένα αυτοκίνητο τοις μετρητοίς.
Σωστός ό Κώτσος. Αν πέφτει η χαρτούρα, κάνεις και το κομμάτι σου παγκουί στην αμαξάρα.

Μερτσεντέ ή Μπεβέ μεγάλε;  ;D

Άσε με πρωϊνιάτικα ρε Κώστα.... :'(

Δεν είχαμε χαρτούρα. Όλα κανονικά.Δελτίο παροχής ,μισθός,σίτιση, ένδυση,πληρωμένες πρόβες και προκαταβολή του 30% των μισθών. Σαιζόν 10μηνη και καλοκαιρινή τουρνέ από Ιούλιο έως Αύγουστο.

Ιούνιο ρεπό.

(HF 2.0 Martini Delta).

Πού είναι αυτές οι εποχές ρε πστ μου....γμτ..

Korgious είπε:
Της μέρας είναι καλύτερα δηλαδή;
Έλα ντε, άσε που δεν υπάρχει περίπτωση να μου ρίχνουν γαρδένιες όποτε κάνω καλά τη δουλειά μου :P

Jasemeister είπε:
Έλα ντε, άσε που δεν υπάρχει περίπτωση να μου ρίχνουν γαρδένιες όποτε κάνω καλά τη δουλειά μου :P
Δώσε διεύθυνση, στέλνω γλάστρα ολόκληρη με service manual για κάλλιστη απόδοση στον χώρο σου.  ;D

Superfunk είπε:
1.Απο το να δουλευεις σε μια μαμωδουλεια 9 με 5 (τι 9 με 5 δηλ. αν δεν εισαι ΔΥ 9 με...9 θα δουλευεις) για το 1/5 των χρηματων ΚΑΛΥΤΕΡΑ ειναι (και οτι και να'ναι ΜΟΥΣΙΚΗ ειναι )

3.Μια χαρα ειναι τα "σκυλαδικα" (πολυ πιο τιμια και straight απο οτι στην υποτιθεμενη εγχωρια "ροκ" & "ποιοτικη" σκηνη) και αν δεν εισαι κομπλεξικος θα περασεις και πολυ ωραια,το επιπεδο των μουσικων ειναι υψηλο και οι περισσοτεροι ειναι επαγγελματιες που ζουνε τις οικογενειες τους με τον καλυτερο δυνατο τροπο που μπορει καποιος μουσικος (που δεν εχει μπαμπα τον Βαρδινογιαννη)   στην Ελλαδα .

4.Ναι,εχω δουλεψει χρονια σε σκυλαδικα (στο εξωτερικο κυριως) και αν δεν ηταν τα σκυλαδικα δεν θα μπορουσα ουτε να σπουδασω ουτε να ζησω στις ΗΠΑ για αρκετα χρονια,εμαθα δε πολλα  πραγματα μεσα σε αυτα και δεν το μετανοιωνω ουτε μια στιγμη.

5.Και η μουσικη δεν ειναι και τοσο κακη μια και στα περισσοτερα μαγαζια περισσοτερο απο το 50% του προγραμματος (οταν τελειωσουν δηλ. οι λαϊκοποπ λαλακιες της μοδας και ο κοσμος πρεπει να χορεψει) ειναι κλασσικα λαϊκα ελληνικα τραγουδια που μονο αν εχεις καλο στον εγκεφαλο δεν θα σου αρεσουν.  

7.Τελος αν εισαι ελευθερος θα γνωρισεις ΠΟΛΥ ωραιες γυναικες (και απο μεσα και απο εξω...)...στα ..σκυλαδικα ,πολυ ωραιοτερες απο αυτες των..ποιοτικων και των ροκαδικων..αυτο στο υπογραφω
1. Δεν συμφωνω.

Ξεχνα τις παλιες καλες εποχες οταν δουλευες.

Για το συντριπτικο ποσοστο των δουλειων:

Για το ωραριο 11.30μμ-06.30πμ (συνηθως), και νυχτοφυλακας να ησουν πιο καλες αμοιβες και ασφαλιση θα ειχες.

