αν πάρω αυτό το πετάλι....

Εδώ σ' έχω Bill.

Malmsteenizer.jpg

Πόσο κάνει μάστορα; Άμα τρέξω 2 μαζί λες να ανοίξω ρωγμή στο χωροχρόνο και να αρχίσουν να μπλέκονται παράλληλα σύμπαντα;

1. Πόσο κάνει μάστορα;

2. Άμα τρέξω 2 μαζί λες να ανοίξω ρωγμή στο χωροχρόνο και να αρχίσουν να μπλέκονται παράλληλα σύμπαντα;

1. Έξι beers και δύο μεγάλες από τα Lidl.

2. Μην το κάνεις. Κι άλλοι δοκίμασαν να τρέξουν δύο μαζί, και ο Σουηδός έγινε διπλός από το πάχος. :classic_biggrin:

Κάτσε βρε μάστορα, θες να κοτσαρεις ενα πεταλι και να γίνεις Αντι Τιμονς; Ειναι σαν να ρωτας: "αμα βάλω τα παπούτσια του Μέσι θα γίνω Μεσι;"
τι παιζει ο Μεσι;

"Κάτσε βρε μάστορα, θες να κοτσαρεις ενα πεταλι και να γίνεις Αντι Τιμονς; Ειναι σαν να ρωτας: "αμα βάλω τα παπούτσια του Μέσι θα γίνω Μεσι;"

To παραδειγμα με τον Μεσι και τα παπουτσια δεν ισχυει ρε παιδια.Το ερωτημα ηταν αν θα ΑΚΟΥΓΟΜΑΙ σαν τον Τιμονς οχι αν θα ΠΑΙΖΩ σαν τον Τιμονς...

Παντως το πεταλακι καλο θα ηταν να ξερουμε που το τρεχει σε τι ενισχυτη και πως εγινε η ηχογραφηση...

Εχει απιστευτο ηχο.Οπως και το αλλο στο απο κατω βιντεακι...

Ps.Θα στεναχωρεθω ιδιαίτερα αν αποδειχθει οτι το Intro στο video του Timmons ειναι προγενέστερο απο το Outro στο Halo on fire των Metallica... 

To παραδειγμα με τον Μεσι και τα παπουτσια δεν ισχυει ρε παιδια.Το ερωτημα ηταν αν θα ΑΚΟΥΓΟΜΑΙ σαν τον Τιμονς οχι αν θα ΠΑΙΖΩ σαν τον Τιμονς...

... 
Πιστεύεις δλδ οτι αν έπαιρναν την κιθάρα απο τα χέρια του τιμονς και όλο το πακετο γενικά και του το έδιναν, θα ακουγόταν σαν τον τιμονς;

Πιο πιθανό ειναι να ακουγόταν ο τιμονς σαν τον τιμονς, αν του έδιναν την κιθάρα και όλο το πακετο του dimsonic.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Εξαρταται ο καθενας τι καταλαβαινει με τον ορο "θα ακουγοταν".Αν εννοουμε το μουσικο υφος του  και το χαρακτηριστικο του παιξιμο....προφανως και οχι.(εκει ειναι οσοι πιστευουν οτι "the tone is in the fingers")Ομως αν ο οποιοσδήποτε απο εμας παιξει ενα πχ Μι open chord και κανει και ο Timmons (και ο καθε Timmons) το ιδιο στον IΔΙΟ εξοπλισμο

...ε ναι...θα ακουστουμε το ιδιο...

Πολλες διχογνωμίες υπαρχουν μονο και μονο γιατι δεν ξεχωριζουμε εξ αρχης αυτα τα δυο πραγματα.

Οι ανθρωποι ειναι παιχταραδες....δεν κανουν μαγικα.

ΣΥΧΝΟΤΙΚΑ λοιπον πανω στον ιδιο εξοπλισμο διαφορες ΔΕΝ θα υπαρχουν...σε ολα τα υπολοιπα ομως...

Ακόμα κι ένα ακορντο να παίξει, ειναι πολυ πιθανό να ακουστεί πολυ διαφορετικά.

Το λεω εκ πείρας. (εχω δώσει την κιθάρα μου σε αλλα χέρια και τρομαξαν)

Η δυναμική και μόνο της πένας, φτάνει.

