Έλα βρε, μια χαρά τα πας.
Κοίτα, πρώτη φορά πέρασε χορδή από κάτω, έκανε 3 στροφές και δεν έσπασε. Είναι μια μικρή νίκη. Αρκετή για να γιορτάσω με παστίτσιο.
Όταν καταφέρεις τις 6 στροφές χωρίς σπάσιμο, να πάρεις πίτσα.
Bill ειλικρινα να κανουμε βιντεοκλήση να σου δειξω, πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω τι σε προβληματιζει... από τη πρώτη μέρα πίσω στο 2000 ξέρω να αλλάζω χορδές (εντάξει μου έδειξαν μια φορά)
Σοβαρά στο χρωστάω για εκείνο το γαμ@το mooer preamp/friedman που μου είχες προτείνει ?
Το κόλπο είναι να κρατάς τεντωμένη τη χορδή με το ένα χέρι, όσο κουρδίζεις με το άλλο.Κοίτα, πρώτη φορά πέρασε χορδή από κάτω, έκανε 3 στροφές και δεν έσπασε. Είναι μια μικρή νίκη. Αρκετή για να γιορτάσω με παστίτσιο.
Αρχικά να πω ότι συμπάσχω και κάνω ακόμα τα ίδια λάθη με τις φωτογραφίες που ποσταρες
Κάθε φορά που βλέπω τέτοια βίντεο λέω " καλά οκ , είναι όντως εύκολο " αλλά στην πράξη όσο εξοικειωμένοι κι αν είστε , πιστέψτε και εμένα και τον Bill ότι άνετα τα κάνεις μαντάρα
Από κει και πέρα , το είχα ξαναγράψει στο τοπικ , εάν είναι να χαλάσεις 9 σετ χορδών ( χοντρικά 6-7€ το σετ ισούται 70€ ) , με περίπου 90€ ή 50-55 μεταχειρισμένο , παίρνεις ένα εξαιρετικό σετ locking tuners και ησυχάζεις για όλη σου τη ζωή ( και αυτό είναι και το λιγότερο σημαντικό feature τους )
Παρόλα αυτά , ακόμα και λάθος που άλλαζα καμία φορά χορδές σε κιθάρες που δεν είχα locking, δεν είχα πρόβλημα όσο χοντροκομμένα κι αν έκανα τη διαδικασία. Μήπως είσαι πολύ αυστηρός με τον εαυτό σου ;;
@fusiongtr Μάλλον και δεν αφήνω αρκετό slack και δεν την κρατάω σωστά. Καλά για locking ούτε λόγος.
Σίγουρα δεν αφήνεις αρκετό slack, αλλά αυτό έρχεται με την εμπειρία.
Τώρα πέρασες ήδη δύο.
Την επόμενη φορά υπολόγισε στο περίπου το διπλάσιο.
Mπραβο ρε.Τα βασικά σημεία είναι τρία.
1. Αφήνεις αρκετά μπόσικα στην χορδή (για παραπάνω από 3 τυλίγματα στα καντίνια) όταν την περάσεις από την τρύπα.
2. Αφού βάλεις την χορδή στην τρύπα, την κάνεις ένα γύρο (με πίτα) στο κλειδί (από την ίδια μεριά που θα την κουρδίσεις), και την περνάς από κάτω και μετά από πάνω για να λοκάρει.
3. Την κρατάς τεντωμένη στο κλειδί όσο κουρδίζεις, όπως δείχνει ο Σπύρος από πάνω.
Mπραβο ρε.
Θυμασαι ακομα πως αλλαζουν χορδες?
ΚΤΕΟ τις έχεις περάσει ;;
Αλλαγή κάθε 40 χρόνια ή κάθε 30.000 ώρες παιξίματος.Κάθε 4 χρόνια δεν είναι για τις καινούριες?
Δεν είναι ακόμα.
Ε, μετά την πρώτη φορά, τις περνάω κάθε 2 χρόνια.
Έχω κιθάρα, που έχει να δει καινούριες χορδές από τα 80s.