Να μην αναφερω στη συγκριση για τα συνολικα ημερομισθια το ετος, τις αργιες, τις αδειες, την διαρκεια μεσα στα χρονια που μπορει να εργασθει καποιος (δεν βλεπεις πολλους πανω απο 45 να δουλεουν. Μεχρι τα 65 τι θα κανουν?) κλπ

Αυτο το ωραριο θα σου κοψει τελειως την ορεξη για μελετη και προοδο, και το πιθανοτερο θα σου φερει και καμια αρρωστια στα χερια.

Δεν αναφερω τους κινδυνους απο τα αφεντικα που πλεον ειναι σχεδον ολοι δολοφονοι (πληρωμενοι) και οχι επιχειρηματιες, οπως και απο τους πελατες που εκει παιζει το ιδιο.

Ηχητικο παραδειγμα σε παραλιακο καταστημα.

Ο 3ος τραγουδιστης του καταστηματος, βγαινει στις 5.30 να κανει "σκουπα" (να "διωξει" τον κοσμο σιγα σιγα)

http://www.box.net/shared/k1n81fgpso

Ακουστε προσεκτικα στο 0'.13"

3. Οι μουσικοι μονο. Γιατι απο υπομαεστρο και πανω. αστο.

Παντου ιδια ειναι.

4. Παλια εχτιζες σπιτι ακομα και σε σκυλαδικακια της επαρχιας να δουλευες.

(αν εκανες καλο κουμαντο και δεν ησουν τυπος "οσα βγαλατε στα ξενα ... στο μ@υνι και στην ταβερνα" που ελεγε και η Στανιση)

Τωρα ουτε τα τσιγαρα και τις βενζινες για τις προβες δεν βγαζεις.

Οι "καλες" δουλεις τελος.

Οι καλες δουλειες ειναι σαν τις μετριοτατες πριν απο 20 χρονια.

Λιγες καλες δουλιτσες ακομα υπαρχουν (τουλαχιστον απο συνθηκες) και αυτες κουτσουρεμενα πολυ τα λεφτα

Οπως λεει ο Αντουαν ο Μιτζελος, επρεπε να γινουμε επαγγαλματιες προβιστες.

Να πληρωνοματε γαι τις προβες και να παιζουμε αφιλοκερδως στα live. (και αυτο το ειπε πριν 10 χρονια)

5. Τα τραγουδια δεν ειναι ασχημα. Το πως εκτελουνται και πως ακουγονται ηχητικα ειναι αλλο ομως.

7. Εδω θα συμφωνησω ;D

Ασχετα αν σχεδον παντα ειναι του στυλ κοιταμε και δεν ακουμπαμε (για πολλους λογους)

Superfunk είπε:
τον καλυτερο δυνατο τροπο που μπορει καποιος μουσικος (που δεν εχει μπαμπα τον Βαρδινογιαννη)   στην Ελλαδα .

(HF 2.0 Martini Delta).
Ρε Κώστα, μπας και είσαι ο Τζίγκερ  και σπας πλάκα; ???

Αν ναι , συλλυπητήρια για χθες! ;D

Αν ναι, pm! :P

LK είπε:

Ακόμα χωνεύω...άστα.

Πλάκα...δεν έσπασα ποτέ...πλέον τα νεύρα μου σπάω.Να δω μετά τα νεύρα..τι άλλο θα αρχίσω να σπάω.

Με στενοχωρήσατε σήμερα.

Πώληση των συνθ, λοβοτομή....και εύχομαι να γίνω ένας Forest Gump.

Oλα καλα λοιπον,

αλλα σαν ειναι και λιγο αδιεξοδη η φαση με το σκυλαδικα.