Κι αυτο το κουμπάκι που γραφει vol,  που για πολλούς έχει δυο ρυθμίσεις μόνο, ή κλειστό ή τερμα

Συμφωνω αλλα αυτο αφορα το χαρακτηριστικο τροπο που παιζει ο ιδιος και οχι τον εξοπλισμο του.Αν παιξω το ιδιο αθορυβο με την ιδια πενα την ιδια γωνια στην πενα την ιδια ατακα και το ιδιο feel....δηλαδη αν παιξω το ιδιο....θα ακουστω το ιδιο...

Συμφωνω αλλα αυτο αφορα το χαρακτηριστικο τροπο που παιζει ο ιδιος και οχι τον εξοπλισμο του.Αν παιξω το ιδιο αθορυβο με την ιδια πενα την ιδια γωνια στην πενα την ιδια ατακα και το ιδιο feel....δηλαδη αν παιξω το ιδιο....θα ακουστω το ιδιο...
ε ναι εννοείται.

απλα ειναι πολλα αυτά που θα παίξει κάποιος.

δεν θα παιζει συνεχεια αυτο το μι ανοιχτό που έμαθε να παίζει με τον ιδιο τρόπο.

Η ουσία ειναι να βρει ο καθενας τον τόνο που αναδεικνύει το δικό του παίξιμο. 

Γι αυτο χρησιμοποιησα το παραδειγμα το Μι ανοιχτο ως....οτι ευκολτερο υπαρχει να παιχτει...

Αυτο ομως δεν το διαφοροποιει με το ....οτι δυσκολοτερο μπορει να παιχτει!

Ι ιδεα ειναι η ιδια....ιδιος εξοπλισμος+ιδιο παιξιμο=ιδιος ηχος.

Πολυς κοσμος (δεν αναφερομαι σε σενα προσωπικα που γενικα σεβομαι εκτιμω και....συμφωνω με τις αποψεις σου) μπερδευεται στην αναλογια βλεποντας μουσικους να παιζουν παπαδες με μηχανηματα χιλιαδων ευρω...

Δεν ξερουν να διαχωρισουν που τελειωνει το gear και αρχιζει το skill-εμπνευση....που τελειωνει το skill-εμπνευση και αρχιζει το gear...

Παιζει ο αλλος το riff του Sweet child η το σολο και σου λεει ....τρομερος ο jcm...ναι αλλα και με Twin reverb κρανκαρισμενο να το παιζε την ιδια επιτυχια ενδεχομενως θα ειχε γιατι απλα το ριφ ειναι αυτο που ειναι...

Που θελω να καταληξω...

Σ αρεσει ο ηχος που ακους απο το πεταλακι που παιζει ο Τimmons;Εχεις και το υπολοιπο gear που χρησιμοποιει εκτος απο το πεταλακι;(Αν αυτος το εχει σε καθαρο καναλι Fender Twinn και συ το βαλεις σε καθαρο Marshall...αν χρησιμοποιει 10 band eq...κοκ) Ναι;Χτυπα το...θα ακαι το ιδιο αν εξασκηθεις στα υπολοιπα...

Εγώ αν πάρω έναν two rock που έχω στο μάτι θα ακούγομαι έτσι;

Περιμενω αποψης

μπααα

το μι ανοιχτο ειναι απο τα πιο δυσκολα να ακουστουν σωστα κτγμ

μπααα

το μι ανοιχτο ειναι απο τα πιο δυσκολα να ακουστουν σωστα κτγμ
Θα συμφωνήσω. Δεν θέλει και πολύ να ακουστεί σαν φα που σιγά σιγα δίνει τη θέση της στο μι. 

Το παθαίνω κάθε φορά που τη χτυπάω με λίγα νεύρα παραπάνω ?

Περιμενω αποψης
Εγώ έχω 3 Rock. Ακούγομαι μιάμιση φορά καλύτερα από κάθε τυχάρπαστο επανκελματία.

Τον ήχο δεν τον κάνει ούτε ο εξοπλισμός, ούτε ο παίκτης. Τον κάνει η ΑΓΟΡΑ. 

Tone is in the (invisible) hand

Θα συμφωνήσω. Δεν θέλει και πολύ να ακουστεί σαν φα που σιγά σιγα δίνει τη θέση της στο μι. 

Το παθαίνω κάθε φορά που τη χτυπάω με λίγα νεύρα παραπάνω ?

Αφτώ ίνε το ρουώκ όμος φίλψς...

βασικά η απάντηση στο ερώτημα είναι ΟΧΙ.

(για πολλούς λόγους....δεν έχω την ιμπανέζ, δεν έχω τα μηχανάκια που έχει, δεν έχω την πένα του....ούτε καν το ποστερ με τον Miles δεν έχω....)

No shit Sherlock!

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back