• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Αλλαγή χορδών

Αλλαγή κάθε 40 χρόνια ή κάθε 30.000 ώρες παιξίματος.

Ότι έρθει πρωτο.

Αυτό είναι το μεγάλο σέρβις.

Κάνω και ευθυγράμμιση ταστιέρας, και ζυγοστάθμιση μαγνητών.

Και το κάνω μόνο σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Το κόλπο είναι να κρατάς τεντωμένη τη χορδή με το ένα χέρι, όσο κουρδίζεις με το άλλο.

Με το δείκτη κρατάς τη χορδή στο nut και με τα υπόλοιπα δάκτυλα τη σηκώνεις για να μένει τεντωμένη.

Προβολή συνημμένου 27134

τον δεικτη τον βαζω μεταξυ νάτ και κλειδιού, ενω προσέχω να μην αγγίζει το νατ για 2 λόγους :

1) επιτρέπει στις σπειρες-στροφες να έρθουν ακόμα πιο χαμηλά (εξαρτάται βέβαια και απο το πόσο θέλω χρηση τρεμ)

2) αποφεύγω άσκοπη φθορά του νατ, ιδίως στις μπασες χορδες

βεβαια αν μιλάμε για locking nut το πράγμα ειναι απλούστερο.

• Like
Reactions: gkourmoul1
Αυτές μπαίνουν πιο εύκολα

c3da67_e988c509861448739a675083a9bb8f29_mv2.gif

ο Bobby Whitlock λεει ότι ο Ερικ το παρατσούκλι το πήρε επειδή αργούσε πολύ να περάσει χορδές.

Εδώ το ξαναλέει

• Like
Reactions: BillTrantos
τον δεικτη τον βαζω μεταξυ νάτ και κλειδιού, ενω προσέχω να μην αγγίζει το νατ για 2 λόγους :

1) επιτρέπει στις σπειρες-στροφες να έρθουν ακόμα πιο χαμηλά (εξαρτάται βέβαια και απο το πόσο θέλω χρηση τρεμ)

2) αποφεύγω άσκοπη φθορά του νατ, ιδίως στις μπασες χορδες

βεβαια αν μιλάμε για locking nut το πράγμα ειναι απλούστερο.
Ναι. Εγω το βαζω εκει που ακριβως δειχνει η φωτο.
Εγραψα νατ γιατι δεν μπορουσα να περιγραψω γραπτως ακριβως το που. Γιαυτο εψαξα και βρηκα φωτο.

• Like
Reactions: rgxinap
προσωπικα μετραω 2 "κλειδια" για την Ε, 4 για την Α,D,B, E(καντινι),   6 κλειδια (ή και παραπανω) για την G ,  αυτο που θελω να βλεπω τελικα ειναι : 3 (τυλιΞιες) στην E, 3 στην A,4 στην D, 8 στην G ,5 στην Β και 5 στην Ε.
γιατι το κανεις αυτο;

γιατι το κανεις αυτο;

Για καλυτερη γωνια πισω απο το nut (οποτε δεν εχουμε απωλεια "νοτας",τριξιματα και λοιπα προβληματα)...αυτο φυσικα το κανω μονο σε Fender Headstocks σε headstock που εχουν γωνια δεν χρειαζεται.

προσωπικα μετραω 2 "κλειδια" για την Ε, 4 για την Α,D,B, E(καντινι),   6 κλειδια (ή και παραπανω) για την G ,  αυτο που θελω να βλεπω τελικα ειναι : 3 (τυλιΞιες) στην E, 3 στην A,4 στην D, 8 στην G ,5 στην Β και 5 στην Ε.
Ο καθενας φυσικα να προσαρμοζει το μετρημα στο παχος χορδων που χρησιμοποιει.

Ο ΣΦ εχει 0.38 για E.

Εγω πχ 0.42 εχω για Α σε μια κιθαρα μου.

.

Ο καθενας φυσικα να προσαρμοζει το μετρημα στο παχος χορδων που χρησιμοποιει.

Πχ ο ΣΦ εχει 0.38 για E.

Εγω 0.42 εχω για Α σε μια κιθαρα μου.

Σιγουρα,το ζητουμενο ειναι μια ικανη γωνια πισω απο το nut ,το μεγαλο προβλημα ειναι συνηθως στην G ,οταν δεν εχει string tree φυσικα,αυτη δημιουργει συνηθως τα προβληματα που αναφερω. 

