Αυτο που μου κανει μεγαλυτερη εντυπωση ειναι ποσο πολυ οι πιτσιρικαδες προσπαθουν να βγαλουν κατι μονο αν υπαρχει ταμπλατουρα μπροστα τους κ δε προσπαθουν με το αυτι ακομα κ αν εχουν τις ικανοτητες να το κανουν.
Αυτό πιλάρα μου... μεγάλη συζήτηση.
Εγώ βλέπω ότι έχει χαθεί το δικαίωμα στην άγνοια, ή καλύτερα η πολυτέλεια της άγνοιας. Όταν δεν ξέρεις κάτι, προσπαθείς να το ανακαλύψεις, να το εκλογικεύσεις, να το ψηλαφίσεις. Ερεθίζεται η περιέργεια, η δημιουργικότητα. Κάνεις πράγματα. Σωστά, λάθος, δεν έχει σημασία. Τουλάχιστον ενεργείς. Αμα τα έχεις έτοιμα όλα, είσαι σε παθητική/αμυντική στάση. Παίρνεις την αντιβίωση κάθε 12 ώρες, όπως λέει. Δεν κάνεις του κεφαλιού σου.
Με όλους αυτούς τους διαόλους που έχουμε σήμερα, δεν υπάρχει άγνοια. Σου λέει κάνεις ένα σωστό google search και το ορθόν θα εμφανιστεί μπροστά σου. Όχι σου λέω, μην παρεκκλίνεις, μη σκαλίζεις άλλα, το χρόνο σου χάνεις! ΝΑΤΟ! ΝΑΤΟ! ΟΜΟΡΦΟ ΚΙ ΑΦΡΑΤΟ!
Ακόμα και στην προσωπική έκφραση, δεν υπάρχει πραγματικός λόγος να παίζουμε μουσική. Είναι όπως το λέει ο Μάνος. Όλα έχουν γραφτεί, κι αν δεν έχουν γραφτεί όλα, έχουν γραφτεί τα πράγματα που αξίζουν. Μπορείς να ταΐσεις την ψυχούλα με ΑΑ θροφή μόνο ακούγοντας πράγματα ήδη καταγεγραμμένα. Γιατί μπορείς πλέον να ακούσεις ό,τι θες, όποτε θες - δυο λέξεις πληκτρολογείς και στο βγάζει. Όμως, είναι σαν την ομιλία η όλη φάση της μουσικής έκφρασης. Τις ίδιες λέξεις λέμε κάθε μέρα, και δε βαριόμαστε να μιλάμε. Καμιά φορά πετάγεται και καμια ατάκα και μένει, γελάμε, τα παίρνουμε, γίνεται καταστασούλα.
Άρα και στη διδασκαλία, ξέρω γω;
Πρέπει να έχεις προβλήματα ως μαθητής. Για να τα λύσεις. Αν δεν έχεις προβλήματα, και σου δίνει ο άλλος έτοιμες λύσεις για τα προβλήματα που δεν έχεις, πάνε χαμένες. Μπαινάκης, βγαινάκης. Και πρέπει να ξέρεις στο περίπου τι θες. Γιατί μπορεί να πας να μάθεις μπέιζμπολ και να βαριέσαι να παίζεις έξω δεξιά, να κάνεις όμως τις προπονήσεις σου κανονικά, να ακούς τον προπονητή, να είσαι ΚΑΛΟ ΠΑΙΖΙ, αλλά εσύ να ήθελες να παίζεις μπάλα κατά βάθος, απλά δεν το έχεις εντοπίσει ακόμα.
Υπομονή και ψυχραιμία. ?Κλίμακες και αρπέτζια.?