αΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΕΟ YAMAHA MODX M: .-

theoMusictech

Ενεργό μέλος
Πόντοι
218
Ηρθε! για τους λατρεις των, πιο compact, αλλά παντα τελείως Θηριων synth/workstations,
Το νεο Yamaha Modx M!
ενα πρωτο δικο μου σχόλιο, ειναι οτι πολυ νωρις το εβγαλε η Yamaha! σαν περυσι δε μιλουσαμε για το,,, Flagship?
ενα μεγαλο θετικο, παντα απο τις πρωτες εντυπωσεις, ειναι οτι, αφισαν αρκετα... Κουμπια στο πανελ, περισσοτερα απο το Modx!

Δυνατό πλέον όσο δεν πάει και η τιμή για τα 61 πλήκτρα στα 1900 δολάρια περίπου.
Και αμέσως ο Τόμαν θάβει το modx6+ στα 990 euros. Και ο Νάκας ψεύδεται ότι δεν έχει νεώτερα για το νέο μοντέλο και πουλάει το ίδιο συνθ στα 1259...και ο μαλάκας ο καταναλωτής σαν και μένα αγόρασε στα 1259 ευρώ...
Κρίμα για τους πωλητές που πληρώνονται και δεν είναι ενημερωμένοι. Λυπάμαι και τον εαυτό μου που το αγόρασα.

αν σου πω οτι σε σκεφτηκα;;;;; δεν θα χαρακτηριζα φυσικα ποτέ καποιον, που εχει αγορασει ενα πραγματικα εκπληκτικο οργανο με αρνητικους χαρακτηρισμους,,,
αλλά που να το'ξερες κι εσυ οτι θα το βγαλουν το καινουριο τωρα;
καλα η τιμη για'μενα ειναι υπερ_ευκαιρια ετσι; αν σκεφτει κανείς τι σου δινει,,,,,
το προβλημα που, το εχουμε ξαναπει, δυστυχως υπαρχει και, ειναι με τα τοπικα και οχι μονο καταστηματα. Που, δεν εχουν συνειδητοποιησει, σε ποια Εποχη ακριβως βρισκομαστε. Και βλεπουν τον πελατη, γενικα μιλαω, αυτον που τους αφινει τα ωραια του λεφτα, σαν, "ανιδεο", που, απο τη μια, προσπαθουν να του πασαρουν οτι θελουν, (αν δε ξερει) και απο την άλλη κανουν τη παπια και αντι να βοηθησουν να αγορασει καποιος το καλυτερο που μπορουν να του προσφερουν, του βαζουν εμποδια σε αυτο.
Και απο θεμα τιμης φυσικα, να σου δωσουν κατι φθηνοτερα, αλλά και απο θεμα να σου πουλησουν το καλυτερο / το πιο καινουριο. Θα μπορουσαν ας πουμε να σου πουν, (πανω στη κουβεντα ρε παιδι μου) (κι εσυ απο εκει και περα μπορει να κανεις οτι καταλαβαινεις), "σε λιγες εβδομαδες θα κυκλοφορησει το Modx_M", κι εσυ αποφασιζεις. Μπορει καποιος να ηθελε οπωσδηποτε το Modx! Θελει καρυδια απο πλευρας μαγαζιου για να κανει το παραπανω βεβαια, αλλά πιστευω , Μενουν στο μυαλο του αγοραστη κατι τετοια... OK!
το οργανο (και το δικο σου φυσικα) τα σπαει ετσι κι δεν νομιζω να διαφωνει κανενας ποτέ!!!!!
αλλά ειναι το όλο ...πονειρο σκεπτικο αρκετων πωλητων που πολλες φορες με θυμωνει κι εχω αποφασισει, για σοβαρες αγορες να ψωνιζω απο εξωτερικο, και, αυτη η λογικη (των πωλητων) κανει κακο και στα μαγαζια δυστυχως.

1.Το όργανο τα σπάει διότι είναι ένας σταθμός εργασίας που τον πάς οπουδήποτε και όταν ασχοληθείς και με το master eq το κάνεις να ακούγεται σαν Nord Stage (χωρίς να υπερβάλλω) αρκεί να ξέρεις από πού και με τι μέσο ακούς το συνθ.

2. Η επόμενη επικοινωνία μου θα είναι μόνο από τον Tομαν. Εκείνοι δεν σε βλέπουν μόνο ως πορτοφόλι.
3. Ευτυχώς με σώζει το usb audio midi και το ipad μου σηκώνει μηχανές ANX και Juno μέσω των app που τρέχω.Ειδάλλως να είσαι σίγουρος ότι σήμερα το πρωί θα ήμουν στο Κορωπί στα κεντρικά γραφεία τους.
Και με ξέρουν, διότι με ήθελαν . όχι για να κάνω επιστροφή το Modx μου αλλά να τους ενημερώσω ότι αν δεν είναι οι ίδιοι ενημερωμένοι πρωτίστως τότε να το κλείσουν το μαγαζί.

Αυτά..να κλείσουμε την εν λόγω παρένθεση και όποιος πάρει το ModxM να το χαρεί διότι η τιμή του και τα χαρακτηριστικά του είναι τρομερά και ικανοποιούν όποιον δεν θέλει να δώσει μισό νεφρό για να πάρει το Montage.

Υ.Γ. και το ήξερα ρε φίλε...ότι θα βγάλουν κάτι τώρα..το έλεγαν σε ξένα fora..και έλεγα όχι, δεν ...δεν είχε τιμές πτώσεων τα ήδη υπάρχοντα μοντέλα.

1.Το όργανο τα σπάει διότι είναι ένας σταθμός εργασίας που τον πάς οπουδήποτε και όταν ασχοληθείς και με το master eq το κάνεις να ακούγεται σαν Nord Stage (χωρίς να υπερβάλλω) αρκεί να ξέρεις από πού και με τι μέσο ακούς το συνθ.
Εχω παιξει, (δεν ειχα ποτε), Nord 88άρι, συγκλονηστικη εμπειρια υπεροχο οργανο!!!!! Σεπιστευω να ξερεις!!!!!
2. Η επόμενη επικοινωνία μου θα είναι μόνο από τον Tομαν. Εκείνοι δεν σε βλέπουν μόνο ως πορτοφόλι.
λέμε να στηριζουμε τις ντοπιες επιχειρησεις, ειμαι υπερ προσωπικα, αλλά να μας στηριζουν κι αυτες καπου καπου ε;;;; ειδικα αν προκειται να δωσει καποιος ενα σεβαστοτατο ποσό για την εποχη μας.
3. Ευτυχώς με σώζει το usb audio midi και το ipad μου σηκώνει μηχανές ANX και Juno μέσω των app που τρέχω...
Οπως θα'λεγε κι ο Γιατρος των ψυχων μας @cos_dr, "εχω επεξεργαστικη ισχη που σηκωνει 10 (+++) Modx M"!!!!! (Φυσικα το hardware ειναι hardware... Το αυτονομο του πραγματος βρε παιδι μου)!!! δεν εχεις αναγκη! καμια εννοειται αφου ετσι κι αλιως Εχεις οργαναρα έτοιμη... ...In_The_Box! για τρελές παραγωγες!!!
Ειδάλλως να είσαι σίγουρος ότι σήμερα το πρωί θα ήμουν στο Κορωπί στα κεντρικά γραφεία τους.
Και με ξέρουν, διότι με ήθελαν . όχι για να κάνω επιστροφή το Modx μου αλλά να τους ενημερώσω ότι αν δεν είναι οι ίδιοι ενημερωμένοι πρωτίστως τότε να το κλείσουν το μαγαζί.
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Πες μου. Υπαρχει Ανθρωπος, που δε θα'θελε να σε συνοδευσει;;;;; οχι πες μου ειλικρινα!!!!!!!!!! κι ας ημαστε κατα της βίας!!!!! (μα δεν θα καναμε τιποτα,,,,, βιντεάκια με demo & επιδειξεις του Modx M θα δειχναμε &, αααντε να καναμε και κανενα τζαμάρισμα με το Modx!!!!! εκει επιτοπου)!!!!! καποια πραγματα, απλα μας ξεπερνάνε και δε μπορουμε να συγκρατηθουμε!
Αυτά..να κλείσουμε την εν λόγω παρένθεση και όποιος πάρει το ModxM να το χαρεί διότι η τιμή του και τα χαρακτηριστικά του είναι τρομερά και ικανοποιούν όποιον δεν θέλει να δώσει μισό νεφρό για να πάρει το Montage.
Τα ειπες ολα.
+ να κανει κανενα review να παρουμε λιγο ματι (κι άλλο) / αφτι!!!!!!!!!!
Υ.Γ. και το ήξερα ρε φίλε...ότι θα βγάλουν κάτι τώρα..το έλεγαν σε ξένα fora..και έλεγα όχι, δεν ...δεν είχε τιμές πτώσεων τα ήδη υπάρχοντα μοντέλα.
δε το λεω για να σε παρηγορησω, ουτε εγω το πιστευα οτι θα βγει τοσο συντομα. Απλα ελεγα, οκ προετοιμαζουν το εδαφος για 2-3 χρονια μετα! Μας διεψευσαν αλλά δε πειραζει!!!!! εχουμε να πορευομαστε εμεις!!!!!

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
και επειδη, πρεπει να δινουμε βημα σε ολες τις φωνες, ιδου ενα video απο εναν σκεπτικιστη!

Δε θέλω να μιζεριάσω το thread γράφοντας για τη μόδα των ετήσιων αναβαθμισμένων εκδόσεων που δεν προσφέρουν τίποτα ουσιαστικό σε ακριβότερη πάντα τιμή, ούτε να μιζεριάσω το forum γράφοντας για το πόσο δύσκολο είναι να αναβαθμίζεσαι μουσικά αν είσαι ο μέσος οικονομικά άνθρωπος που θες να ασχοληθείς με τη μουσική.

Από την άλλη τα όργανα αυτά έχουν φτάσει στο απόγειο των δυνατοτήτων της μουσικής παραγωγής προσφέροντας ένα πλήρες, αυτόνομο μουσικό στουντιο που μπορεί να μεταφέρεται οπουδήποτε και να παράξει οτιδήποτε.

Είναι εξαιρετικό όργανο και όσοι σκοπεύουν να το πάρουν και μπορούν, ας πάρουν το προηγούμενο να γλυτώσουν και κανα φράγκο να πάρουν παπούτσια από το intersport σε προσφορά στις επόμενες εκπτώσεις. :D

Από ότι κατάλαβα, γιατί δεν πρόλαβα να δω πολλά του.... ρεπορτάζ, πλέον διατίθεται και το VST με το MODX?

a tout a l'heure, alleretour, tourloutou toub tou, tiri riri ram

Attachments

• Στιγμιότυπο οθόνης 2025-10-16, 8.13.18 μμ.png
    Στιγμιότυπο οθόνης 2025-10-16, 8.13.18 μμ.png
    679.2 KB · Εμφανίσεις: 0
  • Στιγμιότυπο οθόνης 2025-10-16, 8.12.49 μμ.png
    Στιγμιότυπο οθόνης 2025-10-16, 8.12.49 μμ.png
    693.6 KB · Εμφανίσεις: 0

Άμα έπαιζα και τραγουδούσα έτσι οτι και να αγόραζα, τρομερό θα ακουγόταν. Και με ένα casio του 90 :D

Με το MODX M σε κυκλοφορία και αφού ξέρουμε τις τιμές κλπ, στο δίλημμα MODX6 στο χιλιάρικο vs MODX6 M στα 1400κάτι, τι θα διαλέγατε;

Εγώ είμαι προς το Μ όπως το κόβω, γιατί είναι μεν 40% πάνω αλλά τα 400 Ευρώ σαν απόλυτο ποσό δεν είναι τραγικά αν σκεφτούμε ότι το M έχει μια παραπάνω μηχανή σύνθεσης, καλύτερο control panel, προφανώς πολύ παραπάνω sample memory και λοιπά specs, και το VST για κερασάκι. Σκέψεις;

Εγώ είμαι προς το Μ όπως το κόβω...
κι εγω!!! (αν ψαχνομουν για workstation...)! (ΒΕΒΑΙΑΑΑΑΑ, θα εκανα συγκριση και με τον ανταγωνισμο... Πριν αγορασω οτιδηποτε... Το οτι συμπαθουμε λιγο περισσοτερο μια εταιρια επειδη, ειχαμε ,,, Ειχαμε συνηθισει ενα περιβαλλον, δε σημαινει οτι κλεινουμε τα μάτια μας σε άλλες εταιριες!)!
ε και οσο να πεις, πιο καινουριο, εστω και λιιιγο καλυτερο θα'ναι! (που ειναι. (Εχει καποια πραγματα επιπλεον)
και το vst ειναι τεραστιο κινητρο δε το συζηταμε!
το δυνατο του σημιο ειναι οτι, παιρνεις ενα Montage M, πιο compact, (μεχρι εωσ και 3,000 φθηνοτερο)! Οκ αν καποιος εχει παρει το μεγαλο, ολα μια χαρα φυσικα! στιβαρο, ωραιοτατο κι αυτο. Η εταιρια ετσι κι αλιως το συνηθιζει τα τελευταια αρκετα χρονια να βγαζει 2, και οποιον βολεψουν!

Last edited:
Με το MODX M σε κυκλοφορία και αφού ξέρουμε τις τιμές κλπ, στο δίλημμα MODX6 στο χιλιάρικο vs MODX6 M στα 1400κάτι, τι θα διαλέγατε;

Εγώ είμαι προς το Μ όπως το κόβω, γιατί είναι μεν 40% πάνω αλλά τα 400 Ευρώ σαν απόλυτο ποσό δεν είναι τραγικά αν σκεφτούμε ότι το M έχει μια παραπάνω μηχανή σύνθεσης, καλύτερο control panel, προφανώς πολύ παραπάνω sample memory και λοιπά specs, και το VST για κερασάκι. Σκέψεις;
Συμφωνώ. Και ιδιαίτερα που περιέχει το VST. Το όργανο είτε μόνο του είτε σε συνεργασία με DAW είναι πλέον κλάσης Nok Su Kao!

IMG_20251020_172257.jpg

Λιγουρεύομαι κάποια στιγμή ένα synth-workstation σαν και αυτό.
Ερώτηση: για να φτιάξεις ολοκληρωμένα τραγούδια συν κιθάρες, μπάσο, φωνή, ηχογράφηση όλα αυτά, μπορείς να τα φτιάξεις εύκολα μίξη χωρίς PC αλλά μόνο με το synth-workstation?

Για να φτιάξεις ολοκληρωμένα τραγούδια συν κιθάρες, μπάσο, φωνή, ηχογράφηση όλα αυτά, μπορείς να τα φτιάξεις εύκολα μίξη χωρίς PC αλλά μόνο με το synth-workstation?
Το συγκεκριμενο, εχει δεκάδες, για να μη πω εκατονταδες κιθαρες, (ηχους) και παιζει τον ηχο τους παιζοντας τα πληκτρα του!
Και πιανα, και βιολια, (μπορει να γινει αγριος σκυλος, (τα'χουμε ξαναπει, ειναι παρεξηγημενο το οργανο!!!!!) αν καποιος θελει να το κανει φυσικα!!!!!)!
τα γραφεις στον σικουενσερ του, τρακ ΒΥ τρακ, εχει "τμημα" μιξης δικο του, που μπορεις να ελεγξεις τις σταθμες του ηχου, το στερεοφωνικο πανοραμα, κλπ!
τι! ετσι ζητανε οι εταιριες χιλιαρικα; πρεπει να τα δωσουνε ολα αυτα!!!!!
τωρα, αν θες να συνδεσεις κιθαρα, δικη σου, δε μπορει να ηχογραφησει τον ηχο της. Τη συνδεεις στο συνθ και, μπορεις να χρησιμοποιησεις τα εφε του, και ολα τα επεξεργαστικα εργαλεια που σου δινει, και, ειτε να καταγραψεις το αποτελεσμα σε καποιον εξωτερικο εγγραφεα που θα εχεις συνδεσει στο workstation/synth, ειτε , αφου το εχεις συνδεσει με υπολογιστη, να το γραψεις εκει το κομματι σου! δηλαδη που παιζεις τη κιθαρα + οτι αλλο εχεις γραψει στο σικουένσερ του οργανου!

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back