Άλλος ένας διαγωνισμός από την Adam

Έχω γράψει τα πάντα πέρα από drums. Δεν έχω ξαναγράψει ποτέ, θα γελάσει και ο κάθε πικραμένος μάλλον.  :classic_laugh:

Πάντως ενώ στην αρχή ξενέρωσα με τα 30 δευτερόλεπτα, εν τέλει ήταν μια πολύ καλή "άσκηση" για να δω αν μπορώ να βρω ιδέες χωρίς να πλατιάσω και να ταιριάζουν και με αυτό το vibe που είχα όταν πρωτοείδα την εικόνα. 

Έχω γράψει τα πάντα πέρα από drums. Δεν έχω ξαναγράψει ποτέ, θα γελάσει και ο κάθε πικραμένος μάλλον.  :classic_laugh:

Πάντως ενώ στην αρχή ξενέρωσα με τα 30 δευτερόλεπτα, εν τέλει ήταν μια πολύ καλή "άσκηση" για να δω αν μπορώ να βρω ιδέες χωρίς να πλατιάσω και να ταιριάζουν και με αυτό το vibe που είχα όταν πρωτοείδα την εικόνα. 
ρίχτο!

1.  Δεν έχω ξαναγράψει ποτέ, θα γελάσει και ο κάθε πικραμένος μάλλον.  :classic_laugh:

2. Πάντως ενώ στην αρχή ξενέρωσα με τα 30 δευτερόλεπτα, εν τέλει ήταν μια πολύ καλή "άσκηση" για να δω αν μπορώ να βρω ιδέες χωρίς να πλατιάσω και να ταιριάζουν και με αυτό το vibe που είχα όταν πρωτοείδα την εικόνα. 

1. Είσαι εντελώς λάθος

2. Είσαι απόλυτα σωστός.

μπορώ να σε διαβεβαιώσω προκαταβολικά ότι δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο.

Αν θες κι όλας ανέβασε το πρόχειρα να πούμε γνώμες...

Όχι με την κεντρική ιδέα, παλεύεται, τα drums εννοούσα. Δεν έχω καθόλου drumιστική σκέψη και θα φανεί πολύ γράφοντάς τα, αλλά δεν ήθελα να μου τα γράψει άλλος, είναι καλή ευκαιρία για να μάθω 2-3 πραγματάκια αυτός ο διαγωνισμός.

Μισό λεπτό να το ανεβάσω στο soundcloud.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
λοιπόν πολύ ωραίο είναι, ιδίως το πρώτο ακόρντο... Εγω θα έβαζα λίγο τρέμολο σε κάποια κιθάρα για ατμόσφαιρα...ή κάποιο delay...

μην βάλεις τύμπανα. Μόνο percussion 

λοιπόν πολύ ωραίο είναι, ιδίως το πρώτο ακόρντο... Εγω θα έβαζα λίγο τρέμολο σε κάποια κιθάρα για ατμόσφαιρα...ή κάποιο delay...

μην βάλεις τύμπανα. Μόνο percussion 

Συμφωνώ με τον dim.

Αλλά μπορείς επίσης να παίξεις από πίσω κάποιες μελωδίες με πολλά εφφέ (no guitar sounds) για ατμόσφαιρα.

Οι 2 ρυθμικές που είναι hard panned έχουν ελάχιστο tremolo, ίσως βάλω λίγο παραπάνω.

Σκεφτόμουν να γράψω 1-2 μελωδίες ακόμα αλλά φοβήθηκα μην το παραμπουκώσω μετά. Θα το δω αυτό αφού έχω βάλει ρυθμικό section.

Ευχαριστώ για το feedback!

Εσύ ειδικά, να το κάνεις sci - fi.

Αυτοί οι δύο της φωτογραφίας, είναι από τους τελευταίους εναπομείναντες του ανθρώπινου είδους, μετά από επίθση διαγαλαξιακών στρατευμάτων την ώρα που ο πόλεμος στην Ανδρομέδα μαίνεται.

Οι τλευταίοι άνθρωποι κρύβονται οργανωμένοι σε κοινότητες στα ερείπια των μεγαλουπόλεων.

Οι συγκεκριμένοι δύο, είναι σε αποστολή να βρουν την μήτρα δεδομένων των εξωγήινων που βρίσκεται κάπου στα υπόγεια του πρώην μετρό της Νέας Υόρκης, πράγμα που θα τους επιτρέψει να επιφέρουν τεράστιο χτύπημα, χρησιμοποιώντας το ίδιο τους το dna.

Η συνέχεια ελπίζω από τον cos_dr .....
Δεν ισχυει αυτο το σεναριο.

Βλεπεις στο φοντο κανονικα φωτα στα κτίρια, φαναρια κλπ τιποτα κατεστραμμένο, και γενικοτερα η σταση τους στη φωτο δεν δειχνει σοκ απο "βιβλικη καταστροφη"

Δεν ισχυει αυτο το σεναριο.