δλδ χρηματα ισον αμοιβη ισον επαγγελμα ισον σκυλαδικα ισον χρηματα

ενω σπουδες  ισον κοπος ισον τελεντο ισον μελετη ισον χρηματα ισον αμοιβη ισον επαγγελμα ισον σκυλαδικο ισον χρηματα ισον γυναικες ισον αυτοκινητα ισον γαρδενιες ισον σκυλαδικα ισον επαγγελματιας μουσικος.

Αν φτάσεις στο επίπεδο να δουλεύεις νύχτα, να είσαι σεσιονάς, δουλεύεις και σε δισκογραφίες..τότε νομίζω όλα καλά.

LK είπε:

Μιας και το αναφερατε.Ξερετε ποιος φταιει για τα σημερινα ωραρια στα μαγαζια?

Οταν εκανε το μετρο ο Παπαθεμελης να κλεινουν νωρις (τι παπαρας και αυτος, ή του υψους ή του βαθους θα ειμαστε? Μια μεση λυση δεν υπηρχε?), ποιος μπηκε στο romeo και μετα απο 5 λεπτα τελειωσε το προγραμμα λογω του μετρου, και ο ιδιος κηρυξε "πολεμο" απο το καναλι του στον Παπαθεμελη και λοιπους, με αποτελεσμα να καταργηθει το μετρο για να μη συνεχιστει το θαψιμο?

Oποιος ηταν εξυπνος...την μυριστηκε νωρις..και την εκανε απο τα μαγαζια ακομα πιο νωρις...

Εγω ευτυχως..η θητεια μου στα μαγαζια ηταν "επιδερμικη".

Πηγα...ειδα για 2-3 σαιζον οτι αυτο το πραγμα δεν μου ταιριαζει {αρα οτι δεν μπορω να το στηριξω}...και απηλθα..

Μια απο τις αποφασεις που δεν μετανοιωσα ποτε...γιατι οσοι συναδερφοι εγκλωβιστηκαν σε αυτο το λουκι λογο αναγκης..το προσωπο τους μπορει να χαμογελουσε αλλα η καρδουλα τους προτιμουσε να σκαβει τρυπες για να βρει τον υπονομο της Ευδαπ..παρα να ειναι στο παλκο.

Το χειροτερο ειναι να βρεθεις σε αυτο το χωρο και να μην γουσταρεις....Θα περασεις πολυ ασχημα -οσο και καλα λεφτα να παιρνεις..{Λεμε τωρα}

Τωρα απο συνθηκες εργασιας -ασφαλιση - αντιμετωπιση αφεντικων και μουσικης - ηχος -κοσμος απο κατω.....αστα καλυτερα να μην μιλησουμε..

Τα ειπε ο Σπυρος με γλαφυρο τροπο.

Μεινε με το γκρουπακι σου και βρες πρωινη δουλεια φιλε.

Εγω αυτο εκανα.

Έχω δουλέψει σκυλάδικο και ταβέρνα αρκετά.

Απλά αν δεν είσαι καλός σε αυτούς τους χώρους δεν μπορείς να πλησιάσεις.

Ανοίγει το μυαλό και αποκτάς και νέα ακούσματα.

Korgious είπε:
Αν φτάσεις στο επίπεδο να δουλεύεις νύχτα, να είσαι σεσιονάς, δουλεύεις και σε δισκογραφίες..τότε νομίζω όλα καλά.
Οπως το ειπες (συμπληρωνοντας: κανωντας και μαθηματα), ειναι απλα .... καλα."Περιουσια" δεν κανεις, απλα συντηρηση.

Καμια 20-30αρια μουσικοι στην Ελλαδα ειναι ικανοποιημενοι αν και παραπονουμενοι γιατι ειχαν καλομαθει.

Καμια 100αρια ειναι καλα οπως ειπες και καμια 500αρια βγαζουν το νοικι τους και το σουπερμαρκετ, χρωστανε ομως ακομα.

