marioG542 είπε:
Και εμένα έτσι μου έλεγαν μέχρι που έπεσε στα χέρια μου η strat του '89! Για εμένα μετά από εκείνη την ημέρα άλλαξαν τα δεδομένα!
ενταξει,ΕΤΥΧΕ και επεσε στα χερια σου η...ΜΙΑ strat αυτης της εποχης που εκατσε καλα... ;D (κατα 99% το γεγονος οτι σε ενθουσιασε ειναι οτι ειχε καλο SET UP),οι περισσοτερες ειναι τραγικες κατασκευαστικα (πολλα κομματια ..κσυλου στο σωμα,ειχα στριπαρει μια τελε και ειχε...7.. με μια φλυδα απο πανω για να κρυβει τις ενωσεις,πολυ βαριες,neck gaps,μετριοι μαγνητες...)
κατασκευαστικα ποτε στην ιστορια της η Fender δεν εβγαζε καλυτερες κιθαρες (σε ολα τα επιπεδα τιμων) απο οτι σημερα,ασε που επιτελους προσεχει και το βαρος αλλα και τους μαγνητες σε ΟΛΑ τα μοντελα...
Εν τέλει εμένα μου φαίνεται πολύ λογικό να θέλει κάποιος που αγοράζει μια Les Paul να ακούγεται όπως οι Les Pauls που έπαιζαν στα British Blues του '60
Συμφωνω και ειχα μια τετοια (LP CUSTOM του 68). Φτιαγμενη απο NOS ξυλα απο τα 50s…με long tenon ,ΠΑΝΑΛΑΦΡΟ σωμα απο μαονι και ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΥΣ μαγνητες...
Το ζητημα ειναι οτι για να τα βρεις αυτα σε LP κατω απο 3 χιλιαρικα ειναι...κομματακι δυσκολο.....
Αλλωστε το weight relief για αυτον τον λογο ακριβως το κανει η
Gibson δηλ.γιατι δεν μπορει να προσφερει ΕΛΑΦΡΥ μαόνι σε λογικη τιμη.....
Οι καλες LP που εχω παιξει ηταν ΟΛΕΣ «ελαφριες» (το πολυ 8,5 pounds)…η 68αρα μου ,η οποια δυστυχως εκλαπει,ηταν 7,5!
Φυσικα οπως ειπε και ενα παλικαρι το σημαντικο ειναι να παρεις μια κιθαρα που να ταιριαζει σε αυτα που παιζεις...αν ειναι να παιζεις κατα 90% με τσιτα τα φαζια και τα γκαζια καλυτερα να παρεις μια LP Custom απο τα 70s,η καποια αλλη LP που θα ζυγιζει οσο ενα φορτηγο και θα εχει το resonance μιας...οδοντοβουρτσας. ;D απο το να παρεις ενα ελαφρυ και ζωντανο chambered οργανο...που επειδη δεν θα κομπρεσσαρει τοσο πολυ θα σου φαινεται...ψοφιο...