Βλεπεις στο φοντο κανονικα φωτα στα κτίρια.
Είναι από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης ανθρώπων που πιάστηκαν αιχμάλωτοι, και τους προβολείς για εντοπισμό σαμποτέρ. :classic_ninja:

γενικοτερα η σταση τους στη φωτο δεν δειχνει σοκ απο "βιβλικη καταστροφη"

Τέταρτη γενιά μετά τον χαμό είναι, το έχουν χωνέψει πια. :classic_tongue:

Οι 2 ρυθμικές που είναι hard panned έχουν ελάχιστο tremolo, ίσως βάλω λίγο παραπάνω.

Σκεφτόμουν να γράψω 1-2 μελωδίες ακόμα αλλά φοβήθηκα μην το παραμπουκώσω μετά. Θα το δω αυτό αφού έχω βάλει ρυθμικό section.

Ευχαριστώ για το feedback!
Υποτιθεται πως μιλαμε για soundtrack που θα εμπαινε σε μια ταινια.

Το hard panning στην αρχη του track, δεν στεκει σε κινηματογραφικη μουσικη (χωρις σκηνοθετικο λογο τουλαχιστον)
Σκεψου τον εαυτο σου σε μια αιθουσα να βλεπει την ταινια και να ακουσει ηχο (μουσικη εστω μοναχα) μονο αριστερα. Κατι θα περιμενεις απο αριστερα μετα απο αυτο.

Εκτος κι αν μετα γυρισει το πλανο αριστερα και δειξει οτι αυτο που κοιτανε ειναι καποιος busker.

Καταλαβαίνω τι εννοείς Σπύρο, αλλά δεν το σκέφτηκα έτσι. Η σκηνή με έφερε σε ατμόσφαιρα Fight Club, όπου τα soundtracks της ταινίας δεν ήταν τόσο μέρος του σκηνικού, αλλά έπεφταν πάνω από τις σκηνές, δίνοντας έτσι πιο έντονη δυναμική στο τι νιώθεις βλέποντας τα πλάνα. πχ το "Where is my mind" των Pixies θεωρώ ότι ταιριάζει καταπληκτικά στα πλάνα που παίζει και δεν είναι panned ειδικά για τις ανάγκες μιας ταινίας.

Πιστεύω με το tremolo θα έρθει λίγο περισσότερο στην αισθητική που περιγράφεις, διατηρώντας παράλληλα και τον χαρακτήρα που ήθελα να έχει εξαρχής. Θα προσθέσω και 1-2 ήχους με πολύ εφέ για να πάρει περισσότερη ambience και θα το ανεβάσω κανονικά μόλις δω τι θα κάνω με το ρυθμικό section.

Δεν εγραψα για το hard panning δυο κιθαρων, αλλα για μιας κιθαρας μονο, οπως ξεκιναει το track σου.

Η μουσικη στις ταινιες δεν πρεπει να σου αποσπα την προσοχη απο την ιδια την ταινια.
Στους Pixies στο fight club το hard panning γινεται σε δυο κιθαρες και ακους στερεο και γενικοτερα οπου παιζει η μια κιθαρα hard panned, ακουγεται η υπολοιπη μπαντα.

Το προβλημα ειναι το οτι  "γερνει" (οπως λεγεται) παρα πολυ η μιξη στην εισαγωγη του track σου.

Δεν εγραψα για το hard panning δυο κιθαρων, αλλα για μιας κιθαρας μονο, οπως ξεκιναει το track σου.

Η μουσικη στις ταινιες δεν πρεπει να σου αποσπα την προσοχη απο την ιδια την ταινια.
Στους Pixies στο fight club το hard panning γινεται σε δυο κιθαρες και ακους στερεο και γενικοτερα οπου παιζει η μια κιθαρα hard panned, ακουγεται η υπολοιπη μπαντα.

Το προβλημα ειναι το οτι  "γερνει" (οπως λεγεται) παρα πολυ η μιξη στην εισαγωγη του track σου.
Μισό λεπτάκι. 2 κιθάρες θα έπρεπε να ακούς στην αρχή του track. 2 κιθάρες έχω γράψει, hard panned left-right. Αν αυτό δεν περνάει στο ηχοσύστημά σου έχω κάνει κάποιο σοβαρό λάθος.

Edit: Έχω κάνει σοβαρό λάθος!  :classic_laugh: :classic_laugh: :classic_laugh:  Άλλες εντάσεις τελείως στα 2 guitar tracks.

Είστε όλοι ταλεντάρες. Είμαι περήφανος που συναναστρέφομαι μαζι σας.

Το εννοώ.

Τώρα όμως έρχεται το νικητήριο

Είμαι ο Μωχάμεντ Αλί των Σαουντρακ

Και αμα δεν της αρέσει.......

καμια αγ@#$τη θα ναι

χαχαχαχαχαχαχΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

Προβολή συνημμένου The Opening 2 test ψοσ_δρ.wav

Πολύ καλό cos_dr , πραγματικό soundtrack! Φτιάξε λίγο τις εντάσεις μόνο, μου χτυπάνε κάπως περίεργα κάποια πράγματα, ενώ άλλα είναι κάπως θολά στη μίξη.

Σπύρο το έφτιαξα το link, είχε φάει κόλλημα το soundcloud.

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back