Κοιτα, στην αρχη ειχα σκεφτει να το αφησω να περασει "ευγενικα, χωρις μαχη" με μια μπουρδιτσα-σχολιο (οπως και εκανα), ειμαι αλλωστε γνωστος μπουρδολογος. Αλλα το σκεφτηκα καλυτερα και νομιζω δεν πρεπει, γιατι αφηνει λαθος εντυπωσεις (οτι η ελληνικη ειναι συνεπης γλωσσα, οτι δεν ξερουμε να ακουμε γιατι αλλιως θα καταλαβαιναμε την ορθογραφια με το αυτι, οτι δεν ξερουμε να προφερουμε γιατι τοτε θα τις λεγαμε σωστα, οτι τελος παντων καπου φταιμε εμεις). ΟΧΙ. O φιλολογος σου ΔΕΝ ειναι γνωστης του θεματος, αν στα ειπε ετσι (γιατι παιζει και να τα καταλαβες αλλιως).geopapas είπε:Η ορθογραφία της ελληνικής γλώσσας ενυπάρχει στην εκφορά του προφορικού λόγου. Μάλλον δεν μπορείς να το αντιληφθείς. Αυτό ισχύει για όλες τις γλώσσες και για την αγγλική. Αλλο το cat κι άλλο το cut. To θέμα είναι τεράστιο και μάλλον θα πρέπει να μιλήσεις με φιλόλογο, γνώστη του θέματος. Εγώ το έκανα!
Η ορθογραφια της ελληνικης γλωσσας *ΓΕΝΙΚΑ* ΔΕΝ ΕΝΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΦΟΡΑ ΤΟΥ ΠΡΟΦΟΡΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ.
Σαν αποδειξη αυτου, αφου μπορουμε και ανεβαζουμε mp3 clips κιθαρας δεν θα του ειναι κοπος να μας ηχογραφησει και να μας ανεβασει να ακουσουμε πως προφερει διαφορετικα καθε φορα τα παρακατω:
αυξομίωση
αφξομίοσει
αυκσομμοίωση
αυκσομείωση
αφξομείοσσυ
σιγουρα αφου η εκφορα των λεξεων ενσωματωνει την ορθογραφια τους οπως λεει (λες) θα ακουσουμε τις διαφορες (με ενα καλο μικροφωνο SM58 και πανω).
Επισης να μας προφερει και να μας ηχογραφησει τις λεξεις
ΚΑΛΟΣ
ΡΟΥΦΑ
Ειναι σιγουρο αφου δεν υπαρχει προβλημα μαζι της οτι κοιτωντας την θα ξερει και που ειναι ο τονος της.
Μετα σου ορκιζομαι θα παρω το mp3 και θα το βαλω να το ακουσουν σε ενα αμφιθεατρο φοιτητες γλωσσολογιας/φιλολογιας/υπολογιστικης γλωσσολογιας/voice recognition προγραμματα/μαθητες δημοτικου κλπ
Και αφου η προφορα (οπως λεει) δειχνει και την ορθογραφια ειμαι σιγουρος οτι ακουγοντας το mp3 θα ξαναγραψουν τις παραπανω λεξεις....
ΕΛΕΟΣ! Αυτη η καραμελα με τις παλιες βαρειες, λεπτες, οξυες, πευκα, δασειες, διπλα λ, τριπλα σ, ω, υ παχυ, η λεπτο, ι φαρδυ, ει πηκτο, οι χαλαρο, υπογεγραμμενες κλπ και που το στομα μας ειχε 93 φωνητικες χορδες οταν ειμασταν αρχαιοι ελληνες και τα προφεραμε ολα και τωρα χαθηκε η παλια γνωση και ολα πανε κατα διαολου....