Να επισημανω οτι οι ρυθμικες που παιζουν οταν μπαινει η ντραμς παλι ειναι απο τον ιδιο ενισχυτη και την ιδια κιθαρα αλλα στο drive καναλι.....(εκει δλδ που ειχα προβλημα εξ'αρχης) Πιστευω οτι εκει ακουγεται η διαφοράhot_sauce είπε:θενξ messalion
αν είναι, όντως, όλα ίδια τότε στο 1 μου φαίνεται πιο σφιχτός και μπασομουντός ο ήχος ενώ στο 2 πιο διαυγής και πριμομεσαίος....
δεν φαίνονται πολλά απ'αυτά τα 2 δείγματα αλλά αν είσαι ευχαριστημένος...με βάζεις σε σκέψεις! ;D
Ακριβώς.myster_maze είπε:Ένταση όχι δεν θα χάσει, τα 15W θα τα πάρει μια χαρά απλά ίσως χρειαστεί να ανεβάσει λίγο παραπάνω το volume.
Είναι 15ρα κεφαλή, δεν είναι κόμπο με ενσωματωμένο (αθλιο) μεγάφωνο...Earendil είπε:Cub12 μάλλον εννοείς. Μιλάμε για 3xECC83 και 2xEL84, ναι;
Με ένα ζευγάρι Ε84L στο τελικό στάδιο και τους ανάλογους πειραματισμούς στην προενίσχυση σίγουρα κάτι ψιλό θα κερδίσεις.
Ίσως να ήταν καλή ιδέα να τον δει και κάποιος τεχνικός - μπορεί το bias να έχει χώρο να "κρυώσει" χωρίς ο ήχος σου να...πουντιάσει.
Από την άλλη αν το μεγάφωνό σου "σπάει" νωρίς μπορεί να θες να ξεκινήσεις από εκεί.
Αυτό ακριβώς εννοούσα.myster_maze είπε:Ένταση όχι δεν θα χάσει, τα 15W θα τα πάρει μια χαρά απλά ίσως χρειαστεί να ανεβάσει λίγο παραπάνω το volume.
Χμμ, αν μιλάμε για Cub12 τότε μπαίνει στο παιχνίδι και η V2.degdekis είπε:Γιά ρίξε καμιά ιδέα για καμία λάμπα με λιγότερο gain που να ταιρίάζει και στο κούμπωμα...(φαντάζομαι δεν ταιριάζουν όλες οι λάμπες στα ίδια κουμπώματα έτσι?)
E, και τι πειράζει? Ο degdekis θέλει πιο ευέλικτο gain. To volume δεν μας απασχολεί σε αυτή την περίπτωση. Αν έπαιζε σε ένταση με το volume στο 5, πολύ πολύ να παίζει μετά στο 6 ή 7. Δεν χάνει σε ένταση μιας και πάλι στην ίδια ένταση θα παίζει.Αυτό ακριβώς εννοούσα.
Kαταρχήν σε διορθώνω δεν είναι cub 12 (αυτός είναι κόμπο) είναι κεφαλή 15ρα.myster_maze είπε:Χμμ, αν μιλάμε για Cub12 τότε μπαίνει στο παιχνίδι και η V2.
Κατά σειρά gain έχεις τις εξής επιλογές,
12ΑΧ7 - 100
5751 - 70
12ΑΤ7 - 60
12ΑΥ7 - 45
12ΑV7 - 41
12AU7 - 19
Ok, το σχέδιο του Cub12 με το κεφάλι είναι τα ίδια.degdekis είπε:Kαταρχήν σε διορθώνω δεν είναι cub 12 (αυτός είναι κόμπο) είναι κεφαλή 15ρα.
Τώρα σε αυτή τη κλίμακα, το είδος λάμπας που ήδη χρησιμοποιεί, που βρίκεται? Οι αριθμοί τί σημαίνουν? Αν αναφερθούμε ποσοστιαία, ας πούμε ότι με 30% κάτω το gain μου νομίζω θα έπαιρνα το επιθυμητό αποτέλεσμα...