- Πόντοι
- 2,368
η "αλανθαστη" χρηση της Ελληνικης γλωσσας ειναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ δυσκολη μια και εχει τοσα πολλα ανωμαλα ρηματα,γραμματικους κανονες (με παμπολλες εξαιρεσεις) και ιδιωματισμους που και ο... Ελυτης να εισαι θα την πατησεις....(ειδικα οταν εχουμε περιορισει σε 500-700 λεξεις,οπως και σχεδον ολοι οι λαοι, το καθημερινο μας λεκτικο... αλισβερίσι και χρειαστει να μιλησουμε ή ακομα χειροτερα να ΓΡΑΨΟΥΜΕ κατι πιο "συνθετο")
γνωστος μου που μιλαει 11 γλωσσες (ειναι περιπτωση ο ανθρωπος) μου ειπε οτι χαλαρα η Ελληνικη ειναι η ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΗ γλωσσα για να κανεις ΛΑΘΗ μια και κρυβει "παγιδες" στις οποιες πεφτουν ΟΛΟΙ (κατι που π.χ δεν συμβαινει στα ΚΙΝΕΖΙΚΑ ή τα ΡΩΣΙΚΑ τα οποια μιλαει με ανεση...
)
ομως αλλο το να κανεις ενα λαθος του τυπου "όλους όσους συμμετείχαν" αντι για το σωστο "όλους όσοι συμμετείχαν",η να πεις π.χ "αποθανατησα" αντι του σωστου "απαθανατησα" και αλλο να γραφεις μαργαριταρια του τυπου "η ιδωνη της μουσικης"
ή να λες "ο πυρπολισμος" αντι για το σωστο που ειναι "η πυρποληση" (αγαπημενο των δημοσιογραφων και βαρυτατο ατοπημα...) 
γνωστος μου που μιλαει 11 γλωσσες (ειναι περιπτωση ο ανθρωπος) μου ειπε οτι χαλαρα η Ελληνικη ειναι η ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΗ γλωσσα για να κανεις ΛΑΘΗ μια και κρυβει "παγιδες" στις οποιες πεφτουν ΟΛΟΙ (κατι που π.χ δεν συμβαινει στα ΚΙΝΕΖΙΚΑ ή τα ΡΩΣΙΚΑ τα οποια μιλαει με ανεση...

ομως αλλο το να κανεις ενα λαθος του τυπου "όλους όσους συμμετείχαν" αντι για το σωστο "όλους όσοι συμμετείχαν",η να πεις π.χ "αποθανατησα" αντι του σωστου "απαθανατησα" και αλλο να γραφεις μαργαριταρια του τυπου "η ιδωνη της μουσικης"