- Πόντοι
- 423
δεν ξέρω, αλλά αν ήταν έτσι κανείς δεν θα αγόραζε πχ tv jones ή lollar ή sd ή filtertrons
Η αλλαγή μαγνητών είναι πάντα λύση, αλλά μόνο αν δεν σε καλύπτουν καθόλου οι μαγνήτες που έχεις.
Εμένα με καλύπτουν (και με το παραπάνω!), απλά ζητάω πιο ''προς single coil'' ήχο σε πολύ λίγα και συγκεκριμένα σημεία
Πάντως τσέκαρε και τους μαγνήτες σου, αν έχουν 4 conductor καλώδια μπορούν να γίνουν split πολύ εύκολα.
Αν και δεν έχω κάνει ο ίδιος ''αυτοψία'' στους μαγνήτες, τα είχα ψάξει παλαιότερο και νομίζω πως οι κιθάρες του εμπορίου που δεν έχουν μηχανισμό split πολύ σπάνια έχουν 4 conductor καλώδια, και ο μαγνήτης πρέπει να
''τροποποιηθεί'' από κάποιον ειδικό.
Βέβαια αν τους ίδιους ακριβώς μαγνήτες τους αγόραζες ξεχωριστά, εκεί ναι έρχονται με 4 conductor καλώδια
γιατί εκεί ο κατασκευαστής όντως πρέπει να σου δίνει την επιλογή να μπορείς να τους split-άρεις ή να κάνεις
άλλο wiring....
Στην περίπτωση που ισχύει αυτό, το κόστος να αγοράσω σετ μαγνητών για κάθε κιθάρα είναι αρκετό...
ακόμα και αν πουλήσω τους original αλλά και πάλι είναι μια μεγάλη διαδικασία που δεν επιθυμώ να μπω...
Νομίζω ένα απλό EQ θα με καλύψει

Αν θες κάτι τέτοιο βέβαια υπάρχει και το active tone control EMG RPC, που κάνει κάτι αντοίστοιχο, απλά αντικαθιστάς ένα tone control της Les Paul σου. Βέβαια έχει το κακό ότι μπλέκεις με μπαταρίες και χάνεις το συμβατικό tone control για πιο jazzy παιξίματα.
Ενδιαφέρον φαίνεται, δεν το γνώριζα, τώρα το έψαξα αλλά όντως δεν είμαι πολύ της μπαταρίας, και αν
και δεν είμαι και ...Bonamassa στο να χρησιμοποιώ τα tone controls, μου αρέσει να τα σκαλίζω που και που...