Οι υπολοιποι νομιζουν οτι δουλευουν. Πιο πολυ για την ψυχη της μανας τους το κανουν, ή για τις γκομενες, ή γιατι γουσταρουν τη μουσικη (υπαρχουν και αυτοι οντως)

και βρες πρωινη δουλεια φιλε.
που να τη βρει ο ανθρωπΑς? :'(

και αυτες ειναι πιο σπανιες απο παρθενα στα...μπουζουκια... ;D

Δε βλέπω κάτι το κακό με τα σκυλάδικα. Απλά κι εγώ επιδερμικά πέρασα απ'την νύχτα (και όχι σε βαριά πράγματα ομολογώ). 2 χρόνια στα Γιάννενα και αυτό ήταν.

Δε μου έκανε η φάση. Τουλάχιστον να παίζω κάτι που γουστάρω. Και δυστυχώς αυτά που γουστάρω δε πουλάνε καθόλου! :(

Τώρα κάποιοι μπορούν άλλοι δε μπορούν. Εγώ δε μπορώ γενικά να κάνω πράγματα που δε θέλω. μου βγαίνει πολύ εύκολα η αρνητικότητα και φαίνεται (δεν κρύβομαι με τίποτα ρε παιδί μου... όπως και εδώ στο φόρουμ... ;D). Άλλοι σου λένε "κάποιες ώρες είναι", και το υπόλοιπο κάνουν ότι αγαπούν (αν και προσωπικά νομίζω ότι η νύχτα σε καίει σιγά σιγά).

pericles είπε:
Παντως λογω εμπειριας και σαν μουσικος στο σκυλαδικο δεν υπαρχει τιποτα αλλο που να σε κραταει παρα μονο το νυχτοκαματο .

Για τεχνη ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΟ .Απλα ειναι οπως ειπα πιο πανω τιμιοτερο απο τα αλλα  ''κολπα ''.
Ναι, ακριβως, και δυστυχως ΤΩΡΑ ειναι θεμα επιβιωσης.

"Περιουσια" δεν κανεις, απλα συντηρηση.

Πιο πολυ για την ψυχη της μανας τους το κανουν, ή για τις γκομενες, ή γιατι γουσταρουν τη μουσικη (υπαρχουν και αυτοι οντως)
Και για τα παιδιά τους, η και μονο για αξιοπρεπη επιβιωση ( ΚΑΙ για να μην αναγκαζονται να ζητανε χρηματικη ενισχυση απο τους αμοιρους γονεις μεχρι τα 40 τους...και βαλε)

και αυτες ειναι πιο σπανιες απο παρθενα στα...μπουζουκια... ;D
και τι να την κανεις την παρθενα? χρησιμευει καπου? ;D

Στο "σκυλαδικο" ο κινδυνος δεν ειναι να "σκυλεψεις" παικτικα ή ερμηνευτικα,ισα-ισα καλο ειναι να ανοιξεις τους μουσικους σου οριζοντες και σε κατι αλλιωτικο ειτε το συμπαθεις ειτε οχι. Δεν νομιζω οτι ενας μουσικος ή τραγουδιστης που εχει την ταυτοτητα του θα αλλοιωθει και θα χαθει αν παιξει κατι αλλο,οτι κι αν ειναι αυτο.

Ο κινδυνος ειναι να "σκυλεψεις" σαν χαρακτηρας και σαν νοοτροπια,και αυτο δεν εχει σχεση με τη μουσικη.

Οσοι περασαν καταλαβαινουν τι εννοω.

Κατα τα αλλα συμφωνω με τον Περικλη, και γω βαρεθηκα τους αυτοαποκαλουμενους "εντεχνους" και προτιμω τους "ατεχνους" οτι μουσικη κι αν παιζουν.

Επισης βαρεθηκα τους εισοδηματιες ροκαδες που σνομπαρουν οσους δεν εχουν την τυχη να γεννηθουν με καμια δεκαρια διαμερισματα και πανε να βγαλουν ενα μεροκαματο οπουδηποτε.

Αυτοι εχουν τοση σχεση με το ροκ (ως σταση ζωης) οση εχουν και οι "εντεχνοι" με την τεχνη.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back