Προβολή συνημμένου 26540

Προβολή συνημμένου 26541

λοιπόν, ας εξηγήσω μερικά πράγματα στον αγαπητό Bill:

1. Τα βίντεο που βλέπεις σε παραπλανούν γιατί τυλίγουν τις τυλιχτές χορδές, αυτές, αντε και η σολ ειναι οι πιο εύκολες. Στα καντίνια γίνεται το πάρτυ

2. ΟΛΟΙ μας εδώ μέσα όταν πρωτοπερνάγαμε τα καντήνια σίγουρα είχαμε κάνει μεγαλη επίκληση στα θεία τις πρώτες φορές

3. Για τα vintage κλειδια σου είπαν τα παιδιά το κολπο με την οδοντογλυφίδα και ο SF σου πόσταρε αυτό που είναι οκ

Το mooer γ@μει τόσο που πήρα και δεύτερο για να κάνω "τρικάναλη" προενίσχυση. προς το τέλος της εβδομάδας θα αλλάξω χορδές ευχαρίστως να σου δείξω

• Ευχαριστώ
@Miltos23 Έχει πέσει αρκετή επίκληση στα θεία αυτές τις μέρες. Δουλεύω με ένα group για να παρουσιάσουμε research proposal τέλη του μήνα, μέσω Skype, chat app και shared Google Doc.

Μετά από όλα αυτά, συν διάβασμα-γράψιμο, αντί να κάτσω να παίξω, βλέπω βιντεάκια με σύρματα και στραμπουλάω τα δάχτυλά μου για να περάσω τσάτρα-πάτρα μία χορδή. 

Θέλω να πιστεύω ότι σήμερα θα προλάβω να περάσω και τις υπόλοιπες στην Pacifica και να σας δείξω πώς πήγε.

• Like
Reactions: Miltos23
Θέλω να πιστεύω ότι σήμερα θα προλάβω να περάσω και τις υπόλοιπες στην Pacifica και να σας δείξω πώς πήγε.
Μην αγχωνεσαι βρε.
Μεχρι να ληξει το Lockdown θα εχεις φτασει στο καντινι πιστευω.

• Haha
Λοιπόν φίλοι τα κατάφερα! Μερικές είναι μέτρια περασμένες, μερικές χάλια, αλλά είναι περασμένες, βγάζουν ήχο, δεν έχω πουθενά buzz, intonation είναι οκ. Την επόμενη φορά θα το κάνω καλύτερα, ειδικά στα καντίνια που με ταλαιπώρησαν φουλ.

Προς μελλοντικούς αρχάριους αναγνώστες: Αν τα κατάφερα εγώ, τότε ΣΙΓΟΥΡΑ μπορείτε κι εσείς. Θα σπάσετε 1-2, 3, 4, άαααντε 5 σετ χορδών, αλλά εν τέλει γίνεται. 

Drop C με 10άρες, μακαρόνι κανονικό, αλλά έχει πλάκα. Την επόμενη φορά θα περάσω 11άρες, ΑΝ χωράνε στο nut.

Σας ευχαριστώ πολύ όλους!

Drop C με 10άρες, μακαρόνι κανονικό, αλλά έχει πλάκα. Την επόμενη φορά θα περάσω 11άρες, ΑΝ χωράνε στο nut.

Δηλαδη, με drop C και 10αρες σου σπαγαν οι χορδες?? 

?

• Haha
Drop C με 10άρες???
Ενα τονο κατω ολες και δυο τονους η 6η?
Και παιζουν? Δεν ειναι χαρχαλο?

Βαλε 11-54 την επομενη ή αν βρεις 11-56 επειδη κουρδιζεις την 6η ακομα πιο χαμηλα.

11 , 15 , 22 , 30 , 42 , 54 (εχει η ernie ball).

Εχει και η DR ενα Drop-down με   11 , 15 , 19 , 32 , 42 , 54 αλλα νομιζω θα ειναι παραταιρο το 19. Τουλαχιστον να ηταν 20. Και η 4η 32 θα ειναι πιο σκληρη.

Δοκιμασα κι ενα DR jazz tite fit 12-52 για ενα τονο κατω ολες, αλλα ηταν αποτυχια στην ισορροπια.

Και δεν ειχε και Plain την σολ.
012" , 015", 024" , 032", 042" , 052"
Το καντινι η σολ και η ρε ηταν σκληρες σε σχεση με την σι που ηταν νορμαλ, οπως και η λα, και η Μι μπασο ηταν χαρχαλο

.

• Like
Στο AliExpress έχει χορδές 1 ευρώ το σετ.Παρε 200 σετ και βάζε μέχρι να μάθεις.

Έτσι όπως το πάς πιο φτηνά θα σου έρθει.

Για να μη ταλαιπωρήστε με το τι νουμερα χορδών να βάλετε ανα κούρδισμα υπάρχει αυτό:

http://web.daddario.com/StringTensionPro/Search

διαλέγεις σετ, scale, κουρδισμα και σου βγάζει την τάση των χορδών.

αυτό βοηθάει σε δύο πράγματα,

πρώτον αν θες να αλλάξεις σετ και κούρδισμα βλέπεις ποιο σετ θα έχει παρόμοια τάση με το ήδη υπάρχον και δεύτερον θα βλέπεις τη συνολική τάση των χορδών, οπότε αν βάλεις χορδές με παρόμοια τάση το πιθανότερο είναι να μην χρειάζεται ρύθμιση το truss rod.

Με το παραπάνω έχω καταφέρει να βάλω σετ από B σε b και από F# σε f# χωρίς να χρειαστεί να πειράξω truss rod

• Like
Reactions: Spyros Delta

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα